Témata
Reklama

Automatický průběh měření zvyšuje produktivitu

Čelní frézovací hlavy jsou považovány za náročné a velmi efektivní nástroje. Předpokladem pro jejich procesně bezpečné použití a pro dosažení odpovídajících životností je, aby se výměnné břitové destičky v délce pohybovaly v definované toleranci. Díky novému měřicímu a seřizovacímu přístroji Zoller millCheck je seřízení i takovýchto nástrojů rychlé a snadné.

Díky velmi vysokému řeznému výkonu se čelní frézovací hlavy často používají při výrobě motorů, případně při obrábění šedé litiny. Mimo to jsou tyto nástroje velice flexibilní, protože je možné provést rychlou výměnu výměnných břitových destiček. Jelikož jsou břity na obvodu nástroje rozloženy velmi hustě, je často nemožné použít bezdotykové měření a seřízení řezných hran pomocí kamerového zpracování obrazu.

Reklama
Reklama
Reklama
Čelní frézovací hlavy, nazývané také Cap frézy, jsou náročné nástroje s mnoha břity.

Měřicí a seřizovací přístroj millCheck

Dosud běžně používané manuální seřizování má vedle značné časové náročnosti další nevýhodu - výsledky seřízení nelze dokumentovat nebo protokolovat. Firma Zoller, vůdčí výrobce na trhu s měřicími a seřizovacími přístroji, z tohoto důvodu rozšířila svoji produktovou paletu právě o tuto oblast. Měřicí a seřizovací přístroj millCheck je založen na sérii přístrojů Venturion a byl doplněn o speciální dotykovou sondu pro automatický průběh s grafickým zobrazením. Pro použití v praxi to konkrétně znamená, že po zadání identifikačního čísla se spustí měřicí proces. Nejprve dojde k určení a zobrazení čelního házení na držáku frézy a poté se provede kompenzace měření nebo seřízení na břitech. Po otočení o 360° dojde ke změření všech břitů v délce (čelní házení) a ke kontrole rozměrů, zda leží v zadaném tolerančním pásmu. Břity, které se nacházejí mimo toleranční pásmo, lze pomocí grafického zobrazení vybrat a seřídit. Po nastavení břitové destičky dojde k novému proměření a nový výsledek se aktualizuje v seznamu výsledků. Tento proces zajišťuje na mikrometry přesné seřízení všech výměnných břitových destiček do požadované tolerance čelního házení, přičemž proces je libovolně opakovatelný. Zároveň je provedeno protokolování měření nebo seřízení.

Měřicí a seřizovací přístroj Zoller millCheck je určen pro seřizování nástrojů pro třískové obrábění.
Automatický průběh měření s grafickým zobrazením

Díky nasazení přístroje millCheck prokazatelně roste celá produktivita, neboť lze dosáhnout zřetelného zvýšení kvality povrchu a prodloužení životnosti výměnných břitových destiček. Tím se přirozeně redukují prostoje strojů a roste celá produktivita výroby.

Karel Suchna

suchna@zoller-a.at

<a href="//www.zoller.cz/" target="_blank">Zoller</a> 

On-line verzi časopisu MM Průmyslové spektrum si můžete zakoupit v digitální trafice PUBLERO.COM 

Reklama
Vydání #9
Kód článku: 110925
Datum: 07. 09. 2011
Rubrika: Trendy / EMO/MSV 2011
Autor:
Firmy
Související články
Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Měřicí technologie pro Průmysl 4.0 v Nitře

Průmysl 4.0 závisí na propojení systémů schopných spolu komunikovat, schopných získávat, vyhodnocovat a sdílet data a na takto zpracované informace reagovat v reálném čase. Údaje z měření jsou nezbytné pro shromažďování informací, které mají být použity při inteligentním rozhodování za účelem zabránit nežádoucím procesním změnám.

Rozpínací vřetena pro upínání ozubených kol

Rozpínací vřetena, kterými se upínají ozubená kola mezi hroty, se používají při výrobě ozubených kol, nejčastěji pro účely výstupní kontroly, kde je velkou výhodou vysoká přesnost a rozsah rozpínání.

Související články
Termostabilní koncept obráběcích strojů - 1. část

Termostabilní koncept obráběcích strojů firmy Okuma je systém regulace či chcete-li potlačování dilatací stroje způsobených změnami teploty jeho struktury. I když změny teploty je možné omezit vhodnou konstrukcí stroje, nelze jim zcela zabránit. Stroj pracuje v určitém prostředí, které obecně nemá konstantní teplotu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Software MSP - dva nástroje k bezchybné výrobě na 5osých centrech

V jednom z předchozích článků jsme se zabývali obslužným SW pro spínací dotekové měřicí sondy. Ukázali jsme, že běžná měřicí doteková sonda je vlastně jenom opakovatelný spínač a že použitelný výsledek nám dá až software v řídicím systému. Ať už pracujeme s makroprogramy přímo v paměti CNC nebo tvoříme vlastní cykly na úrovni CAD, výsledkem jednoho měření je obvykle údaj o jednom geometrickém prvku, maximálně vztah několika prvků (nový počátek nebo úhel natočení obrobkových souřadnic, průměr a osa díry, šířka drážky apod.). Také obslužný software skenovací sondy, která obvykle sbírá mnohem větší množství bodů než sondy spínací, většinou směřuje k hodnocení daného prvku nebo pravidelného geometrického tvaru.

Revoluční linka pro měření kvality

Je to takový český "americký sen". Začínal jako soustružník, dnes Miroslav Dušek vlastní strojírenskou firmu s mnohamilionovým obratem. Láska k poctivému řemeslu se u něj potkává s vynalézavostí, která ho nyní dovedla k vývoji revoluční linky pro měření kvality.

České firmy zbrojí na MSV v Brně

Výrobní i dodavatelské společnosti předvedou na Mezinárodním strojírenském veletrhu svoje novinky. Letošní ročník nejvýznamnější průmyslové přehlídky ve střední Evropě se bude konat v pozitivní atmosféře – domácí ekonomice se po letech přešlapování opět daří.

Měřím, měříš, měříme…na obráběcím stroji

V moderních výrobních systémech složených z CNC obráběcích strojů je měření a kontrola nástrojů pro preventivní zajištění kvality nepostradatelná. Změřená data nástrojů nebo změřené hodnoty obrobků jsou potom použity k automatickému výpočtu kompenzačních hodnot v probíhajícím výrobním procesu. Pomocí automatické kompenzace rozměrů nástrojů nebo případnou výměnou nástrojů zůstávají výsledky obrábění stabilní.

Q znamená 4

Pan Q vynalézal pro Jamese Bonda mnohá unikátní zařízení, která slavnému špionovi pomáhala přežít. Společnost Renishaw písmenem Q označuje unikátní systém rádiové komunikace až čtyř sond (obrobkových i nástrojových) s jediným přijímačem.

Konstruování obráběcích strojů s ohledem na úsporu energie

Při návrhu obráběcích strojů je cílem všech zúčastněných konstruktérů dosáhnout maximální tuhosti a přesnosti stroje, technologické rychlosti obrábění a co nejvyšší provozní spolehlivosti. To jsou vlastnosti, kvůli nimž si zákazník stroj kupuje, ať je z kterékoliv části světa. Většinu zákazníků pak následně zajímá energetická náročnost stroje. Zákazníci ve vyspělé části světa, jako jsou především evropská a severoamerická teritoria, pak určitě sledují i maximální bezpečnost stroje a ochranu životního prostředí při jeho provozu.

Integrace měření drsnosti povrchu do obráběcích strojů

Blum-Novotest, přední výrobce inovativní a vysoce kvalitní měřicí a zkušební techniky, bude na veletrhu MSV 2014 prezentovat sondu na měření drsnosti povrchu TC64-RG. S tímto novým produktem je nyní možné automatické testování kvality povrchu obrobku v obráběcích strojích.

Průmysl 4.0 v praxi

Reflexe současného poznání s aplikací prvků Průmyslu 4.0 do praxe byla předmětem odborné konference, kterou společnost Ceratizit společně se svými partnery připravila pro téměř stovku účastníků z řad výrobních společností ve svém Technickém centru. Od původního teoretizování o aspektech Průmyslu 4.0 jsme se nyní dostali již k praktických zkušenostem.

Cena MM Award na EMO 2019

Také v roce 2019 došlo na udílení cen MM Award. Jedná se o oficiální a jediné ceny udělované na veletrhu EMO. Porota i letos vybírala z mnoha přihlášených exponátů, nejen německých výrobců. Do užšího výběru se jich dostalo jen pár, a nakonec bylo rozdáno pět hlavních cen v pěti kategoriích. S prázdnou neodešly ani firmy, jejichž produkty se ocitly na druhém a třetím místě. I v tomto roce došlo k jistému „posunu“ ve vnímání obsahu jednotlivých kategorií, a tedy i oceněných produktů. Pojďme se podívat na vítězné exponáty podívat jednotlivě. Je to lehký nástin toho, jak EMO vidí němečtí kolegové.

Soutěž pro středoškoláky

Jubilejní, již pátý ročník soutěže o Putovní pohár partnerských škol Siemens - Sinumerik Cup se letos konal v Mohelnici, v prostorech zdejší Střední školy technické a zemědělské a stejně jako před třemi lety, kdy tato škola byla hostitelem, i letos zdejší ředitel Jiří Ženožička se svým týmem organizaci pojal velmi profesionálně.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit