Témata
Reklama

Novinky pro obrábění těžkoobrobitelných materiálů

Německá společnost Paul Horn se prosazuje s produkty, které se vyznačují především svými technologickými vlastnostmi, vysokou výkonností a spolehlivostí.

Nabídku tvoří nástroje pro zapichování, upichování, soustružení, frézování, vrtání a vystružování, které dnes zaujímají přední pozice na trhu. Firmu Paul Horn na českém a slovenském trhu zastupuje společnost SK Technik.

Reklama
Reklama
Reklama

Vrtání a zahlubování v tvrdokovu a keramice

Firma Horn představuje nástrojový systém DDHM osazený břity z CVD diamantů (CVD-D) umožňující hospodárné vrtání a zahlubování v tvrdokovu a keramice o tvrdosti HV až 3 000. S novým systémem tak firma pokračuje v rozšiřování své nabídky v oblasti obrábění tvrdokovů. Třískovým obráběním na konvenčních frézovacích a soustružnických centrech se nahrazují nákladné nástroje a zdlouhavé procesy broušení nebo elektroeroze. Nabízí se i možnost zcela ušetřit vysoké investice do strojního zařízení. Systém DDHM je zaměřen zejména na zákazníky nástrojáren a výrobce forem pro efektivní obrábění matric nebo raznic z tvrdokovu. Kromě toho najde nástrojový systém uplatnění například i ve zdravotnickém, leteckém a automobilovém průmyslu nebo v technologii lisování, kování a tváření. S nástroji osazenými diamanty se dosahuje kratších časů obrábění, lepší kvality povrchu, nižších celkových nákladů, větší flexibility ve výrobním procesu a navíc i delší životnosti konečných produktů. Vrtáky osazené CVD-D mají dva břity a dodávají se v průměrech od 2 do 10 mm, nabízejí možnost vrtat do plného materiálu do hloubky až 10x D. Všechna provedení jsou vybavena pro vnitřní přívod chladicí kapaliny. Stopkové frézy pro srážení hran a zahlubování osazené CVD-D nabízí firma Horn skladem s průměry 3 mm (varianta má 5 břitů) a 6 mm (6 břitů) a úhly 15, 30 a 45 stupňů.

Nástrojový systém DDHM umožňuje hospodárné obrábění tvrdokovu a keramiky.
Cílené chlazení u systému N117 pro obrážení drážek snižuje opotřebení nástroje a zlepšuje kvalitu obráběného povrchu.

Obrážení drážek s vnitřním chlazením

Další rozšíření nabídky firmy Horn představuje systém pro obrážení drážek N117 s vnitřním chlazením. Nové držáky poskytují výstup chladicí kapaliny po stranách a přes opěrnou část sedla destičky a zajišťují tak optimální chlazení. Dále byly uzpůsobeny řezné geometrie pro nasazení na obrážecích agregátech a pro obrážení na revolverových soustruzích. Cíleným chlazením je dosaženo menšího opotřebení nástroje. To má za následek prodloužení jeho životnosti a zlepšení kvality obráběného povrchu. Díky vnitřnímu přívodu chladicího média je zajištěno dostatečné chlazení kontaktní zóny i v hlubokých drážkách. Účinný vyplachovací efekt navíc podporuje odvod třísek a snižuje riziko jejich nahromadění. Obrážení drážek na CNC soustruhu nabízí uživateli hned několik výhod. Drážky na obrobku mohou být vyrobeny při jednom upnutí.

Obrážecím nástrojem lze vytvořit téměř jakoukoli geometrii jako různá ozubení, unášecí drážky či spirálové nebo obloukové drážky. Na rozdíl od protahování na konvenčních strojích nabízí také cenově výhodnější alternativu, protože nástroje mohou být použity téměř na jakémkoliv CNC soustruhu.

Nová geometrie pro zapichování v titanu monitorovaná pomocí senzorů

Firmy Horn a Kistler spojují své odborné znalosti efektivního soustružení. Na technologických dnech v Tübingenu představila firma Horn nově vyvinutou geometrii pro upichování titanu. Vývoj speciální geometrie „WT“ pro titan probíhal pomocí rozsáhlých simulací. V praxi se tato geometrie poprvé osvědčila při upichování kostních šroubů vyráběných z těžkoobrobitelných materiálů. Kromě spolehlivého lomu třísky zajišťuje také měkký řez. Díky tomu jsou možné vyšší rychlosti posuvu, což pak odpovídá kratším časům obrábění. Navíc to přispívá i k vyšší životnosti – a jak ukazují zkoušky, až o 60 procent. Břitové destičky typu 224 s novou geometrií WT jsou k dispozici v šířkách 2, 2,5 a 3 mm v třídě IG35. Jsou určeny pro držáky typu H224.

Nová geometrie WT firmy Horn vyvinutá speciálně pro obrábění titanu.Senzor poskytuje přehled o stavu nástroje během obrábění.


Firma Kistler je světovým lídrem v měřicí technologii pro zaznamenávání tlaku, síly, krouticího momentu a zrychlení. V úzké spolupráci s firmou Horn skupina Kistler vyvinula jedinečné řešení pro monitorování nástroje (v mikroobráběcích operacích) v reálném čase. Piezo Tool System (PTS) se skládá ze silového senzoru, který je vložen do soustružnického nástroje a poskytuje informace o stavu nástroje během obrábění. Extrémně malý piezoelektrický snímač měří i nejnižší řezné síly s vysokým rozlišením. Obsluha stroje může okamžitě rozpoznat vady materiálu a břitu nebo ulomení nástroje. Výsledkem je maximální kvalita a minimalizace vadných výrobků.

Optimální kombinace: nástroj Horn pro zapichování v titanu se silovým senzorem Kistler

Možnosti využití a přednosti

Nový systém je vhodný pro použití při soustružení, zejména pak u mikroobrábění. Zde jsou alternativní metody měření, jako je například sledování výkonu hlavního motorvřetena, vzhledem k pouze nepatrným odchylkám nevhodné. Dokonce ani měření hluku neposkytuje u malých obrobků konstantě uspokojivé výsledky. Vizuální monitorování je také vyloučeno z důvodů použití chladicí kapaliny a vysokých otáček během samotného obrábění. Nové řešení je kompatibilní s vybranými standardními držáky firmy Horn. Nevyžaduje zásah do CNC řízení a jeho použití je také nezávislé na stroji. Výměna senzorů pak probíhá jednoduše a rychle. Výsledkem použití systému PTS je snížení výrobních nákladů a zvýšení výrobních kapacit.

Na technologických dnech firmy Horn byl použit Piezo Tool System pro monitorování upichování titanu v držáku typu 224.

SK Technik

Luděk Dvořák

ludek.dvorak@sktechnik.cz

www.sktechnik.cz

Reklama
Související články
Přesné obrábění pod kontrolou

Německá společnost Paul Horn je známá produkty, které se vyznačují především svými technologickými vlastnostmi, vysokou výkonností a spolehlivostí. V nabídce má nástroje pro zapichování, upichování, soustružení, frézování, vrtání a vystružování, které dnes zaujímají přední pozice na trhu.

Kompaktní horizontální seřizovací přístroj pro Průmysl 4.0

Systémový dodavatel Kelch představil na veletrhu EMO v Hannoveru inovativní výsledky vývoje pro optimalizaci procesů, mezi nimi poprvé nově koncipovanou konstrukční řadu H3 z úspěšné série seřizovacích přístrojů Kenova set line.

Inovovaný přístroj pro seřizování nástrojů

Společnost Kelch představí na veletrhu Intec 2019, který se koná od 5. do 8. února 2019 v Lipsku, inovovaný stolní přístroj Kenova set line V3 pro seřizování nástrojů s možností rozšíření pro Smart Factory.

Související články
Seřizovací přístroje se správou nástrojových dat

Digitální propojení procesů hraje stále významnější roli pro zachování konkurenceschopnosti podniků zabývajících se obráběním. Systémový dodavatel Kelch rozpoznal včas tuto potřebu a nabízí nyní seřizovací přístroj prémiové řady Kenova set line V6 na přání se softwarovými moduly TDM pro správu nástrojových dat.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Chytrá kontrola procesů s využitím cloudu

Systémový dodavatel Kelch GmbH vyvinul společně s inovativními partnery sledování procesu a stavu s využitím cloudu. Díky němu je od nynějška možné systematicky sledovat seřizovací přístroje Kelch a včas rozpoznat případné nesrovnalosti.

Měřicí technologie pro Průmysl 4.0 v Nitře

Průmysl 4.0 závisí na propojení systémů schopných spolu komunikovat, schopných získávat, vyhodnocovat a sdílet data a na takto zpracované informace reagovat v reálném čase. Údaje z měření jsou nezbytné pro shromažďování informací, které mají být použity při inteligentním rozhodování za účelem zabránit nežádoucím procesním změnám.

Měřicí přístroje pro efektivní výrobu

Jestliže jsou nástroje přesně zaměřeny a seřízeny ještě před samotným obráběním mimo obráběcí stroj, lze následně zkrátit vedlejší neproduktivní časy na stroji a zvýšit tak celkovou efektivitu výroby. Přístroje pro měření a seřizování nástrojů mohou v samotném procesu třískového obrábění zajistit zvýšení produktivity až o 25 %, a to při velmi dobrém poměru cena/výkon. Úspěšné obrábění tedy vyžaduje nejen výkonné stroje, ale i přesně seřízené nástroje.

Plně automatické měření závitových nástrojů

Pro měření komplexních parametrů na závitových nástrojích nabízí společnost Walter unikátní řešení pro měřicí stroje řady Helicheck, které dosud na trhu chybělo.

Plzeňské setkání strojařů

Katedra technologie obrábění Fakulty strojní Západočeské univerzity v Plzni letos uspořádala již devátý ročník mezinárodní konference Strojírenská technologie Plzeň. V porovnání s minulým ročníkem zaznamenala podstatně větší návštěvnost – čítala téměř dvě stě účastníků a uskutečnilo se bezmála šedesát prezentací. Náš časopis na konferenci figuroval jako mediální partner akce.

Průmysl 4.0 v praxi

Reflexe současného poznání s aplikací prvků Průmyslu 4.0 do praxe byla předmětem odborné konference, kterou společnost Ceratizit společně se svými partnery připravila pro téměř stovku účastníků z řad výrobních společností ve svém Technickém centru. Od původního teoretizování o aspektech Průmyslu 4.0 jsme se nyní dostali již k praktických zkušenostem.

MSV ve znamení měření a seřizování

Všichni, kdo máme něco společného se strojírenstvím, pevně věříme, že se v letošním roce opět otevřou brány brněnského výstaviště pro meku strojařů z celého světa – Mezinárodní strojírenský veletrh. Na MSV se letos, kromě lidí z dalších oborů, setkají i výrobci špičkových měřicích a seřizovacích přístrojů. Proto jsme se na postřehy a názory tentokrát zeptali Karla Suchny, jednatele společnosti Zoller Czech.

O čem je toolmanagement?

Jednoho pošmourného listopadového dne jsem se vydal do Plzně, abych si popovídal s panem Oldříchem Bosmanem, jednatelem a zakladatelem společnosti BTS Technik.

Cena MM Award na EMO 2019

Také v roce 2019 došlo na udílení cen MM Award. Jedná se o oficiální a jediné ceny udělované na veletrhu EMO. Porota i letos vybírala z mnoha přihlášených exponátů, nejen německých výrobců. Do užšího výběru se jich dostalo jen pár, a nakonec bylo rozdáno pět hlavních cen v pěti kategoriích. S prázdnou neodešly ani firmy, jejichž produkty se ocitly na druhém a třetím místě. I v tomto roce došlo k jistému „posunu“ ve vnímání obsahu jednotlivých kategorií, a tedy i oceněných produktů. Pojďme se podívat na vítězné exponáty podívat jednotlivě. Je to lehký nástin toho, jak EMO vidí němečtí kolegové.

Kroky k excelentní spolupráci akademické a průmyslové sféry

Pracovníci Ústavu výrobních strojů systémů a robotiky z Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně usilují o těsné sepětí školy s praxí, které nelze realizovat jinak než úzkou spoluprací s průmyslem. Transfer výsledků této praktické činnosti přenesený do některých částí výuky je potom zárukou, že studenti budou mít aktuální informace o stavu strojního průmyslu, vědy a techniky.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit