Témata
Reklama

Ani vývoj briketovacích lisů nespí…

Fakt, že vývoj vlastních výrobků je důležitou činností každého výrobce, a to v jakémkoli oboru, je neoddiskutovatelný. Bez této drahé a náročné činnosti každý výrobce riskuje propad a nečinností dává náskok konkurenci. To jsou obecná pravidla, která každý zná, ale ne každý z řad středních podniků toto dokáže realizovat samostatně a ve vysokém tempu. Společnost Briklis taková je. Na svém stánku na MSV 2017 v Brně svůj vlastní vývoj představí.

Společnost Briklis se vývoji dlouhodobě věnuje, investuje do něj nemalé prostředky a energii svých zaměstnanců, a to se stále se zvyšující intenzitou, jak vyplývá z rešerše patentů a užitných vzorů z databáze Úřadu průmyslového vlastnictví. Za dobu existence společnosti získali 12 užitných vzorů nebo patentů, z toho 9 za posledních 10 let a 3 pouze za rok 2017. A právě ten poslední v řadě bude prezentován na MSV v Brně.

Briketovací lis iSwarf 800, konečná verze podoby lisu v grafickém zpracování
Reklama
Reklama
Reklama

Slévárny ocení

Jedná se o zcela nový typ briketovacího lisu s obchodním označením iSwarf 800. Princip stroje je inovativní ve výhodnějším zorganizování pohybů jednotlivých nástrojů, které zefektivnily pohyb hlavního lisovacího válce, hlavní pracovní součásti lisu, který se přímo podílí na tvorbě výkonu stroje. Výsledkem vývoje je stroj s velkým výkonem vzhledem k jeho příkonu. Tento zcela nový briketovací lis dokáže vyrábět brikety s vynikajícími parametry, které jsou vyžadovány zpracovateli – slévárnami –, a navíc při velmi nízké spotřebě energie. Objemová hmotnost od 2 g.cm-3po hodnoty převyšující 2,3 g.cm-3, s nízkou zbytkovou vlhkostí a nárokem na dodanou energii v poměru 0,02 kW na 1 kg Al třísek, je velký náskok před konkurencí a může být rozhodujícím parametrem při výběru vhodného zařízení.

Briketovací lis iSWARF 800 je řešen výhodně i dispozičně. Lisovací jednotka s násypkou, která je součástí výbavy lisu, je oddělena od hydraulického agregátu, což umožňuje snadnější instalaci do stávajících prostor či linek. Lis je vybaven vynikající diagnostikou a umožňuje napojení na podnikovou síť, což jsou všechno nutné atributy moderních zařízení dnešní doby.

Briketovací lis iSwarf 800 v reálném provozu

Bez ověření nesmí na trh

Další kapitolou vývoje je ověření prototypu v ostrém provozu, což je nutností pro ověření si teoretických předpokladů ve srovnání s realitou před uvedením stroje na trh. Díky společnosti Confal, významnému zpracovateli a výrobci hliníku, která si stroj pořídila jako prototyp, bylo možné ho odzkoušet ve velmi těžkém provozu. Vzhledem ke zkušenostem svým a ke zkušenostem vybraných předních výrobců hydraulických prvků bylo nutné stroj po prvních testech pouze „doladit“ pro klidnější a plynulejší chod.

Společnosti Briklis se tedy podařilo přivést na trh novinku dobře připravenou a ověřenou, vhodnou pro lisování kovových třísek z obrábění, která splňuje stále náročnější požadavky uživatelů i legislativy.

Briketovací lis iSwarf 800 zařazený do technologické linky na zpracování hliníku


Briklis
Umístění na MSV: pavilon P, stánek 135

Ing. Libor Kejř

libor.kejr@briklis.cz

www.briklis.cz

Reklama
Související články
Obrobek, tříska, briketa

Každá obrobna zná ten pohled na kontejnery zaolejovaných třísek, které často zabírají místo, na jejich transport vycházejí relativně vysoké náklady, a ještě mohou řeznými kapalinami znečistit okolí. Třísky z obrábění kovů jsou však cennou surovinou pro výrobu nových polotovarů. Jejich recyklace je proto velmi perspektivní.

Optimalizace péče o ložiska zabraňuje odstávkám výroby

Ložiska jsou vysoce namáhanými součástmi pohonů, které v průběhu času podléhají opotřebení. S ohledem na to je zvláště důležité zahrnout je do plánů údržby, protože tato strategie pomáhá prodloužit životnost strojů nebo zařízení.

Pomocník pro plánování výroby

Většina lidí dnes ví, že žádná firma, která chce být konkurenceschopná, neobejde bez kvalitního ERP. Díky němu lze především řídit procesy, a to doslova všechny. Ne každý si však uvědomuje, jak velké mohou být rozdíly mezi systémy pro jednotlivé oblasti podnikání. Asi nejsofistikovanější ERP najdeme bezesporu ve výrobních firmách.

Související články
Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

Novinky značky IMAO pro upínání obrobků

V dnešní době je velká poptávka po efektivní produkci různorodých výrobků v malém objemu a klíčem k vyšší produktivitě je použití přípravků, které lze flexibilně přizpůsobit mnoha různým obrobkům. Upínací prvky ONE-TOUCH se vyrábějí v mnoha různých provedeních, snadno z nich lze vybrat prvky vhodné pro upnutí požadované součásti. Upnutí a odepnutí součásti je jednoduché, bez použití dalšího nářadí a rychlé, zkracuje se čas potřebný pro manipulaci s obrobkem a tím i celkové náklady na výrobu.

Komplexní řešení pro vysledovatelnost: Plně automatizované značení za rozumnou cenu od Brady

Přesvědčte se, jak praktická může být integrace automatizované identifikace PCB. Podívejte se na přehlednou infografiku od společnosti Brady!

Briketování třísek má stále větší význam

Po dlouhé roky bylo zpracování kovových třísek opomíjenou činností kovoobráběcích podniků, které produkují tento specifický odpad. Třískové hospodářství se však stále častěji stává součástí celkové ekonomiky výroby. Potenciál kovových třísek jako suroviny, či jako prostředek k významným úsporám si uvědomují v mnohých společnostech. Takové závěry vyvozuje jeden z nejvýznamnějších výrobců briketovacích lisů v Evropě, česká společnost Briklis. Zajímavostí je i to, že zájem o briketování nemají pouze producenti kovových, ale také plastových třísek z obrábění, či jiných způsobů zpracování různých materiálů.

Jak na hliník?

Recyklace jedné tuny hliníkového materiálu ušetří přibližně čtyři tuny bauxitu, 95 % energie potřebné pro výrobu primárního hliníku a devět tun emisí CO2. V současné době ušetří více než 80 milionů tun emisí skleníkových plynů ročně. To odpovídá přibližně 15 milionům automobilů.

Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Velmi rychlá dvojčata

SolidCAM a InventorCAM jsou jeden a tentýž CAM program integrovaný v různých CADech (SolidWorks a Autodesk Inventor), proto má smysl mluvit o obou najednou. Neliší se funkčně totiž opravdu vůbec, pouze je uživatel ovládá ve svém oblíbeném CADu.

Oscilující paprsek laseru pracuje přesněji

Univerzálním nástrojem naší doby je laser, kterým je možné bezdotykově opracovávat téměř všechny materiály. Ještě lépe a přesněji se podaří materiály řezat nebo gravírovat, když paprsek laseru kmitá.

Okénko do historie

Na Vinohradech v Praze v historickém areálu rodiny Fričů sídlí malá nástrojařská dílna Nástrojárna NADO. Řemeslné dílny byly v tomto areálu od nepaměti, zejména se jednalo o výrobu hodinových strojků jako součástí měřicích přístrojů. Návštěva Nástrojárny NADO je spíše takovým okénkem do historie, ale přeci jen se v ní najde něco nového. Na jen několik let staré drátové řezačce Fanuc Robocut tam vyrábějí velmi přesné lisovací a tvářecí nástroje, dílenské přípravky a formy na vstřikování termoplastů.

Téma: technologie pro výrobu forem

Díly, součásti či výrobky, které spatřily světlo světa díky tomu, že byly vylisovány, odlity či vykovány ve formě, jsou doslova všude kolem nás. Forma je zařízení často velmi složité a komplexní a k její výrobě je potřeba řada špičkových technologií. Následující článek představuje některé z nich.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit