Témata
Reklama

Novinky ve vývoji řídicího systému SandRA

Společnost ZAT každoročně představuje novinky ve vývoji českého řídicího systému SandRA. Nač se zaměří letos? „V roce 2016 jsme se věnovali vývoji a posílení vizualizace a komunikace, letos cílíme na kybernetickou bezpečnost a rozvoj aplikací a služeb směrem k Průmyslu 4.0,“ říká Pavel Kulík, ředitel útvaru Technický rozvoj společnosti ZAT a.s.

Systém SandRA spadá do kategorie Distributed Control System (DCS). Je navržen pro řízení technologií v náročných průmyslových odvětvích vyžadujících vysokou spolehlivost a dlouhou dobu života řídicího systému (ŘS).

Reklama
Reklama
Reklama

Vizualizace a dispečerská pracoviště

Z pohledu operátorských stanic a vizualizace řízené technologie na dispečerských pracovištích má systém plně integrovaná tři řešení vizualizace, a to Wonderware (InTouch nebo Aplication server), Reliance a pro menší aplikace systém Control Web. Novinkou v oblasti vizualizace je implementace web serveru SandRA přímo do řídicích stanic řady Z200 a Z210, což umožnuje vizualizovat a zadávat povely pro řízenou technologii z libovolného zařízení typu PC, tablet či smartphone, na kterém běží některý ze standardních webových prohlížečů.

Důležitou komponentou v architektuře ŘS SandRA je inženýrská stanice, která umožňuje správu řídicí aplikace z jednoho místa. Jádrem nástrojů pro správu dat je Projektová databáze Pertinax. „Do ní jsme nově plně integrovali vizualizační systém Reliance. Z pohledu začlenění do architektury ŘS SandRA i komfortu zprávy dat v aplikaci je nyní na stejné úrovni jako produkty Wonderware,“ konstatuje Kulík.

Procesní komunikace

Další novinka je v oblasti procesní komunikace. Na této komunikační úrovni ZAT implementoval protokol podle standardu IEC 60870-5-104. Jde o protokol rozšířený v energetice, ale i v jiných průmyslových oborech. V současné době tak mohou tímto protokolem komunikovat jednotlivé řídicí stanice mezi sebou i s operátorskou úrovní. Do komunikační sítě lze jednoduše připojit i zařízení a systémy jiných výrobců, kteří tento protokol podporují.

S protokolem „104“ souvisí i další nová vlastnost, a to komunikace řízená událostmi. Dojde-li ke změně například na logickém vstupu řídicí stanice, je zcela nezávisle na vykonávání řídicího cyklu tato událost komunikována například na archivační server nebo na dispečerské pracoviště. Tím je možné zachytit i události kratší než samotný cyklus vykonávání řídicího algoritmu. Událost nemusí být nutně na přímém vstupu stanice, může jít například o příjem datového rámce po některém komunikačním protokolu či lince. K tomu je používán konfigurátor komunikačních bridge (mostů), který umožňuje efektivně nadefinovat iniciaci a směrování datových komunikací.

Další novinkou v oblasti procesní komunikace je implementace nových verzí protokolu Simple Network Management určeného pro správu sítí. Implementované verze V2 a V3 podporují autentizaci a šifrování dat. Stanice SandRA mohou sloužit jako management station tohoto protokolu. „Jsme tak schopni data z IT zařízení, jako jsou síťové switche, PC, tiskárny, záložní zdroje apod. přenášet například pomocí protokolu ‚104‘ na dispečerská pracoviště,“ upřesňuje Kulík.

Procesní komunikace protokolem IEC 60870-5-104

Pertinax S pro SandRA Z100

V oblasti procesního řízení ZAT vyrábí procesní stanice řady SandRA Z100 a Z200. Řada Z100 je primárně určena pro bezpečnostní funkce v jaderné energetice. Jde o specializované a uzavřené aplikace často s velmi specializovaným hardwarem. U těchto stanic určených i pro aplikace nejvyšší bezpečnostní kategorie se ZAT kromě vývoje celé řady hardwarových desek, který proběhl v loňském roce, zaměřil na vývoj prostředí, ve kterém je vytvářen aplikační software. „Vyvinuli jsme nástroj Pertinax S, který v sobě integruje veškeré funkce potřebné pro moderní návrh aplikačního softwaru. Dnes můžeme tyto stanice programovat například graficky pomocí funkčních bloků. Nástroj v sobě integruje všechny funkce potřebné pro tvorbu aplikačního SW, jako správce projektu, nástroje pro tvorbu dokumentace, překlady, ověřování kódu atd.,“ vysvětluje Kulík. Tvorba bezpečnostního softwaru se tak stává stejně pohodlnou a efektivní, jako je tomu u běžných aplikací bez vlivu na bezpečnost.

Novinky ve stanicích řady Z200 a Z210

Další řadou jsou procesní stanice Z200. Ty jsou určeny pro obecné řídicí funkce v nejrůznějším spektru oborů, například v klasické energetice, plynárenství, na drahách atd. Tento systém je modulární s vysokým výpočetním výkonem a širokými komunikačními možnostmi. Pro tuto procesní stanici byla v loňském roce vyvinuta nová karta pro přímé měření teplot, ať už snímači typu PT100, PT1000, termočlánky, nebo dalšími typy teplotních senzorů.

Odvozenou řadou ze Z200 jsou kompaktní stanice Z210. Z hlediska výpočetního výkonu jsou obě řady shodné. Oproti Z200 jde o kompaktní stanice s menším počtem vstupů a výstupů. Inženýři ZAT je také používají jako komunikační bridge pro sbírání dat po různorodých komunikačních protokolech a jejich následnou komunikaci směrem k dispečinku či řízení pomocí zařízení připojených na komunikačních linkách. „V této rodině jsme v loňském roce vyvinuli dva produkty, opět jde o rozšíření v oblasti komunikace. Jsou to stanice SandRA Z210 s komunikací Profibus DP, která je stále velmi rozšířenou a podporovanou komunikací na úrovni fieldbus. Druhým fieldbusovým protokolem implementovaným do stanic Z210 je průmyslový ethernet Powerlink. Tato stanice umožňuje zapojení komunikační sítě do kruhu, takže při přerušení kabelu na jednom místě zůstává celá síť funkční,“ vysvětluje Pavel Kulík.

Nové typy kompaktních stanic SandRA Z210

Automatizované testery SandRA Z100 a Z200

V uplynulém roce se vývojáři ZAT zaměřili také na zvýšení spolehlivosti a testování vyráběné produkce. Ve spolupráci s plzeňským Regionálním inovačním centrem při Elektrotechnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni vyvinuli automatizované testovací pracoviště pro řadu SandRA Z100. Obdobné pracoviště pro řadu Z200 firma vyvinula již v předchozím roce. V současné době jsou obě řady ověřovány na těchto automatizovaných testerech, jejichž přínosem je zejména eliminace lidské chyby při testování, zvýšení pokrytí testy a zrychlení vykonávání testovacích procedur.

Vývoj v roce 2017

„I v letošním roce budeme pokračovat ve zvyšování bezpečnosti a spolehlivosti našich systémů. Chceme se zaměřit na další aktuální témata, jako je kybernetická bezpečnost systémů SandRA. Spolehlivost z výrobní fáze chceme rozšířit i na provozovaná zařízení. Sem patří i rozšíření funkčnosti aplikačně nezávislé dálkové diagnostiky,“ konstatuje Kulík. Závěrem lze říci, že se vývoj a uvádění na trh procesních stanic SandRA daří. Čtvrtou generaci řídicího systému firma uvedla na trh v roce 2011. V následujícím roce ZAT vyrobil procesní stanice v nákladových cenách za 9 milionů korun, v prvních třech kvartálech fiskálního roku 2016 už za 41 milionů korun.

Operátor výrobních linek SMD
Reklama
Související články
Platforma pro edgecomputing a průmyslový internet věcí

Systém FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) je platforma určená pro propojení provozních zařízení, která umožňuje rychlý a spolehlivý přístup k výrobním datům s cílem využít je k naplnění koncepce chytré, propojené výroby. Dovoluje realizovat edge computing, tedy shromažďovat a zpracovávat data přímo v provozu, nikoliv až v cloudu, a umožňuje tak činit rozhodnutí, která se týkají jednotlivých strojů a zařízení, mnohem rychleji než u cloudových aplikací. Přitom zůstává zachována možnost, nikoliv povinnost, předem zpracovaná data přenášet k centralizovanému zpracování v informačním systému podniku nebo v cloudu. Účelem je nejen monitorovat, ale i aktivně zasahovat do výrobního procesu ve smyslu regulační smyčky se zpětnou vazbou.

Školní robot pro výuku automatizace

Vzdělávání žáků pro život v první polovině 21. století, v naší tzv. industriální civilizaci.

Strojírenská firma sází na kolaborativní aplikaci

FT-Produktion, švédská strojírenská firma se zákazníky z automobilového, stavebního a nábytkářského průmyslu, zvýšila svou produktivitu díky robotickému řešení obsahujícímu dva uchopovače RG2 od společnosti OnRobot. Kolaborativní aplikace pomohla výrobci zvýšit produktivitu, zkrátit dodací lhůty a přijímat objednávky o mnohem větších objemech.

Související články
Doživotní přesnost servopohonů s dutou hřídelí

Požadavky, se kterými se obor pohonné techniky dlouhodobě setkává, jsou velmi různorodé. Kompaktnost a velký výkon se jako klíčové atributy staly standardem v mnoha aplikacích. Zástavbový prostor, který je k dispozici, je stále zmenšován, avšak požadavky na výkon zůstávají buď stejné, nebo se zvyšují. Stále rostoucí globální konkurence vyžaduje trvalou optimalizaci výkonu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Demystifikace kolaborativních průmyslových robotů

Mezinárodní federace robotiky (IFR, International Federation of Robotics) zveřejnila v prosinci 2018 zprávu nazvanou Demystifikace kolaborativních průmyslových robotů (Demystifying Collaborative Industrial Robots), která se snaží nalézt odpověď na otázku současné a budoucí úlohy kolaborativní robotiky. Níže uvádíme překlad podstatné části zprávy, kterou nám poskytl jeden ze členů IFR - společnost FANUC.

Roboty řeší nedostatek zaměstnanců v průmyslu

Od svého uvedení na trh v roce 2010 dodala společnost KUKA více než 100 000 robotů řady KR Quantec. Důvodem zájmu o ně je jejich vysoká spolehlivost a univerzálnost s širokým spektrem aplikací.

Když jde o prostor…

Současné trendy směřují k mnohem větší míře využití elektroniky než doposud. To je hlavní, nikoliv však jediný důvod, proč se množí automatizace výroby menších zařízení, jakými jsou například mobilní telefony, tablety i ostatní elektronika. Ale nejde jen o ni, ale i o laboratoře, farmacii apod.

Zerobot - efektivní způsob automatizace

V minulém příspěvku (www.mmspektrum.com/180112) jsme popsali tzv. nulový bod upínání (Zero point systém). Ukazuje se, že při dnešních trendech, kdy automatizace a zejména pak robotizace opět zažívají velkou renesanci, je výhodné spojit Zero point systém a robot. O trendech takového spojení pojednává tento příspěvek.

Automatická obsluha mezioperačního skladu

Důvodem pro nasazení automatu v obsluze skladu polotovarů v jičínském závodě Continental Automotive Czech Republic je speciální klima. Brzdové komponenty z plastů musejí po určitou dobu schnout a dozrávat za přísných teplotních, a hlavně vlhkostních podmínek, které nejsou vhodné pro delší pobyt člověka.

Pro ergonomickou obsluhu strojů

Optimální ergonomie je na pracovišti nezbytná. Stroje nejenže musejí splňovat bezpečnostní požadavky, ale musejí také být navrženy tak, aby jejich obsluha byla co nejsnadnější a bez námahy. Ovládací panely na strojích proto musejí být flexibilní a snadno polohovatelné prostřednictvím systémů nosných ramen.

Vše je uvnitř!

Pokud potřebujete elektrický pohon a uvažujete o tom, zda máte dostatečné kapacity a čas na řešení své aplikace, je na místě uvažovat o elektrickém pohonu EMCA od firmy Festo.

Monitoring výroby přinesl vyšší produktivitu

Společnost Kopos Kolín patří mezi tradiční české elektroinstalační podniky působící řadu desetiletí na českém trhu. Firma se před časem rozhodla implementovat do výroby systém Plantyst, který spojuje monitorování technologií a jednoduchý shop floor management do jednoho nástroje. Výsledkem byl výrazný nárůst produktivity a přesné informace o stavu výroby.

Budoucnost patří spolupráci člověka s robotem

Automatizaci si lze z dnešní výroby jen stěží odmyslet. V mnoha případech jsou její jednotlivé stupně zaváděny plynule. Průmyslové roboty postupně přebírají různé nové úkoly a spolupracují stále těsněji s člověkem. Spolupráce člověk–robot (Human-Robot-Collaboration – HRC) se tak stává nedílnou součástí automatizace.

Spolehlivá zpětná vazba z přední linie

Při řešení monitoringu pro manipulaci, montáž a robotiku došlo v uplynulých letech ke sku-tečným vývojovým skokům. Komponenty jsou stále výkonnější, kompaktnější a univerzálněj-ší, čím dál častěji jsou součástí aktorů a lze je velmi snadno programovat. Tento článek nabízí vhled do programu standardizovaných snímačů pro upínací techniku a uchopovací systémy.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit