Témata
Reklama

Kování se značkou Metalpress

Řadu namáhaných strojních dílů je nutné zhotovovat pomocí kovárenských technologií, které obvykle zvyšují mechanické vlastnosti.

Protože se tyto procesy významně podílejí i na široké produkci například automobilových dílů - tj. sériové výrobě, hledají se cesty ke zvýšení efektivnosti a produktivity v kovárenském procesu.
Reklama
Reklama
Reklama

Stroje pro příčné klínové válcování řady UL a ULS

V současné době, kdy je kladen stále vyšší důraz na efektivnost a produktivitu výroby, dochází k širšímu uplatnění technologie příčného klínového válcování (PKV), která tato kritéria principiálně naplňuje.
Technologie PKV je známa a využívána již několik desítek let. Současný rozmach této dnes již plně osvědčené metody souvisí především s příznivými zkušenostmi výrobců dílů pro automobilový průmysl v kovárenských provozech.
Princip úspor spočívá ve vytvoření pokud možno optimálního tvaru polotovaru pro následné kování, kdy vzniká rovnoměrný malý výronek kolem obvodu výkovku, nebo se přímo válcováním vytváří tvarovaná hřídelová součást s minimálním přídavkem (cca 1 - 1,5 mm) pouze pro dokončovací operaci - obrobení.
Pozitivní vliv zavedení technologie příčného klínového válcování se plně projevuje v těchto oblastech:
  • úspora vstupního materiálu cca o 20 %;
  • úspora elektrické energie pro ohřátí kovu cca 20 %;
  • úspora energie pro vlastní tvářecí (kovací) proces cca 25 %;
  • zvýšení životnosti kovacích zápustek a nákladů na renovaci cca 50 %;
  • rozšíření technologických možností následujícího kovacího zařízení - např. při použití předvalku lze vykovat na menším lisu díl, který by jinak vyžadoval lis větší tonáže.
  • Technologický proces zhotovení vývalku je realizován " horkou technologií", kdy se ohřátý přířez tvaruje rotačním pohybem válců opatřených speciálními klínovými nástroji. Stroje řady UL a ULS, vyráběné firmou Metalpres, s. r. o., pro tuto technologii tvoří kompaktní celek pracující v automatickém režimu bez obsluhy od vstupu ohřátého přířezu po vynesení tvarovaného vývalku. Stroje mohou být též na přání zákazníka vybaveny systémem rychlovýměny nástroje, která zručné obsluze umožňuje změnu technologie v čase řádově 0,5 hodiny. Použitím těchto strojů nevznikají žádné rázy ani vibrace, nevyžadují tedy zhotovení základů a mohou se i dodatečně instalovat ke kovacím strojům. Systém tvářecího procesu umožňuje vysokou životnost nástrojů, která se při běžných tolerancích vývalků pohybuje v rozmezí 50 000 - 100 000 ks do následné renovace, přičemž může být nástroj renovován 3 -4krát.
    Tyto stroje jsou ve firmě Metalpres vyráběny více než 25 let a počet vyrobených a dodaných kusů se blíží 100. Uživateli jsou firmy prakticky po celém světě. Neustálý vývoj technologie PKV pak znamená nalézání nových oblastí užití produktů této produktivní a efektivní technologie.

    Stroje pro dělení tyčí řady TNS

    Tyto stroje slouží v kovárenských provozech pro přípravu vstupních polotovarů do tvářecích operací - tj. dělení tyčí na potřebné délky. Stroje TNS jsou pro tyto požadavky uzpůsobeny a jsou vybaveny potřebnými uzly a zařízeními. Jde o odpružený doraz tyče, přidržovač tyčí a ústřižků pro kvalitní střih a vlastní zásobník na 6 m dlouhé tyče se samočinným nakládáním. Navíc má stroj zařízení na natáčení střižné osy, které zabezpečuje kolmost stříhaného čela - nezbytné pro tzv. kování " na stojato". Stroj pracuje prakticky v automatickém režimu - ze zásobníku nabírá tyče a nadělené kusy padají do připravených palet. Dva z těchto strojů pracují například i ve Škodě Auto Mladá Boleslav.

    Kovací buchary KHZ

    Tyto stroje speciální konstrukce jsou určené pro zápustkové kování. Konstrukce stroje je hydraulicko-pneumatická a protiběžná. To znamená, že při pohybu kovacího beranu dolů se v protisměru mírně pohybuje stojan stroje tak, že se hybnosti obou částí při pohybu ruší a rázy z vlastního procesu kování se proto nepřenášejí do základů. Lze je tedy užít i pro dodatečnou instalaci v kovárnách. Řízení umožňuje programovat jak sílu, tak i posloupnost úderů, a vlastní stroj je rychlý a produktivní.
    Reklama
    Vydání #6
    Kód článku: 10627
    Datum: 06. 06. 2001
    Rubrika: SST představuje / Tváření
    Autor:
    Firmy
    Související články
    Optimalizace tvaru nástroje pro válcování

    V současné době je velmi vyhledávaným strojem válcovačka typu ULS. A s rozvojem elektromobility se jeví velmi pravděpodobný požadavek na zvyšování produkce hřídelových součástí. Společnost Šmeral Brno se proto rozhodla inovovat a zlepšit nejen stroj ULS, ale i samotný proces tvorby nástrojů příčného klínového válcování (PKV).

    Kapalina jako tvářecí medium

    V dnešní době je stále více kladen důraz na sofistikovanost i ekonomickou efektivnost výrobních procesů. Současně je žádána výroba stále složitějších tvarů, vyplývajících především z designových návrhů lisovaných součástí, které dříve nebyly řešitelné jako např. výroba negativních tvarů, složitě prostorově i tvarově orientovaných trubkových dílců apod. V tomto případě lze s výhodou, namísto pevných konvenčních nástrojů, využít výrobní metody zaměřené na nepevné nástroje, jako je např. kapalina.

    Jsou smíšené konstrukce dočasně za svým zenitem?

    Nikdo nenamítá proti oprávněné potřebě lehkých konstrukcí v dopravě, aeronautice, obalové technice a u pohyblivých částí strojů, systémů a zařízení. Avšak jsou smíšené konstrukce s plasty vyztuženými vlákny v současnosti opravdu za svým zenitem?

    Související články
    Moderní způsoby ochrany vysokopevných ocelí

    V posledních letech je v automobilovém průmyslu kladen stále větší důraz na snižování hmotnosti vozu, potažmo spotřeby a z ní plynoucích emisí, za současného zvýšení bezpečnosti posádky. Jednou z možností, jak splnit tyto požadavky, je nahrazení starých materiálů používaných pro výrobu určitých komponentů za nové, pevnější. Díl z pevnějšího materiálu může být tenčí a potažmo i lehčí oproti dílu původnímu, ale současně je schopen vydržet stejné, nebo i větší namáhání.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    Nekonvenční zpracování nové generace vysokopevných výkovků

    Vysokopevnostní zušlechtěné výkovky se strukturou popuštěného martenzitu v současné době představují high-end skupinu kovárenských produktů. Díky nejnovějším poznatkům z oblasti fyzikálně-metalurgických dějů probíhajících v materiálu výkovků by skupina vysokopevnostních výkovků mohla být doplněna novou generací výkovků, jejichž struktura je tvořena nekonvenčním CFB (Carbide-Free bainitem) a QP martenzitem.

    Nová řada vysekávacích lisů kombinovaných s laserem

    V souladu s tradicí soustavného rozvoje produktových řad uvedla společnost Prima Power na trh kompletní novou generaci servoelektrických vysekávacích lisů kombinovaných s laserem.

    Co je nového v tvářecí technice

    Oblast plošného tváření je dynamicky se rozvíjející segment výroby dílců z plechu. Mezi technologií a stroji byl v minulosti veden neustálý boj. Vždy se podařilo vyvinout technologii, která o kus dál posunula hranice zpracování těžko tvářitelných materiálů nebo tvarově složitých dílců. Velkou roli v tomto rozvoji technologií plošného tváření vždy hrál automobilový průmysl, který neustále zvyšoval požadavky na komplikovanější tvary v souvislosti s fantazií designérů.

    Vliv materiálu na kvalitu výlisku

    Kvalita vstupního materiálu významně ovlivňuje výslednou kvalitu výlisku. Ověřování jeho vlastností je možné provádět různými zkouškami, mezi něž patří ověřování jeho mechanických vlastností či technologické zkoušky.

    Metodika kompenzace odpružení u velkoplošných karosářských výlisků

    Dnešní doba je charakterizována rychlou reakcí na akceschopnost a poptávku a klade vysoké požadavky na konečné nízké provozní náklady a vysokou kvalitu všech výrobků. V ideálním případě by měly být výlisky vyráběny bez defektů. Takto dokonalého stavu ovšem není možné zatím dosáhnout. Již v minulosti bylo řadou autorů popsáno početné množství defektů, u kterých se dnes ví, jaký přístup pro jejich predikci a eliminaci zvolit. Jedná se například o zvlnění materiálu, vyčerpání plasticity, iniciace trhliny, ztenčení materiálu aj.

    Požadavky na lisy a nástroje při výrobě převodovek

    Stoupající požadavky na redukci CO2 ve výfukových plynech automobilů vedly k jejich narůstající hybridizaci a elektrifikaci. Z těchto důvodů se výrazně zvyšují nároky na plechové díly nejenom v konstrukci karoserií osobních automobilů, ale také v jejich pohonech. Jsou to především požadavky na kvalitu a rozměrovou přesnost. Zvyšuje se komplexnost těchto dílů, a proto také nabývají na významu nároky na tvářecí stroje a nástroje.

    Trendy ve výrobě plochých polotovarů tvářených za tepla

    Využití plechových dílů tvářených za tepla patří dnes již běžně k produkci karoserií osobních automobilů a od jejich prvního nasazení nás dělí bezmála dvacet let. Tento trvalý trend souvisí s požadavkem na maximální zužitkování pohonných hmot a s tím spojené i redukce samotné hmotnosti karoserie. Dalším aspektem jsou limity snižující objemy škodlivých exhalací při spalování paliva, které nutí dlouhodobě producenty osobních i užitkových vozidel hledat alternativní konstrukční řešení. Emisní limity nastavené Evropskou unií, platné od roku 2020, stanovují průměrnou emisi všech modelů v nabídce na 95 g CO2.km-1. To odpovídá spotřebě 3,54 litru nafty či 4,06 litru benzinu na sto kilometrů.

    První krok od ohraňovacího lisu k servo-elektrické ohýbačce

    Požadavky na trhu se mění a zpracovatelé stále více čelí situacím, kdy jsou velké série a objemy nahrazeny potřebouči poptávkou vyrábět malé série, navíc postavené na bázi just-in-time dodávek.

    Aditivní výroba ve tváření plechů

    Trojrozměrný (3D) tisk, označovaný také jako aditivní výroba (additive manufacturing - AM), zaznamenal v poslední době značný rozvoj. Touto technologií je umožněna výroba i velmi tvarově komplikovaných trojrozměrných produktů. Objekty nebo výrobky jsou vytvářeny z podkladu digitálních 3D modelů nebo jiných elektronických datových zdrojů. Aplikační možnosti 3D tisku se s ohledem na progresivní vývoj této technologie jeví jako neomezené.

    Trendy v tváření: Víceosá řídicí technika pro válcování profilů

    Na příkladu novodobého stroje k výrobě nosníků nákladních automobilů profilováním lze vysvětlit výrobní řetězec konstrukce výrobku, konstrukce nástrojů, simulace výroby, vývoj regulace i praktické ověření v průmyslové výrobě.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit