Témata
Reklama

Automatizované řízení vulkanizace

Použitím automatického řízení technologických procesů lze nejen ušetřit přímé prostředky, ale i dosáhnout vyšší kvality výsledného produktu včetně vyhotovení s tím související dokumentace. Královéhradecká firma ATE, s. r. o., poskytuje svým zákazníkům komplexní služby v oblasti dodávek elektrických zařízení a automatizační techniky. V tomto článku je uveden příklad řešení automatizace řízení vulkanizačního procesu, které kromě výše zmíněného přineslo zejména lepší zajištění požadovaných vlastností výrobků a dodržení parametrů výrobního procesu.

Od řídicího systému bylo požadováno, aby jeho operátorovi umožňoval ovládat technologii procesu při provozu a aby bylo možno archivovat měřené veličiny pro pozdější kontrolu a analýzu. Vzhledem k požadavku umístit obslužné pracoviště v průmyslovém prostředí, kde není zřízena místnost velínu, bylo nutno použít takové komponenty, které jsou schopny v prostředí provozu fungovat dlouhodobě a spolehlivě.
Jedním z možných řešení je nasazení malého jednoduchého a přehledně ovládaného operátorského panelu TP27 firmy Siemens, který je vybaven dotykovým displejem. Pro účely archivace lze s výhodou využít běžný PC, který se může už nacházet v kancelářské místnosti, mimo vlastní technologický celek. Příkladem softwaru pro takovouto stanici je Aspic firmy Merz, který kromě vlastní archivace slouží i pro vizualizaci procesu. Pomocí této stanice však nelze technologii ovládat. Vlastní komunikaci s programovatelným automatem zajišťuje OPC server téže firmy.
Komunikace s programovatelným automatem byla řešena pomocí sběrnice MPI, jejíž rozhraní je integrováno na PLC a TP. Díky délce této sběrnice lze osobní počítač umístit v poměrně vzdálené místnosti.
Aplikace pro operátorský panel TP27 se vytváří pomocí vývojového prostředí ProTool firmy Siemens pracující v systému Windows. Požadované objekty se vloží do systému, což obnáší nadefinování proměnných (tagů), které zpřístupní hodnoty z programovatelného automatu, nastavení vlastností objektů a připojení proměnných objektů. Obdobným způsobem se vytváří i aplikace pro Aspic, který navíc poskytuje i možnost vytvoření různých animací apod. Pro archivaci proměnných lze zvolit, zda budou ukládány na disk do souborů ve formátu Aspic, nebo lze nastavit archivaci pomocí ODBC do libovolné databáze, která takovýto přístup k datům umožňuje. Dále lze připravit tiskové sestavy pro tisk grafů, alarmových hlášení atd. na připojené tiskárně.
Reklama
Reklama
Reklama

Ovládání třemi tlačítky

Proces je ovládán pomocí pouhých tří tlačítek. Ovládání přesunu a zajištění víka kotle klade obvykle zvýšené nároky na obsluhu, neboť se na něm podílí přibližně 10 pohonů a stejný počet koncových spínačů. Automat je schopný udělat celou sekvenci na stisk jediného tlačítka.
Automat Siemens S7-314IFM bývá standardně umístěn ve skříni elektrického rozváděče. Ventily, koncové spínače atd. jsou připojeny k tomuto automatu. Automat, počítač a ovládací panel jsou propojeny stíněným kabelem na vzdálenost několika stovek metrů. Tiskárnu je možné připojit nejen k počítači, ale i k ovládacímu panelu.

Vulkanizační křivka

Vulkanizační proces probíhá za určitého tlaku a teploty. Standardním řešením je válcová tlaková nádoba - tzv. vulkanizační kotel, který je buď přímo nebo nepřímo vytápěný párou. Některé kotle mají zavedenou vodu pro ochlazení vsázky po skončení procesu. Nejdůležitějším parametrem procesu je průběh teploty v závislosti na čase, tzv. vulkanizační křivka. Technolog předem nastaví několik takových křivek, z nichž si obsluha vybírá podle konkrétních případů. Neoprávněné přepsání parametrů je zajištěno přístupovým heslem. Regulační odchylka s rezervou vyhovuje požadavkům, např. při hodinové výdrži bylo dosaženo maximální odchylky do 0,4 °C.
Po skončení každého vulkanizačního cyklu obsluha vytiskne protokol, který obsahuje mimo jiné skutečné teploty a časy vulkanizační křivky, minimální, maximální a průměrné teploty během výdrže atd. V počítači je uchován archiv protokolů a grafů průběhů procesních veličin. Důležitá je i možnost vybavit určité nežádoucí stavy procesu alarmy, které se ohlašují obsluze jak zvukově, tak vizuálně na obrazovkách. Jejich počet a složitost podmínek nejsou prakticky omezeny.

Variabilita

Nenahraditelnou výhodou průmyslových automatů je jejich variabilita. Bez zásahů do zapojení obvodů lze zásadním způsobem změnit chování celého systému. Každý program je originál, a to přináší uživateli tu výhodu, že si může předem zadat chování a funkce automatu podle svých představ. Automaty firmy Siemens, které aplikuje firma ATE jako jeho autorizovaný zástupce, mají i v minimální konfiguraci dostatečný výkon a zaručenou spolehlivost. Programy je také možné upravovat během chodu bez nutnosti přerušení výroby.
Reklama
Vydání #3
Kód článku: 20326
Datum: 13. 03. 2002
Rubrika: Trendy / Automatizace
Autor:
Firmy
Související články
Platforma pro edgecomputing a průmyslový internet věcí

Systém FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) je platforma určená pro propojení provozních zařízení, která umožňuje rychlý a spolehlivý přístup k výrobním datům s cílem využít je k naplnění koncepce chytré, propojené výroby. Dovoluje realizovat edge computing, tedy shromažďovat a zpracovávat data přímo v provozu, nikoliv až v cloudu, a umožňuje tak činit rozhodnutí, která se týkají jednotlivých strojů a zařízení, mnohem rychleji než u cloudových aplikací. Přitom zůstává zachována možnost, nikoliv povinnost, předem zpracovaná data přenášet k centralizovanému zpracování v informačním systému podniku nebo v cloudu. Účelem je nejen monitorovat, ale i aktivně zasahovat do výrobního procesu ve smyslu regulační smyčky se zpětnou vazbou.

Školní robot pro výuku automatizace

Vzdělávání žáků pro život v první polovině 21. století, v naší tzv. industriální civilizaci.

Demystifikace kolaborativních průmyslových robotů

Mezinárodní federace robotiky (IFR, International Federation of Robotics) zveřejnila v prosinci 2018 zprávu nazvanou Demystifikace kolaborativních průmyslových robotů (Demystifying Collaborative Industrial Robots), která se snaží nalézt odpověď na otázku současné a budoucí úlohy kolaborativní robotiky. Níže uvádíme překlad podstatné části zprávy, kterou nám poskytl jeden ze členů IFR - společnost FANUC.

Související články
Doživotní přesnost servopohonů s dutou hřídelí

Požadavky, se kterými se obor pohonné techniky dlouhodobě setkává, jsou velmi různorodé. Kompaktnost a velký výkon se jako klíčové atributy staly standardem v mnoha aplikacích. Zástavbový prostor, který je k dispozici, je stále zmenšován, avšak požadavky na výkon zůstávají buď stejné, nebo se zvyšují. Stále rostoucí globální konkurence vyžaduje trvalou optimalizaci výkonu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Roboty řeší nedostatek zaměstnanců v průmyslu

Od svého uvedení na trh v roce 2010 dodala společnost KUKA více než 100 000 robotů řady KR Quantec. Důvodem zájmu o ně je jejich vysoká spolehlivost a univerzálnost s širokým spektrem aplikací.

Strojírenská firma sází na kolaborativní aplikaci

FT-Produktion, švédská strojírenská firma se zákazníky z automobilového, stavebního a nábytkářského průmyslu, zvýšila svou produktivitu díky robotickému řešení obsahujícímu dva uchopovače RG2 od společnosti OnRobot. Kolaborativní aplikace pomohla výrobci zvýšit produktivitu, zkrátit dodací lhůty a přijímat objednávky o mnohem větších objemech.

Automatická obsluha mezioperačního skladu

Důvodem pro nasazení automatu v obsluze skladu polotovarů v jičínském závodě Continental Automotive Czech Republic je speciální klima. Brzdové komponenty z plastů musejí po určitou dobu schnout a dozrávat za přísných teplotních, a hlavně vlhkostních podmínek, které nejsou vhodné pro delší pobyt člověka.

Pro ergonomickou obsluhu strojů

Optimální ergonomie je na pracovišti nezbytná. Stroje nejenže musejí splňovat bezpečnostní požadavky, ale musejí také být navrženy tak, aby jejich obsluha byla co nejsnadnější a bez námahy. Ovládací panely na strojích proto musejí být flexibilní a snadno polohovatelné prostřednictvím systémů nosných ramen.

Zerobot - efektivní způsob automatizace

V minulém příspěvku (www.mmspektrum.com/180112) jsme popsali tzv. nulový bod upínání (Zero point systém). Ukazuje se, že při dnešních trendech, kdy automatizace a zejména pak robotizace opět zažívají velkou renesanci, je výhodné spojit Zero point systém a robot. O trendech takového spojení pojednává tento příspěvek.

Když jde o prostor…

Současné trendy směřují k mnohem větší míře využití elektroniky než doposud. To je hlavní, nikoliv však jediný důvod, proč se množí automatizace výroby menších zařízení, jakými jsou například mobilní telefony, tablety i ostatní elektronika. Ale nejde jen o ni, ale i o laboratoře, farmacii apod.

Budoucnost patří spolupráci člověka s robotem

Automatizaci si lze z dnešní výroby jen stěží odmyslet. V mnoha případech jsou její jednotlivé stupně zaváděny plynule. Průmyslové roboty postupně přebírají různé nové úkoly a spolupracují stále těsněji s člověkem. Spolupráce člověk–robot (Human-Robot-Collaboration – HRC) se tak stává nedílnou součástí automatizace.

Vše je uvnitř!

Pokud potřebujete elektrický pohon a uvažujete o tom, zda máte dostatečné kapacity a čas na řešení své aplikace, je na místě uvažovat o elektrickém pohonu EMCA od firmy Festo.

Monitoring výroby přinesl vyšší produktivitu

Společnost Kopos Kolín patří mezi tradiční české elektroinstalační podniky působící řadu desetiletí na českém trhu. Firma se před časem rozhodla implementovat do výroby systém Plantyst, který spojuje monitorování technologií a jednoduchý shop floor management do jednoho nástroje. Výsledkem byl výrazný nárůst produktivity a přesné informace o stavu výroby.

Novinky ve vývoji řídicího systému SandRA

Společnost ZAT každoročně představuje novinky ve vývoji českého řídicího systému SandRA. Nač se zaměří letos? „V roce 2016 jsme se věnovali vývoji a posílení vizualizace a komunikace, letos cílíme na kybernetickou bezpečnost a rozvoj aplikací a služeb směrem k Průmyslu 4.0,“ říká Pavel Kulík, ředitel útvaru Technický rozvoj společnosti ZAT a.s.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit