Témata
Reklama

Pásové pily na kov - moderní technologie dělení materiálu

Firma Pilous-TMJ, s. r. o., vznikla počátkem tohoto roku spojením obchodních aktivit firem Pilous - pásové pily, spol. s r. o., a TM Jesenice servis, spol. s r. o., dvou významných výrobců pásových pil. Společný výrobní program bude v současné době představovat největší ucelenou nabídku pásových pil a příslušenství na světě, která bude umožňovat dělení materiálu od ( 100 do ( 1000 mm, a to na celkem 50 základních typech profesionálních pásových pil v mnoha modifikacích. Kromě základní nabídky se firma Pilous-TMJ věnuje i konstrukci a výrobě jednoúčelových pásových pil podle specifických požadavků zákazníka.

Dosavadní mateřské firmy budou ve své činnosti nadále samostatně pokračovat jako čistě výrobní podniky a Pilous-TMJ, s. r. o., jako obchodní organizace bude zajišťovat prodej veškerého sortimentu. Spojení obou firem by mělo přinést nejen posílení jejich pozice na trhu, ale i unifikaci určitých dílů a technologických celků a vzájemné přejímání zajímavých konstrukčních řešení.
Reklama
Reklama
Reklama

Výhody pásových pil na kov

V posledním desetiletí jsou z výrobních provozů a dílen stále intenzivněji vytlačovány tradiční stroje na dělení materiálu - rámové a kotoučové pily - a jsou nahrazovány pilami pásovými. Důvodů, proč zákazníci volí tuto moderní technologii, je hned několik. Především je to doba řezu, která je u konstrukčních ocelí 2x až 3x a u nástrojových ocelí až 5x kratší než u tradičních strojů. Dalším důvodem je malá šířka řezu, která u nejpoužívanější řady pil činí pouze 1 mm, a v neposlední řadě je to přesnost řezu. Nepřesnost, měřená kolmostí, nepřesahuje 0,1 - 0,2 mm na 100 mm výšky materiálu. Mimoto odpadá tzv. "sálavost" řezu, se kterou konstruktér i technolog v minulosti počítali, a z řezárny proto odcházely do výroby polotovary s přídavkem 4 - 5 mm na obrábění. Tyto přídavky jsou nyní díky přesnosti řezu minimalizovány, přičemž méně důležité detaily lze řezat načisto. Kromě úspor materiálu lze pak počítat i se snížením požadavků na vlastní obrábění a tomu odpovídajícími úsporami energie i mzdových nákladů.
Při řezání na pásových pilách jsou převážně užívány bimetalové pilové pásy, jejichž nosný pás je vyroben ze zušlechtěné legované oceli a na špičkách zubů je navařena nástrojová ocel.

Provedení pil

Pásové pily jsou vyráběny v řadě provedení a modifikací. Pily s kyvným ramenem mají možnost nastavení úhlu řezu plynule až do 60°, přičemž poloha materiálu se nemění, neboť se otáčí celé rameno s pilovým pásem. Tyto pily nacházejí uplatnění od zámečnických provozů až po profesionální vysokoproduktivní řezání v nejtěžších provozech. Pro dělení materiálů velkých průřezů jsou určeny dvousloupové pily, jejichž uzavřený rám zvyšuje tuhost ramene.
Stroje se vyrábějí v těchto základních provedeních:
  • s manuálním posuvem do řezu - posuv ramene pilového pásu do řezu a zvedání do výchozí polohy se provádí ručně;
  • s vlastním posuvem do řezu - rameno pilového pásu se zvedá ručně, posuv do řezu je prováděn vlastní vahou ramene s možností plynulé regulace škrticím ventilem olejového tlumiče;
  • hydraulické poloautomaty - po stisknutí jediného spínače se provede celý řezací cyklus - upnutí materiálu, zapnutí pilového pásu, provedení řezu, zastavení pilového pásu, zvednutí ramene do původní (nastavitelné) horní polohy a rozepnutí svěráku. To ve spojení s hydraulickým posunem pilového pásu do řezu podstatně zvyšuje produktivitu řezání, zvláště u plných materiálů. Všechny funkce je možno ovládat samostatně. Posuv materiálu je ruční;
  • NC automaty - plně automatizované pásové pily s NC řízením. Posuv materiálu do řezu, upínání materiálu a posuv ramene pilového pásu do řezu a zpět jsou ovládány hydraulicky. Zadání počtu řezaných kusů a spouštění se provádí na displeji řídicí jednotky, kde se také zobrazují chybová hlášení. Maximální délka jednorázového podání 500 mm. Řídicí jednotka umožňuje několikanásobné posunutí materiálu.
  • Reklama
    Vydání #5
    Kód článku: 30571
    Datum: 21. 05. 2003
    Rubrika: Trendy / Obrábění
    Autor:
    Firmy
    Související články
    Strojírenské podniky v době pandemie

    Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

    Pohodlné upínání magnetem

    Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

    Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

    Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

    Související články
    Přesnost zvyšující produktivitu

    Zakoupení obráběcího centra Pama umožnilo společnosti Tajmac-ZPS zvýšit nejen její celkovou produktivitu, ale také geometrickou přesnost při výrobě důležitých komponent pro její vícevřetenové automaty.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    Kloubový robot uvnitř stroje

    V oboru obráběcích strojů není potřeba japonskou společnost Okuma podrobně představovat. Je známá svým širokým sortimentem soustružnických, frézovacích a brousicích číslicově řízených obráběcích strojů. Nyní na trh přináší vlastní automatizační řešení v podobě robota Armroid.

    Pro větší efektivitu ve výrobě

    Spolupráce mezi výrobcem obráběcích strojů Hurco a dodavateli automatizovaných nakládacích systémů má za následek vyšší produktivitu a větší výnosy. Automatizované nakládání umožňuje rozšíření kapacity v kusové a malosériové výrobě bez potřeby dalšího personálu pro obsluhu strojů. Nakládací roboty je možno také využít v bezobslužných směnách nebo o víkendech.

    Vlajková loď pětiosého obrábění

    Český výrobce obráběcích strojů Kovosvit MAS v letošním roce slaví úspěch se svojí high-tech produkcí, zejména s pětiosými vertikálními obráběcími centry řady MCU. Tyto stroje se daří firmě umísťovat na náročné trhy Evropské unie i jinde ve světě, cenné reference sbírají především v leteckém průmyslu.

    Československá stopa u nového rekordu

    Nový rekord počtu návštěvníků jsme zaznamenali na letošním technologickém setkání WFL Millturn Technologies.

    Novinka z varnsdorfské líhně

    Přední evropský výrobce obráběcích strojů, TOS Varnsdorf, letos představil nečekanou novinku, která významně rozšiřuje nabídku výkonných obráběcích strojů z varnsdorfské líhně.

    Optimalizace soustružení korozivzdorných ocelí

    Použití korozivzdorných ocelí pro inženýrské aplikace vždy do určité míry vedlo k technickému paradoxu. Zatímco konstruktéři jsou nadmíru spokojeni s tím, jaké pevnostní vlastnosti a korozní odolnost tyto běžně používané materiály nabízejí, výrobní inženýři už jsou asi méně okouzleni jejich typickým deformačním zpevňováním a všeobecně špatnou obrobitelností. Avšak průmyslovými odvětvími, jako jsou výroba čerpadel a ventilů, výroba zařízení pro ropný a plynárenský průmysl, automobilový a letecký průmysl, jsou součásti z korozivzdorných ocelí výslovně požadovány i nadále.

    Plnění požadavků na čistotu ve výrobě

    Firma Rosler vyvinula pro výrobce systémů škrticích a výfukových klapek kompletní systém automatizovaného obrábění. Tento systém pokrývá operace od převzetí obrobku po třískovém obrábění přes proces surf finishingu a jemného čištění, nanesení kódu datové matice až po zabalení dílů do KLT obalů a jejich přesun do stohovacích kontejnerů.

    Vyvrtávání hlubokých otvorů

    V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

    CNC řízení pro rychlostní a multifunkční obrábění

    Výsledek obráběcího procesu v parametrech přesnost/rychlost/povrch je dán mnoha faktory na straně stroje, nástrojů, způsobu programování a upínání, přičemž může existovat i více cest k jednomu stanovenému cíli. V tomto článku bychom se chtěli zaměřit na CNC řídicí systém, který je dnes bezpochyby podstatnou a nenahraditelnou složkou tohoto procesu. Řídicím systémem přitom většinou rozumíme jak vlastní řídicí počítač, tak i pohony os a vřeten a systémy odměřování polohy.

    Efektivní likvidace obráběcích kapalin

    Obráběcí emulze jsou klíčovým prvkem celé řady obráběcích procesů. Emulze zajišťují chlazení, odvod vznikajících třísek, dočasně pasivují obrobky v průběhu operací a mají spoustu dalších funkcí. Na konci životnosti emulze je nutné zajistit jejich likvidaci. Vyčerpané emulze jsou klasifikovány jako nebezpečný kapalný odpad, takže je nelze jednoduše vylít do kanalizace. Článek pojednává o možnostech likvidace obráběcích kapalin.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit