Témata
Reklama

Nové možnosti v obrábění nerezu a hliníku

Jihokorejský výrobce řezných nástrojů Korloy je na českém trhu dobře znám díky rozsáhlému sortimentu a velice dobrému poměru ceny vůči kvalitě. Strojírenské firmy, které neváhají zkoušet nové dodavatele, rychle ocenily výhody této firmy. Vzhledem k tomu, že firma Korloy věnuje velkou pozornost neustálému vývoji, rozhodli jsme se v tomto článku stručně seznámit veřejnost s novými produkty této firmy

Jednou z nejdůležitějších novinek je nová řada moderních karbidů. Firma Korloy je v tomto oboru velice produktivní.
V minulosti vždy byly a stále jsou u zákazníka velice oblíbené karbidy pro frézování NCM 325 (tvrdý) a NCM 335 (houževnatý). Nový typ PC 3530 je tvrdý a houževnatý zároveň. Tyto vlastnosti se velice příznivě projevily již v prvních aplikacích tohoto řezného materiálu na frézování oceli v širokém smyslu slova. PC 3530 je karbid, který je kupodivu tvrdý a zároveň houževnatý. Tím pádem povoluje použití o 30 % větších řezných rychlostí (200 - 250 m.min-1) i na středním a těžkém frézování. Velice dobře se chová při frézování vysoce legovaných ocelí. V průměru byl zaznamenán přibližně 30% až 50% nárůst životnosti vůči starším typu karbidu. Velice dobrý je univerzální charakter tohoto karbidu. Veškeré zmíněné vlastnosti byly docíleny díky inovaci přípravy karbidového substrátu a použití nového typu PVD povlaku - nanotechnologie. V důsledku vznikl karbid s vysokou teplotní stabilitou a velkou otěrovou odolností.
Pro frézování nerezových materiálů a vzácných slitin (inconel a nimonic) byl vyvinut nový typ karbidu PC 9530. Tento karbid má úžasnou houževnatost a poradí si s vysoce houževnatými materiály a při operacích těžkého hrubování. Optimální rychlosti pro tento karbid jsou 120 - 150 m.min-1. Základem úspěšnosti tohoto karbidu je ultrajemnozrnný karbidový substrát. Toto přináší extrémně vysokou houževnatost a stabilitu při velkých posuvech a přerušovaném řezu. PVD povlak dává dobrou tepelnou odolnost a stabilitu.
Dva nové typy karbidu byly vyvinuty ve firmě Korloy pro soustružení nerezových a vysoce legovaných ocelí. Tyto karbidy poskytují spolu se stávajícím karbidem NC 325S nový prostor pro lepší výběr řezných materiálů a přinášejí větší možnosti. Karbid NC 9020 (CVD povlak) má nový typ karbidového substrátu a povlak, který dává možnost pracovat s tímto karbidem až do rychlosti 250 m.min-1, což při obrábění nerezu dává velice dobrý výsledek. Karbid PC 9030 (PVD povlak) má jemnozrnný karbid jako základ a PVD povlak, který aktivně snižuje tvorbu nárůstku (nalepování) na řezné hraně a výrazně ovlivňuje tepelnou odolnost.
Novinky jsou i ve skupině utvářečů na destičky pro soustružení. Korloy má tzv. řadu H - harmonizovanou sérii utvářečů. Tato série je něco jako noty na notové osnově a tvoří jakousi vzájemně provázanou a vyváženou stupnici utvářečů různé velikosti. Důležitým přírůstkem na této stupnici jsou utvářeče HA a HS na obrábění převážně nerezových a plastických materiálů (uhlíkové oceli apod.) Velice úspěšný je utvářeč HA na obrábění hliníku a hliníkových slitin, který dává možnost přenést technologie leštění karbidu do oblasti negativných soustružnických destiček.
Korloy je velice známý v segmentu obrábění hliníku a hliníkových slitin. Toto platí jak pro soustružení, tak i pro frézování. Korloy má rovněž moderní technologie pro speciální leštění povrchu destiček. Leštění významně přispívá ke zvýšení životnosti destiček při obrábění relativně měkkých slitin hliníku. Hliník ale při vysokých rychlostech (i teplotách) působí velice agresivně na řezný materiál v místě řezu. Leštění působí velice příznivě proti chemické devastaci nástroje. Hliník prostě nemá možnost se "uchopit" v mikrotrhlinách karbidu v místě řezu a bez veliké škody se od místa řezu odvalí. Tato technologie je velice efektivní a Korloy má navíc tu výhodu, že řezné destičky upravené touto poměrně náročnou metodou nabízí o desítky procent levněji, než je průměrná cena na trhu pro tento typ nástrojů.
Další velice zajímavou technologií na obrábění hliníku a jiných neželezných materiálů je použití diamantového povlaku. Tato před pár lety ještě poměrně vzácná metoda se dnes používá poměrně často. Monolitické frézy s diamantovým povlakem se velice úspěšně používají v českém strojírenství na obrábění hliníku, mědi a grafitu. Diamantový povlak mnohonásobně zvyšuje životnost nástrojů především při obrábění agresivního hliníku. Tento efekt se ve stejné míře projevuje i při použití diamantových povlaků na soustružnické destičky. V porovnání s konvenčními destičkami mají destičky TK s diamantovým povlakem vysokou životnost (5- až 30krát vyšší), dobrou kvalitu povrchu, možnost hrubování a hlavně nízkou cenu (v porovnání s PKD). Korloy nabízí rozsáhlý sortiment řezných destiček na hliník. Dá se říci, že obsahuje celý sortiment jak pro soustružení, tak pro frézování.
Novým typem v rodině těchto nástrojů jsou specializované frézy na hliník ProA-Mill na destičky VCKT. Tento univerzální nástroj umožňuje realizovat celé spektrum způsobů frézování.
Další novinkou od Korloy je systém frézovacích nástrojů s 90- a 45stupňovým nastavením destiček. Je to skupina fréz s vysoce pozitivním nastavením destiček Future-Mill. Tato skupina se vyznačuje velice pečlivě propracovaným systémem co do počtu destiček na frézovacích tělesech a také pěti různými typy úpravy řezné fazetky destiček. Spolu s devíti typy povlakovaných karbidů představuje 45(!) variant možného výběru. Jsou k dispozici dva rozměry destiček 9 mm a 14 mm. Tím se zvyšuje možnost výběru na pozoruhodných 90 variant. Aplikace těchto nástrojů u našich zákazníků dává velice dobré výsledky. Vzhledem k tomu, že pořízení těchto nástrojů je aktivně podporováno výrobcem až do možnosti pořídit frézovací hlavu za 1 Kč a velice příznivou cenou destiček, je možno říci, že pořízení těchto nástrojů je snadná, velice efektivní a perspektivní investice.
Valerij Zakrepa
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Vydání #10
Kód článku: 31042
Datum: 08. 10. 2003
Rubrika: Výroba / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
Prestižní ocenění Zlatá medaile

Výjimečnost nástroje FreeTurn skupiny Ceratizit potvrdila na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu odborná porota prestižního ocenění Zlatá medaile. Ocenění za inovaci ve zpracovatelské technologii bylo společnosti uděleno za inovativní metodu technologie podélného a čelního soustružení, kdy je hrubování, dokončování a obrábění kontur realizováno pomocí jediného nástroje. Společně s progresivní obráběcí metodou High Dynamic Turning zvyšuje nástroj FreeTurn dynamičnost a efektivnost procesu soustružení.

Brousicí centrum pro hospodárnou výrobu

Brousicí centrum UW II F od firmy Saacke v mnoha detailech předčí očekávání svých zákazníků. Z hlediska výkonnosti, velikosti a hmotnosti se řadí mezi již zavedené typy brusek UW I F a UW I D a vytváří tak ideální podmínky pro maximální přidanou hodnotu.

Produktivní vrtání otvorů do hliníku

Výrobci automobilů produkují čím dále více dílů z hliníku s cílem snížit hmotnost vozidel i spotřebu paliva. S ohledem na tuto tendenci je proto jasné, že vzniká poptávka po vrtácích použitelných pro výrobu otvorů ve součástkách z hliníkových slitin. Musí být zároveň schopny zajistit vysokou produktivitu, nízké náklady na otvor, dlouhou a konzistentní životnost, vysokou opakovatelnost i bezpečnost procesů.

Související články
Úspora vedlejších časů

V současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělánV současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělání a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci. í a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Inovace ve srážení hran velkých ozubených kol

Chamfer Contour Milling skýtá výrobcům velkých ozubených kol pro nákladní automobily flexibilní a hospodárný proces pro jejich stále důležitější operace zkosení hran / odstraňování otřepů.

Univerzální brusky pro broušení na kulato

Úzké tolerance a obtížně obrobitelné materiály - pro hospodárnou výrobu velmi přesných válcových obrobků vertikálním, vnějším a vnitřním broušením na kulato je zapotřebí pokroková strojní technologie. Společnost Okamoto nabízí široké portfolio řešení, která vyhovují všem požadavkům průmyslové výroby. Příkladem jsou univerzální CNC brusky IGM4VSP a UGM5V, které při broušení na kulato dosahují přesností v řádu mikrometrů.

Automatizovaná upínací technika

Optimalizované technologie a procesy zajišťují ve výrobních firmách stále větší produktivitu. To platí i pro centrické svěráky, které se používají například pro stacionární upínání kulatých a čtvercových obrobků na nejrůznějších obráběcích strojích.

Nový pohled na moderní CAM programování v praxi

Při své dennodenní praxi se odborníci firmy Grumant u svých zákazníků opakovaně setkávají s tím, že jsou programy připravovány přímo na strojích. Důsledkem toho jsou ztráty strojní kapacity a dále dochází ke ztrátě kontroly nad výrobním procesem z hlediska použitých strategií a řezných podmínek. Ani tam, kde se již používá CAM programování, nemusí být vyhráno. O tom, jak revolučně vidí CAM programování ve firmě Grumant, pojednává tento článek.

Řezné kapaliny zvyšují výkonnost při soustružení závitů

Závity jsou strojně obráběné prvky, se kterými se lze běžně setkat prakticky ve všech průmyslových odvětvích. A přesto, že se soustružnické závitořezné operace využívají už celá desetiletí, stále ještě se daří dosahovat v tomto procesu pokroků, zejména pokud jde o problematické materiály, jako jsou korozivzdorné oceli, žáruvzdorné slitiny (HRSA) nebo titan. Jako příklad lze uvést vývoj soustružnických závitořezných nástrojů, které jsou opatřeny přívodem řezné kapaliny z horní i ze spodní strany, jehož kombinovaná přesnost přináší prodloužení životnosti nástroje a zvýšení kvality závitů a otevírá potenciál pro použití vyšších hodnot řezných parametrů. Tento pozitivní vliv ještě více vyniká při obrábění problematických materiálů.

Chytré měření upínací síly

Společnost Kelch uvede ve 3. čtvrtletí 2018 na trh novou generaci přístroje Safecontrol 4.0. Osvědčený systém měření upínací síly ve vřetenu obráběcího stroje je kompletně přepracován a poskytuje nyní uživatelům prostřednictvím vlastní aplikace maximální flexibilitu. Další výhodou je vysoká spolehlivost a v neposlední řadě moderní ergonomický design a jednoduché ovládání.

Progres v navyšování podílu na trhu

Skupina Plansee Group dosáhla v hospodářském roce 2017/18 konsolidovaného obratu 1,3 miliardy euro, což znamenalo nárůst o 11 % ve srovnání s předchozím obdobím. V rámci bilanční tiskové konference konané v Reutte o tom informovali členové představenstva Bernhard Schretter a Karlheinz Wex.

Nové perspektivy v obrábění titanových draků letounů

Rostoucí využití titanu pro aplikace v leteckém průmyslu je za poslední léta velmi dobře zdokumentováno. Stejně tak se tématem diskuze a zkoumání staly i problémy spojené s efektivním, produktivním a vysoce kvalitním obráběním tohoto oblíbeného materiálu. Každá obrobna chce samozřejmě při frézování titanu optimalizovat výkonnost použité frézy, ale bez vhodných technologií a správného know-how to nemusí být až tak snadné. Díky převratnému objevu se však v současnosti začínají v této oblasti věci měnit.

Proč používat strategii trochoidního frézování?

Strategie trochoidního frézování byla na trh díky svým výhodám uvedena už před několika léty, ale přesto se často setkáváme se zákazníky, kteří používají výhradně tradiční metody obrábění. Důvodem nejsou nedostatečné možnosti strojového parku nebo absence kvalitního CAM systému pro programování. Důvodem je nejčastěji obecná neznalost této strategie frézování a konzervativní myšlení.

Nové nástroje z opotřebovaných nástrojů

Není-li možné nástroje ze slinutého karbidu dále přeostřovat, zbývá většinou pouze jedna možnost – odho-dit je do šrotu. Použití nově vyvinuté metody recyklace však nyní umožňuje tyto opotřebované nástroje využít jako výchozí polotovar pro výrobu nástrojů nových.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit