Témata
Reklama

Inovativní periferie k obráběcím strojům

01. 10. 2019

Od 16. do 21. září 2019 proběhl v Hannoveru 22. ročník veletrhu EMO. Na největším veletržním výstavišti světa se představili všichni významní výrobci výrobních technologií. Jedním z vystavovatelů byla i společnost LNS Group, přední světový dodavatel podavačů tyčí, odsávání a filtrace, vysokotlakého chlazení a dopravníků třísek. Na českém a slovenském trhu firmu LNS zastupuje společnost technology-support, která její produkty představí na veletrhu v Brně.

Na MSV Brno bude představen zbrusu nový podavač tyčí Alpha 342.

Během prvního dne veletrhu EMO v Hannoveru jsme zástupci firmy LNS panu Laurentu Phamovi položili několik otázek.

M. Valešová: Pane Phame, mohl byste nám představit, co obnáší vaše pozice v LNS jako Sales & Marketing Director BUEU? Mohl byste nám také říct něco o historii vašeho působení ve společnosti LNS?

L. Pham: V LNS SA jsem začal v dubnu 2012 jako area sales manager pro Benelux, Skandinávii, Brazílii, Jihoafrickou republiku a různé země východní a střední Evropy. Kromě toho jsem v prosinci 2014 převzal roli area sales managera pro německy mluvící část Švýcarska, Lichtenštejnsko a Rakousko. Díky tomu jsem získal rozsáhlé zkušenosti s prodejními a marketingovými procesy. Prozatímně jsem odpovídal i za německý trh, obchodní a servisní oddělení ve Velké Británii a také za evropský aplikační tým. Díky tomu jsem měl možnost zblízka se seznámit s řízením distribučních kanálů (tj. dceřiných společností a distributorů), jakož i s přímým prodejem.

Reklama
Reklama
Reklama
Světová premiéra podavače tyčí Ultra 80 na veletrhu EMO


M. Valešová: Co na EMU, tomto největším veletrhu v Evropě, představíte?

L. Pham: Zákazníci si mohou na našem stánku vyzkoušet smíšenou realitu (použití virtuální reality v reálném prostředí), jejímž prostřednictvím se seznámí s výhodami veškerého příslušenství pro obráběcí stroje od jednoho dodavatele. K němu patří odsávání a filtrace, dopravníky třísek, vysokotlaké chlazení, podavače tyčí i naše průmyslové řešení 4.0 LNS e-connect. Kromě toho v celosvětové premiéře představujeme podavač tyčí Ultra 80. Jedná se o unikátní produkt, naprostou novinku v našem oboru.

M. Valešová: Na co se můžeme těšit na MSV v Brně?

L. Pham: Na MSV Brno bude představen zbrusu nový podavač tyčí Alpha 342, dále dopravník třísek SFcompact a LNS Fox pro odsávání a filtraci. S naším zkušeným partnerem v České republice chceme ukázat našim zákazníkům, jak jim můžeme pomoci maximalizovat jejich produktivitu.

M. Valešová: Zmínil jste, že jste byl dříve zodpovědný za prodej a servis LNS produktů i v České republice. Mohl byste uvést, jaké požadavky měli zákazníci dříve a jaké mají nyní?

L. Pham: Čeští zákazníci, stejně jako ostatní, chtějí spolupracovat s partnery, kteří mohou zaručit minimální prostoje a maximální výkon. Pro nás je velmi důležité pracovat s našimi zákazníky jako s partnery. A mít jako partnera společnost technology-support je pro nás obrovskou výhodou pro pochopení potřeb českých zákazníků i jejich uspokojení. Samozřejmě také chceme poskytovat vynikající lokální podporu.

Společnost LNS představuje své produkty v Hannoveru pomocí virtuální reality, kterou si návštěvníci mohou pomocí inovativních brýlí pro rozšířenou realitu sami zkusit.

M. Valešová: Plánujete v nejbližší době rozšířit své portfolio periferií produktů k obráběcím strojům?

L. Pham: Pokud jde o periferie k obráběcím strojům, společnost LNS je známá jako globální inovativní partner. Vždy pro zákazníky hledáme nejlepší řešení, s jedinečnou inovací a vynikajícím servisem.

M. Valešová: Pane Phame, děkujeme, že jste si našel čas odpovědět na naše otázky během tak rušného veletrhu, jakým EMO Hannover je.


technology-support

Ing. Martina Valešová

mvalesova@t-support.cz

www.t-support.cz

Reklama
Vydání #10
Kód článku: 191066
Datum: 01. 10. 2019
Rubrika: Trendy / MSV 2019
Autor:
Firmy
Související články
Inovované poloautomatické ohýbací centrum

Již před třemi lety uvedla společnost Prima Power na trh nové poloautomatické servo-elektrické ohýbací centrum BCe Smart 2220. Tlak na výrobce strojů je jednoznačný - stroje dnes musejí být stále inteligentnější a produktivnější. Je kladen důraz na ergonomii a flexibilitu i jednoduché ovládání stroje. Aktivní bezpečnost a spolehlivost představují klíčové požadavky na řešení nových úkolů. Společnost Prima Power požadavkům trhu naslouchá a v letošním roce uvádí na trh inovovanou verzi celé řady panelbenderů, včetně právě BCe Smart 2200.

Ochranný kryt pro stroje všech výšek

Již několik let má firma P.E.I. ve své nabídce střešní kryt pro portálové frézky značky Wave Sky. Kryt se vyrábí ze speciální průsvitné tkaniny a brání úniku výparů, prachu a třísek z pracovního prostoru obráběcího stroje. V průběhu let byl původní návrh dále rozšiřován. Verzi s motorem usnadňující otvírání a zavírání střechy nad strojem následuje inovativní modulární konstrukce s integrovaným nízkonapěťovým motorem.

3D tisk: výhodná inovace i v době škrtů

V některých oblastech průmyslu se již otevřeně debatuje o stagnaci a přípravě na možný ekonomický útlum, ne-li budoucí krizi. Někde se začalo prvoplánově škrtat, ti prozíravější hledají cestu, jak zefektivnit výrobu a podpořit svou konkurenceschopnost. Promyšlené nasazení aditivní výroby je přitom jedním z přístupů, který přináší hmatatelné výsledky jak v dobách hojnosti, tak i v nejistých časech.

Související články
Souřadnicový měřicí stroj s hybridní technologií snímání

Společnost Prima Bilavčík přichází na trh s novinkou v oblasti měřicí techniky - souřadnicovým měřicím strojem COORD3, který kontaktní snímací sondu doplnil o bezkontaktní skenovací senzor V7.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Ověřování koncepčních návrhů

Nyní v říjnu je to právě rok od okamžiku, kdy americká společnost Altair získala do svého portfolia revoluční výpočetní nástroj SimSolid, který se svým použitím zaměřuje především na konstrukční oddělení, jimž nabízí možnost snadno provádět překvapivě rychlé pevnostní analýzy koncepčních návrhů.

Česko má první průmyslový blockchain

Světové logistické firmy, banky nebo obchodní řetězce už zkoušejí aplikace, které používají blockchain pro evidenci dokumentů nebo transakcí. Zatím jim hlavně snižují náklady. V Česku jako první otevírá blockchain firmám Elektrotechnická asociace České republiky.

Technologie ohýbání pro nejvyšší nároky

Společnost Bystronic představuje špičkový ohraňovací lis Xpert Pro, který lze na modulární bázi přizpůsobit procesním požadavkům zákazníka. Nový stroj z řady strojů Xpert tímto splňuje ty nejvyšší nároky na rychlost a flexibilitu procesu ohýbání.

Dokonale přilnavý povrch v kontinuálním provozu

Polský výrobce brzdového obložení Lumag se obrátil na firmu Rösler s požadavkem na vytvoření povrchu, který zajistí optimální přilnavost pro navazující proces lepení. Výsledkem je komplexní řešení pro odmašťování a omílání nosičů brzdového obložení propojené s vysekávacím lisem.

Modulární lisovací systémy

Od univerzálních standardních lisů až po jednoúčelové speciální lisy - firma TOX Pressotechnik je díky svému modulárnímu systému lisů a pohonů schopna realizovat speciální a úsporná řešení v krátkém čase. Lisy ecoLine je možné sestavit v online konfigurátoru.

V Brně se představí nová generace průmyslových robotů

Hlavním tématem letošního 61. mezinárodního strojírenského veletrhu je Digital Factory. Návštěvníci zde budou mít možnost se seznámit s posledními novinkami a trendy v oblasti průmyslových technologií. Pohled do budoucnosti inovací a automatizace jim představí expozice společnosti KUKA, která v Brně uvede novou generaci nejúspěšnějších robotů produktové řady KR Quantec-2 či vyhledávanou atrakci Robocoaster.

Přesné měření nejmenších hmotnostních průtoků

Je dobře známou skutečností, že jestliže je vyžadována vysoká přesnost, Coriolisovy průtokoměry jsou bezkonkurenční. Ale je také fakt, že dosud nebyly na trhu žádné přístroje schopné nepřetržitě a spolehlivě měřit > 0 kg.

Pojištění pro řízení rizik strojírenských firem

Strojírenství je velmi široký obor, který má v Česku dlouhodobou tradici. Nachází se u nás podniky zabývající se výrobou obrovských součástí lodních motorů i ty, které vyrábějí součásti velmi jemné mechaniky a elektroniky. Naprosto specifickou oblastí strojírenství je pak automobilový průmysl.

900 000 nástrojových datových záznamů navíc

Nové rozhraní výrazně rozšiřuje datovou nabídku pro uživatele systému TDM. Ti mají nově k dispozici nástrojová data od více než 40 výrobců, tedy téměř pro každou obráběcí operaci.

Aditiva s nanočásticemi a vlastnosti procesních kapalin

Myšlenka, že lze v různých výrobních procesech použít kovoobráběcí kapaliny - Metalworking Fluids (MWF), aby se zajistila kvalita obrobku, snížilo opotřebení nástroje a zvýšila produktivita procesu, je velmi stará. Už Leonardo da Vinci vytvořil několik testovacích sestav umožňujících analýzu tření za různých podmínek.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit