Témata
Reklama

Objednáno dnes, doručeno zítra je již minulostí

V dnešní době, kdy jsou obráběcí společnosti pod obrovským tlakem a počítají každou vteřinu, aby objednávky plnili rychle a efektivně, se tyto společnosti spoléhají na dodavatele nástrojů, kteří jim nabídnou nejen kvalitní nástroje na obrábění, ale také jsou schopní je dodat co nejrychleji. Řešení Tool Supply 24/7 pro dodávky nástrojů Ceratizit se může pochlubit pravděpodobně tou nejrychlejší dobou dodání při nákupu nástrojů - Ihned. Zákazník již nemusí objednávat ani čekat na dodání nástroje, protože je má k dispozici přímo ve svém podniku ve výdejním systému Tool-O-Mat.

Tool-O-Mat je nejen efektivní a praktický, ale také designově zajímavý. Uživatel si může vybrat z několika různých typů. (Zdroj: Ceratizit)

Kromě kvalitních nástrojů a rozsáhlých odborných znalostí v oblasti technologie obrábění je nejvyšší prioritou společnosti Ceratizit vysoká dostupnost jejich více než 65 000 produktů a jejich rychlé dodání. Výrobce nástroje si je vědom toho, že čím rychleji uživatel nástroj obdrží, tím efektivnější jsou jeho výrobní operace. K dosažení tohoto cíle spoléhá společnost na prověřené logistické procesy, které zajistí, že objednávky přijaté do 19 hodin mohou být dodány následující pracovní den po celé Evropě. Tato rychlá doba dodání však není pro některé zákazníky dostačující. Se svým řešením Tool Supply 24/7 pro dodávky nástrojů našla způsob, jak z nákupu nástrojů udělat plně automatizovaný proces. Tímto jsou eliminovány časově náročné a nákladné kroky, jako je identifikace požadavků, objednávání prostřednictvím oddělení nákupu, příjem a evidence zboží a skladování nástrojů. Všechny tyto procesy v tomto případě přebírá za své zákazníky společnost Ceratizit.

Reklama
Reklama
Reklama
Když docházejí nástroje, servisní technik Ceratizitu obdrží automatické oznámení, přijede na pobočku zákazníka a doplní produkty ve výdejním automatu. Tool-O-Mat pojme až 840 produktů. (Zdroj: Ceratizit)

Jednoduché vyhledání nástroje

Top ve své kategorii je systém vydávání nástrojů Tool-O-Mat, který je připraven individuálně pro každého zákazníka a naplněn nejvíce využívanými nástroji v jeho výrobě. Nástroje se dají snadno vyhledat na přehledném dotykovém panelu (podle typu provedení) nebo jednoduchým naskenováním čárového kódu. Zákazník tak získá okamžitý přístup k používaným standardním nástrojům, takže jakmile je ve výrobě nutná výměna nástroje, získá jej neprodleně z výdejního systému. Díky tomuto rychlému způsobu dodání nástrojů jsou prostoje obráběcích strojů minimalizovány, což dává zákazníkovi rozhodující konkurenční výhodu. Tím výhody Tool-O-Matu nekončí: systém pracuje v režimu konsignačního skladu, tj. zboží zůstává majetkem společnosti Ceratizit, dokud nebude vydáno z výdejního automatu. Zákazník tak nenese žádné náklady na pořízení ani skladování a nemusí se starat o zadávání objednávek na nástroje.

Vydávání nástrojů je snadné. Každé oprávněné osobě je vydána čipová karta pro přihlášení k Tool-O-Matu. Požadovaný nástroj lze poté vybrat na intuitivním dotykovém displeji a odebrat ho. (Zdroj: Ceratizit)

Automatizované řízení zásob a doplňování

První výdejní automaty byly vyvinuty již v 90. letech 20. století a dodnes jsou funkční a využívané. Konstrukce a technologie však byly neustále zdokonalovány a upravovány v souladu s moderními požadavky. Nejnovější generace systému vydávání nástrojů – Tool-O-Mat 840 a Tool-O-Mat 80 – spolu s jednotlivými řešeními Tool Supply 24/7 zajišťují, že v současné době žádná výrobní společnost nezůstane „na suchu“, pokud jde o nástroje. Za to odpovídá sofistikovaný software, který řídí procesy a zasílá okamžitě upozornění, když je potřeba nástroje doplnit. Když k tomu dojde, je odeslán servisní technik, aby okamžitě doplnil potřebné nástroje do výdejního systému – tento plně automatizovaný proces nevyžaduje žádnou aktivitu ze strany zákazníka. To znamená, že společnost přebírá celý proces zásobování nástroji od každodenního řízení skladových zásob až po doplňovací službu a zaručuje 100% dostupnost požadovaných nástrojů. Jednotlivé typy Tool-O-Matů jsou nabízeny podle šíře sortimentu u jednotlivých zákazníků a v nejvyšší konfiguraci jsou schopny pojmout až 320 různých nástrojů.

Lucie Filová

https://cuttingtools.ceratizit.com/cz/cs.html

Reklama
Související články
Chceme svítit

Povědomí o bývalém vojenském prostoru Stříbro v západní části naší republiky přinášejí buď vzpomínky osobního rázu, nebo přicházejí skrze narukované, kteří zde společně, převážně s romskými spoluobčany z tehdejšího východu Československa, v tankových praporech chránili naši republiku proti vpádu západních imperialistů. Doba se naštěstí změnila. Nyní je to rozvíjející se region jak díky blízkosti k Německu a hlavní dálniční tepně, tak i zásluhou generace techniků, kteří se zde kolem plzeňské Škody zrodili a po jejím rozpadu a rozmělnění se vydali na cestu soukromého podnikání ve strojírenském oboru. Do jedné z takových firem, nacházející se v Kladrubech u Stříbra, jsem se vypravil. Důvodem byla ukázka vzniku a růstu dalšího partnerství s dodavatelem technologií obrábění, společností Mazak.

Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

CIMT Peking, Část 1. Obecný pohled

V předvelikonočním týdnu se v Pekingu uskutečnil veletrh obráběcích strojů CIMT 2019. V asijském regionu se jedná o obdobu veletrhu EMO Hannover. A stejně jako EMO je velkou měrou národní výstava německé výrobní techniky, tak CIMT je převážně čínský. V tomto prvním vstupu se podíváme na letošní ročník trochu s odstupem, aniž bychom se zaměřili na konkrétní exponáty.

Související články
Transparentní továrna usnadňuje přístup k datům z výroby

Před pěti lety prošel vrchlabský závod Škoda Auto kompletní proměnou z výroby automobilů na výrobu high-tech automatické dvouspojkové převodovky DSG. Samozřejmě musel být vymyšlen zcela nový layout všech jednotlivých výrobních úseků, důkladně byl navržen tok materiálu až do posledního centimetru a myšleno bylo již od počátku také na přicházející digitalizaci a éru Průmyslu 4.0. Postupné zavádění prvků moderní výroby později pomohlo k vyšší efektivitě. Dnes se namísto původního 1 000 převodovek denně vyrábí více než dvojnásobek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Silná geometrie s měkkým řezem

Existují prezentace produktů, které je potřeba přečíst si několikrát, než je člověk pochopí. Tato prezentace k nim ovšem nepatří. S-Cut SC-UNI je fréza, jejíž funkční princip lze přes její unikátní provedení, nebo právě proto, velmi snadno vysvětlit. Její břity ve tvaru S a extrémně nestejné dělení potlačující chvění vyvolané procesem obrábění vytvářejí z této frézy vysoce kvalitní nástroj, který v rámci veškerých srovnávacích testů poráží porovnávané frézy.

Průmysl 4.0 pro energeticky efektivní výrobu

Školicí a tréninkové technické centrum společnosti Ceratizit ve Velkém Meziříčí si za svoji dosavadní existenci vydobylo respekt a uznání ze strany technické veřejnosti. Vedle úzce technologicky zaměřených seminářů se započala tradice konferencí zaměřených na aspekty zavádění prvků inteligentní výroby do praktických aplikací. Třetí ročník akce Průmysl 4.0, tentokráte s podtitulem Energeticky efektivní výroba, se konal za spoluúčasti partnerů začátkem května.

Nástroje nepřetržitě k dispozici

Proces nákupu nástrojů může být v mnoha malých i středních výrobních podnicích výraznou administrativní zátěží. Řešení Tool Supply od společnosti Ceratizit může tuto administrativní zátěž výrazně snížit a uspořit náklady s tímto procesem spojené.

Všestranná kontrola obráběcího procesu

Podstatným prvkem digitální budoucnosti třískového obrábění jsou monitorovací a regulační systémy. Takovým nástrojem je i systém ToolScope od společnosti Ceratizit. Systém zaznamenává data z řídicího systému stroje a na základě jejich vyhodnocení může automaticky zasahovat do výrobního procesu. Tím pomáhá optimalizovat celý proces a zvyšuje jeho bezpečnost.

Systém pro kontrolu a optimalizaci obrábění

Společnost Ceratizit představuje systém pro digitální budoucnost třískového obrábění. Monitorovací a regulační systém ToolScope neustále zaznamenává signály přicházející ze stroje, které vznikají v rámci výrobního procesu. Tato data se vizualizují a používají pro monitorování a regulaci řezného procesu a stroje. Výsledkem optimalizace je zpravidla dvouciferné procentuální zlepšení bezpečnosti procesu, zkrácení doby cyklů a prodloužení životnosti nástroje.

Semináře v technickém centru na Vysočině

S nástupem jara po mnoha měsících konečně ustupuje koronavirová pandemie a lidé se mohou ve větším počtu setkávat jak na sportovních a kulturních akcích, tak i na těch firemních. Na tuto dobu se těšili také v Technickém centru společnosti Ceratizit ve Velkém Meziříčí. Navázali na úspěšné programy z minulých let a pro své zákazníky naplánovali řadu odborných seminářů. O jejich programu jsme hovořili s Janem Gryčem, technickým ředitelem firmy.

100 let zkušeností
a inovace pro budoucnost

Když dr. Paul Schwarzkopf v červnu roku 1921 založil společnost Metallwerk Plansee GmbH, prošlapal nejen cestu pro průmyslovou výrobu z wolframu a molybdenu, a tím i pro bezpočet vývojových trendů moderního života, ale zároveň položil základy pro skupinu Ceratizit, která vznikla v roce 2002 spojením firem Plansee Tizit a Cerametal. Skupina Ceratizit se za svou stoletou historií a zkušenostmi ohlédla na letošním veletrhu EMO v Miláně.

Chytrá kombinace systémů

Vývoj obráběcích technologií v minulém století nabral na obrátkách. Dnes jsme tuto technologii dotáhli téměř k dokonalosti – jsme schopni vyrobit předměty libovolných tvarů v přesnostech na tisíciny milimetru. Dalo by se říct, že pro zlepšení zde už příliš prostoru nezbývá, přesto nás přední výrobci obráběcích strojů a nástrojů pravidelně přesvědčují o opaku. Progresivní a inovativní přístup společnosti Ceratizit je toho jen dalším důkazem. Nedávno na trh uvedla přesnou vyvrtávací hlavu Komflex z produktové řady Komet, která umožňuje automatickou korekci průměru v případě vyvrtávání přesných otvorů. Jak to nástroj dokáže, upřesňuje v následujícím rozhovoru technický ředitel společnosti Ceratizit Česká republika Ing. Jan Gryč.

Nový tým potvrzuje pozici technologického lídra

Skupina Ceratizit Group se rozrostla o další členy a s nimi rozšířila portfolio nabízených nástrojů i technologické know-how. Spojením mezinárodních značek Ceratizit, WNT, Komet a Klenk je nyní silným dodavatelem kompletního sortimentu řezných nástrojů a příslušenství pod společným názvem Team Cutting Tools. Nahlédnutím do tří výrobních závodů a jednoho logistického centra potvrdila padesátce zúčastněných novinářů v průběhu dnů otevřených dveří svou vedoucí pozici v oblasti výroby nástrojů. Dvoudenní program zahrnoval prezentace využívání progresivních technologií, návštěvu vysoce automatizovaného logistického centra či ukázky velmi produktivních výrobních technologií.

Partnerství ve strojírenství

Jak v osobní, tak i v obchodní sféře našeho života dochází k naplnění partnerského vztahu v okamžiku, kdy je zpečetěn určitou formou a dojde k dohodě mezi oběma stranami. Jedinec totiž těžko dosahuje svých cílů, pokud je nerealizuje ve vzájemné spolupráci. V byznys sféře pak výsledek ocení zákazník, který obdrží služby v globálním pojetí, jež mu přinesou ve firemním procesu celou řadu výhod a v důsledku tak zvýší jeho konkurenceschopnost. A takto efektivní je například spolupráce firmy WNT a jejích čtyř partnerů.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit