Témata
Reklama

Standardním nástrojem na nestandardní otvory

Výroba hydraulických bloků vyžaduje nejen pečlivost. I v tomto odvětví se projevuje stále rostoucí tlak na produktivitu obráběcích operací. Kromě frézování, vrtání či závitování zde přichází ke slovu i hluboké vrtání. Na pozvání společnosti Walter CZ jsem se zajel podívat do společnosti Czetec, kde nástroj ze standardního sortimentu Walter významně pomohl ke zkrácení výrobních časů.

Společnost Czetec, spol. s r. o., byla založena v roce 1997 v návaznosti na předchozí spolupráci dnešního jednatele Martina Kytlice s německou firmou Industriebedarf Krüger GmbH a specializuje se na výrobu hydraulických komponentů. Před dvěma lety společnost zakoupila novou výrobní halu ve Slepoticích u Pardubic, kam přesunula svou výrobu. Dílna je vybavena třemi vertikálními obráběcími centry s paletizací, dvěma soustruhy a sedmi horizontálními centry s paletizací. Hlavním výrobkem jsou hydraulické bloky (rozvaděče), které jsou vyráběny v mnoha standardizovaných i individuálních provedeních, dále škrticí a zpětné ventily, hydraulické zátky (expandéry), které slouží k uzavření pomocných otvorů v bloku rozvaděče, a další příslušenství. Cílem společnosti je zaměřit se dále na dodávky kompletních hydraulických jednotek včetně montovaných komponent, jako jsou hydraulické ventily, šroubení, měřicí přípojky a další komponenty podle specifikace zákazníka, a dodávat je jako kompletní produkty. Pro tento účel je nyní ve firmě připravováno nové pracoviště montáže.

Reklama
Reklama
Reklama
Pohled do obrobny společnosti Czetec s horizontálním centrem NCT v popředí. (Foto: autor)
Vrtáky X•treme D8 a Alpha 4 XD25 upnuté v upínači. (Foto: autor)

Výroba hydraulických bloků

Podívejme se blíže na výrobu hydraulických bloků neboli „kostek“, jak se jim také v oboru říká. Materiál se nařeže z tyčového polotovaru a následně se na obráběcím centru ofrézuje ze všech stran. Následují operace vrtání, hlubokého vrtání, závitování a případně vystružování. Přitom se používají některé speciály, jako například sdružené nástroje pro sedla ventilů. Výjimečně je požadováno i válečkování. Během výroby je každý díl několikrát podroben mezioperační kontrole. Velmi důležitou operací je následné odjehlení – uvnitř rozvaděče totiž nesmí zůstat žádné otřepy, které by se mohly v provozu uvolnit, dostat se například pod sedla ventilů a způsobit tak netěsnosti v hydraulickém systému. V případě, že je požadována povrchová úprava bloku rozvaděče, odešlou se obrobené díly k jejímu provedení. Pokud ne, vymyjí se, jsou na montáži znovu vizuálně překontrolovány, pomocné otvory jsou zaslepeny expandéry a je namontováno případné příslušenství.

Nástroj Alpha 4 XD25 ve vřetenu horizontky NCT. (Foto: autor)

Potíže s hlubokým vrtáním a jejich řešení

Počet kusů v sérii není nijak omezen. Společnost Czetec vyrábí různé hydraulické bloky v počtech od jednoho kusu až po tisícikusové série. „Pokud se chceme udržet na trhu,“ říká jednatel společnosti Martin Kytlic, „musíme neustále zkoušet a zavádět do výroby nové produktivnější technologie.“ To byl i případ jednoho z typů hydraulických bloků, kde bylo třeba vrtat hluboké kanály o průměru 5 mm. Zprvu byl pro tuto operaci používán standardní HSS vrták s vnějším chlazením. Jeho použití však vyžadovalo během operace několikrát s nástrojem vyjíždět ven z důvodu odstranění nahromaděných třísek a propláchnutí otvoru. To spolu s řeznými podmínkami mělo negativní vliv nejen na celkové výrobní časy těchto rozvaděčů, ale i na ekonomiku jejich výroby. Společnost proto hledala dodavatele nového nástroje, který by uvedené nedostatky odstranil. Po zvážení všech nabídek se rozhodla pro nástroje společnosti Walter.

Obrobené těleso hydraulického bloku. Nahoře z čelní strany je patrný otvor hlubokého kanálu vrtaného nástroji Walter. (Foto: autor)

„Walter nám prostřednictvím svého certifikovaného distributora Pavla Dušánka nabídl nejen samotný nástroj, ale i celou technologii včetně souvisejícího servisu. To má pro nás v době nedostatku kvalifikovaných pracovníků velký význam,“ vysvětluje své rozhodnutí pan Kytlic. „V praxi to funguje tak, že nejprve navrhneme racionalizaci dané výroby, kterou konzultujeme se zákazníkem, a poté tuto navrhnutou technologii odladíme přímo na stroji u zákazníka,“ navazuje na jeho slova Pavel Dušánek. „To vše realizujeme prostřednictvím našich obchodně-technických zástupců nebo ve spolupráci s technikem ze společnosti Walter CZ.“

Pomohl nástroj ze standardního sortimentu

Pro výrobu hlubokých otvorů v tělese rozvaděče byl tímto způsobem vybrán vrták řady XD ze standardního sortimentu Walter. Otvor je v daném případě nejprve předvrtán karbidovým vrtákem X•treme D8 s vnitřním chlazením. Následně je vyvrtán již v celé délce zmíněným nástrojem Alpha 4 XD25, jenž umožňuje vrtání do hloubky až 25x D. „Výhodou tohoto nástroje je, že je součástí standardního sortimentu,“ uvádí Pavel Dušánek. „To má samozřejmě příznivý dopad nejen na cenu, ale i na termín dodávek. Standardní nástroje totiž obdržíme z centrálního skladu v Holandsku do 24 hodin od objednávky. Navíc na tento nástroj nejsou kladeny v provozu žádné extrémní nároky, postačuje vnitřní chlazení tlakem 20 barů.“

Hotový hydraulický blok. Vrtaný pomocný otvor je zaslepen expandérem. (Foto: autor)

Výroba těchto hydraulických bloků probíhá na dvě upnutí na moderním horizontálním obráběcím centru NCT. Původem jde o starší stroj Hitachi Seiki, který byl v loňském roce retrofitován maďarskou společností NCT. Vzhledem k dobrým zkušenostem jej budou letos následovat další obdobné stroje. Materiálem obrobku je v daném případě hliníková slitina ENAW2007, do níž jsou v operaci hlubokého vrtání vrtány dva otvory o průměru 5 mm do hloubky 140 mm.

Pro předvrtání byly zvoleny tyto parametry:

• vrták X•treme D8 A6489DPP-5;
• posuv: 1 900 mm.min-1;
• otáčky: 9 500 min-1.

Pro vlastní hluboké vrtání byly stanoveny následující hodnoty:

• vrták Alpha 4 XD25 A6885TFP-5;
• posuv: 1 090 mm.min-1;
• otáčky: 6 050 min-1.

Výsledkem nasazení vrtáků Walter je zkrácení kusového času o více než dvě minuty z 10 min 48 s na 8 min 45 s. To pomohlo zvýšit efektivitu výroby a v důsledku toho i udržet díl ve výrobě.

Pracovní rozhovor na dílně – Martin Kytlic, Pavel Dušánek a Monika Futáková. (Foto: autor)

Úloha certifikovaného distributora

Pavel Dušánek je původně vyučený řemeslník, který v rámci své profese pracoval na horizontce i jako technolog. Díky svým praktickým zkušenostem byl před pěti roky osloven společností Walter CZ, aby pro ni pracoval jako distributor. Dnes firma pana Dušánka zaměstnává sedm lidí, kteří poskytují zákazníkům obchodní i technické služby. „Certifikovaní distributoři, kterých máme v současnosti deset, nepředstavují pro zákazníky nějaký nadbytečný mezičlánek v dodavatelském řetězci,“ vysvětluje Monika Futáková, která má na starosti marketing ve společnosti Walter CZ. „Pro konečného zákazníka zajišťují stejně vysokou úroveň služeb jako společnost Walter. Mohou odebírat zboží přímo ze skladů v Holandsku a dodat jej ve stejném termínu jako Walter. Pomáhají zákazníkům nalézt to nejlepší řešení a přebírají zodpovědnost za jejich produktivitu. V případě potřeby spolupracují také s našimi aplikačními techniky.“ Příkladem zatím sice nedlouhé, ale úspěšné spolupráce mezi zákazníkem a firmou Walter prostřednictvím certifikovaného distributora je i úspěšně vyřešený případ hlubokého vrtání ve společnosti Czetec.

Pavel Marek, Pardubice-Slepoticepavel.marek@mmspektrum.com

www.czetec.cz
www.walter-tools.com
www.walter-nastroje.cz

Něco navíc

Video zachycující hluboké vrtání hydraulického bloku nástroji Walter si můžete prohlédnout zde:

Reklama
Související články
Obrábění dílů pro kolejová vozidla

Pokud byste se někdy chtěli vydat do Žlebů, osobně doporučuji cestu vlakem. Z Prahy dnes přibližně za hodinu dojedete rychlíkem do Čáslavi. Zde vystoupíte a po letitém příhradovém mostě přejdete přes celé kolejiště na místní nádraží. Očekávat vás tady bude malý motoráček, který vás poveze po unikátní místní dráze.

Jak se obrábí na Valašsku

Obec Veřovice se nachází na úpatí Veřovických vrchů, které jsou součástí západního výběžku Moravskoslezských Beskyd. Jednou z firem, které v obci působí, je společnost Matuš Trade. Zabývá se zakázkovým obráběním kovů a plastů.

Nové frézovací nástroje a digitální výroba

Tübingen je město ležící na řece Neckar a své návštěvníky okouzlí především svým historickým centrem s hrázděnými domy, malebným nábřežím, radnicí s malovanou fasádou či gotickým kostelem. Z centra Stuttgartu se sem dostanete vlakem za necelou hodinku. Právě této blízkosti využila společnost Walter, která zde v předvečer veletrhu AMB uspořádala tiskovou konferenci.

Související články
Muž, který rád obrábí

„Tentokrát navštívíme malou firmu,“ řekla mi do telefonu Eva Procházková, která má ve společnosti Walter CZ na starosti marketing. Na reportáž jsme se vydali do firmy Kovovýroba Hruška do Opavy-Vávrovic.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Obrábění železničních kol a náprav

Společnost Bonatrans Group, a. s., jejíž tradice sahá do roku 1965, se zaměřuje na konstrukci, výrobu a opravy železničních kol, náprav i celých dvojkolí. Dodává je významným světovým výrobcům osobních i nákladních vozů, lokomotiv, tramvají či vysokorychlostních vlaků. Společnost je součástí skupiny GHH-Bonatrans, která je největším světovým výrobcem železničních dvojkolí a své závody má u nás v Bohumíně, dále v Německu a Indii.

S kukuřicí na železniční vagón

Kdo by nevěděl, že budoucnost patří aluminiu! Právě tento materiál se dnes často používá pro stavbu moderních železničních osobních vozů či elektrických jednotek. Nejinak je tomu v ostravské společnosti Škoda Vagonka, a. s., kam jsme se zajeli podívat se zástupci společnosti Walter CZ.

Výroba tlakových lahví pro technické plyny

Společnost Vítkovice Cylinders patřící do lahvárenské skupiny Cylinders Holding je největším výrobcem bezešvých ocelových lahví, nádrží a těles akumulátorů na světě. Historie se datuje od roku 1906, kdy byla vyrobena první bezešvá ocelová lahev.

Obrábění odlitků diamantovými nástroji

Společnost KSM Castings CZ z Hrádku nad Nisou patří k nejmoderněji vybaveným výrobním závodům na severu Čech. Zabývá se vývojem a výrobou odlitků z lehkých kovů pro automobilový průmysl. Firma vznikla v roce 1996 a její počátky jsou spojeny se skupinou Thyssen. Od roku 2005 je závod součástí mezinárodní skupiny KSM Castings Group.

Provozní testy nového řezného materiálu

Firma Walter AG v loňském roce představila nový řezný materiál označený jako Tiger-tec Gold. Před jeho uvedením na trh byly kromě jiného provedeny rozsáhlé testy u vybraných zákazníků, které potvrdily jeho výjimečné vlastnosti v reálných podmínkách výrobních provozů. Jedním z míst, kde tyto testy probíhaly, byla obrobna české společnosti Persa v Kněževsi nedaleko Prahy.

Když je potřeba řešit „špeky“

Na pozvání společnosti Walter CZ jsem tentokrát zajel do firmy Kovo Děčín, která se zabývá zakázkovým obráběním a výrobou forem. Zde nás přijal jednatel Pavel Bureš, za dodavatele nástrojů přijel Pavel Dušánek, certifikovaný distributor společnosti Walter CZ, a Monika Futáková ze společnosti Walter CZ. Posadili jsme se do zasedačky a pan Bureš nás seznámil s historií společnosti a jejím výrobním programem, čímž jsme se dostali i k nástrojům značky Walter.

V pravou chvíli na pravém místě

Na pozvání společnosti Walter CZ jsem tentokrát vyrazil do Ohrazenic. Zde, v těsné blízkosti Turnova, má svou firmu Milan Mencl. Hlavním oborem jeho podnikání je obrábění odlitků pro automobilový průmysl, konkrétně pro výrobu autobusů.

Technologie obrábění ve výrobě flexotiskových strojů

Společnost SOMA, spol. s r. o., byla založena v roce 1992, kdy její současný majitel Ing. Ladislav Verner získal v privatizaci bývalý výrobní závod Tesly v Lanškrouně, přezdívaný „Plyšan“. Ten se do té doby zabýval vývojem a stavbou strojů pro výrobu svitkových kondenzátorů a jednoúčelových zařízení pro elektrotechnický průmysl. Nový majitel se však vydal vlastní cestou a vsadil na vlastní výrobek, konkrétně na vývoj a výrobu strojů na potisk, řezání a laminování obalových materiálů. Chytré české řešení spolu s použitím kvalitních komponent německých značek si získalo spokojené zákazníky po celém světě a SOMA dnes patří ve svém oboru mezi pětici nejúspěšnějších světových firem.

Nástroje pro díly, které musí být hotové za pár vteřin

V automobilovém průmyslu, ale i v řadě dalších oborů nachází uplatnění velké množství maličkých součástí často složitých tvarů. Na pozvání společnosti Walter CZ jsem se zajel podívat do jihlavské firmy Decoleta, která se zabývá přesným soustružením malých dílců na dlouhotočných automatech.

Monolitní karbidové nástroje při výrobě přesných dílů

Zlínská společnost Ace-Tech se zaměřuje na velmi přesné CNC obrábění uhlíkových, nástrojových nerezových a chrommolybdenových ocelí a slitin niklu, především pak na výrobu soustružených dílů, které dodává pro odvětví těžebního průmyslu a energetiky, všeobecného strojírenství, lisování kovů a plastů a železničního průmyslu. S ohledem na požadavky komplexního obrobení těchto dílů zde přicházejí ke slovu také monolitní nástroje ze slinutého karbidu od firmy Walter.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit