Témata
Reklama

Co chystají mnichovské veletržní areály

Pořádání odborných veletrhů v Německu má dlouhou tradici. Jejich kvalitu každoročně prověřují i vystavovatelé a návštěvníci z České republiky.

Veletrhy pořádané pod hlavičkou "Messe München" se přestěhovali do prostor nového veletržního areálu.
Reklama
Reklama
Reklama

Systems 2001

Cílem mezinárodního odborného veletrhu Systems 2001, který se letos koná od 15. do 19. října, je přiblížit hlavní vývojové směry v informační a telekomunikační oblasti se zaměřením na efektivnost řešení a vzájemnou propojitelnost. Na veletrhu se letos na ploše 160 000 m2 představí na 3500 vystavovatelů a k jeho novinkám patří vedle už tradičního využívání internetu i tzv. "Systems Powerline Area", tedy systém přenášení dat prostřednictvím elektrického vedení. Paralelně s veletrhem Systems proběhnou v kongresovém centru ICM Dny médií s výstavou "Digital Signs" a přínosem pro návštěvníky budou i diskusní fóra, kde vedle nabídek vystavovatelů bude možné získávat odborné informace i nezávisle na výrobci. Více info na www.systems.de.

Productronica 2001

14. ročník mezinárodního veletrhu technologií elektronické výroby Productronica se letos koná v termínu od 6. do 9. listopadu. Veletrh, který se v dvouletém cyklu střídá s veletrhem elektronických prvků a systémů Electronica, se stal tradiční přehlídkou dosažené technické úrovně v elektronické výrobě, ale zároveň i ukazatelem budoucích trendů vývoje. V oborovém členění od materiálů a substrátů pro plošné spoje přes výrobní technologie aktivních i pasivních prvků, polovodičových prvků, čipů a integrovaných obvodů se stále intenzivnějším uplatněním laserové techniky až po oblast povrchové a prostorové montáže, testování a tvorbu celých mikrosystémů. Letošní novinkou s důrazem na ekologii budou i ukázky pájení bez užití olova. Součástí veletrhu vedle souběžně probíhajícího kongresu jsou i oborově zaměřené diskusní arény vystavovatelů a jako už tradičně u odborných mnichovských veletrhů i nabídky pracovních příležitostí prostřednictvím tzv. "JOB-Börse". Více info www.productronica.de.

Heim & Handwerk 2001

Heim & Handwerk se otevírá letos 24. listopadu už po čtyřiadvacáté. V mezinárodní nabídce bude předveden i široký sortiment nářadí pro domácí dílnu a zahradu a na své si přijdou zájemci o vybavení interiérů všeho druhu. Výstava, kterou pořádá na novém mnichovském výstavišti společnost Gesellschaft für Handwerksmessen GmbH, se koná ve všech halách výstaviště. Výstava je prodejní a potrvá do 2. prosince.

I.H.M.2002

Mezinárodní veletrh řemesel I.H.M. se připravuje už na svůj 54. ročník, který se bude konat v příštím roce na mnichovském výstavišti od 14. do 20. března a ke kterému je k dnešnímu datu přihlášeno už na 2000 vystavovatelů. Jak napovídá jeho "dlouhověkost", patří I.H.M. mezi úspěšné mezinárodní veletrhy a tradičně se ho účastní i Česká republika. Veletrh je nejrozsáhlejší přehlídkou pro potřeby malých a středních podniků a týká se celé škály řemesel - od uměleckých až po technická všeho druhu. V rámci veletrhu se osvědčilo pořádání přehlídek k závažným otázkám řemeslné výroby, mezi něž patří například problematika vzdělávání a výchovy, vynálezů, bezpečnosti a ochrany zdraví v řemeslné výrobě nebo problematika tvorby pracovních míst pro tělesně postižené. Oproti minulému veletrhu se rozrůstá jeho plocha o dalších 26 tisíc m2 na konečných 146 tisíc m2.

IFAT 2002

Už 13. ročník mezinárodního odborného veletrhu IFAT, veletrhu s tematikou vodního hospodářství, odpadních vod, odpadů a recyklace, se chystá na 13. až 17. května 2001. Program veletrhu zahrnuje navíc i takové obory, jako je čistota ovzduší, analýza spalin nebo třeba i čistota povrchu vozovek včetně zimní údržby. Posledního veletrhu IFAT v roce 1999 na starém mnichovském výstavišti se zúčastnilo přes 2000 vystavovatelů ze 42 zemí a navštívilo ho více než 100 000 návštěvníků.

FiberCom každoročně

Od příštího roku doplňují mnichovské veletrhy svůj cyklus odborných mezinárodních veletrhů z oblasti elektroniky, optiky a optoelektroniky o novinku v podobě veletrhu FiberCom - veletrhu s mezinárodní konferencí, zaměřeného na optické informační a komunikační technologie. (Za rok 1999 činil nárůst obratu na světovém trhu optických vláken jen pro telekomunikace celých 39 % a dosáhl hodnoty 8,8 mld. USD, přičemž do roku 2004 se počítá už se zdvojnásobením potřeby. Ve stejném roce se jen v Evropě v tomto oboru nainstalovalo už na 6 milionů km optických vláken.) Jak sám název veletrhu napovídá, budou patřit do jeho nomenklatury především optická vlákna a kabely, optické a optoelektronické prvky, senzory, měřicí technika a další příslušenství až po optické sítě a komunikační systémy. Při roční periodicitě bude mít veletrh FiberCom svou premiéru od 2. do 6. června 2002. Více info na www.global-electronics.net.
Bližší údaje k veletrhům poskytne a účast českých a slovenských firem na veletrhu i služby pro návštěvníky zajišťuje Expo-Consult & Service, s. r. o., Brno, která společnost Messe München v ČR zastupuje.
Reklama
Vydání #10
Kód článku: 11019
Datum: 10. 10. 2001
Rubrika: Servis / Veletrhy a výstavy
Autor:
Firmy
Související články
Na evropské trhy s finanční podporou

První celoevropsky významná akce v oblasti strojírenství a subdodavatelské branže se v příštím roce koná na lipském výstavišti v termínu 2. až 5. března: veletrhy Intec a Z 2021. Také a možná právě v současných obtížných časech zde čeští vystavovatelé a návštěvníci mohou navázat důležité obchodní kontakty a informovat se o nejnovějších trendech a vývoji v oboru. Vystavovatelé z Česka navíc se státní podporou.

MSV ve znamení sofistikovaných řešení

Na naše otázky odpovídají Zuzana Štemberová, Project Engineer ve společnosti Advanced Engineering, a Pavel Šumera, ředitel firmy Hennlich.

MSV ve znamení speciálních nástrojů

Na naše otázky tentokrát odpovídá Vavřinec Pečinka, majitel společnosti ANAJ Czech.

Související články
Budoucnost průmyslových technologií objevíte v Brně

Nadcházející 62. Mezinárodní strojírenský veletrh ukáže ještě více z digitalizace průmyslu, přičemž jeho nosným oborem bude tradičně obrábění a tváření. Očekává se návštěva 80 tisíc odborníků z více než 1 600 firem. Veletrh proběhne od 5. do 9. října 2020 na brněnském výstavišti.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Průvodce světem technologických inovací

Nejen vynikající příležitostí pro navazování nových či utužování stávajících obchodních vztahů, ale i příhodnou záminkou důležitých společenských setkání. Tím vším je, velmi stručně řečeno, Amper 2020 – největší středoevropská veletržní akce v oborech elektrotechnika, energetika, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení. Proběhne ve dnech 17.–20. března 2020 na brněnském výstavišti.

Düsseldorf pro klíčové hráče oborů drátů a trubek

Nová multifunkční hala pro 10 tisíc lidí, která je letošní novinkou veletrhů wire a Tube, ale i nesčetné zajímavosti z oborů dráty, kabely, trubky a roury. To je příslib veletržního dua wire a Tube.

MSV ve znamení monitorovacích zařízení i výroby plastů

Na naše otázky tentokrát odpovídají Ing. Jakub Červeň Sales Manager firmy 4dot a Ing. Markéta Havlíková marketing a komunikace A.M.

Nové technologie jako motor inovací - 2. část

Více než 3 000 společností z oboru plastů a kaučuku představí letos v říjnu produkty a řešení pro produktivní a zodpovědný dnešek, zítřek i pozítřek v rámci veletrhu K Düsseldorf.

Nové technologie jako motor inovací

Více než 3 000 společností z oboru plastů a kaučuku představí letos v říjnu produkty a řešení pro produktivní a zodpovědný dnešek, zítřek i pozítřek v rámci veletrhu K Düsseldorf.

Düsseldorf se chystá na Káčko

K Düsseldorf - tento název je již 67 let symbolem největšího světového setkání v oblasti průmyslu plastů a kaučuku. Každé tři roky se v Düsseldorfu scházejí vystavovatelé a návštěvníci ze všech kontinentů, aby se seznámili s nejnovějšími výsledky vývoje v tomto dynamickém a inovativním průmyslovém odvětví.

Téma budoucnosti: Aditivní výroba

Aditivní výroba je velkým tématem budoucnosti. Klasické výrobní technologie stále více nahrazuje trojrozměrný tisk, který se již dnes úspěšně používá v mnoha náročných průmyslových oborech.

Řezné nástroje v Brně

Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně je letos netrpělivě očekáván mimo jiné i zájemci o novinky a trendy v oblasti řezných nástrojů, materiálů a jejich povlaků pro obrábění, stejně jako například v oblasti maziv či řezných kapalin.

Moskva ve znamení trubek a drátů

Oblíbené příležitosti k setkání lidí z branží trubek a drátů se v roce 2019 uskuteční v Moskvě, ale v rozdílných termínech. Přední ruský veletrh drátů a kabelů – wire Russia – se zde uskuteční od 18. do 20. června 2019, zatímco kombinace veletrhů Tube Russia / Metallurgy Russia / Litmash Russia se bude konat o měsíc dříve. Na rozsáhlé ploše moskevského veletržního areálu Krasnaya Presnya očekávají pořadatelé v obou případech rekordní účast.

Budoucnost textilního průmyslu

Přední světoví odborníci ze světa technologií na zpracování textilu a pružných materiálů se ve dnech 14.–17. května sejdou v německém Frankfurtu. Jako tradičně bude i letos cílem jejich cesty veletrh Texprocess.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit