Témata
Reklama

Charitativní aukce vynesla 300 tisíc korun

Společnost Dormer Pramet vložila své výrobky - tedy prvotřídní nástroje pro strojírenský průmysl - do charitativní aukce, která podpořila české nadace, jež se zaměřují na podporu seniorů a znevýhodněných dětí.

Společnost Dormer Pramet je významným výrobcem a distributorem celé řady nástrojů pro všeobecné strojírenství – monolitních nástrojů a nástrojů s vyměnitelnými břitovými destičkami pro soustružení, frézování, vrtání a závitování. Své služby poskytuje prostřednictvím více než třiceti poboček, které celosvětově pokrývají přes sto různých trhů. Moderní výrobní závody má společnost nejen v Evropě, ale i v Jižní Americe. Ke své globání činnosti využívá tři distribuční centra.

Reklama
Reklama
Reklama

Jen odpovědný byznys je dlouhodobě udržitelný a konkurenceschopný

Výroba nástrojů pro strojírenství je přes všechna svá specifika v podstatě byznys jako každý jiný. A k byznysu patří odpovědnost. Odpovědnost za kvalitu, za dlouhodobé a férové vztahy s partnery, zaměstnanci a zákazníky. Zodpovědnost za kvalitu života v naší společnosti v nejširším slova smyslu. To vše dělá byznys firmy Dormer Pramet dlouhodobě udržitelným a mimořádně konkurenceschopným.

Součástí naší obchodní strategie je péče. Denně pečujeme o bezpečnost a spokojenost našich zaměstnanců, dbáme na nejvyšší kvalitu výrobních materiálů, dlouhodobé vztahy s partnery i zákazníky. Za ty se cítíme být odpovědní. Odpovědnost cítíme i za společnost v nejširším slova smyslu a právě proto jsme se rozhodli uspořádat historicky první charitativní aukci,“ říká obchodní ředitel pro Českou republiku, Zbyněk Schreiber. Přesněji řečeno, firma uspořádala celkem čtyři aukce. Uskutečnily se v průběhu měsíců října a listopadu a zapojili se do nich partneři a zákazníci firmy.

Výsledky aukce

V aukci HFC frézování byly vydraženy nástroje pro kopírovací frézování: rychlostní nástrčné a modulární frézy a stopkové kopírovací frézy s výtěžkem 49 655 korun. Za nástroje pro soustružení a vrtání utratili účastníci aukce celkem 77 186 korun. Společnost Dormer Pramet darovala do aukce také rotační osové nástroje – vrtáky, závitníky, technické frézy a monolitní kopírovací frézy, které byly vydraženy s celkovým výnosem 77 058 korun. Nejvyššího výnosu doznala aukce nazvaná Frézování. Za rovinné frézy a frézy do rohu nástrčné a stopkové a frézy pro frézování úkosů utratili partneři a zákazníci firmy částku 96 101 Kč. Výtěžek z aukce v hodnotě 300 tisíc korun rozdělila společnost Dormer Pramet rovným dílem mezi dvě významné české nadace.

Šek v hodnotě 150 tisíc korun převzaly 21. listopadu z rukou ředitele obchodu pro ČR Zbyňka Schreibera Taťána Kuchařová, zakladatelka nadace Krása pomoci, a Svatava Poulson, provozní ředitelka Nadace Sirius.

Ve prospěch seniorů a znevýhodněných dětí

Nebylo pro nás snadné rozhodnout se, koho prostřednictvím aukce podpoříme. Přeci jen jsme odborníci primárně v oblasti obráběcích nástrojů,“ říká Zbyněk Schreiber. „Nakonec jsme se rozhodli obrátit se na léty prověřené a zkušené odborníky ve dvou významných českých nadacích, které se zaměřují na podporu dvou nejohroženějších skupin obyvatel – seniory a znevýhodněné děti.“

Nadace Krása pomoci podporuje již více než 10 let programy domácí péče o seniory napříč republikou. Prostřednictvím unikátního projektu Doma bez obav propojuje osamělé seniory se službami domácí péče, které jim umožní žít ve svém domácím prostředí. Důstojný život seniorů ve vlastní domácnosti a prevence předčasného umístění do ústavní péče je hlavním cílem nadace.

Nadace Sirius je významný hráč v systému péče o ohrožené děti. Prostřednictvím projektu Patron dětí poskytuje přímou pomoc zdravotně a sociálně znevýhodněným dětem a jejich rodinám z celé České republiky. Také na tento projekt přispěla společnost Dormer Pramet společně se svými partnery a zákazníky částkou 150 tisíc korun. Šek obdržela od pana Schreibera provozní ředitelka projektu paní Svatava Poulson.

Dormer Pramet

Hana Ruprichová

www.dormerpramet.com

hana.ruprichova@dormerpramet.com

Reklama
Vydání #12
Kód článku: 181245
Datum: 12. 12. 2018
Rubrika: Servis / Management a řízení
Autor:
Firmy
Související články
Strojaři na hrad prostě patří!

Strojírenství je páteří průmyslu. Dokazuje to i skutečnost, že na podzim loňského roku si ve Španělském sále Pražského hradu významné strojařské firmy převzaly ocenění v rámci vyhlášení 26. ročníku Českých 100 nejlepších.

Podpora rozvoje mladých technologicky orientovaných firem

Je všeobecně známo, že zejména v počátečních fázích podnikání či inovačního cyklu, kdy firma vyvíjí nový, nebo modifikuje již existující produkt pro zcela nové využití, vzniká celá řada otázek spojených s designem produktu, se strategií jeho komercializace, s definicí vhodných zahraničních trhů a se smysluplným byznys modelem. Jedná se o kritickou fázi rozvoje firem, protože jen malé části z nich se podaří touto fází projít bezi zásadních problémů.

Metody a techniky pro inovační projekty

V mnoha podnicích se snaží o inovace, avšak výtěžnost nápadů od zaměstnanců je nízká. Proč?

Související články
Soutěž Manažer roku vyhlíží vítěze

Nejlepší manažeři, podnikatelé, lídři, účastníci 27. ročníku soutěže České manažerské asociace Manažer roku se sejdou 21. října v pražském Paláci Žofín. Předcházet mu bude panelová diskuze autorů knihy Návrat k prosperitě.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Válka technologií a myšlení v krabici

Strategické myšlení předchází strategickému řízení, které je jen nástrojem. Bez skvělého strategického myšlení (proč a kam jdeme) nemůže být skvělé strategické řízení. Poučíme se z minulosti i ze slabých signálů budoucích trendů?

Předpoklady a bariéry inovační tvořivosti vývojářů

Při výběru vývojáře do firmy by měl jeho budoucí vedoucí zkoumat, zda má předpoklady pro tuto práci (uvedené v předchozím článku MM 6&7,8/200635) a potom, zda nemá nějaké bariéry tvořivosti. Má je kdekdo.

Skutečně efektivní pomoc v krizi?

Krize poukazuje na lidský charakter, správnost chodu společnosti, možnosti firem zefektivnit svou produkci nebo poskytované služby. Je na jedné straně nebezpečnou výchylkou, která ručičku vah profitability nakloní do červeného pole, na druhé představuje příležitost.

Osobnost vývojáře

Není jedno, koho přijmete za vývojáře. Patrně již nehledáte překreslovače výkresů pro přípravu výroby a technologie. Nejspíš ale hledáte člověka, který vám má vymyslet nový produkt. A zřejmě to nebude obyčejný produkt, ale např. o 10 % lepší než ten předchozí. V posledních letech se určité funkcionality u výrobků stávají standardem. Mají je všichni - rozdíly jsou v nuancích. Dnes se více soutěží v konceptech a designu.

Výběr nejlepšího vývojáře

V mnoha strojírenských firmách, které jsem navštívil, mají inovace rozděleny na dvě části: CI (Continual Improvement) - kontinuální zlepšování, a R&D (Research and Development) - výzkum a vývoj. Oddělení CI se obvykle stará o drobnější technická a organizační zlepšování v procesech a v provozech. Souvisí s lean managementem, metodou Six Sigma a metodou kaizen (každý den na každém pracovišti jedno malé zlepšení). Oddělení R&D má za úkol, často ve spolupráci se strategickým marketingem, vyvíjet nové produkty - výrobky nebo služby. Strategický marketing ve spolupráci s topmanagementem zase vymýšlí nové obchodní modely. Zřejmě v podnicích nenajdete oddělení, které by nemuselo něco zlepšovat a inovovat. Které aktivity jsou nejnáročnější? Asi změna konceptu - skoková inovace. Ale jak na trhu práce najít člověka, který to bude umět?

Česká manažerská asociace slaví třicátiny

Co všechno se pojí s 30 lety, která má letos za sebou Česká manažerská asociace? Jsou to její členové, příznivci, finalisté a vítězové soutěže Manažer roku, který ČMA pořádá již 27. rok. Tedy osobnosti, které tvořily a tvoří její profil. Patří k nim i Ing. Ivo Gajdoš, výkonný ředitel asociace, který s ní prožil kus svého života.

Jak má být organizován úspěšný R&D?

Jaké modely řízení R&D se osvědčily? Alfou omegou pro výzkum a vývoj jsou rychlost, správnost bádání, produktivita výzkumníků a rozumné náklady. V této době je tím hlavním kritériem čas, protože když konkurence vyjde s novou inovací o čtvrt roku dříve, může na sebe strhnout trh. Uvádí se, že když přijdete s inovací jen o 10 % lepší než konkurence, můžete získat o 50 až 100 % vyšší tržby i ziskovost. Jak tedy řídit R&D, aby to vše fungovalo a nedocházelo ke ztrátám?

Manažer roku: lídři nových technologií

Manažeři, podnikatelé, leadeři mají do poloviny března možnost přihlásit se do soutěže Manažer roku, vyhlašované Českou manažerskou asociací. Novou kategorií je pro nynější 27. ročník Manažer digitálního věku.

Jak organizovat inovace v podniku?

Dnešní turbulentní doba převrací vše dřívější naruby. Fiktivní umělý lineární svět se boří a skutečný nelineární svět se etabluje. Paradigmata se mění, vznikají nová, padají dogmata, některé axiomy i tabu. Všechny tyto změny se pochopitelně dotýkají i práce oddělení R&D.

Moderní vědecké řízení podniku, 6. díl. Závěrečný

Nasazení informačního systému PPROI do praxe s cílem maximálního zhodnocování kapitálu obnáší pochopení jeho základních vědeckých stavebních kamenů. To si klade za cíl toto edukační desatero, které na stránkách časopisu postupně publikujeme. Dnes vám předkládáme závěrečnou desátou tezi.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit