Témata
Reklama

Ložiska pro automobilové motory

03. 10. 2017

Těsně před prázdninami uspořádala společnost Koyo Bearings Česká republika, s. r. o., ve svých prostorách v Olomouci tiskovou konferenci, na které seznámila přítomné novináře se současnými trendy ve výrobě ložisek pro automobilový průmysl a se svými dalšími plány. Součástí programu byla i prohlídka moderních linek na výrobu ložisek.

Společnost Koyo Bearings Česká republika je součástí japonské nadnárodní korporace JTEKT Corporation. Ta se řadí mezi přední světové dodavatele pro automobilový průmysl v oblasti řízení, výroby ložisek, komponent do automobilů a výroby strojů a zařízení. Výrobní závod v Olomouci zaměstnává na 500 zaměstnanců a specializuje se na vývoj a výrobu válečkových a jehličkových ložisek a dalších součástí zejména pro motory osobních automobilů. Do automobilového průmyslu míří asi 70 % výroby, zbytek odebírá strojírenský průmysl. Jako japonská firma je Koyo Bearings řízena podle zásad štíhlé výroby a motivuje zaměstnance k neustálému zlepšování kvality produkce, což je zde patrné na každém kroku. JTEKT Corporation má 81 výrobních závodů po celém světě, v ČR má ještě závody v Plzni a Pardubicích, které se zabývají výrobou řídicích systémů.

Reklama
Reklama
Reklama

Výrobní závod Koyo Bearings Česká republika v Olomouci

Jak získat kvalifikované zaměstnance

Úvodním tématem tiskové konference byl nedostatek zaměstnanců a ukázka řešení, jak se s ním firma snaží vypořádat. Jednou z využívaných možností jsou investice do automatizovaných linek, kdy celou linku, v níž je zařazeno mj. několik obráběcích strojů a kontrolních stanovišť, obsluhuje jediný pracovník. To by ale samo o sobě nestačilo. Jak uvedla manažerka personálního oddělení Jana Kopecká, hlavní problém společnost kromě nízké nezaměstnanosti firma spatřuje v nedostatečné kvalifikaci uchazečů o zaměstnání a absolventů strojnických škol. Ti nejsou zvyklí pracovat s moderním strojním zařízením, s digitalizovanými CNC obráběcími stroji nebo digitálním měřicím zařízením. Závod proto v minulém roce vytvořil vlastní školicí místnost zvanou Do-Jo Room, kde se snaží kvalifikovat strojaře i z uchazečů, kteří mají o strojírenství jen velmi okrajové znalosti. Seznámí je s výkresovou dokumentací a způsoby, jak a co z ní číst, naučí je obsluhovat nejmodernější stroje, respektovat požadavky kvality, měřit a sledovat přesnost produkce.

Kalicí pec pro kalení ložiskových kroužků. Foto Koyo Bearings

Spolupráce se školstvím

Pro budoucnost českého strojírenství a pro prosperitu regionu je nezbytně nutná také spolupráce se školstvím. Nepravdivý je mýtus, že studenti neprojevují zájem o studia v technických oborech, že nemají zájem se vzdělávat nebo poznávat nové věci. Demotivační je pro ně velké množství teorie, která je pro ně v praxi často málo použitelná. Mladé studenty zajímají nové technologie, nové strojní vybavení, digitální ovládání apod. Společnost proto úzce spolupracuje například se Střední průmyslovou školou strojnickou Olomouc. Studenty zve na praxe, pořádá pro ně odborné soutěže a exkurze, věnuje materiál školním dílnám, spolupracuje na maturitních otázkách apod. Zásadní úlohou firem je všechny nedostatky ve školství a vzdělávání komunikovat s vládními institucemi. Proto je Koyo členem AutoSAP, Moravskoslezského automobilového klastru, Svazu průmyslu a dopravy, Hospodářské komory a dalších organizací, přes které formuluje své požadavky.

Pohled do výrobní haly s automatickými výrobními linkami. Množství tabulek u strojů a monitory v hale podávají přesné informace k jednotlivým operacím a aktuálnímu stavu výroby.

Rostoucí požadavky na přesnost výroby

Společnost zažívá v současnosti velmi příznivé období růstu. Jak uvedl ředitel závodu Petr Novák, od roku 2012 firma navýšila tržby o více než 100 % a tento rok plánuje překročit hranici 1 miliardy korun v tržbách. To je spojeno s masivními investicemi do nových technologií, jejichž cílem není jen dosažení vysoké míry automatizace, ale zejména splnění rostoucích kvalitativních požadavků na ložiska jako taková. Požadavky na přesnost výroby jsou nyní dvakrát až třikrát vyšší než před deseti či patnácti lety a týkají se především snižování hlučnosti, spotřeby a emisí nově vyvíjených automobilových motorů.

Pohled od začátku automatické výrobní linky na výrobu ložisek řady LN (Low Noise). V popředí se nachází měřicí stanoviště, za ním následuje soustruh pro soustružení opěrných čel vnitřních kroužků, v pozadí je stroj pro broušení oběžné dráhy vnitřních kroužků.

Trend downsizingu

V automobilovém průmyslu je významný mj. trend downsizingu. Ale nejde jen o nahrazování atmosférických motorů malými přeplňovanými, ale také o celkové snižování hmotnosti automobilů primárně za účelem snížení produkovaných emisí, aby byli výrobci schopni splnit přísné EURO normy a normy emisí CO2. Honba za nižší hmotností se týká i odvětví výroby ložisek. V Koyo Bearings se podařilo snížit tloušťku vnějšího kroužku ložiska až na 1,5 mm, což u některých typů ložisek představuje snížení o 300 %. Výroba užších kroužků přináší extrémní nároky na přesnost zpracování a na tvrdost vstupního materiálu. Společnost ve spolupráci s VUT v Brně a s vlastním Vývojovým centrem v Brně vyvinula nové řady ložisek typu LN (Low Noise), LNT (Low Noise Transmission) a LF (Low Friction) a nakoupila automatické linky na jejich výrobu. Nové linky tuzemské konstrukce jsou osazeny českými, slovenskými, italskými, německými a japonskými stroji a patří ke světové špičce. Vyrobená ložiska putují do aut značek jako Mercedes-Benz, Jaguar, Land Rover nebo Porsche. Jak uvedl Petr Novák, do modernizace výroby firma v posledních pěti letech investovala 550 mil. Kč a do roku 2021 plánuje proinvestovat další téměř miliardu.

Honování oběžné dráhy vnitřních kroužků

Ložiska LN, LNT a LF jsou charakteristická minimem použitého materiálu a mají tak velmi nízkou výslednou hmotnost. Současně mají také minimálně o 15 % delší životnost, která je dána přesností zpracování v jednotkách mikrometru na nových automatizovaných linkách. V konečné aplikaci (v motoru nebo převodovce) se díky nižšímu tření snižuje výsledná hlučnost a cestování je tak pro pasažéry tišší a komfortnější. O nově vyvinutá ložiska je ze strany výrobců automobilů velký zájem a společnost plánuje nákup dalších výrobních linek. Těsně před realizací je momentálně nová linka za 40 mil. Kč, která bude produkovat válečková ložiska pro zákazníka ZF. Ten je namontuje do převodovek pro Porsche 911.

Petr Novák vysvětluje průběh automatické kontroly průměru a kruhovitosti oběžných drah.

Elektromobilita

Dalším současným trendem je elektromobilita – prodej elektromobilů vzrostl za posledních pět let o 1 450 %. Ložiska jsou potřebná nejen v tradičních spalovacích motorech, ale i v elektromotorech. Tento trend společnost vnímá jako velký potenciál pro svůj rozvoj. Proto vyvíjí vlastní technologické inovace a spolupracuje s příslušnými výrobci.

Za obráběcími a kontrolními stanovišti se nachází stanice automatické montáže ložisek.
Po montáži následuje automatické praní ložiska a automatická kontrola jeho hlučnosti.
Příklad provedení ložiska z řady LN (Low Noise) se zúženým vnějším kroužkem. Foto Koyo Bearings

Plány do budoucna

Poptávka po nových ložiscích roste velkým tempem. Překážku v další expanzi pro nás představuje současná výrobní hala. Je na hranici svých kapacit a nové výrobní linky už do ní bohužel nemáme kam dát. Mezi lety 2019 a 2020 tak plánujeme výstavbu nové haly vedle té stávající. Pozemek už jsme odkoupili a v současnosti jsme v přípravné fázi. V plánu je také velká modernizace kalírny, která také už kapacitně nedostačuje,“ dodal k plánům společnosti Petr Novák.

Pavel Marek, Olomouc

pavel.marek@mmspektrum.com

www.koyobearings.cz

Reklama
Vydání #10
Kód článku: 171004
Datum: 03. 10. 2017
Rubrika: Servis / Reportáž
Autor:
Firmy
Související články
Ložiska s českou značkou

Značka ZKL se v poválečném Československu prakticky stala synonymem pro ložiska. Jak to vlastně tenkrát bylo? A co znamená značka ZKL dnes?

CIMT Peking, Část 1. Obecný pohled

V předvelikonočním týdnu se v Pekingu uskutečnil veletrh obráběcích strojů CIMT 2019. V asijském regionu se jedná o obdobu veletrhu EMO Hannover. A stejně jako EMO je velkou měrou národní výstava německé výrobní techniky, tak CIMT je převážně čínský. V tomto prvním vstupu se podíváme na letošní ročník trochu s odstupem, aniž bychom se zaměřili na konkrétní exponáty.

Soutěž pro středoškoláky

Jubilejní, již pátý ročník soutěže o Putovní pohár partnerských škol Siemens - Sinumerik Cup se letos konal v Mohelnici, v prostorech zdejší Střední školy technické a zemědělské a stejně jako před třemi lety, kdy tato škola byla hostitelem, i letos zdejší ředitel Jiří Ženožička se svým týmem organizaci pojal velmi profesionálně.

Související články
Veletržní válka světů

Redakce MM Průmyslového spektra věnovala šanghajskému veletrhu obráběcích strojů CCMT 2018 nemalou pozornost ve zpravodajství, které bylo uveřejňováno na webových stránkách v rubrice Očima redakce. V tomto článku a na přiložených obrázcích jsou zaznamenány veletržní postřehy, čínský kolorit, veletržní statistiky i holá fakta z oblasti čínského průmyslu. Něco málo o čínské výrobní technice a technologiích, které byly prezentovány na CCMT 2018, i pár dalších postřehů, jsme připravili do tohoto vydání.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Obráběcí stroje pro produkční výrobu

Po sérii článků v minulém vydání se v posledním poohlédnutí po letošním hannoverském veletrhu EMO věnujeme důležité oblasti, a to jednoúčelovým strojům. I v letošním ročníku byla část expozic věnována této komoditě pro produkční výrobu a my se podíváme, co trh zákazníkům nabídl. Proč? Menším dílem proto, že se jim dlouhá léta autor (nejen) profesně věnuje, dílem podstatným proto, že jsou na nich „bytostně“ závislé veškeré obory nejen strojírenské či technické, ale i stavebnictví, telekomunikace, zdravotnictví a další.

Cena MM Award na EMO

Ocenění MM Award od našich německých kolegů z časopisu MM MaschinenMarkt je specialitou veletrhů pořádaných nejen v Evropě, ale po celém světě. Nejinak tomu bylo i na letošním hannoverském EMO, kde proběhlo slavnostní předání exponátům, které odbornou porotu zaujaly. Ceny jsou udělovány ve spolupráci se svazem VDW. Protože se jedná o jediné oficiální ceny udělované na veletrhu EMO a značky MM, VDW a EMO jsou dobře známé v oboru výrobní techniky, věnujeme jim svoji pozornost v retrospektivě veletrhu.

Digitální éra

Odštěpný výrobní závod Siemens Elektromotory ve Frenštátě pod Radhoštěm rozšířil své výrobní kapacity o nové digitalizované motory Simotics SD. S rozšířením výrobního portfolia vznikla také nová montážní linka. Montovat se na ní budou motory řady 1LE5 a 1PH8.

Novinky ze světa 3D tisku

V uplynulém měsíci se v české kotlině seběhlo několik akcí, jejichž společným jmenovatelem byl průmyslový 3D tisk. Představeny byly nové produkční 3D tiskárny, profesionální tiskové materiály a zapomenout nesmíme ani na největší z těchto akcí, výstavu a konferenci 3dexpo.

CIMT je v Číně, Čína je na CIMTu

Při letošním ročníku došlo na CIMT k významné změně. Evropští i američtí vystavovatelé byli přemístěni z hal tzv. západních do východních. Proč, to se mi nepodařilo zjistit. V reportáži před čtyřmi lety jsem umístění evropských a asijských firem popisoval s notnou nadsázkou, a tak si tuto změnu vysvětluji po svém – vystavovatelé si přečetli mé zpravodajství z výstaviště?. Také platí, že není pavilon jako pavilon. Standardy úklidu v halách, stravovacích prostorech, na toaletách byly v pavilonech, kde byla německá a švýcarská expozice, bližší evropským zemím než asijským. A o tom je jedna z čínských mentalit – jaké standardy mají být, ty jim musejí být ukázány, resp. nadiktovány či nařízeny.

Bionické konstrukce a supravodiče v automatizaci

Bionické konstrukce mají stále blíže k průmyslové praxi. Když společnost Festo před lety představila své první bionické konstrukce, jednalo se spíše o efektní technicky zajímavé hračky, na nichž byly studovány nekonvenční možnosti pohybu či manipulace vycházející z přírodních vzorů.

Střídavě stejnosměrné názory na elektromobilitu, 2. díl: Elektromobilita a emise. Regulace vs. poptávka

Ačkoli je přechod na elektromobilitu motivován zejména snahou o celkové snížení emisí CO2, a tím o dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050, má podle Evropské unie rovněž podpořit konkurenceschopnost unijního trhu. V minulém díle našeho seriálu jsme upozornili na skutečnost, že zavedený regulační rámec, zejména limity emisí CO2 pro osobní automobily a lehká užitková vozidla, má pozitivně motivovat automobilky, aby se čím dál tím víc orientovaly na produkci vozidel s nulovými či nízkými emisemi, tedy na produkci elektrických vozidel a dobíjecích (plug-in) hybridů. V tomto díle se podíváme, zda přechod na elektromobilitu tyto emise skutečně globálně sníží.

Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

On-line diagnostika strojů zabraňuje neplánovaným odstávkám

Tomáš Kozelský je manažerem Centra servisu a vibrodiagnostiky SKF CZ, které se nachází v Ostravě. Společně jsme si povídali o poskytovaných servisních službách, jejichž důležitou součástí je on-line monitorování a diagnostika strojů.

Opřít se o silného partnera

V dnešní době hospodářského růstu mnoho firem přemýšlí o rozšíření výroby. To se však neobejde bez úvah o tom, kde získat prostředky na nové stroje a zařízení. Řešení má jméno SGEF.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit