Témata
Reklama

Milión šroubů každý měsíc

Španělská společnost Grupo Antolin je jedním z největších hráčů na světovém trhu dodavatelů interiérových částí automobilů a světovou jedničkou v oblasti substrátů pro čalounění stropů. Několik výrobních závodů této skupiny najdeme i v České republice, mimo jiné v Turnově, Mladé Boleslavi, Liberci nebo v Ostravě. A právě v turnovském závodě byla v loňském roce instalována moderní automatická šroubovací stanice využívající čtyřosé roboty Stäubli.

Automobilový průmysl patří bezesporu mezi vysoce konkurenční odvětví a právě tento tlak nutí firmy hledat neustále nová řešení a způsoby, jak efektivně navyšovat produktivitu výroby. Zároveň stávající podmínky na trhu práce – zejména velmi nízká míra nezaměstnanosti – ztěžují výrobním podnikům vyhledávání nových a udržování stávajících zaměstnanců. Nezřídka se tak firmy vydávají cestou automatizace určitých výrobních procesů, což jim následně umožní využít lidské zdroje na jiných místech.

Reklama
Reklama
Reklama

Každý díl v jiné konfiguraci

Podobná situace panuje i v závodě Grupo Antolin v Turnově, který se svou tisícovkou zaměstnanců patří v rámci skupiny mezi ty větší. Zatímco dříve se zde vyráběly komponenty zejména pro vozy střední třídy, dnes směřují výrobky z Turnova spíše do prémiových automobilek. Pro nasazení robotů na automatické šroubování dveřních panelů se společnost rozhodla v rámci zahájení nového projektu pro městský crossover Audi Q2.

Na počátek tohoto projektu vzpomíná projektový inženýr Michal Chrpa: „Původní koncept byl trochu jiný, ale na základě požadavků od Audi jsme museli opustit dávkovou výrobu a vyrábíme tak každý díl samostatně.“ Tento způsob pochopitelně klade extrémně vysoké nároky na flexibilitu výrobního procesu, na druhou stranu si zákazníci v dnešní době rádi navrhují výbavu automobilu do posledního detailu. Na základě dosavadních zkušeností s poloautomatickými stanicemi bylo vybráno inovativní automatizované řešení s průmyslovými roboty, které nabídlo zajímavou úsporu nákladů a tím i krátkou návratnost investice.

Na lince jsou vedle sebe dvě identická pracoviště, která zároveň zpracovávají výplně levých i pravých dveří.

Zkušený integrátor klíčem k úspěchu

Důležitým prvkem pro úspěch projektu je vždy výběr správného integrátora, který celé řešení navrhne na klíč a zajistí jeho instalaci. V tomto případě padla volba na firmu Resim, s. r. o., která již měla zkušenosti z předchozích projektů v tomto závodě. Ta měla za úkol i výběr vhodného robotického ramena, jak popisuje její jednatel Josef Vlk: „Na základě dřívějších zkušeností a posouzení nejvhodnějšího řešení požadované úlohy jsme doporučili čtyřosé SCARA roboty Stäubli, a to zejména kvůli jejich spolehlivosti a snadnému programování.“

Ačkoliv s roboty Stäubli se v Grupo Antolin setkávají poprvé, firmu jako takovou znají díky svému plastikářskému provozu již dlouhá léta. Na vstřikovně se v nepřetržitém provozu střídá na zhruba 30 vstřikovacích lisech více než 200 forem, z nichž většina je osazena rychlospojkami a multispojkami právě od této švýcarské společnosti.

Ale zpět ke šroubovací stanici. Pan Vlk k návrhu robotického stanoviště uvádí: „Prubířským kamenem této aplikace bylo sladit vzájemně SCARA roboty, vibrační nádoby a vibrační lišty, které slouží k podávání šroubků – kvůli asymetrickým rozměrům jednoho šroubu jsme totiž nemohli jít cestou automatického podávání šroubu vzduchovou hadicí přímo ke šroubováku.“ Nezbytnou podmínkou byl také dostatečně silný a odolný magnet, aby robot udržel šroub i při rychlém přesunu do montážní pozice.

Výměnu dílů mezi robotickou a manuální částí pracoviště zajišťuje otočný karusel s bezpečnostními senzory.

Kvalita na prvním místě

Postupně se koncept šroubovací stanice podařilo vyladit až do současné finální podoby s otočným karuselem, kde na jedné straně stolu šroubuje robot TS60 celkem 18 až 20 šroubů podle typu dveřní výplně, zatímco na druhé straně operátor pomocí ručního pneumatického šroubováku doplní dva odlišné šrouby. Na lince jsou dvě identické stanice vedle sebe, jedna pro levé a druhá pro pravé panely. Výroba probíhá na velmi pokročilé digitální úrovni, jak vysvětluje pan Chrpa: „Každý operátor je na pracovišti přihlášen pomocí své čipové karty a zároveň je na každém dílu unikátní QR kód, který nese informace o konkrétní konfiguraci daného panelu.“ Data o každém jednotlivém šroubu odesílá robot okamžitě do řídicího systému, takže je k dispozici kompletní historie o každém zašroubovaném dveřním panelu.

Kvalita je všeobecně jedním z těch nejdůležitějších kritérií, proto je na ni kladen obzvlášť velký důraz. Jako další stupeň byla na této lince na základě požadavku ze strany Audi zavedena dodatečná vizuální kontrola, kdy operátor opticky kontroluje správnost instalovaných dílů podle konfigurace uložené v QR kódu. Na výstupu z linky je pak stanoviště elektronické kontroly, na kterém se ověří funkčnost a zapojení všech elektronických komponent – vždyť jen v rámci tohoto projektu existuje asi 20 různých variant kabelových svazků v závislosti na zvolené výbavě. Pokud je vše v pořádku, balí se vždy dohromady sada výplní pro jeden automobil, tedy čtyři panely, a takovýchto sad vyjde z této výrobní linky každý den plných 450.

V rámci celodenního provozu se na této lince vyrobí 1 800 dveřních panelů pro 450 automobilů Audi Q2.

Inspirace pro další závody

Po završeném prvním roce je projekt plně funkční a splňuje původní očekávání, když pomohl ušetřit náklady a zvýšit spolehlivost linky. „Že se jedná o vskutku moderní a inovativní řešení, dokazuje i zájem z dalších závodů Grupo Antolin. Například kolegové z Německa si již byli šroubovací stanice dokonce osobně prohlédnout,“ dodává Michal Chrpa. Pozitivní zkušenosti aktuálně pomáhají získávat další podobné projekty právě do závodu Grupo Antolin v Turnově.

Stäubli Systems, umístění na MSV: pavilon G1, stánek 47

m.scholze@staubli.com

www.staubli.cz

Reklama
Související články
Robot testuje uzamykací systémy vozidel

Společnost Kiekert je lídrem světového trhu v oblasti uzamykacích systémů dveří vozidel. Ve svém největším závodě v Přelouči vyrábí každý den přibližně 180 000 automobilových zámků. Mezi řadu automatizovaných úkonů při montáži a testování patří 100% prohlídky pájených spojů. Robot Stäubli s vysokou přesností manipuluje se vzorky v kompaktní rentgenové testovací buňce.

Rychlá, automatická a bezpečná výměna nástrojů

Vrchol veletržní sezóny, kterým brněnské MSV bezesporu je, se nezadržitelně blíží. Firmy už mají jasno, jaké exponáty předvedou návštěvníkům na svých stáncích. Nyní můžeme nahlédnout pod pokličku a podívat se, co si pro své návštěvníky připravila společnost Stäubli.

Když se sny stanou realitou

Mobilní robotické systémy bývají častým námětem k diskuzím, ale v praxi k vidění příliš nejsou, přestože po nich řada průmyslových společností volá. Společnost Stäubli Electrical Connectors už je však spokojeně využívá. Vrcholový management je nadšen z flexibility, jakou mobilní robotičtí asistenti přinášejí na montážní linku.

Související články
Prediktivní údržba robotů

Otázkou maximální produktivity výroby a minimalizací jakýchkoliv prostojů se v dnešní době zabývají snad úplně všechny firmy. Nejinak tomu je ve vysoce konkurenčním prostředí dodavatelů do automobilového průmyslu – zde je to možná ještě důležitější a platí to i pro ty největší firmy, jako je jihlavský závod společnosti Robert Bosch. Bez automatizace z pohledu strojních zařízení by si zde výrobu dokázali jen těžko představit. Pozornost projektových týmů se tak může obracet i k vývoji v oblasti automatizace softwarových řešení.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Roboty pro mytí průmyslových dílů

Ať už se jedná o nasazení ve výrobách dodavatelů automobilového průmyslu, nebo o inovativní závod společnosti Dürr pro mytí dílů, využití šestiosých robotů Stäubli řady TX a RX v provedení HE se stává novým standardem pro mytí dílů v rámci výrobní linky.

Co kdyby robot s člověkem opravdu spolupracoval?

Po červnovém představení nové řady TX2 na mnichovské Automatice si tyto průmyslové roboty odbydou svou premiéru i na letošním strojírenském veletrhu v Brně. K standardně vysoké výkonnosti robotů Stäubli nabídne nová řada několik výrazných vylepšení v duchu aktuálních trendů Industry 4.0 a spolupráce robotů s člověkem ve všech možných výrobních prostředích.

Robotické obrábění střešních nosičů

V tak vysoce konkurenčním prostředí, jakým automobilový průmysl včetně jeho dodavatelů bezpochyby je, se musejí všechny firmy neustále snažit přicházet s inovativními řešeními, aby získaly potřebnou konkurenční výhodu. Velmi často to znamená krok směrem k automatizaci, jak ukazuje i případ liberecké společnosti ACL Automotive, která se rozhodla využít roboty Stäubli pro obrábění hliníkových profilů.

Data mining v robotice

Ve věku digitalizace a Průmyslu 4.0 se data stala klíčovým prvkem úspěchu ve většině průmyslových odvětví. To platí obzvláště v oblasti robotiky, kde efektivní data mining může znamenat rozdíl mezi úspěšným provozem a výpadkem výroby. Ale co vlastně znamená data mining pro robotiku?

Roboty v červnu ovládnou Pardubice

Možnost ponořit se do světa špičkových řešení pro nejnáročnější úlohy v robotice a automatizaci nabízí již potřetí společnost Stäubli. Od 6. do 8. června se v pardubickém Ideonu budou konat Technology Days 2023, firemní veletrh zaměřený na moderní průmyslové technologie doplněné o odborné přednášky.

Automaticky naváděná vozidla
v moderní výrobě

Automatizace, robotika, koncept Průmysl 4.0, business intelligence a všechna související řešení – každá firma v dnešní době myslí právě na tyto oblasti a hodlá je implementovat pro svoji lepší budoucnost. V současné době to totiž nejsou jen velká trendová slova; jsou to zásadní konkurenční výhody, které časem určují lídra na trhu.

Vítězná kombinace výkonu a designu

Nová řada SCARA robotů Stäubli TS2 zaujala silnou pozici na trhu s průmyslovými roboty a nyní tyto čtyřosé roboty získaly jedno z nejžádanějších designových ocenění Red Dot Design Award 2021 v kategorii Product Design. Jedná se o další skvělý úspěch této stále nové řady, kteráposunuje hranice dynamiky, přesnosti a čistoty.

Flexibilní robotické značení laserem

Zapojení laseru do výrobního procesu je jednou z pokročilých technologií, u kterých se propojení s robotickým ramenem přímo nabízí. Firma Lintech jako jeden z mála dodavatelů laserových zařízení poskytuje kompletní službu od testování vzorků přes vývoj a návrh zařízení až po stavbu, dodání a zabudování stroje do linky, jak je ostatně vidět i na této aplikaci.

Premiéra tří šestiosých robotů

Je tu premiéra tří nových robotů se střední nosností. Modely TX2-140, TX2-160 a TX2-160L rozšiřují aktuální generaci TX2 na celkem devět modelů. Jejich pevná struktura a inteligentní konstrukce z nich činí ideální volbu pro různé aplikace při všech okolních podmínkách – od drsných až po sterilní. Přináší nejvyšší úroveň bezpečnosti a konektivity.

Roboty si při výrobě myček mění nástroje

Společnost Miele využívá ve svém uničovském závodě systémy MPS130 od Stäubli, které slouží pro výměnu nástrojů u robotů pracujících na linkách na výrobu myček nádobí.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit