Témata
Reklama

Automatizace výroby elektrod

Organizace výroby na pracovišti, kde se vyrábějí elektrody pro elektroerozivní obrábění, byla automatizována pomocí softwaru Winstat, který automaticky zajišťuje výměnu dat mezi jednotlivými operacemi či aktuální data pro NC obrábění, přičemž umožňuje sledování rozpracovanosti výroby.

Elektrody pro elektroerozivní obrábění jsou vyráběny na pracovištích, která jsou vybavena SW s vysokým pořizovacím nákladem, avšak předávání informací a dat mezi těmito pracovišti často probíhá manuálně, tedy tiskem na papír a opakovaným zadáváním do PC. Tím vznikají tzv. kritická místa, která snižují spolehlivost a produktivitu. Papír zde má funkci nositele informací s řadou nevýhod, mezi něž patří:
  • časová ztráta;
  • možnost vzniku chyb;
  • pomalá reakce na změny;
  • nespolehlivost vedení verzí;
  • opakované operace na některých pracovištích.
  • Uvedené nevýhody může odstranit software pro organizaci dat Winstat od firmy Zwicker Systems, který umožní provázání jednotlivých SW pracovišť tak, aby požadovaná data byla v potřebný čas na správném místě. Přenos informací probíhá pouze v elektronické podobě, a tím je zajištěna jejich 100% ochrana. Winstat optimálním způsobem organizuje výměnu dat mezi jednotlivými pracovišti a papír zůstává pouze archivačním prostředkem v souladu s normou ISO 9000.
    Reklama
    Reklama
    Reklama

    Software pro organizaci dat

    Winstat je objektově orientovaný SW, což znamená, že každá jeho část je stavěna jako samostatný objekt s definovanými vlastnostmi a vazbou na okolí. To má velký význam při úpravách SW podle požadavků zákazníka nebo potřeb výroby. Změnou vlastností jednotlivých objektů zajistíme potřebnou úpravu, aniž bychom narušili celkovou stavbu SW.
    Winstat lze používat i samostatně pro organizaci toku dat z CAD/CAM pracoviště k pracovištím přípravy materiálu a dále na frézování elektrod, měření, elektroerozi. Tato základní pracoviště mohou být rozšířena o speciální pracoviště broušení, ručního opracování, montáže atd. Pokud je Winstat používán jako samostatný SW pro řízení výroby bez podpory PPS (výrobně plánovacího systému) nebo IS (informačního systému), musíme v něm manuálně vytvářet základní strukturu.

    Struktura projektu

    Struktura se definuje na logicky prvním pracovišti, což je obvykle CAD nebo CAM oddělení. Nejprve je definován projekt, který je zaveden pod obvyklým jménem do systému. Projekt je možné charakterizovat, popsat a doplnit o potřebné informace. Pro každý projekt je definován materiál a kusovník, stanoven pracovní postup a pracovní operace. Podle označení příslušné ikony (znak a barva) lze získat okamžitou informaci o stavu projektu, tedy v jaké fázi výroby se projekt momentálně nachází, co je již splněno a co bude následovat, a zároveň informaci o tom, zda projekt je pouze plánován nebo zda již je uvolněn do výroby. Pracovníci na jednotlivých pozicích vidí zadaný projekt a potvrzují provedení dané operace. Tím je zakázka uvolněna na další pracoviště.
    Logická struktura je automaticky dodržena a nelze zaměnit definované pořadí operací. Pokud bychom některou operaci opomněli, systém okamžitě hlásí, že nemůže být následná operace zahájena, pokud neproběhla předchozí. V případě potřeby lze provést změnu manuálně tím, že oprávněný uživatel danou operaci smaže, přesune nebo odhlásí jako provedenou. Nemůže však dojít k záměně. Nastavením filtru na jednotlivých pracovištích se zjednoduší orientace v SW, neboť každý pracovník vidí vždy pouze tu část SW, kterou pro danou operaci nezbytně potřebuje.

    Winstat ve výrobním procesu

  • CAD/CAM - nejprve probíhá zadání projektu a vytvoření struktury, na kterou jsou následně navázána všechna data, která k danému projektu přísluší, např. CAD model elektrody, druh elektrody (hrubovací, šlichtovací), NC programy a jejich uložení do databanky. Zároveň je možné CAD/CAM data archivovat a sledovat jejich pracovní verze. Aktuální verzi je automaticky přiřazena pozice číslo 1 a ostatní se podle stáří posunou o jednu pozici. I když jsou starší verze archivovány, pracovně přístupná je pouze verze na pozici 1. Počet záloh verzí lze manuálně nastavit.
  • Příprava materiálu - materiál připravený v požadovaném rozměru a upevněný do držáku je označen čipem a ruční čtečkou je provedena identifikace do systému. Tím se virtuální data sloučí s fyzickým objektem, který je dále zpracováván, tj. veden Winstatem a jsou k němu automaticky přiřazeny veškeré vlastnosti (CAD/CAM data), které pro něho byly vytvořeny v předchozích stupních.
  • Frézování - při operaci frézování provede obsluha pouze identifikaci čipů a dostává automaticky přes DNC síť příslušný NC program, který byl dosud uložen jako LC soubor a na přihlášení od daného stroje byl zkompilován příslušným postprocesorem, tj. upraven podle potřeb daného řídicího systému.
  • Měření - po dokončení frézování je elektroda předána na měřicí pracoviště, kde jsou definovány hodnoty X, Y, Z a nulový bod. Naměřené hodnoty jsou uloženy v databance a přiřazeny k danému projektu, odkud jsou kdykoliv automaticky k dispozici.
  • Elektroeroze - probíhá obdobně jako frézování: identifikací čipu je zavolán příslušný NC program, který je automaticky upraven o korekce a přeložen do jazyku řídicího systému.
  • Propojení Winstatu na PPS systém

    Při přímém propojení na PPS systém je název projektu a struktura včetně důležitých komentářů převzata z tohoto systému a není potřeba je manuálně vytvářet. Zakázka prochází jednotlivými pracovními operacemi a je automaticky sledována. Aktuální stavy jsou on-line hlášeny zpět plánovacímu systému, čímž je zajištěna kontrola plánovaných časů v porovnání s reálnými. Veškerá hlášení o stavu zakázky jsou odečítána pomocí čipů - tím je zaručena jejich maximální objektivita, neboť na sledování se nepodílejí zaměstnanci zadáváním údajů přes speciální terminály. Takto zadávané informace jsou totiž subjektivní a často dostáváme z výroby namísto objektivního zobrazení reálného stavu takové informace o stavu zakázky, které jsou výhodné pro zaměstnance.

    WINDNCPlus pro spolupráci s řídicími systémy

    Hlavní podmínkou pro nasazení softwaru Winstat je plně funkční DNC komunikace, tj. plná integrace řídicích systémů CNC strojů do počítačové sítě. V současné době je DNC síť samozřejmostí u všech výrobců, kteří pracují s 3D modely, neboť NC program představuje řádově desítky MB a neexistuje jiný vhodný způsob dopravy NC programu do stroje. Plnohodnotnou DNC síť je možné improvizovat tím, že ke každému stroji postavíme vlastní PC, ale tím se zvyšuje množství problematického HW na dílně a je téměř nemožné zapojit pod jeden systém různé typy řídicích systémů.
    Pro podporu plně funkční obousměrné komunikace s nejvyššími parametry přenosu je do softwaru Winstat integrován software WINDNCPlus pro provoz DNC sítě. WINDNCPlus umožňuje komunikaci s rozdílnými řídicími systémy (např. Heidenhein, Sinumerik, Fanuk, Yasnak, Mazatrol, Bosch) z jednoho pracoviště. Zavolání programu probíhá z řídicího systému stroje a obsluha se nemusí zaškolovat pro práci s PC. Počítač je bezobslužný a je nutné pouze zajistit jeho přístupnost v případě energetického výpadku. Zapojení DNC sítě je řešeno hvězdicově. Každý stroj má svůj vlastní komunikační kanál, který je individuálně nastaven podle maximálního výkonu řídicího systému. Do DNC sítě je možné integrovat i starší stroje, u kterých se zároveň odstraní čtečka děrné pásky. Tím se tyto staré řídicí systémy technicky povýší a odpadá starost se zajišťováním děrných pásek a provozu hardwarového zařízení děrovaček a čteček. Na jeden počítač lze připojit 32 strojů při dodržení limitující vzdálenosti 60 m.

    Winadmin a Winedit pro archivaci a editaci

    Pro snadnou archivaci a rychlou orientaci v NC programech slouží software Winadmin. Tento program sleduje pracovní verze NC programů, zajišťuje označení originální verze podle smluvených kritérií a tuto verzi pak automaticky nabízí jako oficiální verzi ke zpracování.
    Pro podporu manipulace s NC programem je k dispozici Winedit, který umožňuje rychlou editaci NC programu u strojů, které nemají možnost provádět úpravy NC programu z řídicího panelu stroje. Tento software nabízí efektivní podporu úpravy NC programu pomocí několika funkcí, např. kopírování NC programů nebo bloků, automatickou syntaxi, tvoření maker či možnost porovnání NC programů s okamžitým vyznačením řádků s rozdílnými znaky.
    Softwary WINDNCPlus, Winadmin a Winedit lze využívat buď samostatně nebo jako součást celého softwarového balíku, se kterým tvoří homogenní celek pro výměnu dat.
    Reklama
    Vydání #3
    Kód článku: 20331
    Datum: 13. 03. 2002
    Rubrika: Trendy / Automatizace
    Autor:
    Firmy
    Související články
    Platforma pro edgecomputing a průmyslový internet věcí

    Systém FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) je platforma určená pro propojení provozních zařízení, která umožňuje rychlý a spolehlivý přístup k výrobním datům s cílem využít je k naplnění koncepce chytré, propojené výroby. Dovoluje realizovat edge computing, tedy shromažďovat a zpracovávat data přímo v provozu, nikoliv až v cloudu, a umožňuje tak činit rozhodnutí, která se týkají jednotlivých strojů a zařízení, mnohem rychleji než u cloudových aplikací. Přitom zůstává zachována možnost, nikoliv povinnost, předem zpracovaná data přenášet k centralizovanému zpracování v informačním systému podniku nebo v cloudu. Účelem je nejen monitorovat, ale i aktivně zasahovat do výrobního procesu ve smyslu regulační smyčky se zpětnou vazbou.

    Školní robot pro výuku automatizace

    Vzdělávání žáků pro život v první polovině 21. století, v naší tzv. industriální civilizaci.

    Roboty řeší nedostatek zaměstnanců v průmyslu

    Od svého uvedení na trh v roce 2010 dodala společnost KUKA více než 100 000 robotů řady KR Quantec. Důvodem zájmu o ně je jejich vysoká spolehlivost a univerzálnost s širokým spektrem aplikací.

    Související články
    Strojírenská firma sází na kolaborativní aplikaci

    FT-Produktion, švédská strojírenská firma se zákazníky z automobilového, stavebního a nábytkářského průmyslu, zvýšila svou produktivitu díky robotickému řešení obsahujícímu dva uchopovače RG2 od společnosti OnRobot. Kolaborativní aplikace pomohla výrobci zvýšit produktivitu, zkrátit dodací lhůty a přijímat objednávky o mnohem větších objemech.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    Doživotní přesnost servopohonů s dutou hřídelí

    Požadavky, se kterými se obor pohonné techniky dlouhodobě setkává, jsou velmi různorodé. Kompaktnost a velký výkon se jako klíčové atributy staly standardem v mnoha aplikacích. Zástavbový prostor, který je k dispozici, je stále zmenšován, avšak požadavky na výkon zůstávají buď stejné, nebo se zvyšují. Stále rostoucí globální konkurence vyžaduje trvalou optimalizaci výkonu.

    Demystifikace kolaborativních průmyslových robotů

    Mezinárodní federace robotiky (IFR, International Federation of Robotics) zveřejnila v prosinci 2018 zprávu nazvanou Demystifikace kolaborativních průmyslových robotů (Demystifying Collaborative Industrial Robots), která se snaží nalézt odpověď na otázku současné a budoucí úlohy kolaborativní robotiky. Níže uvádíme překlad podstatné části zprávy, kterou nám poskytl jeden ze členů IFR - společnost FANUC.

    Když jde o prostor…

    Současné trendy směřují k mnohem větší míře využití elektroniky než doposud. To je hlavní, nikoliv však jediný důvod, proč se množí automatizace výroby menších zařízení, jakými jsou například mobilní telefony, tablety i ostatní elektronika. Ale nejde jen o ni, ale i o laboratoře, farmacii apod.

    Pro ergonomickou obsluhu strojů

    Optimální ergonomie je na pracovišti nezbytná. Stroje nejenže musejí splňovat bezpečnostní požadavky, ale musejí také být navrženy tak, aby jejich obsluha byla co nejsnadnější a bez námahy. Ovládací panely na strojích proto musejí být flexibilní a snadno polohovatelné prostřednictvím systémů nosných ramen.

    Zerobot - efektivní způsob automatizace

    V minulém příspěvku (www.mmspektrum.com/180112) jsme popsali tzv. nulový bod upínání (Zero point systém). Ukazuje se, že při dnešních trendech, kdy automatizace a zejména pak robotizace opět zažívají velkou renesanci, je výhodné spojit Zero point systém a robot. O trendech takového spojení pojednává tento příspěvek.

    Automatická obsluha mezioperačního skladu

    Důvodem pro nasazení automatu v obsluze skladu polotovarů v jičínském závodě Continental Automotive Czech Republic je speciální klima. Brzdové komponenty z plastů musejí po určitou dobu schnout a dozrávat za přísných teplotních, a hlavně vlhkostních podmínek, které nejsou vhodné pro delší pobyt člověka.

    Monitoring výroby přinesl vyšší produktivitu

    Společnost Kopos Kolín patří mezi tradiční české elektroinstalační podniky působící řadu desetiletí na českém trhu. Firma se před časem rozhodla implementovat do výroby systém Plantyst, který spojuje monitorování technologií a jednoduchý shop floor management do jednoho nástroje. Výsledkem byl výrazný nárůst produktivity a přesné informace o stavu výroby.

    Vše je uvnitř!

    Pokud potřebujete elektrický pohon a uvažujete o tom, zda máte dostatečné kapacity a čas na řešení své aplikace, je na místě uvažovat o elektrickém pohonu EMCA od firmy Festo.

    Novinky ve vývoji řídicího systému SandRA

    Společnost ZAT každoročně představuje novinky ve vývoji českého řídicího systému SandRA. Nač se zaměří letos? „V roce 2016 jsme se věnovali vývoji a posílení vizualizace a komunikace, letos cílíme na kybernetickou bezpečnost a rozvoj aplikací a služeb směrem k Průmyslu 4.0,“ říká Pavel Kulík, ředitel útvaru Technický rozvoj společnosti ZAT a.s.

    Budoucnost patří spolupráci člověka s robotem

    Automatizaci si lze z dnešní výroby jen stěží odmyslet. V mnoha případech jsou její jednotlivé stupně zaváděny plynule. Průmyslové roboty postupně přebírají různé nové úkoly a spolupracují stále těsněji s člověkem. Spolupráce člověk–robot (Human-Robot-Collaboration – HRC) se tak stává nedílnou součástí automatizace.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit