Témata
Reklama

IT2Industry na veletrhu Automatica

Veletrh Automatica 2018, který se koná v Mnichově od 19. do 22. června, získá díky IT2Industry novou integrovanou oblast. Zaměří se na interakci mezi automatizací a informačními technologiemi, která je základním prvkem digitální automatizace a robotiky. IT2Industry poskytuje poradenství firmám o nejnovějších trendech digitalizace v průmyslu, slibných strategiích a klíčových technologiích v rámci internetu.

V průmyslu bude v budoucnu hrát hlavní roli tzv. průmyslový internet věcí (koncepce Průmyslu 4.0). Vysoce složité automatizované výrobní stroje a roboty budou vzájemně propojeny. Výsledkem tak budou flexibilní výrobní systémy nezávislé na výrobě, které nejen budou vyrábět automaticky, ale které se také budou řídit a do značné míry obsluhovat samy. V nedávné studii poradenská firma PwC zveřejnila svůj odhad, že německý průmysl bude v příštích pěti letech investovat průměrně 3,3 procenta svých ročních tržeb do průmyslových řešení 4.0. To odpovídá téměř 50 % plánované investice do nových zařízení a roční investici ve výši více než 40 miliard eur ve vztahu k celému německému průmyslu.

Pro průmyslové aplikace 4.0 je třeba investovat do takzvaných platforem IoT, které propojují stroje s internetem, zabezpečují, analyzují, řídí a poskytují potřebná rozhraní pro přístup k aplikacím a dalším systémům.

Reklama
Reklama
Reklama
Veletrh Automatica se koná na mnichovském výstavišti každé dva roky. To, že zájem o robotizaci, automatizaci a digitalizaci stále roste, dokazuje zvyšující se počet návštěvníků i vystavovatelů – těch letos bude zhruba o 12 % více než před dvěma lety.

Roboty s lidmi v průmyslových provozech

Grafická zobrazení, umělá inteligence a senzory rychle vyvíjejí interakci člověka a robota (MRI). Nová generace servisních robotů může být bezpečně a snadno naprogramována a provozována intuitivně. Od 19. do 22. června 2018 se budou v Mnichově na veletrhu automatica prezentovat nejnovější produkty a systémy: od flexibilních, spolupracujících robotů až po inteligentní skladovací systémy a humanoidní roboty. Současně zůstává lidský faktor v popředí: robot současně podporuje a zajišťuje úspory nákladů.

„Neumíme sice kouzlit, ale již jsme provedli výrazné změny k lepšímu,“ říká Francesco Ferro, generální ředitel PAL Robotics, průkopník humanoidních robotů v Barceloně. „Když jsme v roce 2004 postavili našeho prvního dvounohého robota, potřebovali jsme nejméně pět techniků, aby ho využili. Dnes může zákazník sám robota zapnout a ovládat. V budoucnu musíme docílit toho, abychom s robotem mluvili, a on potom vykoná námi zadané úkoly.“ PAL roboty Robotics se již používají pro zábavu a zdravotní péči.

Pro zájemce, kteří by veletrh rádi navštívili, je zajištěn veškerý návštěvnický servis, zvýhodněné vstupenky, ubytování a možnost zúčastnit se organizované cesty na veletrh či cesty na klíč pro firmy od společnosti Expo CS. Bližší informace jsou k dispozici na internetových stránkách společnosti.

Jaroslav Vondruška

München Messe

www.expocs.cz

Reklama
Související články
Intertool 2014 spojen s automatizací procesů

Tradiční vídeňský veletrh Intertool, letos pořádaný od 6. do 9. května, získal spojením se Smart Automation Austria na dynamice a bezesporu i zájmu návštěvníků.

Hannoverský veletrh v časech transformace průmyslu

Letošní ročník se bude konat v německém Hannoveru v novém termínu 13. až 17. července 2020 a zúčastní se ho okolo 6 000 vystavovatelů. Letošní ročník reaguje na řadu současných technologických proměn a ekonomicko-politických výzev. Nové hlavní téma Industrial Transformation odkryje šance, které plynou z nových technologií, změny chování na straně poptávky a rostoucího povědomí o nutnosti ochrany klimatu.

MSV představí svět budoucnosti

Mezinárodní strojírenský veletrh vstupuje do svého již 61. ročníku. Během let se z něj stal nejrenomovanější oborový veletrh. Je tedy jasné, že řídit jej tak, aby renomé neztratil, není nic snadného a vyžaduje to člověka nejen schopného, ale i zkušeného. Současný ředitel, Ing. Michalis Busios, bezesporu splňuje obojí. Dokladem je skutečnost, že pro veletrh úspěšně pracuje již od roku 2008.

Související články
Nejnovější technologie před moderní informační společností

Jedním z účastníků letošního ročníku Veletrhu Věda Výzkum Inovace je sdružení CESNET, které se zabývá výzkumem a vývojem informačních a komunikačních technologií. Bylo založeno v roce 1996 a jeho členy jsou všechny veřejné vysoké školy a Akademie věd České republiky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Robotická řešení proti nedostatku pracovníků

Nudná, namáhavá a vyčerpávající práce je minulostí. Pracovní prostředí zítřka vypadá jinak: bude vzrušující, jednoduché a snadné. Koboti (kolaborativní roboti), roboti AGV (Automated Guided Vehicles) a roboti AMR (Autonomous Mobile Robots) vnášejí do každodenní pracovní rutiny rozmanitost. Ve spolupráci s robotem se dříve neoblíbené, namáhavé úkoly stávají žádoucími, snadno proveditelnými činnostmi. Příklady takových proměn představil veletrh automatica, který se konal v Mnichově od 27. do 30. června 2023.

Veletrh inteligentní automatizace a robotiky

Jako přední světový veletrh inteligentní automatizace a robotiky prezentuje veletrh automatica všechna klíčová technologická řešení v mezinárodním srovnání. Veletrh spojuje průmysl, výzkum a praktické využití napříč výrobními sektory orientovanými na budoucnost.

Mnichovský veletrh automatica je za dveřmi

Přípravy veletrhu automatica 2022, který se bude konat od 21. do 24. června na výstavišti v Mnichově, se blíží do finále. Pořadatelé hlásí, že všechna velká jména z branže se letos přihlásila již půl roku před akcí. Aktuálním tématem letošního ročníku veletrhu je udržitelná výroba.

Umělá inteligence
na veletrhu automatica 2022

Umělá inteligence (AI) a strojové učení se do průmyslové výroby dostaly již před lety - alespoň teoreticky. Razantnost, s jakou si AI nyní razí cestu do praxe, se ukáže ve dnech od 21. do 24. června 2022 na veletrhu automatica na výstavišti v Mnichově.

Směrem k autonomní výrobě

Veletrh Automatica pokračuje v růstovém kurzu. Nadcházející ročník zabere na mnichovském výstavišti rekordní plochu 76 000 m2. K dispozici bude další nová hala, více než 900 vystavovatelů a nová témata, která hýbou světem robotiky. Mezinárodní setkání odborníků automatizačního průmyslu je zatím stále plánováno na termín od 16. do 19. června 2020 s tím, že nejpozději do půlky května bude ze známých důvodů rozhodnuto, zda se v tomto termínu veletrh uskuteční či bude oznámen náhradní termín.

Nárůst veletrhu Automatica ve všech směrech

Veletrh Automatica, který se koná od 19. do 22. června 2018 v Mnichově, pokrývá nyní, pár měsíců před začátkem veletrhu, více výstavní plochy než v roce 2016. Nárůst plochy díky vystavovatelům ze zahraničí se pohybuje okolo 16 %, nárůst nových vystavovatelů, mezi něž patří např. Dürr Systems, Rollon, Siasun Robot, Siemens, Sumitomo, TÜV SÜD, Volkswagen a WAGO Kontakttechnik, je zhruba 12 %.

Veletrh Automatica 2016

Mezinárodní veletrh Automatica 2016 se bude konat již sedmým rokem na mnichovském výstavišti. V šesti výstavních halách ve dnech 21. - 24. června budete moci v jednotlivých expozicích shlédnout současné trendy v robotice a automatizaci. A co o letošním veletrhu prozradili organizátoři na tiskové konferenci v Praze? Čtěte dále.

Na evropské trhy s finanční podporou

První celoevropsky významná akce v oblasti strojírenství a subdodavatelské branže se v příštím roce koná na lipském výstavišti v termínu 2. až 5. března: veletrhy Intec a Z 2021. Také a možná právě v současných obtížných časech zde čeští vystavovatelé a návštěvníci mohou navázat důležité obchodní kontakty a informovat se o nejnovějších trendech a vývoji v oboru. Vystavovatelé z Česka navíc se státní podporou.

Dráty, kabely a trubky opět v Düsseldorfu

V globální informační a komunikační platformu pro klíčové hráče z oboru drátů, kabelů a trubek se od 30. března do 3. dubna 2020 opět promění výstaviště v Düsseldorfu.

Ve znamení Průmyslu 4.0 a umělé inteligence

Letošní ročník veletrhu Hannover Messe se uskuteční od 1. do 5. dubna 2019. Jeho hlavní téma "Integrated Industry - Industrial Intelligence" představuje dopodrobna digitalizaci výroby a energetických systémů. Vedle šestice veletrhů IAMD/Integrated Automation, Motion & Drives, Digital Factory, Energy, Industrial Supply, ComVac a Research & Technology zahrnuje rovněž témata start-upů a profesní kariéry. Program veletrhu doplňuje více než 90 konferencí a fór. Partnerskou zemí veletrhu Hannover Messe 2019 je Švédsko.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit