Témata
Reklama

Plošné brusky - vhodný doplněk vláknového řezacího laseru

Vláknové či CO2 lasery se v kovozpracujícím průmyslu objevují již mnoho let. Stejný druh výrobního podniku však využívá celou řadu dalších zařízení, kterými je rozřezaný materiál nadále zpracováván – ohraňovací lisy, závitořezy nebo zařízení zajišťující povrchovou úpravu po dokončení řezu. Zaměříme se na leštičky a povrchové brusky materiálu.

Základním účelem brusky je odstranění otřepů, které vznikají při řezu materiálu. Je pravda, že moderní lasery dovedou tento efekt téměř odstranit. Setkáváme se zde však s novým fenoménem, kterým je velmi přesně vytvořená – a tedy i mimořádně ostrá – hrana řezaného materiálu.

Dalším požadavkem, a to zejména na leštění, bývá odstranění povrchového poškození při skladování a přesunech materiálu. V obou případech vykonává tuto práci stejný stroj.

Finální produkty po řezu na vlakovém laseru a projití plošnou bruskou
Reklama
Reklama
Reklama

Typy hran podle typu oceli

Černá ocel, která se dělí za použití kyslíku, v místě řezu z podstatné části vyhoří, a to díky obsahu dusíku. V tomto případě se při dostatečném výkonu laseru a vhodném nastavení neobjevují zpravidla zmíněné otřepy a hrana je na omak hladší.

Nerezovou ocel je teoreticky možné také dělit za použití kyslíku či tlakového vzduchu, nicméně tyto plyny se pro dělení nerezu nepoužívají. Důvod je jednoduchý – snížené množství uhlíku a popuštění řezné hrany způsobí, že tato hrana ztratí svou odolnost vůči korozi. Proto se nerezový materiál dělí za využití plynů, které exotermickou reakci nepodporují, ale naopak potlačují. Nejčastěji se za tímto účelem využívá technický dusík ve vysoké čistotě 5.0, který je zárukou zachování vlastností materiálu. Zabráněním hoření uhlíku v oceli dojde u materiálu pouze k jeho tavení a roztavený materiál je vytlačen asistenčním plynem řezem směrem dolů. Při nedostatečném roztavení či nedostatečném tlaku plynu může docházet k zachycení taveného materiálu na spodní straně řezu a vzniku okuje. Horní okraj řezné hrany bývá naopak nebezpečně ostrý.

U barevných kovů – které uhlík neobsahují – se využívá opět principu tavení materiálu, který je vytlačován plynem pod velkým tlakem. I v tomto případě je využit dusík, který je vhodný k prudkému ochlazení okrajů řezu, nicméně jeho čistota může být výrazně nižší než při řezu nerezové oceli. I zde dochází na spodní straně řezu ke vzniku drobného okuje, který může být neznatelný, ale i poměrně rozsáhlý v závislosti na výkonu laseru, tloušťce materiálu a tlaku asistenčního plynu.

Řešením pro rychlé a efektivní odstranění okuje

Řešením pro rychlé a efektivní odstranění okuje je plošná bruska. Tento stroj má v přední části pásový podavač, jehož šířka se určuje podle maximální šířky výrobku. Pokud není možné tento údaj spolehlivě získat, je vhodné uvažovat o stejné šířce, jako je šířka pracovní plochy laseru. Pás je vyroben ze speciálního materiálu s přilnavým povrchem, který zajišťuje dobrou adhezi s výrobkem po celou dobu procesu. Pohyb pásu je trvalý a nastavitelný na ovládacím panelu. Výrobek je pásem zaveden do stroje, kde je jeho povrch očištěn a broušen zpravidla ve dvou krocích.

Postup broušení

V prvním kroku dojde k odstranění hrubších špon a větší síly materiálu pomocí speciálních kartáčů rotujících ve dvou směrech. Druhým krokem je pak broušení speciálním brusným papírem, který je uložen po jednotlivých listech v držácích na rotujícím řemenu. Tento krok dokáže na většině kovových materiálů vytvořit velmi efektní strukturu povrchu, která se může lišit od zcela vyleštěné plochy až po design jednosměrně kartáčované struktury, která je velmi efektní především na nerezovém výrobku.

Materiál s ochrannou fólií

Použití jednotlivých kroků záleží na požadavcích na výrobek. Pokud je řezán materiál s ochrannou fólií, je žádoucí, aby tato fólie zůstala na materiálu i po průchodu strojem. V takovém případě se využívá pouze první stupeň, protože rotující kartáče pouze odstraňují okuje a srážejí ostré hrany celého výrobku včetně otvorů v něm. Ochranná fólie zůstane v tomto případě neporušena. Při požadavku na celoplošné obroušení materiálu se využijí oba stupně zpracování.

Obsluha stroje

Obsluha stroje je velmi jednoduchá. Na přehledném ovládacím panelu se nastaví síla zpracovávaného materiálu, aby bylo zajištěno správné ustavení výšky obou pracovních stupňů. Dále se nastaví rychlost průchodového pásu, která musí reflektovat množství materiálu, jenž bude strojem odstraněn. Posledním krokem je nastavení využití jednotlivých stupňů, případně rychlost rotace kartáčů a hnacího řemenu plošného broušení. Následně se zakládají ručně či automaticky výpalky do stroje a na zadní straně se opět odebírají.

Oboustranné broušení

V případě požadavku na oboustranné broušení je třeba celý proces zopakovat po otočení výpalku. Je možné dodat i stroj, který automaticky provádí broušení po obou stranách, jeho konstrukce je však výrazně složitější a cena více než dvojnásobná.

Laserové výpalky leštěné plošnou bruskou.

Prašnost

Celý proces probíhající uvnitř stroje je velmi prašný. Jemný prach vznikající broušením je ze stroje odsáván výkonným odsávacím zařízením, které je napojeno na filtrační jednotku. Tato jednotka je u kvalitních dodavatelů dodávána se strojem zcela automaticky, protože bez odsávání prachu ze stroje a následné filtrace by docházelo k výraznému opotřebovávání vnitřní mechaniky stroje, o vlivu na zdraví obsluhy a ostatních zaměstnanců nemluvě.

Potřeby plošné brusky

Pro svůj provoz stroj kromě přípojky elektrického proudu a přívodu stlačeného vzduchu nevyžaduje žádné další zdroje. Maximální příkon se u běžně dodávaných typů pohybuje okolo 13 kW, stlačený vzduch lze dodávat běžným kompresorem s tlakem minimálně 6 barů.

Bruska či leštička je pro většinu zákazníků vítaným doplňkem při pořízení laseru, který šetří čas i náklady spojené například s nastavením přesných parametrů řezu u materiálu, který se používá jen velmi výjimečně. Navíc díky druhému stupni pro povrchové leštění dovoluje zvláště u nerezových výrobků tvorbu krásné struktury materiálu, u výrobků z černé oceli naopak přesné a rychlé odstranění stop rzi na povrchu materiálu.

Možnost testování

Testovací stroj je umístěn v Úvalech. Během září bude dočasně přemístěn na veletrh MSV 2017 do Brna do haly Y, kde bude přibližně do poloviny října. K dispozici jsou materiály pro broušení, doporučujeme však k testování donést vlastní materiály, aby nedošlo ke zkreslení výsledných kvalit produktu.

Vaše výpalky pak jsou předávány k dalšímu zpracování vždy v perfektním stavu, s dokonalým vzhledem a bez starostí z pořezání.

4ISP
Umístění na MSV: celá hala Y - Eurazio

Petr Tůma

advertising@4isp.cz

Reklama
Související články
Měřicí technologie pro Průmysl 4.0 v Nitře

Průmysl 4.0 závisí na propojení systémů schopných spolu komunikovat, schopných získávat, vyhodnocovat a sdílet data a na takto zpracované informace reagovat v reálném čase. Údaje z měření jsou nezbytné pro shromažďování informací, které mají být použity při inteligentním rozhodování za účelem zabránit nežádoucím procesním změnám.

Téma: technologie pro výrobu forem

Díly, součásti či výrobky, které spatřily světlo světa díky tomu, že byly vylisovány, odlity či vykovány ve formě, jsou doslova všude kolem nás. Forma je zařízení často velmi složité a komplexní a k její výrobě je potřeba řada špičkových technologií. Následující článek představuje některé z nich.

Na evropské trhy s finanční podporou

První celoevropsky významná akce v oblasti strojírenství a subdodavatelské branže se v příštím roce koná na lipském výstavišti v termínu 2. až 5. března: veletrhy Intec a Z 2021. Také a možná právě v současných obtížných časech zde čeští vystavovatelé a návštěvníci mohou navázat důležité obchodní kontakty a informovat se o nejnovějších trendech a vývoji v oboru. Vystavovatelé z Česka navíc se státní podporou.

Související články
Další veletržní postřehy z EMO 2019

Z pohledu technika lze veletrh EMO v roce 2019 považovat za zdařilý, protože byl více o invenci, kreativitě, vylepšování stávajícího i hledání nových cest. Na veletrhu bylo možné vysledovat několik řekněme fenoménů, které se objevovaly napříč veletrhem. Přitom bych je přímo nepovažoval za trendy, protože obdobné počiny, technika, software i smýšlení byly (u asijských výrobců) k vidění o šest měsíců dříve na veletrhu obráběcích strojů v Pekingu. Nedávám tímto záminku k mezikontinentální diskusi o tom, kdo trendy určuje. V tomto textu zazní několik dalších veletržních postřehů.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Cena MM Award na EMO 2019

Také v roce 2019 došlo na udílení cen MM Award. Jedná se o oficiální a jediné ceny udělované na veletrhu EMO. Porota i letos vybírala z mnoha přihlášených exponátů, nejen německých výrobců. Do užšího výběru se jich dostalo jen pár, a nakonec bylo rozdáno pět hlavních cen v pěti kategoriích. S prázdnou neodešly ani firmy, jejichž produkty se ocitly na druhém a třetím místě. I v tomto roce došlo k jistému „posunu“ ve vnímání obsahu jednotlivých kategorií, a tedy i oceněných produktů. Pojďme se podívat na vítězné exponáty podívat jednotlivě. Je to lehký nástin toho, jak EMO vidí němečtí kolegové.

Prestižní ocenění Zlatá medaile

Výjimečnost nástroje FreeTurn skupiny Ceratizit potvrdila na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu odborná porota prestižního ocenění Zlatá medaile. Ocenění za inovaci ve zpracovatelské technologii bylo společnosti uděleno za inovativní metodu technologie podélného a čelního soustružení, kdy je hrubování, dokončování a obrábění kontur realizováno pomocí jediného nástroje. Společně s progresivní obráběcí metodou High Dynamic Turning zvyšuje nástroj FreeTurn dynamičnost a efektivnost procesu soustružení.

MSV představí svět budoucnosti

Mezinárodní strojírenský veletrh vstupuje do svého již 61. ročníku. Během let se z něj stal nejrenomovanější oborový veletrh. Je tedy jasné, že řídit jej tak, aby renomé neztratil, není nic snadného a vyžaduje to člověka nejen schopného, ale i zkušeného. Současný ředitel, Ing. Michalis Busios, bezesporu splňuje obojí. Dokladem je skutečnost, že pro veletrh úspěšně pracuje již od roku 2008.

Formárenský veletrh se blíží

Již třetí ročník formárenského veletrhu Moulding Expo v druhé polovině května bude hostit výrobce forem a nástrojů a dodavatelé potřebných technologií ve Stuttgartu. Pořadatelé sezvali novinářskou obec do slovinské Lublaně, kde prozradili několik detailu o blížícím se veletrhu. Součástí tiskové konference byla také návštěva místních nástrojáren a výzkumného centra pro formárenství.

AMB lámalo rekordy

V září proběhl ve Stuttgartu letošní nejprestižnější evropský veletrh zaměřený na obrábění kovů – AMB 2018. Letos již byla otevřena nová hala číslo 10, která nese jméno Paul Horn. Výstavní plocha se tím rozšířila na více než 120 tisíc metrů čtverečních a byla také beze zbytku zaplněna. Rekordní rovněž byla nejen účast 1 553 vystavovatelů, ale i 91 016 návštěvníků, z nichž 18 % přicestovalo ze zahraničí – z celkem 83 zemí světa.

Evropskou veletržní sezónu 2019 opět zahájí Lipsko

Lipské průmyslové veletrhy Intec a Z otevřou brány výstaviště pro svůj další ročník již ve dnech 5. až 8. února 2019. Výhodný termín konání hned na začátku roku znamená pro vystavovatele a návštěvníky z České republiky ty nejlepší předpoklady pro navázání či prohloubení obchodních kontaktů na mezinárodní strojírenské a subdodavatelské scéně.

TOSmeet & TOSday 2018

Zákaznický den ve firmě TOS Varnsdorf tradičně patří k vyvrcholení půlročního maratonu open houses, které pořádají téměř všechny výrobní a obchodní společnosti v komoditě obráběcích strojů pro své zákazníky a obchodní partnery. Zejména u výrobních firem je neopakovatelnou příležitostí zavítat do jejich provozů, zhlédnout zdejší technologické možnosti, být přímo od zdroje informovaný o žhavých novinkách a technologických řešeních, a v neposlední řadě pak potkat a pohovořit se známými lidmi.

Perspektivy čínského draka

Již několik let vám pravidelně v tomto čase přinášíme reportáže ze dvou klíčových strojírenských veletrhů celého asijského kontinentu, které jsou určitým barometrem srovnání postupného vývoje čínských výrobců obráběcích strojů a komponent, ale i pohledem na zvolené marketingové strategie nadnárodních společností při jejich penetraci na zdejší čínský trh – největší a nejprogresivněji rostoucí na světě. V lichých letech se v Pekingu v dubnu koná veletrh CIMT (China International Machine Tool Show), v sudých přibližně ve shodné době pak v Šanghaji veletrh CCMT (China CNC Machine Tool Fair). Aktuální postřehy z každého dne veletrhu jsme přinášeli prostřednictvím redakčního portálu mmspekturm.com a sociální sítě facebook, s tradičním komplexnějším pohledem na veletrh a čínský komoditní trh jako takový přicházíme nyní.

Srdce obrábění kovů bije ve Stuttgartu

Na AMB se od 18. do 22. září již po devatenácté sejdou odborníci na třískové obrábění kovů. Více než 1 500 vystavovatelů představí výsledky svého vývoje a inovace na hrubé výstavní ploše více než 120 000 m2. Vypadá to dobře, AMB 2018 bude největší veletrh AMB všech dob.

Obráběcí stroje pro produkční výrobu

Po sérii článků v minulém vydání se v posledním poohlédnutí po letošním hannoverském veletrhu EMO věnujeme důležité oblasti, a to jednoúčelovým strojům. I v letošním ročníku byla část expozic věnována této komoditě pro produkční výrobu a my se podíváme, co trh zákazníkům nabídl. Proč? Menším dílem proto, že se jim dlouhá léta autor (nejen) profesně věnuje, dílem podstatným proto, že jsou na nich „bytostně“ závislé veškeré obory nejen strojírenské či technické, ale i stavebnictví, telekomunikace, zdravotnictví a další.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit