Témata
Reklama

Manažer potřebuje dobré vzdělání v každém oboru

15. 09. 2017

Manažerské pozice jsou potřebné v každém oboru včetně strojírenství. Je dobré, pokud má člověk na takovém místě aspoň základní znalosti i z daného odvětví, avšak excelovat by měl zejména v managementu, soft skills a dalších klíčových dovednostech. Ale kde tyto znalosti vzít?

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Vysoké školy tyto pro pracovní kariéru nezbytné poznatky svým studentům často nepředávají. Naštěstí je dnes bez problémů možné, se ke studiu kdykoliv během života vrátit. Jednou z nejoblíbenějších forem celoživotního vzdělávání pro manažery v jakémkoliv oboru je studium MBA.

Reklama
Reklama
Reklama

Čím se MBA liší od vysokoškolského vzdělání?

Titul MBA získáte po úspěšném absolvování profesního vzdělávacího programu, uvádí se vždy za jménem. Od klasického akademického vzdělání se liší zejména svým praktickým zaměřením a časovou flexibilitou. Studovat se dá prakticky odkudkoliv. Věk studentů není nijak omezený, a tak se během studia setkávají jak podnikatelé s mnohaletou praxí, tak mladí začínající nadšenci z mnoha různých oborů.

Kde se dá studovat?

Jednou z tradičních institucí, která se poskytováním manažerského vzdělávání zabývá je Cambridge Business School O její kvalitě vypovídá, mimo jiných, i to, že se může pyšnit řadou českých i mezinárodních akreditací od významných organizací, namátkou jmenujme Ministerstvo vnitra ČR, International Education Society London, Accreditation Council for Business Schools and Programs či Hospodářskou komoru ČR. CBS poskytuje vzdělávání v patnácti programech, můžete se věnovat Managementu a leadershipu, Strategickému managementu, Marketingu a public relations, Personálnímu managementu a dalším.

Cambridge Business School s.r.o.

Tým Cambridge Business School s.r.o. chápe pracovní vytížení svých studentů a proto nabízí možnost si studium uzpůsobit vlastním časovým možnostem. Na míru připravené e-learningové prostředí doplňují čtyři sobotní přednášky a semináře, účast na nich sice není povinná, ale nesmírně obohacující a prospěšná.Během těchto setkání dochází k navázání pracovních, ale také přátelských kontaktů, jsou vykládány různé případové studie, diskutuje se, vyměňují se zkušeností, v přátelské atmosféře se naučíte nově nabyté znalosti využívat v praxi. Samozřejmostí je, že lektoři ochotně ozřejmí jakékoli nejasnosti, na které můžete během samostudia narazit.

Reklama
Firmy
Související články
Jak najít do firmy specialisty oblasti IT, inženýringu, financí a manažerských pozic?

Pracovní pozice v oblasti vývoje strojírenství, IT, inženýringu a financí jsou v současnosti stále více žádané. Jedná se o lukrativní a zajímavé zaměstnání, které jsou pro moderní společnosti nezbytné. Tyto pozice jsou mnohdy pro chod celé společnosti zásadní. Ale jak najít toho pravého specialistu? Naštěstí i to může být jednoduché.

Personální agentura vám pomůže najít vítězný tým

Kdo by měl hledat nové zaměstnance, kteří ve firmě potáhnou za jeden provaz? Sám podnikatel? Ředitel společnosti? Nebo snad HR manažer?

Strojaři na hrad prostě patří!

Strojírenství je páteří průmyslu. Dokazuje to i skutečnost, že na podzim loňského roku si ve Španělském sále Pražského hradu významné strojařské firmy převzaly ocenění v rámci vyhlášení 26. ročníku Českých 100 nejlepších.

Související články
Svět zpoza volantu zatraceně rychlého náklaďáku

Sednout za volant, nastartovat, přidat plyn a ten držet na podlaze, pokud to jde. Šílená rychlost, mraky prachu za autem, to jsou atributy závodění, jak jej vidí spousta příznivců Rallye Dakar. V něm drží nepřehlédnutelnou roli klan Lopraisů. Ti starší si budou pamatovat na Karla Lopraise, Monsignora Dakar, který výrazně vstoupil do davu kamionů a dokázal pokořit i firemní flotily.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
MM Podcast: Každé vítězství má svůj příběh

Olga Girstlová byla v 90. letech nepřehlédnutelnou součástí vznikajícího podnikatelského prostředí tehdejšího Československa. Společně se svým otcem a manželem založili v květnu 1990 společnost GiTy. Vsadili na komoditu s obrovským potenciálem technologického růstu. Po 15 letech manželé Girstlovi však dospěli k rozhodnutí společnost prodat a dále se věnovat jiným komoditám, jako například ekologickému stavitelství. 

MM Podcast: Rozhovory s oborovými osobnostmi

Série podcastů v rámci kterých hovoříme s představiteli výrobních podniků o aktuální situaci v průmyslu, s vizionáři o trendech v technologiích a ve vzdělávání, s představiteli inovační sféry o aktuálních projektech a na závěr přidáme trochu, nejenom v této době, potřebné duševní hygieny. Dnes s Pavlem Cesnekem, Jiřím Markem a Petrem Pacherem. Přejeme inspirativní poslech.

MM Podcast: Každé vítězství má svůj příběh

Za naprosto klíčový problém v podnikání považuje  Miroslav Vehovský kvalitu zaměstnanců, jejich získávání a výchovu. Zaměřují se především na spolupráci s mladými lidmi, absolventy učebních oborů a středních škol se strojírenským zaměřením. A zde nedostávají kvalitativně to, co by si přáli a potřebovali.

Průkopníci využití umělé inteligence v počítačové bezpečnosti

S Miroslavem Trnkou se známe dlouhou dobu – od dob Invexu, kde jeho přednášky v rámci akcí o počítačových virech a ochraně proti nim patřily vždy k těm nejlepším na této akci. Jeho vždy velmi pečlivě připravené příspěvky vedly k zamyšlení o problematice ochrany uživatelů proti napadení počítačů.

Podpora rozvoje mladých technologicky orientovaných firem

Je všeobecně známo, že zejména v počátečních fázích podnikání či inovačního cyklu, kdy firma vyvíjí nový, nebo modifikuje již existující produkt pro zcela nové využití, vzniká celá řada otázek spojených s designem produktu, se strategií jeho komercializace, s definicí vhodných zahraničních trhů a se smysluplným byznys modelem. Jedná se o kritickou fázi rozvoje firem, protože jen malé části z nich se podaří touto fází projít bezi zásadních problémů.

Metody a techniky pro inovační projekty

V mnoha podnicích se snaží o inovace, avšak výtěžnost nápadů od zaměstnanců je nízká. Proč?

Ve svém životě bych nic neměnil

Tuto charakteristiku nám sdělil na závěr našeho rozhovoru Zdeněk Pelc, šéf GZ v Loděnicích, který je další osobností našeho seriálu podnikatelských příběhů. Byl dlouhá léta ředitelem Gramofonových závodů, po Sametové revoluci pak pokračoval jako ředitel společnosti GZ Media, které se roku 2007 stal většinovým vlastníkem.

Soutěž Manažer roku vyhlíží vítěze

Nejlepší manažeři, podnikatelé, lídři, účastníci 27. ročníku soutěže České manažerské asociace Manažer roku se sejdou 21. října v pražském Paláci Žofín. Předcházet mu bude panelová diskuze autorů knihy Návrat k prosperitě.

Život podle profesora Kassaye

Profesor Štefan Kassay se řadí mezi klíčové osobnosti podnikatelského a vědeckého života, a to nikoliv pouze na Slovensku, ale i v okolních evropských zemích. Vyučil se jako soustružník a díky své neskonalé touze po poznání se vypracoval mezi evropskou elitu a nenašli byste zde jemu rovnému, který by dokázal v takové míře integrovat podnikatelské, ekonomické, vědecké, pedagogické a diplomatické znalosti, jako právě profesor Kassay. V oblasti vědy a vzdělávání vidí zásadní impuls pro rozvoj jednotlivce a společnosti a proto mj. založil svoji nadaci, která tyto kroky podporuje.

Předpoklady a bariéry inovační tvořivosti vývojářů

Při výběru vývojáře do firmy by měl jeho budoucí vedoucí zkoumat, zda má předpoklady pro tuto práci (uvedené v předchozím článku MM 6&7,8/200635) a potom, zda nemá nějaké bariéry tvořivosti. Má je kdekdo.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit