Témata
Reklama

Návrh forem v softwaru VISI

15. 11. 2017

Každý, kdo hlasoval v posledních volbách v Anglii a v loňských amerických prezidentských volbách, s největší pravděpodobností svůj hlas vložil do volební schránky, která byla vyrobena u firmy Crossen Engineering LTD.

Firma Crossen, specializující se na výrobu vstřikovacích forem, sídlí v Belfastu v Severním Irsku. Zaměřuje se na export do Velké Británie, Německa, Číny, Mexika, USA a neustále se snaží expandovat. Jjeím cílem je co nejkvalitnější přechod od konceptu po výsledný produkt, včetně kompletního servisu klientům po celou dobu výrobního procesu. Ve společnosti v současné době pracuje 32 zaměstnanců. Technická zdatnost společnosti Crossen spočívá především ve využívání špičkového softwaru VISI, zaměřeného na výrobu vstřikovacích a lisovacích forem. Firma Crossen si sama vyrábí veškeré nástroje, počínaje hliníkovými formami pro malé a střední série, až po velké kalené formy, na kterých lze vyrobit přes 500 tisíc dílů. Na strojích Romi, Fanuc a Demag dokáže Crossen vyrobit až čtvrt milionu tvarových dílů měsíčně. Zabývá se výrobou pro oblast automobilového průmyslu, letectví, lékařství, stavebnictví a další odvětví. Další část výroby probíhá na vstřikovacích lisech. Celkem má firma 13 lisů s uzavíracími silami od 50 do 500 t, přičemž všechny nástroje jsou navrženy výhradně ve VISI a vyrobeny v Crossenu.

Reklama
Reklama
Reklama
Bill a Hillary Clintonovi při volbách vhodili svůj hlas do schránky vyrobené firmou Crossen.

Návrh a výroba forem

Kromě volebních schránek a volebních zástěn firma Crossen vyrábí další zajímavé produkty, jakými jsou speciální okenní rolety, plastové výlisky pro resuscitační figuríny ve zdravotnictví, mechanismy pro stíhací letouny v Evropě, interiéry pro automobilku Porsche a helmy pro irský národní sport hurling. Cormac Diamond, ředitel společnosti Bloc Blinds zabývající se výrobou okenních rolet, vidí firmu Crossen jako součást svého týmu – během posledních deseti let se stali silnými partnery: „Jejich nadstandardní technické znalosti, schopnost dodávat výrobky v rámci sjednaných dodacích lhůt a technická podpora pomohly společnosti Bloc Blinds stát se lídrem na trhu ve výrobě a prodeji okenních rolet.“

Forma pro součásti resuscitační figuríny

Každá forma, kterou vyrobíme, je navržena ve VISI a vyrobena na tří- až pětiosých CNC strojích Hurco. Nedávno jsme si dokonce pořídili vysokorychlostní obráběcí centrum Röders pro rychlé obrábění tvarově složitých vložek forem a propojení s VISI nám opět ušetřilo čas při obrábění,“ pochvaluje si software obchodní ředitel Peter Crossen. „Spolupracujeme s firmami, které mají ideu nového výrobku, ale potřebují pomoci s návrhem, nízkou cenou nástroje a rychlým provedením. Zákazník má již vytištěný výrobek na 3D tiskárně a potřebuje začít s výrobou ve velkém objemu, ale to se může hodně prodražit. Naštěstí díky VISI můžeme rychle navrhnout vložky formy a celou formu vyrobit za méně než dva týdny. Ve VISI si prohlédneme zákazníkův CAD soubor a na něm navrhujeme celou formu. Můžeme ihned upravovat tloušťky stěn, poloměry, úhly a další parametry.“

Okenní rolety společnosti Bloc Blinds

Simulace vstřikování

Ředitel společnosti Paul Crossen již několik let využívá VISI CAD, ale teprve nedávno si nechal nainstalovat modul VISI Flow, který hraje velmi důležitou roli v procesu vývoje. VISI Flow optimalizuje výrobu nástroje díky detekci potenciálních problémů při výrobě výlisků, jakými jsou například vzduchové kapsy, nedotečení materiálu, doba plnění formy a spousta dalších.

Jeden ze vstřikovacích lisů ve firmě Crosen

"VISI Flow nám dává jistotu, že forma je v pořádku, vtoky jsou na správném místě, a přitom nám neustále hlásí případné problémy, které se mohou vyskytnout později. A to jsme teprve ve fázi návrhu formy. Ale včasná náprava problémů právě v této době přispívá k úspoře času a peněz. Zákazníci jsou překvapeni přesnou předpovědí výskytů těchto potíží. Všechny výsledky z analýz jsou uváděny v reportech, které předkládáme zákazníkovi. Bez VISI bychom to udělat nemohli,“ dodává Paul Crossen. „Celý proces návrhu probíhá tak, že nejprve importujeme zákazníkova CAD data do VISI, poté provedeme analýzu návrhu a následně vytvoříme základní návrh formy před spuštěním VISI Flow. Když je všechno v pořádku, pokračujeme v plném provedení formy, naimportujeme hlavní výrobní materiál – ocel nebo hliník – a seznam ostatních materiálů přímo do VISI. Poté vytvoříme vložky a zadáme vtokový systém.“

Kompletní sestava formy ve VISI
Část formy s tvarovou vložkou
Frézování tvarové vložky formy

Díky využívání VISI je firma Crossen o krok před konkurencí a může tak zákazníkům nabízet velmi kvalitní služby a rychlé zpracování zakázky. „VISI urychluje celý proces výroby produktu od návrhu až po jeho finální podobu. Díky komplexnosti a výkonnosti VISI není potřeba vyrábět formu, abychom zjistili, jak bude forma opravdu fungovat. Tím, že se ve VISI simuluje celý proces, máme jistotu, že výrobek z dané formy bude perfektní,“ uzavírá Paul Crossen.

Nexnet

j.konarik@nexnet.cz

www.visicadcam.cz

Reklama
Související články
Nová strategie hrubování zefektivnila výrobu ozubených kol

Jeden z předních výrobců v oblasti technologie převodů ve Spojeném království ušetřil „neuvěřitelných“ 45 hodin – tj. celý týden výrobního procesu frézování – při výrobě série 30 ozubených kol z kalené nástrojové oceli díky použití strategie Waveform hrubování v Edgecamu.

3D technologie při unikátní operaci lebky

Do nemocnice v mexickém státě Querétaro byl jednoho dne převezen pacient s prostřelenou lebkou. Levá část jeho lebky byla nenávratně poškozena, ale pacient přežil a po roce rehabilitace se tým ošetřujících lékařů rozhodl navrhnout tohoto pacienta do unikátního projektu revoluční lebeční protézy. Bylo velmi důležité, aby se implantát stal přirozenou součástí lidského těla, umožňoval fúzi kostní tkáně a proudění tekutin v lebeční dutině.

ANSYS SpaceClaim - efektivní, rychlé a snadné modelování

ANSYS SpaceClaim je v současné době odborníky označován za světovou jedničku v rychlosti a inovaci pro 3D objemové modelování. Konstruktérům a designérům poskytuje naprostou svobodu a volnost v modelování a úpravách 3D modelů a sestav.

Související články
Edgecam pomáhá připravit závodní vozy pro Rallye Dakar

„Edgecam hrál klíčovou roli při přípravě našeho vozu na rallye a díky němu můžeme posouvat hranice,“ tvrdí Glyn Hall, výkonný ředitel společnosti Hallspeed, která vyrábí součástky pro závodní vozy Toyota na Rallye Dakar.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
VISI ve výrobě střižných nástrojů

Parametrický CAD/CAM systém, který byl dříve ve společnosti Franz Pauli Gmbh & Co. používán, byl ideální pro klasické strojírenství, ale ne už tak dobrý pro výrobu nástrojů. Firma se proto rozhodla pro zakoupení softwaru VISI, který nabízí kombinaci plně integrovaného plošného a objemového modeláře, tvorbu nástrojů ve 3D a v neposlední řadě také rozsáhlých dvou-, tří- a pětiosých obráběcích strategií se specializací na vysokorychlostní obrábění.

Investice do softwaru pro formařinu se vrátila do měsíce

Společnost Formaplex Limited se sídlem ve Velké Británii se zabývá převážně vývojem a výrobou hliníkových a ocelových vstřikovacích forem pro firmy z oblasti automobilového a leteckého průmyslu. Její investice do softwaru VISI Flow se vrátila už po prvním měsíci používání.

Přesvědčivé řešení pro nástrojárny

Bavorský výrobce nástrojů s dlouhodobou tradicí říká, že základem jeho úspěchu jsou dvě důležité věci: průmyslově zaměřená technologie, jako je softwarové řešení VISI pro střižné nástroje, a programování čtyř- a pětiosých CNC strojů.

Edgecam pětiosé obrábění ve výrobě vstřikovacích forem

Společnost Tooltech UK z Plymouthu se zabývá výrobou lisovacích nástrojů a vstřikovacích forem pro odlévání metodou ztraceného vosku. V průběhu uplynulých let nepřetržitě investovala do modernizace strojového parku i do softwarového vybavení. Protože chce maximálně zefektivnit výrobu, v této snaze nepolevuje ani nyní. Nedávno proto zakoupila nové obráběcí centrum, aby pomocí pětiosého obrábění mohla dramaticky zkrátit výrobní časy.

Plnou parou vpřed

Edgecam umožnil výrobci modelů vlaků, společnosti 17D miniatures, nabídnout výrobu dílů jednotlivým nadšencům i dalším firmám, které modely vlaků také vyrábějí. Toho dosáhli během několika málo měsíců od instalace Edgecamu.

Návrh i výroba forem v jednom softwaru

Firma Onni-Stamp byla založena v roce 1980 v Itálii. Zabývá se navrhováním a výrobou forem pro vstřikování plastů. Díky nejnovějším technologiím a vysoce kvalifikovaným zaměstnancům i s více než třicetiletou praxí v oboru dokázala společnost rozšířit portfolio svých zákazníků z Itálie na celý evropský trh. Firma je klasickým příkladem italského rodinného podnikání, ale svou intenzivní výzkumnou a vývojovou činností mnohé výrobce forem převyšuje.

SolidWorks PDM Standard prakticky

Spolu se Solidworks 2016 byl na trh uveden nový nástroj na základní správu produktové dokumentace – Solidworks PDM Standard. To bylo v roce 2015 a dnes se již tedy můžeme podělit o reálné zkušenosti s funkčností, implementováním a používáním tohoto produktu.

Přichází SolidWorks 2018

Společnost Dassault Systèmes, 3DExperience Company představila SolidWorks 2018, jehož součástí jsou nové aplikace pro 3D modelování a strojírenství. Jde o nové komplexní řešení modelování výrobního procesu od návrhu po výsledný produkt, které umožní všem firmám bez ohledu na jejich velikost změnit přístup k výrobě jednotlivých dílů a produktů a rychleji tak přinášet inovativní myšlenky na trh.

CAD/CAM software zefektivnil výrobu PVD povlakovacích zařízení

Společnost Island e-Beam, LLC, z Bradentonu se jako jedna z nemnoha firem na světě zabývá výrobou zdrojů elektronových paprsků a zařízení pro napařování materiálů (fyzikální depozici vrstev). Aby bylo možné v tak náročné oblasti uspět, je nutné provádět špičkový aplikovaný výzkum a také mít dlouholeté zkušenosti. To je také důvod, proč podobné produkty mnoho firem nevyrábí.

Software zjednodušuje výrobu střižných nástrojů

Příběh společnosti Atlantic Tool & Die začíná 1. června roku 1937, kdy čtyři společníci v čele s Ernestem Mehwaldem založili malou dílnu na Fulton Road ve státě Ohio v USA. Byli to emigranti z Evropy, ale všichni čtyři byli velmi schopnými konstruktéry, a navíc vysoce kvalifikovanými pro výrobu forem. Proto tedy není divu, že se jejich malá dílna do roku 1942 rozrostla a přestěhovala se do větších prostor.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit