Témata
Reklama

Čistota hydraulických kapalin rozhoduje

09. 07. 2008

U mnoha uživatelů hydrauliky se opakuje stále stejný omyl. Domnívají se, že je-li systém správně funkčně navržen a jsou-li použity kvalitní hydraulické prvky, pak bude fungovat bez problémů. Je však potřeba si uvědomit, že stejně důležitým, ne-li nejdůležitějším, prvkem hydraulického obvodu je hydraulická kapalina.

Hydraulickou kapalinu můžeme přirovnat ke krvi v lidském těle, protože i ona, stejně jako krev, má vliv na funkci celého systému. Pokud není krev v pořádku, tělo onemocní a může dojít i k úmrtí. Stejně tak při snížení kvality hydraulické kapaliny dochází ke zhoršování funkcí hydraulického obvodu až k jeho selhání. Na kvalitu kapaliny působí 4 základní vlivy: voda, vzduch, mechanické nečistoty a teplo.

Reklama
Reklama
Reklama
Správná péče o hydraulickou kapalinu zvyšuje několikanásobně životnost jí samé a tím i celého hydraulického systému a snižuje tak celkové náklady na jeho provoz.

Znečištění vodou

Voda se do systému může dostat jednak přímo nalitím (je potřeba minimalizovat vliv počasí a výrobní technologie), ale také kondenzací v nádrži. Té se dá zabránit použitím vzduchových „dýchacích“ filtrů s prostředky pro pohlcování vlhkosti. Materiály těchto filtrů jsou však EU zakázané, a navíc tyto filtry neodstraní vlhkost zcela, takže se tento problém zanedbává.

Znečištění vzduchem

Problematiku obsahu vzduchu lze charakterizovat slovem kavitace.Ta vzniká při poklesu tlaku a dochází při ní v kapalině k uvolňování vzduchu ve formě bublinek. Ty pak putují spolu s kapalinou do míst s vyšším tlakem, kde při jejich stlačení dochází k ohřátí vzduchu a jeho hoření s okolním olejem. To znehodnocuje olej samotný a díky intenzitě tohoto jevu i materiál prvků obvodu (hlavně těsnění). Ke vzniku bublinek dochází nejčastěji v sání. Aby k němu nedocházelo, mělo by být sací potrubí pokud možno vždy přímé, co nejkratší a s co největším vnitřním průměrem.

Mechanické nečistoty

Říká se, že mechanické nečistoty způsobují 75% poruch hydraulických systémů. Z praxe a zkušeností společnosti Seall lze tento fakt potvrdit. Nečistoty se do systému dostávají několika způsoby.

Za prvé při samotné montáži obvodu. Sestavený obvod by se měl po montáži vyčistit proplachovací kapalinou, následně vyměnit filtry a teprve potom jej naplnit požadovanou kapalinou.

Druhým zdrojem nečistot je paradoxně nová kapalina. Zákazníci se často mylně domnívají, že kapalina od dodavatele je dostatečně čistá, na to však nelze spoléhat a je vždy nutné plnit systém přes filtrační jednotku.

Přenosný přístroj pro měření znečištění hydraulických kapalin Laser CM společnosti Parker Hannifin.

Třetím zdrojem nečistot je samotná funkce obvodu, při níž dochází k jeho vnitřnímu opotřebení.

A konečně čtvrtým zdrojem mechanických nečistot je okolní prostředí. Nečistoty mohou pronikat do obvodu jednak přes pohyblivé části hydromotorů (rotačních o přímočarých) a dále z okolního vzduchu.

V hydraulické nádrži dochází kvůli plnění hydromotorů a akumulátorů ke kolísání hladiny a je tedy nutné, aby nádrž „dýchala“. Z výše uvedeného vyplývají následující opatření k omezení vlivu nečistot na hydraulický systém. Především to je použití kvalitní filtrace, a to jak vzduchu vstupujícího do nádrže (zvláště v prašných provozech), tak vlastní hydraulické kapaliny. Použití sacích filtrů je obecně nevhodné, především kvůli vzniku kavitace v sání a v jejich obtížné údržbě. Tlakové filtry jsou naopak vhodné, ale nákladné. Jejich aplikace je však v některých případech nezbytná. Nejběžnější je filtrace na vratném potrubí ze spotřebičů, která odstraňuje nečistoty pronikající do systému stejně jako ty, které v něm vznikají. Filtry musí být vždy opatřeny indikací zanesení (optickou či elektrickou) a musí mít dostatečnou filtrační schopnost a jímavost. Rovněž je důležité dobře utěsnit nádrž a opatřit ji zevnitř nátěrem odolávajícím vodě a oleji. A konečně se musí udržovat stírací kroužky na hydraulických válcích a prachová těsnění (gufera) na rotačních hydromotorech.

Teplotní degradace kapalin

Teplo působí jako katalyzátor chemických reakcí, které vedou k degradaci kapalin – stárnutí. Teplota kapaliny by měla být udržována v rozmezí stanoveném výrobcem a u klasických minerálních olejů by neměla překročit 70°C, protože nad touto teplotou je stárnutí násobně rychlejší.

Obecně lze říci, že hydraulický obvod musí být nejen správně navržen, ale i udržován. Nestačí uvážit náklady na jeho pořízení, ale na celý životní cyklus. Správná péče o kapalinu zvyšuje několikanásobně životnost jí samé a tím i celého hydraulického systému a snižuje tak celkové náklady na jeho provoz. Význam výše uvedeného ukazuje např. firma Parker, jejíž je společnost Seall certifikovaným distributorem. Ta poskytuje na prvky běžně záruku 1 rok, ale při prokazatelném a správném použití filtrace od této firmy se záruka zvyšuje na 3 roky.

Ing. Štěpán Bělka

Seall

s.belka@seall.cz

www.seall.cz

Reklama
Vydání #7,8
Kód článku: 80736
Datum: 09. 07. 2008
Rubrika: Trendy / Hydraulika
Autor:
Firmy
Související články
Přesné měření nejmenších hmotnostních průtoků

Je dobře známou skutečností, že jestliže je vyžadována vysoká přesnost, Coriolisovy průtokoměry jsou bezkonkurenční. Ale je také fakt, že dosud nebyly na trhu žádné přístroje schopné nepřetržitě a spolehlivě měřit > 0 kg.

Modulární lisovací systémy

Od univerzálních standardních lisů až po jednoúčelové speciální lisy - firma TOX Pressotechnik je díky svému modulárnímu systému lisů a pohonů schopna realizovat speciální a úsporná řešení v krátkém čase. Lisy ecoLine je možné sestavit v online konfigurátoru.

Kapalina jako tvářecí medium

V dnešní době je stále více kladen důraz na sofistikovanost i ekonomickou efektivnost výrobních procesů. Současně je žádána výroba stále složitějších tvarů, vyplývajících především z designových návrhů lisovaných součástí, které dříve nebyly řešitelné jako např. výroba negativních tvarů, složitě prostorově i tvarově orientovaných trubkových dílců apod. V tomto případě lze s výhodou, namísto pevných konvenčních nástrojů, využít výrobní metody zaměřené na nepevné nástroje, jako je např. kapalina.

Související články
Hydraulika a pneumatika. Quo vadis?

Vážení čtenáři, opět po roce se vám dostává do rukou letní vydání magazínu MM Průmyslové spektrum věnované hydraulice a pneumatice. Ve své úvaze se pokusím najít odpověď na úvodní otázku, tedy kam tyto tradiční obory směřují.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

Monitorování stavu hydraulického oleje

Na následujících stranách je ukázán příklad aplikace, jak lze prodloužit životnost oleje v hydraulickém zařízení. U sledovaného zařízení byl na začátku stanoven servisní interval a životnost hydraulického oleje na 2 000 hodin. U maximálně vytíženého stroje by to znamenalo tříměsíční interval výměny oleje.

Čistící síla pro hydraulické systémy

Majitelé podniků a provozovatelé strojů neustále hledají nové způsoby, jak zefektivnit produktivitu výroby a zvýšit svou konkurenceschopnost. Údržba hydraulických zařízení se však stále více potýká se znečištěním hydraulického systému kaly a usazeninami. Tyto usazeniny snižují efektivitu práce strojů, způsobují zbytečné prostoje a snižují celkovou produktivitu práce a navyšují celkové náklady.

Ochrana provozních měřidel tlaku před mechanickým namáháním

Při měření tlaku v potrubních systémech a v nádobách se setkáváme s nepříznivými mechanickými vlivy, které mají původ v měřeném procesu. Jedná se o tlakové rázy, pulzace, otřesy či vibrace, a někdy také o přetížení nad rámec měřicího rozsahu přístroje. Pulzace tlaku v potrubí zpravidla pochází od čerpadel, případně od rotujících míchadel v nádobách. Tlakové rázy jsou způsobovány setrvačností sloupce kapaliny pohybující se v potrubí; na jejich vzniku se podílí i činnost ventilů a škrticích orgánů. Destruktivní účinky mohou mít i bubliny par a plynů v tekutině proudící přes ventily. Otřesy a vibrace jsou způsobovány zpravidla rotujícími částmi strojů, prouděním tekutin, pulzacemi a tlakovými rázy v potrubí. Tento článek si klade za cíl shrnout způsoby, jak lze tlakoměry před uvedenými vlivy ochránit.

Jak na hydraulické a mazací okruhy

Chlazení je klíčovým opatřením pro životnost hydraulických a mazacích okruhů. Zde mohou pomoci olejové chladiče Hennlich.

Hydraulické akumulátory - od lodí po zemědělské stroje

Tlakové nebo také hydraulické akumulátory jsou nasazovány v hydraulických obvodech, kde plní například funkci tlumiče hydraulických rázů nebo zásobníku tlakové energie. Jedná se o tlakové nádoby, jejichž výroba a certifikace podléhají přísným evropským normám.

Poškození hydraulických hadic

Kdy měníme hydraulické hadice a proč? Velmi často jsou hydraulické hadice měněny až v okamžiku takového poškození, kdy už není možné, aby stroj dále pracoval, tzn. že hadice praskla nebo došlo k jejímu "vyklouznutí" ve spoji s koncovkou. Z určitého pohledu je využití hydraulické hadice do naprostého konce její životnosti šetřením nákladů. Z druhé strany ovšem náklady na hadici netvoří jen náklady na její výměnu. Mezi další patří také ztráta oleje, náklady související s prostojem stroje a lidí, ale i eventuální prostoje dalších navazujících strojů. Nemluvě o nákladech souvisejících s bezpečností práce a ekologií - úrazy či znečištění vody a půdy, které si jen málo lidí vůbec připouští.

Hydraulické prvky pro výbušné prostředí

V nejrůznějších provozech chemického a petrochemického průmyslu nebo například v důlních provozech může být v pracovním prostředí přítomna výbušná směs ve formě plynů, par, mlhy nebo prachu, a to v takové koncentraci, že hrozí nebezpečí výbuchu.

Praha přivítala jubilejní 25. ročník Mezinárodní konference Hydraulika a Pneumatika

Dne 8. a 9. června 2022 se na dosah od Karlova mostu v sídle České strojírenské společnosti konal jubilejní již 25. ročník Mezinárodní konference Hydraulika a Pneumatika (ICHP 2022). Účastníci konference měli možnost se v průběhu konference seznámit s novinkami a vědeckými poznatky kolegů z celého světa v rámci 12. zajímavých přednášek z oblasti hydrauliky a pneumatiky.

25. mezinárodní konference Hydraulika a pneumatika

Novotného lávka v centru Prahy bude ve dnech 8.–9. června 2022 hostit již 25. mezinárodní konferenci Hydraulika a pneumatika, jejímž cílem je výměna odborných zkušeností a nových poznatků ve výzkumu a vývoji hydraulických a pneumatických prvků a systémů.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit