Témata
Reklama

Nový pohled na moderní CAM programování v praxi

Při své dennodenní praxi se odborníci firmy Grumant u svých zákazníků opakovaně setkávají s tím, že jsou programy připravovány přímo na strojích. Důsledkem toho jsou ztráty strojní kapacity a dále dochází ke ztrátě kontroly nad výrobním procesem z hlediska použitých strategií a řezných podmínek. Ani tam, kde se již používá CAM programování, nemusí být vyhráno. O tom, jak revolučně vidí CAM programování ve firmě Grumant, pojednává tento článek.

Za léta praxe byly odhaleny následující nejčastější problémy, které řeší skoro každý provozovatel CAM systému.

Reklama
Reklama
Reklama

Plýtvání zdroji v současném procesu CAM programování

• Kód programu je již hotový, chybějí ale nástroje nebo upínače apod., a kvůli tomu musí programátor kód pracně předělávat;
• Neustálé hledání v katalogu: který upínač patří k danému nástroji, které VBD použít pro daný materiál obrobku;
• Stálé hledání vhodných řezných podmínek nebo použití „odzkoušených“ podmínek, které ale zdaleka nejsou efektivní.

Nedostatek kvalifikovaných pracovníků

  • Spolu s prudkým růstem menších a středních strojírenských podniků vzniká problém s nedostatkem kvalifikovaných programátorů/technologů, kteří buď (nejčastěji) nejsou k dispozici, anebo jsou příliš drazí pro tento podnik;
  • Výsledkem je obrovská zaneprázdněnost stávajících programátorů/technologů, která naprosto nedovoluje trávit čas optimalizací nástrojových sestav a řezných podmínek. Zde programátora nahrazuje obsluha stroje. Výsledky toho jsou však ve většině případů bídné.

Při klasickém modelu programování musí zákazník zajistit

  • Své odborníky na CAM software s dobrou znalostí CNC programování;
  • Své vlastní odborníky na technologii třískového obrábění. Odborníky, kteří se orientují v sortimentu moderních řezných nástrojů a řezných materiálů a také v materiálech obrobků. Tito lidé jsou však na trhu práce vzácní stejně jako profese z předešlého bodu;
  • Zajistit skladování a evidenci nástrojů, jejich seřízení a údržbu. To je důležitý prvek pro zajištění plynulosti výroby.
Firma Grumant vždy kladla a klade silný důraz na servisní podporu svých zákazníků. Nedávno došlo k posílení technologie o nové pracovníky – zkušené CAM programátory a zároveň pro ně bylo vytvořeno nové pracoviště optimalizované pro CAM programování.

Cílem firmy Grumant je výše popsané aspekty zredukovat a zároveň maximalizovat výsledek.

Firma Grumant spolu s partnerskou firmou Centersoft, distributorem CAD/CAM/CAE TopSolid verze 7, přišla na trh s revoluční změnou. Součástí dodávky systému TopSolid je nyní nově knihovna nástrojů Grumant a jejich příslušenství (upínače, kleštiny…). Tato knihovna obsahuje všechna potřebná data o nástrojích.

Zákazník pak může jednoduše vytvořit unifikovanou sadu nástrojových sestav pro jednotlivé stroje. Data jsou také lehce exportovatelná do externího softwaru. To umožňuje jednoduchou kontrolu toho, zda jsou sestavy na strojích, seřizovně nebo skladu kompletní.

Osazení strojů těmito unifikovanými nástrojovými sestavami přináší celou řadu následujících výhod:

  • Programátoři i obsluhy vědí, které nástroje používat;
  • Menší skladové zásoby různých typů nástrojů, sestav a VBD;
  • Snadné zaškolení nových pracovníků;
  • Kontrola technologického procesu „ze shora“.

Výstup z TopSolidu. NC program a seřizovací list

Úspora času

Součásti nabídky je také databáze řezných podmínek, která není jen tabulkou s daty opsanými z katalogů, ale je výsledkem zkoušek, testů a zkušeností technologů firmy Grumant. Díky tomu se programátoři/technologové zbaví nutnosti neustále něco hledat. Systém to nabídne sám na základě vstupních parametrů: materiálu obrobku, průměru otvoru nebo šířky drážky, či zvolené nástrojové sestavy apod. Aplikace výše uvedených aspektů do výrobní firmy přináší úplně jiný, moderní a efektivní model fungování, než bývá standardem. Toto mj. přináší další důležitý efekt – řešení stávajícího akutního nedostatku lidí na trhu práce.

Horizontka s otočným stolem

Několik slov o TopSolid 7

Samotná práce v TopSolid začíná díky integrovanému PDM na bázi již existující dokumentace, kterou má uživatel k dispozici v okamžiku zahájení. Vzniká automaticky nový projekt, který v sobě zahrnuje dosavadní dokumentaci nejrůznějšího původu a postupně přidává ve struktuře řízené uživatelem vlastní řešení na bázi konstrukce nebo technologie vypracované v TopSolidu. Vše tedy začíná na pozadí primárních dokumentů a postupně se stává komplexním řešením zakázky-projektu.

Dokumenty a data vznikající v TopSolidu jsou mezi sebou asociativně provázány. PDM umožňuje strategii verzí, historie, přístupových práv nebo společnou inženýrskou práci na jednom projektu v jeden okamžik více uživateli najednou.

CAM – Technologie výroby ve verzi 7.9 podléhá stejným zákonitostem a možnostem jako konstrukce. Data organizovaná v projektech PDM, asociativně provázaná mezi jednotlivými dokumenty v komplexní celek.

Je to velmi moderní, současný CAM systém z hlediska ovládání, správy dat, výpočtů i práce s grafickou kartou. Využívá naplno výkon počítače rozdělením činností mezi jednotlivá jádra a pro zlepšení komunikace a výkonu spolupracuje s výrobci grafických karet.

Plně se opírá o možnosti CAD TopSolidu, včetně kvalitních simulací obrábění. Sleduje úběr materiálu, pracuje s aktuálním polotovarem, pasivní i aktivní spoluprací napomáhá předcházení nebo odstraňování nebezpečí kolizních stavů. Podporuje uživatele v případě zájmu kompletními modely obráběcích strojů za účelem sledování a řízení práce strojem v jeho pracovním prostoru.

Technologie mohou být aplikovány detailně uživatelem nebo efektivně s topologickou podporou systému, kdy systém napomáhá aktivně při výběru vhodného postupu obrábění. Další možností je pak aplikace vlastních znalostí do systému cestou automaticky aplikovatelných a rychle vyvolatelných metod, definovaných uživatelem. Samostatnou kapitolou je práce s drahami systémem „Drag and drop“, kdy vytvoření obrábění na vámi zvolené části obrobku znamená přetažení existující dráhy na požadované místo obrábění. Systém se postará o vytvoření nové dráhy, včetně případného natočení os a počátku, případně změní strategii obrábění.

Soustružení na protivřetenu

V současné době TopSolid disponuje ve verzi 7 kompletním frézováním, kompletním soustružením, kombinací obou metod, řezáním drátem do čtyř os a blíží se uvolnění modulu generování elektrod a technologie jejich užití.

Zajímavým plugginem v oblasti frézování je možnost dokoupení systému VoluMill pro zefektivnění a zvýšení kvality výroby frézováním. Tento systém dokáže proti běžným algoritmům na základě vlastních drah uspořit až 30 % obráběcího času při stejné nebo lepší kvalitě jím podporovaných operací.

Výstupem z CAMu jsou nejen kvalitní NC kódy, ale i technologická dokumentace vytvářená prostřednictvím uživatelských šablon a generátoru technologické dokumentace.

Modul NC SIMUL MACHINE, který je plně integrovaný do systému pro kontrolu generovaného NC kódu s případnou možnou návazností na optimalizace NC SIMUL OPTIMISATION dosahující zkrácení obráběcích časů při zachování bezpečnosti až o 20 %.

Důležitou a nezanedbatelnou stránkou tohoto software je jeho kompatibilita s CAM systémy. Můžete získat propojení přímo se software, jako je Siemens NX, PtcCreo, TopSolid, Solid Edge, GibbsCAM, DelCam, Esprit, OpenMind, Mastercam a další.

Upínací přípravek v prostředí CAM

Grumant

Ing. Sergey Tanner

belin@grumant.cz

Reklama
Vydání #11
Kód článku: 181145
Datum: 14. 11. 2018
Rubrika: Výroba / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
Úspora vedlejších časů

V současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělánV současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělání a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci. í a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci.

Progres v navyšování podílu na trhu

Skupina Plansee Group dosáhla v hospodářském roce 2017/18 konsolidovaného obratu 1,3 miliardy euro, což znamenalo nárůst o 11 % ve srovnání s předchozím obdobím. V rámci bilanční tiskové konference konané v Reutte o tom informovali členové představenstva Bernhard Schretter a Karlheinz Wex.

Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Související články
Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
CIMT Peking, Část 1. Obecný pohled

V předvelikonočním týdnu se v Pekingu uskutečnil veletrh obráběcích strojů CIMT 2019. V asijském regionu se jedná o obdobu veletrhu EMO Hannover. A stejně jako EMO je velkou měrou národní výstava německé výrobní techniky, tak CIMT je převážně čínský. V tomto prvním vstupu se podíváme na letošní ročník trochu s odstupem, aniž bychom se zaměřili na konkrétní exponáty.

Nebojte se výzev!

Tuto větu mi na konec rozhovoru řekl Ing. Radomír Zbožínek, člen představenstva Tajmac-ZPS, který se stále podílí na dění v mateřské firmě. Slovo "mateřská" pro pana Zbožínka platí dvojnásob, do firmy totiž nastoupil 1. listopadu 1972, takže zde "kroutí" již svou 46. sezonu. Tak akorát na to, aby jeho slova mohla posloužit i dalším lidem.

Perspektivy čínského draka

Již několik let vám pravidelně v tomto čase přinášíme reportáže ze dvou klíčových strojírenských veletrhů celého asijského kontinentu, které jsou určitým barometrem srovnání postupného vývoje čínských výrobců obráběcích strojů a komponent, ale i pohledem na zvolené marketingové strategie nadnárodních společností při jejich penetraci na zdejší čínský trh – největší a nejprogresivněji rostoucí na světě. V lichých letech se v Pekingu v dubnu koná veletrh CIMT (China International Machine Tool Show), v sudých přibližně ve shodné době pak v Šanghaji veletrh CCMT (China CNC Machine Tool Fair). Aktuální postřehy z každého dne veletrhu jsme přinášeli prostřednictvím redakčního portálu mmspekturm.com a sociální sítě facebook, s tradičním komplexnějším pohledem na veletrh a čínský komoditní trh jako takový přicházíme nyní.

EMO zrcadlem pokroku a inovací

Při příležitosti prezentace veletrhu EMO 2017 Hannover před evropskou novinářskou obcí se uskutečnilo i pražské zastavení. Zastoupení Deutsche Messe pro ČR zorganizovalo tiskovou konferenci, které se vedle generálního ředitele EMO Hannover Christopha Millera účastnil i tiskový mluvčí hannoverského veletržního komplexu Hartwig von Sass spolu s ředitelem českého svazu SST Ing. Paclíkem a předsedou Společnosti pro obráběcí stroje doktorem Smolíkem.

Věnujte pozornost vedlejším časům při obrábění

Firma Grumant se již 25 let zabývá prodejem nástrojů a strojů pro třískové obrábění. Zároveň je již známo to, že klade silný důraz na podporu svých zákazníků. 25 let zkušeností jejích techniků ukazuje, že řada zákazníků se soustředí hlavně na kontrolu a optimalizaci strojního času a přehlíží ztráty časů vedlejších. A právě zkrácení vedlejších časů je klíčem k razantnímu zvýšení produktivity, zisku a překvapivě i cesta jak odlehčit problému nedostatku kvalifikovaných obráběčů.

Digitalizujeme svět obrábění

Digitalizace v oblasti obráběcích strojů je poměrně nový fenomén. Svět digitalizace se stává svébytným ekosystémem a Siemens jako jediný má pro jeho vytvoření a fungování potřebnou škálu nástrojů – od simulačních programů pro plánování a virtuální zprovoznění strojů, výrobků i procesů přes řídicí systémy a další prvky průmyslové automatizace po monitoring a sběr dat, cloudová úložiště i manažerské nadřazené systémy. Jaké výhody digitalizace přináší, ukázal Siemens na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně mimo jiné také na prototypu multifunkčního obráběcího centra MCU450 společnosti Kovosvit MAS.

Profesor Stanislav Hosnedl 80

V říjnu tohoto roku se prof. Stanislav Hosnedl dožívá významného životního jubilea 80 roků. V roce 1964 dokončil studia v oboru Konstrukce obráběcích strojů na VŠSE FST v Plzni. Roku 1984 získal vědecko-akademický titul CSc., který po revoluci, později v roce 1990, obhájil také na ČSAV Praha. V roce 1992 se habilitoval a konečně v roce 2002 byl jmenován profesorem pro obor Strojní inženýrství.

Inovace: Změna úhlu pohledu

Určitě jste to zažili taky. Je večer, jasná obloha a vy vidíte, jak měsíc balancuje přesně na špičce věže kostela. Stačí ale malá změna úhlu pohledu a měsíc je jinde. Jaký je váš úhel pohledu na inovace ve strojírenství?

Na cestě ke zrození stroje, část 6: Projekce

Série 10 článků, jejichž autorem je konstruktér Michal Rosecký, popisuje výrobu obráběcího stroje. Krok po kroku nás provází tímto náročným procesem, na jehož závěru je po stránce vývoje a výroby rentabilní moderní výrobní zařízení s inovativními prvky, o které trh projeví zájem a jež po uvedení do provozu přinese zákazníkovi deklarovanou profitabilitu, technické parametry a návratnost investic.

Chceme svítit

Povědomí o bývalém vojenském prostoru Stříbro v západní části naší republiky přinášejí buď vzpomínky osobního rázu, nebo přicházejí skrze narukované, kteří zde společně, převážně s romskými spoluobčany z tehdejšího východu Československa, v tankových praporech chránili naši republiku proti vpádu západních imperialistů. Doba se naštěstí změnila. Nyní je to rozvíjející se region jak díky blízkosti k Německu a hlavní dálniční tepně, tak i zásluhou generace techniků, kteří se zde kolem plzeňské Škody zrodili a po jejím rozpadu a rozmělnění se vydali na cestu soukromého podnikání ve strojírenském oboru. Do jedné z takových firem, nacházející se v Kladrubech u Stříbra, jsem se vypravil. Důvodem byla ukázka vzniku a růstu dalšího partnerství s dodavatelem technologií obrábění, společností Mazak.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit