Témata
Reklama

Automatizovaný svět výroby zítřka

Na předním světovém veletrhu Laser World of Photonics, který se bude konat ve dnech 24. až 27. června 2019 v Mnichově, představí přes 1 300 vystavovatelů, předních výrobců a výzkumných ústavů řešení šitá na míru pro vysoce automatizovaný svět výroby zítřka. Veletrh se koná v pěti halách mnichovského výstaviště na výstavní ploše 55 000 m2.

Těžištěm veletrhu je výroba laserů pro Průmysl 4.0, zařízení pro zobrazování a senzorika pro pečlivě střežené průmyslové procesy.

Vůdčí světový veletrh Laser v Mnichově představí fotoniku pro síťovou produkci, představí také celou řadu moderních řešení v oblasti zobrazování a senzoriky i lasery jako nástroj volby pro výrobu lodního trupu až k mikročipu. Zastoupení na veletrhu dále naleznou komponenty, moduly a systémy pro průmysl a výzkum. Také rámcový odborný program World of Photonics Congress 2019 bude zaměřen na lasery pro výrobu.

Reklama
Reklama
Reklama

Laserové systémy pro výrobu

Laser World of Photonics 2019 v Mnichově představí celou dynamiku vývoje moderních laserových procesů ve výrobě. V centru pozornosti jsou inovace od zhruba 350 vůdčích vystavovatelů se zaměřením na lasery a laserové systémy pro výrobu. Témata rámcového programu, jako např. Application Panels, budou diskutovat budoucnost laserů v mikroelektronice a elektromobilitě a také pokroky ve Fotonice 4.0. A kromě toho veletrh nabízí čtyřdenní prezentaci LiM 2019 – Lasers in Manufacturing.

Průmyslové procesy dnes běží rychlostí světla: loděnice řežou a svařují laserem obrovské ocelové konstrukce pro nákladní či výletní lodě; automobilový, letecký a strojírenský průmysl rovněž sází na bezkontaktní nástroje využívající světlo, stejně tak i výrobci plastů, skla a elektroniky. Lasery totiž lze v senzoricky střežených procesech precizně řídit, neopotřebovávají se – a navíc také mají výhodu zpracování rychlostí světla.

Lasery v automobilovém průmyslu se používají již relativně dlouhou dobu pro mnoho různých aplikací od svařování až po dělení materiálů…Spektrum využití laserů v průmyslu se neustále rozšiřuje. Řežou, děrují, svařují, pájí, strukturují, vytvrzují nebo označují a kódují. Podrobnější informace poskytuje skupina expertů pro Fotoniku 4.0, iniciovaná společností Spectaris, která vystoupí 27. června 2019 v deset hodin na odborném fóru Photonics Forum v hale A3.
… stále častěji však nacházejí uplatnění také v dalších oblastech výroby – a to bude hlavní téma veletrhu Laser World of Photonics, pořádaného od 24. 6. do 27. 6. v Mnichově.

Bezkontaktní kontrola

Zobrazovací systémy a senzory tvoří nervový systém v oblasti Internet of Things (IoT). Optické měřicí postupy umožňují bezkontaktní stoprocentní kontrolu kvality v průmyslu. V oblasti výzkumu umožňují pronikavý vhled do nanokosmu a vesmíru. Hyperspektrální analytika zabezpečuje rychlá laboratorní vyhodnocení.

Jednofotonové měřicí přístroje připravují cestu pro kvantové zobrazování. V klíčové oblasti zobrazování a senzoriky prezentuje veletrh koncem června v Mnichově moderní zobrazování a senzoriku i nejvýznamnější mezinárodní hráče.

Podporu pro české a slovenské vystavovatele a návštěvníky v podobě vstupenek, výstavní plochy či ubytování během veletrhu zajišťuje společnost Expo-Consult+Service - můžete nezávazně poptat.

Messe München International

Ing. Jaroslav Vondruška

vondruska@expocs.cz

https://messe-muenchen.de/de/

Reklama
Související články
Robotická řešení proti nedostatku pracovníků

Nudná, namáhavá a vyčerpávající práce je minulostí. Pracovní prostředí zítřka vypadá jinak: bude vzrušující, jednoduché a snadné. Koboti (kolaborativní roboti), roboti AGV (Automated Guided Vehicles) a roboti AMR (Autonomous Mobile Robots) vnášejí do každodenní pracovní rutiny rozmanitost. Ve spolupráci s robotem se dříve neoblíbené, namáhavé úkoly stávají žádoucími, snadno proveditelnými činnostmi. Příklady takových proměn představil veletrh automatica, který se konal v Mnichově od 27. do 30. června 2023.

Veletrh inteligentní automatizace a robotiky

Jako přední světový veletrh inteligentní automatizace a robotiky prezentuje veletrh automatica všechna klíčová technologická řešení v mezinárodním srovnání. Veletrh spojuje průmysl, výzkum a praktické využití napříč výrobními sektory orientovanými na budoucnost.

Mnichovský veletrh automatica je za dveřmi

Přípravy veletrhu automatica 2022, který se bude konat od 21. do 24. června na výstavišti v Mnichově, se blíží do finále. Pořadatelé hlásí, že všechna velká jména z branže se letos přihlásila již půl roku před akcí. Aktuálním tématem letošního ročníku veletrhu je udržitelná výroba.

Související články
Umělá inteligence
na veletrhu automatica 2022

Umělá inteligence (AI) a strojové učení se do průmyslové výroby dostaly již před lety - alespoň teoreticky. Razantnost, s jakou si AI nyní razí cestu do praxe, se ukáže ve dnech od 21. do 24. června 2022 na veletrhu automatica na výstavišti v Mnichově.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Veletrh Laser World of Photonics
v Mnichově

Letos na jaře se Mnichov opět na pár dní stane centrem mezinárodního fotonického průmyslu: od 26. do 29. dubna otevře své brány na mnichovském výstavišti přední světový veletrh Laser World of Photonics 2022 a stane se jistě významným milníkem s cílem nastartovat vzestup tohoto perspektivního odvětví. Doprovodná akce World of Quantum navíc představí novou etapu pro budoucí oblast kvantové technologie.

Směrem k autonomní výrobě

Veletrh Automatica pokračuje v růstovém kurzu. Nadcházející ročník zabere na mnichovském výstavišti rekordní plochu 76 000 m2. K dispozici bude další nová hala, více než 900 vystavovatelů a nová témata, která hýbou světem robotiky. Mezinárodní setkání odborníků automatizačního průmyslu je zatím stále plánováno na termín od 16. do 19. června 2020 s tím, že nejpozději do půlky května bude ze známých důvodů rozhodnuto, zda se v tomto termínu veletrh uskuteční či bude oznámen náhradní termín.

IT2Industry na veletrhu Automatica

Veletrh Automatica 2018, který se koná v Mnichově od 19. do 22. června, získá díky IT2Industry novou integrovanou oblast. Zaměří se na interakci mezi automatizací a informačními technologiemi, která je základním prvkem digitální automatizace a robotiky. IT2Industry poskytuje poradenství firmám o nejnovějších trendech digitalizace v průmyslu, slibných strategiích a klíčových technologiích v rámci internetu.

Nárůst veletrhu Automatica ve všech směrech

Veletrh Automatica, který se koná od 19. do 22. června 2018 v Mnichově, pokrývá nyní, pár měsíců před začátkem veletrhu, více výstavní plochy než v roce 2016. Nárůst plochy díky vystavovatelům ze zahraničí se pohybuje okolo 16 %, nárůst nových vystavovatelů, mezi něž patří např. Dürr Systems, Rollon, Siasun Robot, Siemens, Sumitomo, TÜV SÜD, Volkswagen a WAGO Kontakttechnik, je zhruba 12 %.

Laserové technologie a digitální výroba

Laserová technologie a moderní senzorika připravují cestu pro digitální výrobu. Simulace, digitální konstrukce a skutečné výrobní procesy se díky Fotonice 4.0 neustále sbližují. Na předním světovém veletrhu Laser World of Photonics, konaném ve dnech 26. až 29. června 2017 v Mnichově, představí přes 1 300 vystavovatelů, předních výrobců a výzkumných ústavů řešení šitá na míru pro zasíťovaný, vysoce automatizovaný svět výroby zítřka. Veletrh se koná v pěti halách mnichovského výstaviště na výstavní ploše 55 000 m2.

Veletrh Automatica 2016

Mezinárodní veletrh Automatica 2016 se bude konat již sedmým rokem na mnichovském výstavišti. V šesti výstavních halách ve dnech 21. - 24. června budete moci v jednotlivých expozicích shlédnout současné trendy v robotice a automatizaci. A co o letošním veletrhu prozradili organizátoři na tiskové konferenci v Praze? Čtěte dále.

Veletrh Laser World of Photonics

Od 22. do 25. června 2015 se v Mnichově představí největší mezinárodní přehlídka laserového a fotonického průmyslu – veletrh Laser World of Photonics 2015. Současně s veletrhem se koná World of Photonics Congress 2015, kde bude mít své dostaveníčko mezinárodní vědecká elita.

Veletrh Laser World of Photonics v Mnichově

Zástupci mezinárodního fotonického průmyslu se koncem června sejdou v Mnichově na předním světovém veletrhu Laser World of Photonics, který letos slaví padesáté výročí a společně se souběžným veletrhem Automatica proběhne od 27. do 30. června 2023 na mnichovském výstavišti.

Kompletní přehled laserových technologií

Přední světový veletrh světelných technologií Laser World of Photonics se koná každé dva roky. Koncem června letošního roku se veletrhu v Mnichově zúčastnil (ve srovnání s předchozími ročníky) rekordní počet návštěvníků i vystavovatelů. To dokazuje stále rostoucí význam fotoniky v mnoha oblastech lidské činnosti. Do středu zájmu se dostává také např. v souvislosti s udržitelností a snižováním CO2. Následující reportáž je věnována zejména oblasti průmyslového využití laserů.

Na evropské trhy s finanční podporou

První celoevropsky významná akce v oblasti strojírenství a subdodavatelské branže se v příštím roce koná na lipském výstavišti v termínu 2. až 5. března: veletrhy Intec a Z 2021. Také a možná právě v současných obtížných časech zde čeští vystavovatelé a návštěvníci mohou navázat důležité obchodní kontakty a informovat se o nejnovějších trendech a vývoji v oboru. Vystavovatelé z Česka navíc se státní podporou.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit