Témata
Reklama

Proč? Protože to funguje.

„It just works“, to je výstižné heslo americké společnosti Kepware Technologies, která vyvíjí softwarová řešení pro průmysl, která pomáhají překlenout komunikační propast mezi různými hardwarovými a softwarovými aplikacemi.

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Kepware, společnost skupiny PTC vyvíjející software se zaměřením na průmyslovou konektivitu, patří v oblasti OPC aplikací mezi absolutní světovou špičku. Vyvíjí a prodává OPC servery pro stovky druhů řídicích systémů PLC, OPC software nástroje pro redundanci OPC dat a další OPC aplikace. Společnost byla založena v roce 1995 v americkém městě Portland (Maine). Zaměřila se na vývoj softwaru pro připojení, řízení a monitorování průmyslových zařízení napříč různými platformami. Dnes patří ke špičce vývojářských firem na světě v oblasti OPC softwarových aplikací. Díky komunikačnímu protokolu OPC můžete jednoduše sbírat a zpracovávat data z výrobních strojů a zařízení. Kepware poskytuje řadu softwarových řešení umožňujících podnikům propojovat různá automatizační zařízení a softwarové aplikace. Od výrobních hal přes těžební zařízení až po větrné parky dokáže Kepware nabídnout řešení v celé řadě odvětví, mezi která také patří výroba a těžba ropy a zemního plynu, automatizace budov, energetika aj.

Reklama
Reklama
Reklama


Jedním z klíčových produktů této firmy je KEPServerEX - komunikační platforma, která poskytuje jediný zdroj dat pro většinu aplikací v rámci průmyslové automatizace. Konstrukce platformy umožňuje uživatelům připojit, monitorovat a řídit různá automatizační zařízení a softwarové aplikace přes jedno intuitivní uživatelské rozhraní. KEPServerEX převádí různé komunikační protokoly na jeden standartní protokol OPC, který následně slouží jako jediný zdroj dat pro nadřazené aplikace.

Společnost Kepware představila v srpnu spuštění nové verze softwaru KEPServerEX, verzi 5.21. Tato verze nabízí dodatečné možnosti konektivity dostupné v rámci KEPServerEX a rozšiřuje interoperabilitu s platformou ThingWorx, čímž dále napomáhá rychlému rozvoji a zavedení chytrých řešení pro internet věcí. KEPServerEX verze 5.21 představuje nové nativní klientské rozhraní pro platformu ThingWorx. Jedná se o plně integrované řešení vyvinuté tak, aby poskytovalo rychlé napojení na průmyslová zařízení - včetně PLC, RTU, PAC, DAQ, ovladače a další. Nativní klientské rozhraní ThingWorx rozšiřuje možnosti KEPServerEX a využívá síly knihovny Kepware, čítající více než 150 komunikačních ovladačů pro poskytování obousměrných kontrolních dat v reálném čase platformě ThingWorx.



V České a Slovenské republice, v Maďarsku a na Ukrajině najdete jediného oficiálního zástupce firmy Kepware a to nás - libereckou společnost Foxon. Zajišťujeme také komplexní služby v oboru průmyslové automatizace. Už více jak 10 let pracujeme na zkvalitnění našeho servisu, rozšíření nabídky produktů a profesionální spolupráci s našimi zákazníky i partnery. Díky tomu jsme firma s nejširším portfoliem těchto služeb v České republice.

Na našich stránkách www.foxon.cz můžete pod záložkou OPC komunikace nalézt přehledný a jednoduchý filtr pro produkty KEPServerEX, který vám snadno pomůže nalézt vhodnou variantu tohoto softwaru. Jednoduše zadáte výrobce PLC, podporovaná zařízení, komunikační protokoly a zda potřebujete balíček pro jednoho nebo více výrobců a filtr vám hned nabídne všechny dostupné varianty. Společně se serverem si také okamžitě můžete zakoupit zvýhodněný balíček aktualizací na jeden rok, který vám zajistí, že budete mít vždy nejaktuálnější verzi softwaru.


Naše společnost je také prvním českým integrátorem platformy ThingWorx, která byla vytvořena pro tvorbu inovativních aplikací přímé komunikace mezi zařízeními M2M a internetu věcí (IoT). Na této platformě jsme postavili projekt FIOT. FIOT, neboli FOXON Internet of Things, je moderní nástroj pro condition monitoring, prediktivní a chytrou údržbu, který sdružuje data do jednoho přehledného online systému. Díky projektu FIOT je možné měřit a vyhodnocovat teplotu ve výrobních halách, měřit aktuální spotřeby elektrické energie na jednotlivých strojích, vibrace na motorech, monitorovat osvětlení v areálu apod. FIOT se zabývá využitím nejnovějších technologií, produktů a aplikací pro průmysl nové doby.

Kepware prodává své OPC servery a aplikace po celém světě. Motto společnosti "it just works" (prostě to funguje) vystihuje jednoduchost, stabilitu, výkon, spolehlivost a rozsáhlou podporu přes 300 komunikačních protokolů, což všechno patří ke klíčovým vlastnostem jejich OPC produktů.

www.foxon.cz

Reklama
Související články
Monitoring výroby a vyhodnocování efektivity CNC strojů

V dnešní době, která klade velké nároky na rychlost dodávek, kvalitu provedení a co nejnižší cenu, je nezanedbatelnou konkurenční výhodou monitoring výroby.

Virtuálně zprovozněný Merkur

Prostředí virtuální reality je dnes v technické praxi zcela běžně používaný nástroj – pro design a konstrukci, tvorbu obráběcích programů či pro virtuální pevnostní simulace, simulace přenosu tepla, proudění kapalin apod.

TDS-Technik pro DraftSight

V dnešní době mají uživatelé na výběr mnoho CAD systémů, které umožňují vytvářet výkresy ve formátu DWG. Jedním z nich je DraftSight, který si i u nás získal řadu příznivců. Jeho uživatelé mají nyní k dispozici nový produkt, který jim vytváření výkresů usnadní – strojírenskou nadstavbu TDS-Technik pro DraftSight.

Související články
Software pro strojaře 2014 - úvod

Je rok dlouhá doba, či nikoliv? Vánoce už pomalu klepou na dveře, a přitom ty minulé, jako kdyby byly včera. Opět po roce je tu i Software pro strojaře, oborová příloha časopisu MM Průmyslové spektrum, a přitom ta loňská jako by ještě voněla čerstvou tiskařskou černí...

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Novinky značky IMAO pro upínání obrobků

V dnešní době je velká poptávka po efektivní produkci různorodých výrobků v malém objemu a klíčem k vyšší produktivitě je použití přípravků, které lze flexibilně přizpůsobit mnoha různým obrobkům. Upínací prvky ONE-TOUCH se vyrábějí v mnoha různých provedeních, snadno z nich lze vybrat prvky vhodné pro upnutí požadované součásti. Upnutí a odepnutí součásti je jednoduché, bez použití dalšího nářadí a rychlé, zkracuje se čas potřebný pro manipulaci s obrobkem a tím i celkové náklady na výrobu.

Ohřevné skříně Amarc - skladujte své sudy v teple a bezpečí

Připravili jsme pro Vás přehledný web s ohřevnými prvky společnosti Amarc. www.ohrevneprvky.cz. Naleznete zde kompletní nabídku topných plášťů pro sudy a průmyslové (IBC) kontejnery i podlahové topné desky v klasickém a EX provedení pro výbušné prostředí.

Jak přispívají opakovaně použitelné čisticí utěrky k ochraně životního prostředí

Dne 5. června 1972, v den zahájení první světové konference o ochraně životního prostředí ve Stockholmu, inicioval program ochrany životního prostředí Spojených národů (United Nations Environment Programme, UNEP) oficiální světový den životního prostředí. Od té doby se každo-ročně 5. červen slaví jako mezinárodní den životního prostředí. Opakovaně použitelný systém čisticích utěrek MEWA k tomu každý den v dílnách a výrobních halách přispívá: Čistí stroje a zařízení a podporuje ochranu zdrojů.

Úspěšná implementace směrnice ErP

White paper / Bílá kniha ke stažení

900 000 nástrojových datových záznamů navíc

Nové rozhraní výrazně rozšiřuje datovou nabídku pro uživatele systému TDM. Ti mají nově k dispozici nástrojová data od více než 40 výrobců, tedy téměř pro každou obráběcí operaci.

Pokročilá správa dat napříč celým životním cyklem

Obstát na trhu průmyslových výrobců dnes není snadné. Klíčem je úzká spolupráce, přehledná dokumentace, efektivní procesy a co nejméně problémů s kvalitou. S tím vším vám pomůže platforma, která propojuje správu produktových dat (PDM) s cloudovým systémem pro řízení životního cyklu výrobku (PLM).

Úspěch webových aplikací

Průmyslové organizace potřebují silnou digitální strategii, která bude splňovat online očekávání technicky erudovaných zákazníků.

MSV představí svět budoucnosti

Mezinárodní strojírenský veletrh vstupuje do svého již 61. ročníku. Během let se z něj stal nejrenomovanější oborový veletrh. Je tedy jasné, že řídit jej tak, aby renomé neztratil, není nic snadného a vyžaduje to člověka nejen schopného, ale i zkušeného. Současný ředitel, Ing. Michalis Busios, bezesporu splňuje obojí. Dokladem je skutečnost, že pro veletrh úspěšně pracuje již od roku 2008.

Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Opřít se o silného partnera

V dnešní době hospodářského růstu mnoho firem přemýšlí o rozšíření výroby. To se však neobejde bez úvah o tom, kde získat prostředky na nové stroje a zařízení. Řešení má jméno SGEF.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit