Témata
Reklama

Upínání tvarově složitých obrobků

Kromě dobře známých standardních řešení pro upínání, například za použití univerzálních sklíčidel řady B-200 a BB-200, vyvinula japonská firma Kitagawa také širokou škálu vyspělých a specializovaných řešení pro upínání tvarově složitých obrobků. Dlouholeté zkušenosti v oblasti upínání pomáhají při hledání optimálních způsobů, jak dosáhnout požadovaných výsledků a snížit výrobní náklady. Základem je pak individuální přístup ke každému zákaznickému projektu.

Příspěvek přináší základní informace o několika vybraných sklíčidlech, která se využívají při řešení specifických nároků na upínání.

Sklíčidla řady PW (Power Wing)

Díky funkci čelistí axiálně vtahovat obrobek, jejich vyrovnávací funkci a možnosti uchopení za kuželové plochy je toto sklíčidlo vhodné pro hrubovací operace. Vyrovnávací funkce čelistí znamená, že tyto jsou v určitém malém rozsahu schopny přizpůsobit se svým natočením náhodným nerovnostem na upínaném povrchu, které vznikají nepřesným litím nebo kováním. Sklíčidlo PW tak umožní bezpečně upnout i značně nepravidelné či nepřesné díly. Zejména pro hrubování je velice důležité, aby byl obrobek dostatečně pevně upnut a zabránilo se vibracím nebo nesprávnému usazení dílu. V opačném případě bude obráběný povrch nepřesný a s každou další operací může nepřesnost narůstat. Náš projektový tým s vámi bude spolupracovat na nejvhodnějším provedení čelistí a dorazů tak, aby bylo dosaženo bezpečného upnutí obrobku.

Reklama
Reklama
Reklama

Sklíčidlo řady PW

Sklíčidla řady PU (Pull Lock)

Toto sklíčidlo je vhodné pro dokončovací operace a upínání za již dříve obrobené plochy. Sklíčidlo PU je velice přesné sklíčidlo s opakovanou přesností pod 5 mikronů. Čelisti sklíčidla souběžně vtahují obrobek v axiálním směru a přitahují jej na zadní doraz sklíčidla, čímž je zajištěno bezpečné upnutí a dlouhodobá opakovaná přesnost upnutí. Umožňuje použití vysokých řezných rychlostí a tím zkracuje výrobní čas. Sklíčidlo PU je obzvláště vhodné pro velkosériovou výrobu s vysokými nároky na přesnost a stabilitu procesu.

Sklíčidlo řady PU

Sklíčidla řady DL (Dual Lock)

Sklíčidlo Dual Lock má všechny vlastnosti standardních univerzálních sklíčidel Kitagawa, jako jsou například sklíčidla řady B200, a navíc je DL sklíčidlo opatřeno funkcí pro přitažení a usazení obrobku na čelo, což eliminuje vyvracení čelistí dopředu a zajišťuje tak dosažení vyšší opakovatelné přesnosti. Z důvodu použití stejných čelistí jako u standardních sklíčidel Kitagawa je toto sklíčidlo optimální volbou tam, kde je požadováno univerzální sklíčidlo se snadným nastavováním pro malo- či velkosériovou výrobu jednoduchých dílů, ale i tam, kde je zároveň u některých složitějších dílů požadavek na využití některých pokročilých upínacích funkcí.

Sklíčidlo řady DL

Kolébky pro otočné stoly a protiložiska

Speciální upínací řešení nejsou omezena pouze na soustruhy. Sklíčidla Kitagawa jsou často instalována na celou řadu NC otočných stolů. Silová sklíčidla (ovládaná hydraulicky či pneumaticky) mohou být instalována přímo na lícní desku otočného stolu nebo umístěna na kolébku, jak je znázorněno na obrázku 4. Přívod požadovaných pneumatických či hydraulických médií k upínači je zajištěn pomocí robustních hadicových rozvodů a rotačních spojek. V případě instalace silového sklíčidla je na zadní stranu NC otočného stolu instalován příslušný hydraulický válec Kitagawa se snímači polohy pístu a celý systém funguje podobně jako na CNC soustruhu – je tedy možné pak řešit například automatickou výměnu obrobků.

Příklad sestavy kolébky otočného stolu a protiložiska

Přesné a tuhé upínání za vnitřní průměr – rozpínací trny řady KEM

Dalším efektním způsobem, jak vyřešit upínání některých tvarově složitých dílů při soustružení, je upínání za vnitřní průměr. Tento způsob upínání poskytuje výhodu především v kompletní prostorové přístupnosti k vnějším plochám, čímž se snižuje celkově nutný počet upnutí. Vysoká přesnost a tuhost upnutí je zajištěna díky funkci axiálního přitažení obrobku na čelo upínače. Konstrukce trnu s předním a zadním kuželem se postará o stejnoměrné rozpínání a povolování pouzdra po celé jeho délce kontaktu s obrobkem. Rozpínací pouzdra jsou lepená, aby bylo zajištěno kompletní utěsnění proti vniknutí chladicí kapaliny a třísek. V nabídce je možnost upínání za vnitřní průměr až do velikosti 635 mm (zákaznická řešení na míru). Pro upnutí ještě širší škály výrobků se dodávají pouzdra s poloviční nebo prodlouženou délkou nebo pouzdra zdvojená.

Silový rozpínací trn– KEM

Manuální rozpínací trn – KEM-MA
Konstrukce trnu s předním a zadním kuželem

Výhodou celého systému je jeho variabilita. Jedná se o systém, kde všechny typy rozpínacích trnů mají standardní připojovací rozhraní pro montáž na příslušné vřeteno stroje pomocí mezipříruby a není tedy problém zaměňovat je s dalšími typy upínačů nebo sklíčidel. Kromě silových rozpínacích trnů se vyrábějí i manuální rozpínací trny vhodné pro malosériovou a středněsériovou výrobu. Tyto rozpínací trny jsou zakončeny přesně broušeným čepem o průměru 38 mm, přes nějž je možné tyto upnout do běžného tříčelisťového sklíčidla či kleštinového upínače.

NEROZBITNÁ PÁTÁ OSA RKT180 - STVOŘENA ODOLÁVAT KOLIZÍM

Nejnovější naklápěcí osa Kitagawa s velikostí lícní desky 180 mm je navržena s ohledem na minimální údržbu a omezení prostojů. RKT180 poskytuje stejnou přesnost a tuhost, která je u děliček řady TT již standardem.
U tohoto otočného stolu není třeba nastavovat žádné vůle. Navíc nová konstrukce eliminuje nákladné poškození hlavních dílů převodů rotační i naklápěcí osy v případě kolize – vnitřní převodový mechanismus s valivými ložisky umožňuje při havárii proklouznutí a nedochází tedy k poškození důležitých vnitřních částí děličky. Po opravě případných drobných poškození můžete začít znovu rychle pracovat.

Vnitřní převodový mechanismus

Otočný stůl RKT180 má oproti předchozím typům sdružený rozvod pro rotační spojky a rozvody jsou umístěny do míst, kde nijak nepřekáží.

Otočný stůl RKT180

Otočný stůl má pouze pneumatické zpevňování, není třeba žádná hydraulika na stroji. Jeho o 33 % rychlejší naklápěcí osa a o 20 % rychlejší rotační osa jej činí nejrychlejší pátou osou ve své třídě.

Lícní desku je možné objednat ve třech různých provedeních: standardní deska, deska se čtyřmi T-drážkami nebo deska pro rychlou výměnu (nulový upínací bod).

Lícní deska ve třech různých provedeních

Kitagawa Europe

Ing. Michal Prokeš

andrea.bednarova@kitagawaeurope.de

Reklama
Související články
Prestižní ocenění Zlatá medaile

Výjimečnost nástroje FreeTurn skupiny Ceratizit potvrdila na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu odborná porota prestižního ocenění Zlatá medaile. Ocenění za inovaci ve zpracovatelské technologii bylo společnosti uděleno za inovativní metodu technologie podélného a čelního soustružení, kdy je hrubování, dokončování a obrábění kontur realizováno pomocí jediného nástroje. Společně s progresivní obráběcí metodou High Dynamic Turning zvyšuje nástroj FreeTurn dynamičnost a efektivnost procesu soustružení.

Brousicí centrum pro hospodárnou výrobu

Brousicí centrum UW II F od firmy Saacke v mnoha detailech předčí očekávání svých zákazníků. Z hlediska výkonnosti, velikosti a hmotnosti se řadí mezi již zavedené typy brusek UW I F a UW I D a vytváří tak ideální podmínky pro maximální přidanou hodnotu.

Produktivní vrtání otvorů do hliníku

Výrobci automobilů produkují čím dále více dílů z hliníku s cílem snížit hmotnost vozidel i spotřebu paliva. S ohledem na tuto tendenci je proto jasné, že vzniká poptávka po vrtácích použitelných pro výrobu otvorů ve součástkách z hliníkových slitin. Musí být zároveň schopny zajistit vysokou produktivitu, nízké náklady na otvor, dlouhou a konzistentní životnost, vysokou opakovatelnost i bezpečnost procesů.

Související články
Úspora vedlejších časů

V současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělánV současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělání a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci. í a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Univerzální brusky pro broušení na kulato

Úzké tolerance a obtížně obrobitelné materiály - pro hospodárnou výrobu velmi přesných válcových obrobků vertikálním, vnějším a vnitřním broušením na kulato je zapotřebí pokroková strojní technologie. Společnost Okamoto nabízí široké portfolio řešení, která vyhovují všem požadavkům průmyslové výroby. Příkladem jsou univerzální CNC brusky IGM4VSP a UGM5V, které při broušení na kulato dosahují přesností v řádu mikrometrů.

Automatizovaná upínací technika

Optimalizované technologie a procesy zajišťují ve výrobních firmách stále větší produktivitu. To platí i pro centrické svěráky, které se používají například pro stacionární upínání kulatých a čtvercových obrobků na nejrůznějších obráběcích strojích.

Inovace ve srážení hran velkých ozubených kol

Chamfer Contour Milling skýtá výrobcům velkých ozubených kol pro nákladní automobily flexibilní a hospodárný proces pro jejich stále důležitější operace zkosení hran / odstraňování otřepů.

Nový pohled na moderní CAM programování v praxi

Při své dennodenní praxi se odborníci firmy Grumant u svých zákazníků opakovaně setkávají s tím, že jsou programy připravovány přímo na strojích. Důsledkem toho jsou ztráty strojní kapacity a dále dochází ke ztrátě kontroly nad výrobním procesem z hlediska použitých strategií a řezných podmínek. Ani tam, kde se již používá CAM programování, nemusí být vyhráno. O tom, jak revolučně vidí CAM programování ve firmě Grumant, pojednává tento článek.

Řezné kapaliny zvyšují výkonnost při soustružení závitů

Závity jsou strojně obráběné prvky, se kterými se lze běžně setkat prakticky ve všech průmyslových odvětvích. A přesto, že se soustružnické závitořezné operace využívají už celá desetiletí, stále ještě se daří dosahovat v tomto procesu pokroků, zejména pokud jde o problematické materiály, jako jsou korozivzdorné oceli, žáruvzdorné slitiny (HRSA) nebo titan. Jako příklad lze uvést vývoj soustružnických závitořezných nástrojů, které jsou opatřeny přívodem řezné kapaliny z horní i ze spodní strany, jehož kombinovaná přesnost přináší prodloužení životnosti nástroje a zvýšení kvality závitů a otevírá potenciál pro použití vyšších hodnot řezných parametrů. Tento pozitivní vliv ještě více vyniká při obrábění problematických materiálů.

Nové perspektivy v obrábění titanových draků letounů

Rostoucí využití titanu pro aplikace v leteckém průmyslu je za poslední léta velmi dobře zdokumentováno. Stejně tak se tématem diskuze a zkoumání staly i problémy spojené s efektivním, produktivním a vysoce kvalitním obráběním tohoto oblíbeného materiálu. Každá obrobna chce samozřejmě při frézování titanu optimalizovat výkonnost použité frézy, ale bez vhodných technologií a správného know-how to nemusí být až tak snadné. Díky převratnému objevu se však v současnosti začínají v této oblasti věci měnit.

Chytré měření upínací síly

Společnost Kelch uvede ve 3. čtvrtletí 2018 na trh novou generaci přístroje Safecontrol 4.0. Osvědčený systém měření upínací síly ve vřetenu obráběcího stroje je kompletně přepracován a poskytuje nyní uživatelům prostřednictvím vlastní aplikace maximální flexibilitu. Další výhodou je vysoká spolehlivost a v neposlední řadě moderní ergonomický design a jednoduché ovládání.

Progres v navyšování podílu na trhu

Skupina Plansee Group dosáhla v hospodářském roce 2017/18 konsolidovaného obratu 1,3 miliardy euro, což znamenalo nárůst o 11 % ve srovnání s předchozím obdobím. V rámci bilanční tiskové konference konané v Reutte o tom informovali členové představenstva Bernhard Schretter a Karlheinz Wex.

Proč používat strategii trochoidního frézování?

Strategie trochoidního frézování byla na trh díky svým výhodám uvedena už před několika léty, ale přesto se často setkáváme se zákazníky, kteří používají výhradně tradiční metody obrábění. Důvodem nejsou nedostatečné možnosti strojového parku nebo absence kvalitního CAM systému pro programování. Důvodem je nejčastěji obecná neznalost této strategie frézování a konzervativní myšlení.

Výsledky spolupráce akademické sféry s průmyslem

Pracovníci Ústavu výrobních strojů systémů a robotiky z Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně usilují o těsné sepjetí školy s praxí, které nelze realizovat jinak než úzkou spoluprací s průmyslem. V předchozích vydáních MM Průmyslového spektra jsme avizovali, že budeme technickou veřejnost informovat o konkrétních výsledcích naší spolupráce. Zde jsou první poznatky.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit