Témata
Reklama

Dílenský mobil – kompletní výbava na míru

09. 07. 2008

Nové mobilní zařízení pro výrobu stlačeného vzduchu nazvané Mobile Air System (MAS) spojuje výhody stacionárního kompresoru s výhodami kompresoru mobilního a je určeno zejména pro řemeslné dílny.

Výsledkem nasazení kompresoru MAS je malá revoluce: mobilní systémové pracovní místo, které se obejde bez rozvodu stlačeného vzduchu a je využitelné v celém prostoru dílny i mimo ni. „Dílenský mobil“ zde nabízí dostatečný výkon, systémové příslušenství a současně také mobilitu.

Reklama
Reklama
Reklama
Mobile Air System spojuje výhody mobilního a stacionárního zařízení.

Příjemná a komfortní obsluha

Inovativní konstrukce Mobile Air Systemu jakožto systémového pracovního místa pro řemeslnou dílnu je robustní a současně příjemná pro obsluhu. Přehledný a dobře přístupný ovládací panel umožňuje snadné ovládání a maximální komfort. Všechna připojení a ovládací prvky jsou snadno dosažitelné, manometry dobře čitelné a chyby v obsluze jsou tak prakticky vyloučené.

K sériovému vybavení kompresoru patří jednotka úpravy vzduchu s odlučovačem kondenzátu a s filtrem stlačeného vzduchu, dále mlhový přimazávač pro stlačený vzduch s olejem, dvě bezpečnostní rychlospojky, dvě zásuvky 230 V a počitadlo provozních hodin, které zajišťují komfortní údržbu a maximální životnost. Proto také firma Schneider Bohemia na tento stroj poskytuje záruku 3 roky.

Automatický odpařovač kondenzátu

Automatický odpařovač kondenzátu ACE (Automatic Condensate Extractor) přispívá ke snížení servisních nákladů.Kondenzát, který vzniká při stlačování vzduchu, se skládá z cca 99 % vody a 1 % oleje a nečistot. Olejová součást je oficiálně hodnocena jako nebezpečný odpad, a musí být proto odborně likvidována. Likvidace prostřednictvím specializovaných firem je většinou spojena s vysokými náklady. U kompresoru MAS je kondenzát odváděn do speciální vany s filtrační vložkou. Provozní teplota téměř 120 ºC stačí k tomu, aby se voda z kondenzátu vypařila. Zůstanou pouze částečky nečistot a oleje, které se zachytí ve filtrační vložce. Díky tomu již není třeba likvidovat celé litry znečištěné emulze. Uživatel tak ušetří náklady za likvidaci a nemusí se v principu o kondenzát vůbec starat.

Tiché a flexibilní pracovní místo

Celý kompresor je dobře oplášťován, chráněny jsou samozřejmě i ukazatele a ovládací prvky. Solidní skříň kompresoru MAS přispívá k vyšší spolehlivosti a zároveň snižuje hlučnost. Varianta Silent je se svými 69 dB ve své třídě nedostižná a kompresor MAS se tak řadí k nejtišším kompresorům na trhu.

Součástí kompresoru jsou také dvě velké pogumované odkládací plochy pro nářadí, které je tak stále po ruce na svém místě.

I přes robustní stavbu je systémové pracovní místo mimořádně pohyblivé. O to se stará stabilní podvozek. Nerovnosti se snadno a bezpečně překonávají díky dvěma velkým kolům a dvěma otočným kolečkům s brzdou. Schneider MAS je dokonale stabilní. Tlumiče vibrací a nízké těžiště téměř znemožňují převrácení. K pohyblivosti při práci přispívá i 5 metrů dlouhý elektrický kabel.

Spolehlivost, tichý provoz a flexibilita patří mezi hlavní výhody kompresoru MAS.

Modulární výbava

Mobilní Air System lze podle potřeby snadno přestavět nebo dovybavit. Kompresor je možné také rozšířit řadou příslušenství a tím jej přizpůsobit konkrétním potřebám – například přídavným vzdušníkem, který zdvojnásobí zásobu stlačeného vzduchu, kondenzační sušičkou pro zajištění požadované kvality vzduchu nebo třeba různými držáky pro nářadí a příslušenství. To vše nabízí opravdovým profesionálům potřebnou flexibilitu a jistotu v každé situaci v řemeslné dílně.

-ip-

Schneider Bohemia

www.schneider-bohemia.cz

i.prochazkova@schneider-bohemia.cz

Reklama
Vydání #7,8
Kód článku: 80707
Datum: 09. 07. 2008
Rubrika: Trendy / Pneumatika
Autor:
Firmy
Související články
Modulární příprava vzduchu pro průmyslové aplikace

Stlačený vzduch je bezpečný a spolehlivý zdroj energie za předpokladu, že se správně používá a upravuje. Často je mylně pokládán za levný nebo dokonce "bezplatný" zdroj energie, avšak v místě použití má přibližně stejnou cenu jako zemní plyn. Proto je velmi důležité instalovat správné vybavení pro úpravu a regulaci přívodu vzduchu.

Přichází doba zmenšování

Stále menší jsou nejen naše mobilní telefony, počítače a všechna elektronika obecně. I výrobky pro automatizaci se viditelně zmenšují. Však také tato dvě témata spolu silně souvisejí. Výroba elektroniky je dnes tahounem automatizace. Technologie se odehrává na malém prostoru, velmi často ve formě tzv. stolních aplikací. Koncentrace do malých rozměrů se objevuje u v jiných oblastech - představte si moderní světlomet do automobilu. Jeho výroba vyžaduje značně komplikované přípravky a prostoru také není nazbyt.

Bílá kniha - zónová bezpečnost

Výrobci jsou povinni předcházet pracovním úrazům prevencí bezpečnostních rizik. Dosažení požadované úrovně bezpečnosti může být náročné, jelikož může dojít ke zvýšení složitosti a snížení produktivity. Tato bílá kniha představuje unikátní řešení zónové bezpečnosti, která snižuje složitost konstrukce redundantních pneumatických bezpečnostních okruhů a zvyšuje produktivitu stroje. Jsou zde vysvětleny výhody tohoto konceptu oproti tradičním metodám pneumatických bezpečnostních okruhů, využívajících vypouštěcí ventily a zároveň jsou zmíněny jeho přínosy jak pro výrobce strojů a zařízení (OEM), tak pro koncové uživatele.

Související články
Malé velké změny - čidla pro pneumatické válce

Historicky prošla magnetická čidla pro snímání poloh pneumatických válců zajímavým vývojem. Jsou stále menší, výkonnější, levnější a ještě déle vydrží.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Moderní jednotky pro úpravu vzduchu

Účinná úprava vzduchu vytváří ideální provozní podmínky pro nepřetržitě pracující pneumatické pohony – válce a kyvné pohony – a zlepšuje produktivitu stroje.

Efektivní řešení i pro extrémní aplikace

Elektrické a pneumatické prvky společnosti Festo využívá více než 300 000 zákazníků na celém světě. Z širokého portfolia výrobků v následujícím článku představíme trojici komponent z oblasti pneumatických pohonů a automatizace..

Úsporná filtrace stlačeného vzduchu

Kdo potřebuje stlačený vzduch vyšší kvality, nevyhne se jeho odpovídající úpravě filtrací. Právě takové provozy mohou nyní využít nové energeticky úsporné filtry firmy Kaeser.

Technologie pro sušení a filtraci stlačeného vzduchu

Stlačený vzduch je bezpečný a spolehlivý zdroj energie, který je široce používán v celém průmyslu. Toto médium, označované také jako čtvrtá energie, používá v některém aspektu své činnosti přibližně 90 procent všech výrobců. Na rozdíl od jiných energií je však stlačený vzduch generován na místě a jeho kvalita a cena jsou tak odpovědností uživatele. e.

Olejové vývěvy pro chemické aplikace

Firma Ilmvac je výrobcem vývěv a vakuové techniky již od roku 1947. Její vývěvy pokrývají kompletní rozsah vakua od hrubého až po ultravysoké.

Modulární lisovací systémy

Od univerzálních standardních lisů až po jednoúčelové speciální lisy - firma TOX Pressotechnik je díky svému modulárnímu systému lisů a pohonů schopna realizovat speciální a úsporná řešení v krátkém čase. Lisy ecoLine je možné sestavit v online konfigurátoru.

Pneumatické válce certifikované dle ISO

Nové pohony řady P1F řeší širokou škálu průmyslových aplikací pro všeobecné použití v různých provozních podmínkách.

Hydraulika a pneumatika. Quo vadis?

Vážení čtenáři, opět po roce se vám dostává do rukou letní vydání magazínu MM Průmyslové spektrum věnované hydraulice a pneumatice. Ve své úvaze se pokusím najít odpověď na úvodní otázku, tedy kam tyto tradiční obory směřují.

Chvění zakázáno

Nemusí to být samotný stroj nebo budova, které způsobují nežádoucí vibrace. Tlumiče kmitů mají kmity vzniklé vibracemi odstranit. Zkušebna a zkušební obráběcí stroj byly vybaveny rozdílnými výrobky, které chvění tlumí.

Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit