Témata
Reklama

Přimazávání olejovou mlhou

Přimazávání olejovou mlhou, označováné též jako minimální mazání olejovou mlhou, se používá při dokončování kalených tvarových dílců, dělovém vrtání, závitování, tváření, dělení materiálu a jiných operacích. Tento způsob chlazení a mazání, resp. přimazávání se nerozlučně zařadil mezi chlazení emulzí, proudem oleje a chlazení vzduchem.

Při přimazávání olejovou mlhou se mazací aerosol s chladicím účinkem vytvořený z ekologického (odbouratelného) oleje směřuje tryskou, popř. více tryskami do místa řezu, respektive k břitu nástroje. Olejová mlha se používá tam, kde chladicí kapalina má malý mazací účinek, nebo tam, kde vlivem vysoké teploty v místě řezu dochází k jejímu odpařování (např. při HSC obrábění kalených dílců) a tím i k velkým tepelným šokům břitu nástroje.

Výhody přimazávání olejovou mlhou

Mazací účinek olejové mlhy je výraznější než účinek chladicí. Přístroj pro přimazávání olejovou mlhou se skládá z nádržky na olej, regulačních prvků a rozvodu se směšovacím prvkem. Přimazávání olejovou mlhou přináší následující výhody:

  • snadné a rychlé nasazení ve všech oblastech technologií;
  • vyšší životnost nástrojů o 20 až 40 %;
  • vysokou kvalitu obrobeného povrchu.
Reklama
Reklama
Reklama
Schéma vzniku mazacího aerosolu v koaxiální trysce

Oblasti praktického použití

Systémy přimazávání olejovou mlhou lze aplikovat pro všechny třískové technologie, jako soustružení, frézování, vrtání, vrtání dělovými vrtáky, řezání a tváření závitů, dělení materiálů pásovými, kotoučovými pilami. Přimazávání olejovou mlhou se uplatňuje taktéž v oblasti tváření a lisování plechů. Jednoznačným plusem je malé množství spotřebovaného oleje a rovnoměrnost olejového povlaku na tvářeném povrchu.

Firma Semaco tools and software, s. r. o., dodává ucelenou řadu zařízení pro minimální přimazávání olejovou mlhou. Výběr vhodného přístroje se řídí technologií, kde má být nasazen. Specifickou technologií a kladenými nároky na zařízení pro přimazávání olejovou mlhou je technologie dělového vrtání. K tomuto účelu byl vyvinut přístroj VM1, který má již svou pevnou pozici na trhu. VM1 je vybaven tlakovým zásobníkem oleje, regulací tlaku oleje a průtoku vzduchu. Součástí dodávky VM1 pro dělové vrtání je aretační tyčka, hadice a adaptér pro upnutí dělového vrtáku.

Dalším přístrojem v řadě je VM2, který vzhledem ke svému určení nemá tlakovou nádobku na olej. Dávkování a koncentrace olejové mlhy se jemně reguluje prostřednictvím pulzní dávkovací pístové pumpy, u níž lze regulovat frekvenci a zdvih pístu. Řada je zakončena přístrojem VM3, který je principiálně nejjednodušší, jedná se o ekonomickou variantu. VM3 se používá tam, kde není nutné přesné dávkování olejové mlhy a není požadován velký průtok. Oblasti použití přístrojů řady VM jsou uvedeny v tabulce. Přístroje VM1, VM2 a VM3 byly vyvinuty v ČR a jsou zde i vyráběny.

Nasazení není náročné

Nasazení zařízení pro přimazávaní olejovou mlhou není náročné a není třeba mít z něho obavy. Pro zprovoznění přístrojů řady VM je zapotřebí pouze přípojka stlačeného vzduchu o tlaku 3,5–7 barů, jinak k funkci není třeba žádná další energie, např. elektrická. Přístroje jsou čistě mechanické a bezúdržbové. Provoz zařízení VM nevyžaduje instalaci či dodatečnou instalaci odsávacích zařízení par a částic na strojích.

Dělové vrtání a VM1

Vrtání hlubokých otvorů malých průměrů klasickými HSS vrtáky či ,,speciálními“ vrtáky pro dlouhé otvory vytvořené svařením klasického vrtáku s kulatinou rozhodně nepatří mezi produktivní způsob obrábění. Jedinou produktivní možností je zavedení technologie dělového vrtání, respektive použití dělových vrtáků. Dělové vrtáky se vyrábějí v průměrech od 0,9 do 50 mm a délkách až 6 000 mm. Co je pro zavedení technologie dělového vrtání potřeba? Při vrtání na stávajícím stroji postačuje připojit pouze celý komplet VM1, tlakový vzduch a použít dělový vrták odpovídajícího průměru. Výsledek se záhy dostaví, počítat lze s 80–90% úsporou času, resp. strojní kapacity.

Přístroj VM1 je určen zejména pro dělové vrtání.
Přístroj VM2 pro širokou oblast použití
Ekonomická varianta – přístroj VM3

Přimazávání olejovou mlhou je jedním ze způsobů vedoucích ke snižování výrobních nákladů, především v oblasti technologie dělového vrtání, resp. vrtání chladicích kanálů forem a rámů. Přístroje VM jsou jednoduché pro obsluhu, jsou mobilní, přenosné na další stroje, a proto jsou velmi oblíbené v zakázkové či kusové výrobě. Nicméně své pevné místo mají i v sériové výrobě při závitování, dělení materiálu nebo tváření. S nalezením optimálního řešení z hlediska volby zařízení VM a navazující technologie pomůže firma Semaco tools and software, s. r. o.

Ing. Tomáš Prášil

Semaco tools and software

www.semaco.cz

tomas.prasil@semaco.cz

Chybějící tabulku naleznete v tištěné verzi časopisu.

Reklama
Vydání #7,8
Kód článku: 80709
Datum: 09. 07. 2008
Rubrika: Výroba / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
Prestižní ocenění Zlatá medaile

Výjimečnost nástroje FreeTurn skupiny Ceratizit potvrdila na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu odborná porota prestižního ocenění Zlatá medaile. Ocenění za inovaci ve zpracovatelské technologii bylo společnosti uděleno za inovativní metodu technologie podélného a čelního soustružení, kdy je hrubování, dokončování a obrábění kontur realizováno pomocí jediného nástroje. Společně s progresivní obráběcí metodou High Dynamic Turning zvyšuje nástroj FreeTurn dynamičnost a efektivnost procesu soustružení.

Brousicí centrum pro hospodárnou výrobu

Brousicí centrum UW II F od firmy Saacke v mnoha detailech předčí očekávání svých zákazníků. Z hlediska výkonnosti, velikosti a hmotnosti se řadí mezi již zavedené typy brusek UW I F a UW I D a vytváří tak ideální podmínky pro maximální přidanou hodnotu.

Produktivní vrtání otvorů do hliníku

Výrobci automobilů produkují čím dále více dílů z hliníku s cílem snížit hmotnost vozidel i spotřebu paliva. S ohledem na tuto tendenci je proto jasné, že vzniká poptávka po vrtácích použitelných pro výrobu otvorů ve součástkách z hliníkových slitin. Musí být zároveň schopny zajistit vysokou produktivitu, nízké náklady na otvor, dlouhou a konzistentní životnost, vysokou opakovatelnost i bezpečnost procesů.

Související články
Úspora vedlejších časů

V současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělánV současné době se firmy v České republice potýkají s nedostatkem pracovníků. Obzvláště citelná je tato situace v oblasti strojírenství, kde jsou na pracovníky kladeny vyšší požadavky na vzdělání a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci. í a praxi v oboru. Nelze ani očekávat, že se situace sama zlepší nebo nás zachrání zahraniční pracovníci.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Inovace ve srážení hran velkých ozubených kol

Chamfer Contour Milling skýtá výrobcům velkých ozubených kol pro nákladní automobily flexibilní a hospodárný proces pro jejich stále důležitější operace zkosení hran / odstraňování otřepů.

Univerzální brusky pro broušení na kulato

Úzké tolerance a obtížně obrobitelné materiály - pro hospodárnou výrobu velmi přesných válcových obrobků vertikálním, vnějším a vnitřním broušením na kulato je zapotřebí pokroková strojní technologie. Společnost Okamoto nabízí široké portfolio řešení, která vyhovují všem požadavkům průmyslové výroby. Příkladem jsou univerzální CNC brusky IGM4VSP a UGM5V, které při broušení na kulato dosahují přesností v řádu mikrometrů.

Automatizovaná upínací technika

Optimalizované technologie a procesy zajišťují ve výrobních firmách stále větší produktivitu. To platí i pro centrické svěráky, které se používají například pro stacionární upínání kulatých a čtvercových obrobků na nejrůznějších obráběcích strojích.

Nový pohled na moderní CAM programování v praxi

Při své dennodenní praxi se odborníci firmy Grumant u svých zákazníků opakovaně setkávají s tím, že jsou programy připravovány přímo na strojích. Důsledkem toho jsou ztráty strojní kapacity a dále dochází ke ztrátě kontroly nad výrobním procesem z hlediska použitých strategií a řezných podmínek. Ani tam, kde se již používá CAM programování, nemusí být vyhráno. O tom, jak revolučně vidí CAM programování ve firmě Grumant, pojednává tento článek.

Řezné kapaliny zvyšují výkonnost při soustružení závitů

Závity jsou strojně obráběné prvky, se kterými se lze běžně setkat prakticky ve všech průmyslových odvětvích. A přesto, že se soustružnické závitořezné operace využívají už celá desetiletí, stále ještě se daří dosahovat v tomto procesu pokroků, zejména pokud jde o problematické materiály, jako jsou korozivzdorné oceli, žáruvzdorné slitiny (HRSA) nebo titan. Jako příklad lze uvést vývoj soustružnických závitořezných nástrojů, které jsou opatřeny přívodem řezné kapaliny z horní i ze spodní strany, jehož kombinovaná přesnost přináší prodloužení životnosti nástroje a zvýšení kvality závitů a otevírá potenciál pro použití vyšších hodnot řezných parametrů. Tento pozitivní vliv ještě více vyniká při obrábění problematických materiálů.

Progres v navyšování podílu na trhu

Skupina Plansee Group dosáhla v hospodářském roce 2017/18 konsolidovaného obratu 1,3 miliardy euro, což znamenalo nárůst o 11 % ve srovnání s předchozím obdobím. V rámci bilanční tiskové konference konané v Reutte o tom informovali členové představenstva Bernhard Schretter a Karlheinz Wex.

Nové perspektivy v obrábění titanových draků letounů

Rostoucí využití titanu pro aplikace v leteckém průmyslu je za poslední léta velmi dobře zdokumentováno. Stejně tak se tématem diskuze a zkoumání staly i problémy spojené s efektivním, produktivním a vysoce kvalitním obráběním tohoto oblíbeného materiálu. Každá obrobna chce samozřejmě při frézování titanu optimalizovat výkonnost použité frézy, ale bez vhodných technologií a správného know-how to nemusí být až tak snadné. Díky převratnému objevu se však v současnosti začínají v této oblasti věci měnit.

Chytré měření upínací síly

Společnost Kelch uvede ve 3. čtvrtletí 2018 na trh novou generaci přístroje Safecontrol 4.0. Osvědčený systém měření upínací síly ve vřetenu obráběcího stroje je kompletně přepracován a poskytuje nyní uživatelům prostřednictvím vlastní aplikace maximální flexibilitu. Další výhodou je vysoká spolehlivost a v neposlední řadě moderní ergonomický design a jednoduché ovládání.

Proč používat strategii trochoidního frézování?

Strategie trochoidního frézování byla na trh díky svým výhodám uvedena už před několika léty, ale přesto se často setkáváme se zákazníky, kteří používají výhradně tradiční metody obrábění. Důvodem nejsou nedostatečné možnosti strojového parku nebo absence kvalitního CAM systému pro programování. Důvodem je nejčastěji obecná neznalost této strategie frézování a konzervativní myšlení.

Nové nástroje z opotřebovaných nástrojů

Není-li možné nástroje ze slinutého karbidu dále přeostřovat, zbývá většinou pouze jedna možnost – odho-dit je do šrotu. Použití nově vyvinuté metody recyklace však nyní umožňuje tyto opotřebované nástroje využít jako výchozí polotovar pro výrobu nástrojů nových.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit