Témata
Reklama

Inovace obráběcí techniky

Společnost Kitamura Machinery patří k předním světovým výrobcům přesných horizontálních, vertikálních a 5osých obráběcích center. Představená novinka – horizontální obráběcí centrum Mycenter-HX630G – se vyznačuje vysokou přesností, kvalitou provedení a schopností obrábět velmi přesné součásti i z těžkoobrobitelných materiálů.

Centrum je připraveno pro zpracování rozměrnějších obrobků, větší kapacity úběru materiálu – takto stroje nové série G nabízejí uživatelům vyšší produktivitu obrábění v porovnání s dřívějšími modely. Společně s mimořádně jednoduchou obsluhou a manipulací se tedy jedná o pobídku ke zjednodušení procesů obrábění.

Reklama
Reklama
Reklama

Charakteristika Mycenter-HX630G

Japonský výrobce využívající moderní výrobní technologie připravil nové centrum s mnoha výraznými přednostmi. Jedná se o stroje s masivní nosnou strukturou a kluzným vedením umožňujícími bezkonkurenční posuvové rychlosti 60 m.min-1, dále je stroj vybaven dvojitými kuličkovými šrouby a motory v osách X, Y a Z a lineárním odměřováním zpětné vazby na všech osách. To zajišťuje optimální stabilitu a mimořádnou přesnost polohování ±0,002 mm pro celou délku a opakovatelnost ±0,001 mm.

Horizontální obráběcí centrum Mycenter-HX630G

Nové centrum je standardně vybaveno vřetenem s kuželem ISO50 40 kW, 12 000 ot.min-1, s dvojitým kontaktem (BIG+) a čtyřstupňovou převodovkou s maximálním momentem 585,9 Nm. Jedná se tedy o kombinaci momentu s výjimečně vysokými otáčkami. Stroj s kuželem 50 nabízí varianty pro hrubování s možností dokončování při jednom nastavení. Volitelný moment vřetena 8 000 ot.min-1 je dosažitelný s neuvěřitelným maximálním momentem 1 225,9 Nm. Energetická efektivita vřetena s ozubeným převodem představuje úspory 40–50 % KWh, což znamená zvýšení produktivity a další úspory. Kitamura nyní nabízí i vřetena HSK-A100, která dodává na objednávku.

Horizontální centrum Mycenter-HX630G je připraveno pro maximální velikost obrobků (průměr x výška) 1 080 mm x 1 300 mm a přitom zaujímá velmi malou půdorysnou plochu. Standardní dvoumístný APC (automatická výměna palet) je propojen se čtvrtou osou, v rozsahu 360° a odměřováním rotační osy s mimořádně vysokým rozlišením, což zajišťuje rychlejší i extrémně přesnou výrobu pro celý pracovní prostor palety.

Standardní automatický zásobník nástrojů původně pro 50 nástrojů byl modernizován, takže je nyní využitelný až pro 200 nástrojů. Výrobce nabízí i zásobník Matrix, který pojme až 308 nástrojů. Vícenásobný paletový systém Kitamura pro automatické flexibilní obrábění dodává až 14 palet. Rozšíření funkčních možností zásobníku nástrojů a paletového systému je důležité pro zvýšení produktivity obrábění, zejména pro výrobu automobilní, letecké a vojenské techniky.

Stroj je vybaven progresivním řídicím systémem Kitamura Arumatik-Mi, který jednoduchými ikonami nabízí uživateli srozumitelné prostředí s řadou funkcí. Např. průvodce řešením problémů, vizuální seřizování s cykly pro obrobkovou a nástrojovou sondu, funkce údržby apod. To vše, i s otočným barevným dotykovým LCD 19", zajišťuje snadné řízení stroje. Centrum se vyznačuje vysokou rychlostí zpracování NC kódu – posuvem 270 m.min-1 s 1 mm.blok-1, 4 500 bloků.s-1 pro jemnější a rychlejší obrábění i nejsložitějších obrobků. Výrobce popisuje proces obrábění novým strojem sloganem „super jednoduchý a super rychlý“.

Obráběcí centrum série G bylo vyznamenáno titulem Konstrukce strojního průmyslu, což dokumentuje úspěšné výsledky zapojení společnosti do výzkumu a vývoje v průmyslu obráběcích strojů. Mycenter-HX630G je reálným příspěvkem do procesu zvyšování technické úrovně výrobních technologií.

Společnost Kitamura Machinery je na českém a slovenském trhu zastupována společností TGS nástroje–stroje–technologické služby.

Kitamura Machinery

Zdeněk Novák, zpracováno podle firemních podkladů

novakzdene@seznam.cz

Reklama
Vydání #7,8
Kód článku: 170722
Datum: 27. 06. 2017
Rubrika: Výroba / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
Úspora vedlejších časů

V současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělánV současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělání a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci. í a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci.

Nový pohled na moderní CAM programování v praxi

Při své dennodenní praxi se odborníci firmy Grumant u svých zákazníků opakovaně setkávají s tím, že jsou programy připravovány přímo na strojích. Důsledkem toho jsou ztráty strojní kapacity a dále dochází ke ztrátě kontroly nad výrobním procesem z hlediska použitých strategií a řezných podmínek. Ani tam, kde se již používá CAM programování, nemusí být vyhráno. O tom, jak revolučně vidí CAM programování ve firmě Grumant, pojednává tento článek.

Progres v navyšování podílu na trhu

Skupina Plansee Group dosáhla v hospodářském roce 2017/18 konsolidovaného obratu 1,3 miliardy euro, což znamenalo nárůst o 11 % ve srovnání s předchozím obdobím. V rámci bilanční tiskové konference konané v Reutte o tom informovali členové představenstva Bernhard Schretter a Karlheinz Wex.

Související články
Návratnost strojních investic

I když nový stroj představuje významnou investici, je pravda, že zhruba 70 % všech strojů se prodává bez nástrojového vybavení. To znamená, že mnoho výrobců stále nemá možnost zkrátit dobu návratnosti a zvýšit investiční návratnost (ROI) z jejich kapitálových výdajů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Strojírenské podniky v době pandemie

Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

Stroj na středění klikových hřídelí

Je všeobecně známo, že kliková hřídel je jednou z nejkritičtějších součástek motoru s vnitřním spalováním a jedním z nejsložitějších a nejkomplexnějších dílů z hlediska obrábění. Potřeba přesného vyvážení klikové hřídele, která je rozhodujícím faktorem pro celkovou účinnost motoru, se stala ještě důležitější, jelikož výrobci automobilů usilují o snižování emisí CO2 prostřednictvím lepšího výkonu motoru a strategií spočívajících v odlehčování. Díky různým vylepšením, kterých se v průběhu let dosáhlo v procesech kování a odlévání, už mají neopracované komponenty klikové hřídele téměř požadovaný tvar s mnohem menším množstvím přebývajícího materiálu. To znamená, že na konečné klikové hřídeli je třeba obrábět méně částí. Přináší to s sebou také zvýšenou potřebu přesného vyvážení se zmenšenou velikostí protizávaží, které se při vytváření těžiště často provádí.

Koncept ve spektru dynamiky a inovací

V roce 2007 bylo na veletrhu EMO poprvé prezentováno obráběcí centrum Grob G350 s horizontálním uložením vřetene. Dnes, o více než deset let později, je na trhu etablováno nejen pětiosé univerzální obráběcí centrum, ale spolu s ním se ve strojírenství v celosvětovém měřítku rozšířila i pětiosá technologie. Úspěšný vývoj založený na vysoké dynamice a velké inovativnosti konceptu „G-Modul“ udělal z univerzálních obráběcích center Grob, nyní již ve druhé generaci, leadera světového trhu.

Věnujte pozornost vedlejším časům při obrábění

Firma Grumant se již 25 let zabývá prodejem nástrojů a strojů pro třískové obrábění. Zároveň je již známo to, že klade silný důraz na podporu svých zákazníků. 25 let zkušeností jejích techniků ukazuje, že řada zákazníků se soustředí hlavně na kontrolu a optimalizaci strojního času a přehlíží ztráty časů vedlejších. A právě zkrácení vedlejších časů je klíčem k razantnímu zvýšení produktivity, zisku a překvapivě i cesta jak odlehčit problému nedostatku kvalifikovaných obráběčů.

Pro vysokou flexibilitu kompletního obrábění

Modulární konstrukce pro větší výkon a více možností. Vzdálenost vřeten maximálně 3 300 mm, výkonné hlavní vřeteno a protivřeteno, nový koncept pohonů, osa B s přímým pohonem pro komplexní pětiosé simultánní frézování a s přídavným revolverem. Pro to vše je nový Hyperturn 100 Powermill důmyslným zdokonalením osvědčené řady Hyperturn Powermill. Přináší přesnost, flexibilitu a produktivitu při obrábění velkých a komplexních dílů na jediné upnutí.

High-Torque převodovky pro přesné aplikace

Točivý moment 19 510 Nm pod absolutní kontrolou v téměř bezvůlové přesnosti? Ano, pomocí precizních planetových převodovek s vůlí v ozubení ≤ 1 arcmin je i tato výzva reálná.

Multifunkční bruska aneb tři v jednom pro Koreu

Období sériové výroby, ve kterém TOS Hostivař nebo TOS Čelákovice dodávaly tisíce obráběcích strojů, je dávno minulostí. Tuto úlohu v oblasti univerzálních strojů převzaly do jisté míry asijské firmy, kterým lze, co do kvantity, a tedy i ceny, jen těžko konkurovat.

Obrábění těžkoobrobitelných materiálů

Stále rostoucí požadavky výrobců proudových motorů vyžadují kontinuální vývoj žárupevných materiálů. Klasické metody obrábění jsou zde na hranici svých možností, efektivní alternativou je elektroerozivní řezání drátovou elektrodou.

U prototypů převládají složité, komplikované tvary

Získání solidních základních znalostí, ale také poznání techniky inovací v teorii i praxi – to očekávají studenti od své technické školy. Vyšší odborná škola FH Kiel spolu s organizací Institut für CIM-Technologietransfer umožňují studentům ve strojírenství, ale i v jiných příbuzných oborech získat praxi na současné úrovni a na moderních obráběcích strojích.

Digitalizujeme svět obrábění

Digitalizace v oblasti obráběcích strojů je poměrně nový fenomén. Svět digitalizace se stává svébytným ekosystémem a Siemens jako jediný má pro jeho vytvoření a fungování potřebnou škálu nástrojů – od simulačních programů pro plánování a virtuální zprovoznění strojů, výrobků i procesů přes řídicí systémy a další prvky průmyslové automatizace po monitoring a sběr dat, cloudová úložiště i manažerské nadřazené systémy. Jaké výhody digitalizace přináší, ukázal Siemens na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně mimo jiné také na prototypu multifunkčního obráběcího centra MCU450 společnosti Kovosvit MAS.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit