Témata
Reklama

Ejektory pro optimalizaci nádrží

Model míchacího ejektoru pro nádrže s označením 46550 společnosti Spraying Systems v kombinaci s centrifugálním čerpadlem zlepšuje cirkulaci a promíchávání kapaliny v uzavřených nebo otevřených recirkulačních nádržích.

Ejektor neobsahuje žádné pohyblivé části, které by se opotřebovaly nebo vyžadovaly údržbu. Zabezpečuje homogenní promíchání kapaliny v dolní a horní části nádrže bez použití nákladného a málo účinného promíchávání vzduchem. Tento způsob umožňuje nejenom optimalizaci vlastností kapalinových nádrží při nízkých nákladech, ale také cirkulaci velkých objemů roztoků v nádržích s možností úspory energie.
Reklama
Reklama
Reklama

Průtoková komora zabraňuje zanášení

V modelu míchacího ejektoru pro nádrže 46550 bylo použito několik principů klíčových pro výkon ejektoru v nádrži. Je zejména důležité, že kapalina se pumpuje pod tlakem do ejektoru přes velký průtokový otvor, který pomáhá maximálně omezit zanášení. Kapalina opouští ejektor vysokou rychlostí, a tak s sebou unáší okolní roztok přes průtokovou komoru ejektoru, která byla navržena tak, aby se v ní omezilo usazování. Poté se tento dodatečný tok kapaliny smíchá s přečerpávaným roztokem a zvyšuje jeho objem. To znamená, že ejektor takto může "přisávat" (nebo unášet) další 4 díly okolního roztoku na každý díl, který je ejektorem přečerpán. Díky tomuto násobícímu efektu lze pomocí malých čerpadel přečerpávat velké objemy kapaliny. Protože malá čerpadla jsou levnější a spotřebují méně energie, mohou být zdrojem výrazné úspory nákladů.

Nenáročná údržba, vyšší kvalita

Ejektor Spraying Systems zabraňuje částicím v usazování na dně nádrže. Tím, že udržuje částice v roztoku, zabraňuje se ucpání filtračního systému. To se projevuje větší čistotou nádrže a kratší dobou potřebnou na údržbu. Rovněž kvalita produktu je na stejné případně vyšší úrovni, protože díky vysoké intenzitě cirkulace v nádrži lze zajistit důkladné promíchání. Stejnorodost kapaliny, tj. teplota, pH, disperze pevných nebo plynných částic a distribuce chemických látek, se udržuje v celém prostoru nádrže. Míchací ejektor se vyznačuje velmi kompaktní konstrukcí, díky svým rozměrům nepřekáží pokovovacím mřížkám ani dalším součástem nádrže. Možnost instalovat ejektor přímo do nádrže kromě toho odstraňuje potřebu montáže složitých nosných konstrukcí nad nádrží. Ejektory byly konstruovány s důrazem na vysokou životnost, odolnost proti korozi a chemickým látkám. U běžných aplikací, jako čištění, nanášení nátěrů, míchání a oplachování je k dispozici model z polypropylenu vyztuženého sklem nebo nerezové oceli 316. Novinkou u této řady je verze Kynar (PVDF), vyvinutá speciálně pro účinnější cirkulaci a protřepávání při pokovování při výrobě desek s plošnými spoji, kde pomáhají při odstraňování povlaku na katodě. Pomocí ejektorů instalovaných na boku pokovovací nádrže se zintenzivňuje cirkulace mezi pokovovacími mřížkami a povrchem desek s plošnými spoji, čímž se dosahuje lepšího pokovení.

Technické aspekty

Mezi hlavní oblasti použití ejektorů patří elektrolytické pokovování, anodické okysličování, čištění, oplachování, míchání, odstraňování povlaků a usazenin, elektrolytické nanášení barev nebo fosfátování. Kapacita a počet míchacích ejektorů pro nádrže závisí na rychlosti přečerpání kapaliny. Rychlost přečerpávání odpovídá počtu cyklů za hodinu, v průběhu kterých je celý kapalný obsah nádrže přečerpán pomocí ejektorů. Je třeba věnovat pozornost tomu, že rychlost přečerpání kapaliny se liší v závislosti na charakteristikách aplikace. Například většina pokovovacích a oplachovacích nádrží vyžaduje 3 až 20 cyklů za hodinu. Další pokovovací nádrže mohou vyžadovat i více než 30 cyklů za hodinu. Čisticí nádrže vyžadují minimálně 10 cyklů za hodinu, silně znečištěné až 20.
Abychom zjistili požadovaný průtok za minutu, vynásobíme požadovanou rychlost přečerpání objemem nádrže a potom vydělíme 60. Pomocí výkonového diagramu zjistíme, který ejektor má nejvhodnější průtokové pole pro danou konfiguraci nádrže. Po stanovení kapacity ejektoru můžeme vydělením rychlosti přečerpávání při daném tlaku stanovit počet ejektorů a požadovaný průtok za minutu. Ve větších nádržích zabezpečují efektivnější míchání ejektory umístěné kolem nádrže. Nízká míra promíchávání se vyskytuje pod úrovní ejektorů. Ejektory by měly být umístěny co nejblíže ke dnu nádrže, aby se dosáhlo maximálního přečerpávání kapaliny.
Reklama
Vydání #5
Kód článku: 20538
Datum: 16. 05. 2002
Rubrika: Trendy / Povrchové úpravy
Autor:
Firmy
Související články
Ako zvýšiť kvalitu povrchových úprav

Dokonale čistý a odmastený povrch dielov je základnou črtou pre všetky povrchové úpravy, ktorý má veľký vplyv na výslednú kvalitu produktu. Predovšetkým rôzne spôsoby nanášania kovov si vyžadujú starostlivú prípravu povrchu, aby sa zabránilo vzniku škvŕn, ktoré vznikajú v dôsledku povrchovej kontaminácie počas tvárnenia kovov.

Zvýšení výkonu u tribo stříkání

Stříkání práškových barev systémem tribo je založeno na fyzikálních principech, které do značné míry určují výsledné parametry stříkacího zařízení. Výrobce stříkacích pistolí je postaven před úkol navrhnout optimální konstrukci, která bude poskytovat nejlepší možný výstup, jakým je dostatečně nabitý prášek, který vystupuje v požadovaném množství a s použitelnou rychlostí z ústí nabíjecí trubice. Jak název napovídá, nabíjení prášku tribo je založeno na principu tření.

Vakuové odpařování - technologie budoucnosti

Vakuové odpařování je v České republice poměrně málo používaná technologie. Má však velký potenciál pro budoucí rozšíření. Tato technologie nachází využití v povrchových úpravách, chemickém, strojírenském, potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Firma Kovofiniš je jednou z prvních českých firem, která nabízí vlastní vakuové odparky.

Související články
Komplexní způsob kontroly procesu odmaštění

Článek pojednává o možnostech komplexní kontroly procesu odmaštění v průmyslových aplikacích, tj. především o možnostech kontroly stavu povrchu výrobků před procesem odmaštění a po něm a o kontrole stavu odmašťovacích kapalin pomocí UV-VIS spektroskopie.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Šetrné a účinné čištění těžko dostupných míst

Klasické postupy čištění ve vodě se dostávají na hranice svých možností, když jde například o kapilární struktury nebo komplexní geometrie. Za takové situace se nově na scénu dostávají tzv. CNP technologie (Cyclic Nucleation Process). Tato technologie pracuje na principu cyklické nukleace (tvorby krystalových zárodků z přesycených roztoků).

Předúprava oceli nízkoteplotním plazmatem pro zvýšení pevnosti lepeného spoje

V příspěvku jsou shrnuty výsledky výzkumu vlivu plazmochemické předúpravy vzorků oceli DC01 na výslednou pevnost lepeného spoje. Pro předúpravu povrchu vzorků oceli byla použita RF štěrbinová tryska generující plazma. Jako pracovní plyn byl použit argon a argon v kombinacích s dusíkem nebo kyslíkem. Vliv plazmové předúpravy na povrch oceli byl vyhodnocen pomocí měření kontaktních úhlů a výpočtu volné povrchové energie. Po slepení vzorků oceli pomocí běžně užívaného lepidla Weicon Flex 310M HT200 byly testovány výsledné vlastnosti lepeného spoje pomocí standardních mechanických odtrhových testů podle ČSN EN 1465.

Kompozitní povlaky jako možná náhrada za povlaky na bázi CrIV

Tento příspěvek se týká oblasti povrchových úprav, zejména elektrolyticky vyloučených kovových povlaků, a to způsobu vytvoření kompozitní povrchové úpravy na bázi niklu s vysokou odolností proti opotřebení. Výsledkem provedeného výzkumu je technologický postup závěsového pokovení pro nový kompozitní povlak NiP-XLS, který by mohl nahradit povlaky na bázi CrIV.

Stříkání a lakování - trendy jsou nepochybné

Nutnost zvyšovat technicko-ekonomickou úroveň firmy je na denním pořádku. Inovace zvyšují podnikovou konkurenceschopnost, kterou lze spatřovat zejména ve flexibilitě, tvorbě přidané hodnoty, efektivnosti a kvalitě. Také v oboru povrchových úprav je trendem automatizace a robotizace.

Vývoj epoxidových barev na konstrukce

Trendem dnešní doby je snižování nákladů na nátěrové systémy na konstrukce. Tyto systémy jsou ve většině případů složeny ze základní nátěrové hmoty (NH) epoxidového typu a vrchního polyuretanového emailu. V rámci úspory nákladů byla vyvinuta NH, která plní funkci obou těchto nátěrových hmot, to znamená, že má antikorozní vlastnosti, splňuje funkci vrchní NH a je možné ji aplikovat pouze v jedné vrstvě.

Předúpravy povrchů velkorozměrných ocelových konstrukcí

V letech 2014 až 2016 budovala jako generální dodavatel firma S.A.F. Praha, spol. s r. o., technologická zařízení pro mechanické předúpravy povrchu, odmašťování a termické nástřiky ve výrobním závodě polské firmy Famet v blízkosti města Opole. Investor a uživatel vyrábí zařízení pro energetiku, plynárenský a ropný průmysl, jejichž součástí jsou velké ocelové svařence s hmotností do 250 tun.

Funkční materiály pomocí depozice atomových vrstev

Depozice atomových vrstev (ALD – Atomic Layer Deposition) je technologie využívající depozice tenkých vrstev na povrch substrátu s přesností v atomovém měřítku, založená na řadě reakcí výchozí látky v plynném stavu s povrchem substrátu. Většina ALD reakcí používá dvě chemické látky, které se nazývají prekurzory.

Tryskání a hlavní příčiny, které snižují životnost ocelových konstrukcí

Nové metody abrazivního tlakovzdušného tryskání, které oproti tradičním technologiím staví na přesném nastavení a elektronické kontrole procesu, jsou určeny pro dokonalou a včasnou přípravu povrchu ocelových konstrukcí před nanášením povrchových úprav. Jsou spolehlivější, rychlejší, tím i výrazně úspornější v provozních nákladech a také v celkové ekonomice technologie.

Maskování pro povrchové úpravy

Před mnoha lety, než jsem se začal zabývat povrchovými úpravami a maskováním, jsem netušil, jak komplexní obor to je a co všechno zahrnuje. Problematika je natolik obsáhlá a speciální, že by si zasloužila samostatný studijní obor na univerzitě. Zkusím proto v tomto článku popsat alespoň část svých dosavadních zkušeností a poznatků z mojí univerzity života.

Otěruvzdornost povlaků žárového zinku s přídavkem cínu

Žárové zinkování ponorem představuje jeden z nejrozšířenějších způsobů ochrany ocelových materiálů kovovými povlaky. Životnost takto zhotovených povlaků je v běžném prostředí více než 50 let, a proto nevyžadují údržbu. Vlastnosti zinkového povlaku lze navíc podle použití částečně ovlivňovat přídavkem některých prvků do oceli nebo zinkové lázně. V rámci výzkumu na Ústavu strojírenské technologie ČVUT v Praze bylo cílem zhodnotit odolnost proti otěru zinkového povlaku v závislosti na obsahu cínu v zinkové tavenině.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit