Témata
Reklama

Automatizace kusové výroby

Hledání možností k udržení a zvyšování profitu při stále vypjatějších cenách zakázek je úkolem managementu ve všech provozech kusové strojírenské výroby.

Stále rostoucí tlak na snižování ceny zakázek ze strany koncových zákazníků nutí dodavatele hledat možnosti ke snižování nákladů na výrobu. Ceny vstupů (materiál, pracovní síla, energie, strojní zařízení atd.) se neustále zvyšují. Leden je pro mnohé podnikatele černým měsícem, protože většina zaměstnanců očekává navýšení mzdy, ale promítnout zvýšené náklady do ceny zakázek je velmi problematické, v současnosti téměř nemožné. Proto nezbývá než hledat jiné možnosti pro zvyšování profitu vlastní výroby. Jednou z možností je zoptimalizovat výrobní proces tak, aby se minimalizovaly prostoje ve výrobě a efektivně se využívala výrobní kapacita strojů, zařízení a lidské síly ve výrobě.

Reklama
Reklama
Reklama
Nasazením Winstatu se výrazně snižuje nárok na odbornost obsluhy CNC stroje.

Organizace výrobních dat

Hlavní podmínkou efektivní výroby je organizace výrobních dat. Nelze spoléhat na software! Ani nejdražší software nebude efektivně využíván, pokud bude aplikován na „chaos“. Důležité je nastavit v prvním kroku správně procesy a tok výrobních dat a potom tento stav zafixovat softwarovým nástrojem pro snadné udržování, provádění změn a minimalizování chyb. Data, která neopouštějí datovou síť a jsou jednotně spravována, jsou bezpečná, přehledná a poskytují záruku, že se vyrábí podle aktuálních podkladů s možností dohledání osobní kompetence jednotlivých zaměstnanců.

Kusová výroba především v nástrojárnách, formovnách, modelárnách a ostatních strojírenských provozech s kusovou nebo malosériovou výrobou má svá specifika. Příprava výroby mnohdy trvá mnohem déle než vlastní strojní operace. Je náročná na přesnost, sestává velmi často z několika kroků, na kterých závisí přesnost a rychlost vykonané strojní operace. Pokud nejsou všechny kroky správně připraveny, může dojít k chybě, např. obrábění podle neaktuálních dat, špatně zadané korekce z měření, použití nevhodného nástroje atd. Chyba ve výrobě znamená opakování operace, tedy zvýšení nákladů na výrobu a prodloužení koncového termínu.

Softwarová automatizace

Jednou z možností, jak zefektivnit přípravu výroby, je tento proces automatizovat. Softwarová automatizace pomocí softwaru Winstat je prostředkem ke zkrácení přípravných časů výroby a snížení odpovědnosti obsluhy CNC strojů, tedy ke snížení nároků na odbornost dělníků pracujících na CNC strojích. V celé republice panuje katastrofický nedostatek odborných pracovníků pro CNC obrábění. Při nasazení Winstatu pro softwarovou automatizaci se výrazně snižuje nárok na odbornost obsluhy CNC stroje. Zároveň se však posiluje odpovědnost technologa, programátora na přípravu NC programu tak, aby mohl být přímo spouštěn na stroji.

Winstat umožňuje automatickou kontrolu všech podmínek zadaných pro zahájení obrábění. Tím, že kontrola probíhá s vyloučením lidského faktoru, je výroba bezchybná. Hlavním rizikem pro vznik chyby ve výrobním procesu zůstává stále hlavně člověk, tedy zaměstnanec. Zbavit jej vlivu na výrobu a omezit jeho činnost pouze na výměnu obrobku a spuštění stroje je tedy hlavním cílem. Co potom se šikovným zaměstnancem, který má vysoký potenciál? Takového zaměstnance velmi efektivně využijeme především v předvýrobní fázi přípravy NC programů a výrobních dat.

Podpora paletizace a robotizace

Softwarová automatizace provádí kontrolu aktuálnosti použitých dat, prověřuje, zda jsou data uvolněna a zpětně dohledá, kdo je uvolnil. Prověřuje, zda je vykonaná předchozí operace, provádí automaticky zadané úpravy NC programu (processoring), provádí kontrolu tabulky nástrojů v řídicím systému stroje. Může automaticky upravovat NC program o hodnoty načtené z měření, což je nezbytný krok při práci s paletizačním systémem.

Softwarová automatizace přímo podporuje paletizaci výroby. Dokonce by se dalo říci, že nasazení paletizace bez podpory softwarové automatizace přinese minimální efektivitu, protože čas, který se získá upínáním obrobku mimo prostor stroje, se ztrácí při manuální kontrole podmínek pro zahájení obrábění. Bez automatizace může trvat kontrola podmínek pro zahájení obrábění cca 10–15 minut. Při softwarové automatizaci trvá řádově sekundy.

Pokud bychom hovořili o robotizaci kusové výroby, je softwarová automatizace nezbytnou podmínkou provozování robotizovaného obrábění. Lze říci, že robotizovaný CNC stroj se bez softwarové automatizace neobejde.

Integrace do podnikových informačních systémů

Software pro softwarovou automatizaci Winstat je možné integrovat do vyšších řídicích a plánovacích softwarů. Tato integrace probíhá přes parametrizovatelná rozhraní a umožňuje automatické zadávání dat do výroby, ale zároveň i odhlašování reálných dat z výroby zpět do nadřazeného softwaru.

Firma Zwicker Systems se již dlouho zabývá problematikou efektivní CNC výroby. Pořádá semináře v zahraničí i v jednotlivých regionech České republiky a provádí analýzu výroby s návrhem řešení na základě návštěvy firemních specialistů přímo u zákazníka.

Ing. Vladimíra Landrgottová

Zwicker Systems

www.zwicker-systems.com

vladimira.landrgottova@zwicker-systems.com

Reklama
Vydání #3
Kód článku: 80327
Datum: 19. 03. 2008
Rubrika: Trendy / Automatizace
Autor:
Firmy
Související články
Platforma pro edgecomputing a průmyslový internet věcí

Systém FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) je platforma určená pro propojení provozních zařízení, která umožňuje rychlý a spolehlivý přístup k výrobním datům s cílem využít je k naplnění koncepce chytré, propojené výroby. Dovoluje realizovat edge computing, tedy shromažďovat a zpracovávat data přímo v provozu, nikoliv až v cloudu, a umožňuje tak činit rozhodnutí, která se týkají jednotlivých strojů a zařízení, mnohem rychleji než u cloudových aplikací. Přitom zůstává zachována možnost, nikoliv povinnost, předem zpracovaná data přenášet k centralizovanému zpracování v informačním systému podniku nebo v cloudu. Účelem je nejen monitorovat, ale i aktivně zasahovat do výrobního procesu ve smyslu regulační smyčky se zpětnou vazbou.

Školní robot pro výuku automatizace

Vzdělávání žáků pro život v první polovině 21. století, v naší tzv. industriální civilizaci.

Demystifikace kolaborativních průmyslových robotů

Mezinárodní federace robotiky (IFR, International Federation of Robotics) zveřejnila v prosinci 2018 zprávu nazvanou Demystifikace kolaborativních průmyslových robotů (Demystifying Collaborative Industrial Robots), která se snaží nalézt odpověď na otázku současné a budoucí úlohy kolaborativní robotiky. Níže uvádíme překlad podstatné části zprávy, kterou nám poskytl jeden ze členů IFR - společnost FANUC.

Související články
Strojírenská firma sází na kolaborativní aplikaci

FT-Produktion, švédská strojírenská firma se zákazníky z automobilového, stavebního a nábytkářského průmyslu, zvýšila svou produktivitu díky robotickému řešení obsahujícímu dva uchopovače RG2 od společnosti OnRobot. Kolaborativní aplikace pomohla výrobci zvýšit produktivitu, zkrátit dodací lhůty a přijímat objednávky o mnohem větších objemech.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Doživotní přesnost servopohonů s dutou hřídelí

Požadavky, se kterými se obor pohonné techniky dlouhodobě setkává, jsou velmi různorodé. Kompaktnost a velký výkon se jako klíčové atributy staly standardem v mnoha aplikacích. Zástavbový prostor, který je k dispozici, je stále zmenšován, avšak požadavky na výkon zůstávají buď stejné, nebo se zvyšují. Stále rostoucí globální konkurence vyžaduje trvalou optimalizaci výkonu.

Roboty řeší nedostatek zaměstnanců v průmyslu

Od svého uvedení na trh v roce 2010 dodala společnost KUKA více než 100 000 robotů řady KR Quantec. Důvodem zájmu o ně je jejich vysoká spolehlivost a univerzálnost s širokým spektrem aplikací.

Když jde o prostor…

Současné trendy směřují k mnohem větší míře využití elektroniky než doposud. To je hlavní, nikoliv však jediný důvod, proč se množí automatizace výroby menších zařízení, jakými jsou například mobilní telefony, tablety i ostatní elektronika. Ale nejde jen o ni, ale i o laboratoře, farmacii apod.

Automatická obsluha mezioperačního skladu

Důvodem pro nasazení automatu v obsluze skladu polotovarů v jičínském závodě Continental Automotive Czech Republic je speciální klima. Brzdové komponenty z plastů musejí po určitou dobu schnout a dozrávat za přísných teplotních, a hlavně vlhkostních podmínek, které nejsou vhodné pro delší pobyt člověka.

Pro ergonomickou obsluhu strojů

Optimální ergonomie je na pracovišti nezbytná. Stroje nejenže musejí splňovat bezpečnostní požadavky, ale musejí také být navrženy tak, aby jejich obsluha byla co nejsnadnější a bez námahy. Ovládací panely na strojích proto musejí být flexibilní a snadno polohovatelné prostřednictvím systémů nosných ramen.

Zerobot - efektivní způsob automatizace

V minulém příspěvku (www.mmspektrum.com/180112) jsme popsali tzv. nulový bod upínání (Zero point systém). Ukazuje se, že při dnešních trendech, kdy automatizace a zejména pak robotizace opět zažívají velkou renesanci, je výhodné spojit Zero point systém a robot. O trendech takového spojení pojednává tento příspěvek.

Budoucnost patří spolupráci člověka s robotem

Automatizaci si lze z dnešní výroby jen stěží odmyslet. V mnoha případech jsou její jednotlivé stupně zaváděny plynule. Průmyslové roboty postupně přebírají různé nové úkoly a spolupracují stále těsněji s člověkem. Spolupráce člověk–robot (Human-Robot-Collaboration – HRC) se tak stává nedílnou součástí automatizace.

Vše je uvnitř!

Pokud potřebujete elektrický pohon a uvažujete o tom, zda máte dostatečné kapacity a čas na řešení své aplikace, je na místě uvažovat o elektrickém pohonu EMCA od firmy Festo.

Novinky ve vývoji řídicího systému SandRA

Společnost ZAT každoročně představuje novinky ve vývoji českého řídicího systému SandRA. Nač se zaměří letos? „V roce 2016 jsme se věnovali vývoji a posílení vizualizace a komunikace, letos cílíme na kybernetickou bezpečnost a rozvoj aplikací a služeb směrem k Průmyslu 4.0,“ říká Pavel Kulík, ředitel útvaru Technický rozvoj společnosti ZAT a.s.

Monitoring výroby přinesl vyšší produktivitu

Společnost Kopos Kolín patří mezi tradiční české elektroinstalační podniky působící řadu desetiletí na českém trhu. Firma se před časem rozhodla implementovat do výroby systém Plantyst, který spojuje monitorování technologií a jednoduchý shop floor management do jednoho nástroje. Výsledkem byl výrazný nárůst produktivity a přesné informace o stavu výroby.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit