Témata
Reklama

Proč si vybrat kvalitní rychloběžná vrata pro průmyslové účely?

Jelikož žádné dva provozy nejsou na chlup stejné, je naprosto logické, že mají odlišné požadavky na vratové výplně vjezdů zvlášť v interiéru i exteriéru budov. A přesně těmito parametry byste se měli řídit i při jejich výběru.

Kde se používají rychloběžná fóliová vrata

Díky své lehké konstrukci jsou ideální do všech vjezdů s vysokou frekvencí provozu. Setkáte se s nimi v exteriéru i interiéru chladírenských a potravinářských provozů, u mycích linek, ve skladech nebo depech.

Proč rychloběžná vrata

1. Výrobek na míru

Rychloběžná vrata nejsou z těch produktů, která by se hromadně vyráběla na sklad, protože každý zákazník potřebuje jiné rozměry, vlastnosti a konfiguraci produktu. Vrata na zakázku budou díky tomu splňovat vše, co požadujete.

2. Odolnost materiálu

Vratový pancíř, ze kterého jsou vrata vyrobená, tvoří tvrzená plastová fólie. Ta odolává olejům, tukům a dokonce i UV záření. Jen díky tomu je možné tato vrata v takové míře používat v chemickém a potravinářském průmyslu.

3. Samoopravitelnost

Při vytržení z vodících lišt se fólie během otevření a zavření vrat sama vrátí do původní polohy, zcela automaticky bez toho, aniž byste vy nebo montážní firma museli zasahovat.

4. Konstrukce bez pevných prvků

Celá plocha rychloběžných vrat neobsahuje žádné výztuhy, lišty ani další pevné prvky, které by se při nárazu do překážky mohly poškodit.

5. Ochranné prvky

Bezpečnosti osob pohybujících se v okolí vrat samotných je velmi důležitá. Proto je vedle téměř nepoškoditelné fólie standardní součástí vrat infrazávora a detektor překážek.

6. Barvy a prosvětlení

Fólie je k dispozici v 8 barevných provedeních. Na vyžádání můžete dostat i rozšířený vzorník. Nespornou výhodou plastového vratového křídla je možnost prosvětlení prostoru pomocí průhledných prvků. Fólii je možné doplnit o okénka nebo provzdušňovací síťky.

7. Speciální vrata

Vedle standardních modelů najdete v nabídce rychloběžných vrat i speciální provedení do nízkých teplot (až do -30°C) pro mrazírenské a chladírenské provozy, vrata do prostorů se zvýšenými nároky na čistotu a časté mytí nebo vrata osazená fólii s integrovaným únikovým východem.

Chcete poslat cenovou nabídku nebo máte další dotazy? Kontaktujte přímo značku Minirol prostřednictvím jejího oficiálního webu.


Komerční článek

Související články
Průmyslová vrata Minirol se hodí do každého odvětví i prostoru

Pasují téměř kamkoliv - do venkovního vjezdu i pro vnitřní oddělení skladu nebo výrobních hal. Pod hlavičkou značky Minirol najdete hned dva typy průmyslových vrat. Díky tomu tyto produkty dobře poslouží v místech s celou řadou specifik - splní požadavek na odolnost vůči častému otevírání, zvládnout průjezd rozměrných vozidel, vyhoví nárokům na bezpečnost a hygienu.

Představujeme fóliová vrata - od klasických po speciální pro chladírenské provozy

Fóliová nebo také rychloběžná vrata jsou ideální pro provozy s velmi intenzivní dopravou, a to pro vnitřní i venkovní použití. Rolovací vrata tvoří vratové křídlo z fólie, které se navíjí na hřídel a je po celé výšce vedeno v zipové vložce vodící lišty. Konstrukce vrat je z nerezové nebo pozinkované oceli.

Jak vznikají venkovní rolety?

Napadlo vás někdy, jak se takové venkovní stínění vyrábí? Nás ano, a proto jsme vám sepsali, jak vypadá celý postup: od prvního nápadu až po finální montáž u vás doma.

Související články
Jaký typ průmyslových vrat se hodí právě pro váš provoz?

Průmyslová vrata jsou hlavním vstupem do výrobních hal, skladů nebo továren. Pendlováním lidí a nákladních aut sem a tam po celý den jsou vystavena velkému náporu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Podíl architektury na konkurenceschopnosti firmy

Česká architektura zažívá po letech stagnace svůj restart. Poptávka po kvalitním designu a funkčnosti staveb je na vzestupu. Jak si stojí česká komerční a průmyslová architektura, jak ovlivňuje image firmy, její kulturu, včetně mediálního obrazu, na to se naše redakce zeptala Ing. arch. Jiřího Opočenského.

Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Budoucnost výroby tkví v inovacích Část 4. Využití modelu BIM

Jsme zemí s průmyslovou tradicí, díky níž jsme se z provincie stali jednou ze předních ekonomik světa. Dnes ale nedokážeme plně využít inovační potenciál a zaostáváme za vyspělou Evropou. Co nás brzdí? Seriál, který připravují odborníci společnosti Autodesk, se na příkladech dobré praxe snaží nastínit možné cesty, jak by firmy a jedinci mohli zvýšit svůj potenciál a tížený efekt

Praktický výzkum nám dělá svět lepším

Prof. Ing. Milan Gregor, PhD. se narodil v Prievidzi a dětství prožil v Necpaloch. Zde u příležitosti oslav 600. výročí první písemné zmínky byl v roce 2015 oceněn Cenou primátorky Prievidzy za mimořádné zásluhy v rozvoji hospodářství, vědy a techniky a šíření dobrého jména Slovenské republiky v zahraničí.

Dvacet let ve výrobě ocelových konstrukcí

Moravská firma Motor Lučina je předním exportérem ocelových konstrukcí ve střední Evropě. Svůj úspěch majitelé postavili na zkušenostech z krize. „Rok 2010 byl pro nás nejhorší v historii firmy. V době celosvětové krize, kdy jsme bojovali o zachování firmy, jsme zjistili, že nás okrádá náš vlastní generální ředitel. Ztráty byly ohromné. Dnes, po letech, nám to paradoxně několik desítek milionů zase přineslo, jelikož jsme se poučili. Pro firmu není nic horšího, než když se ji dvacet let daří. Dokud nepoznáte dno, tak se od něho nemůžete odrazit,“ říká jeden z majitelů společnosti Motor Lučina Tomáš Polach, který se s redakcí MM Průmyslového spektra podělil o své zkušenosti s podnikáním.

Budeme cestovat vagony bez oken?

Ve dnech 20.–23. září 2016 se v Berlíně konal 11. ročník veletrhu InnoTrans. Jedná se o největší mezinárodní veletrh dopravních technologií, inovačních komponentů, vozidel a systémů na světě. Jedním z českých vystavovatelů byla společnost UniControls, která na veletrhu oslavila 25 let od svého založení a pozvala nás na prohlídku veletržního stánku.

Festival Česká inovace 2014 je již minulostí

Pátek, nikoliv 13., ale 14. března 2013 patřil inovacím. Jak jsme vás průběžně na facebookových stránkách MM Průmyslového spektra aktuálně informovali přímo z dění z pražské Národní technické knihovny, konal se zde Festival Česká inovace. Cílem soutěže i festivalu samotného je pomoci zajímavým nápadům uplatnit se na trhu, vzájemně jejich autory propojit a spoluvytvářet tak inovativní prostředí v Česku. Organizátorem festivalu je Česká inovace a společnost Blue Events.

Průmyslová vrata Minirol se vyrábí na míru pro průjezd rozměrných dopravních prostředků

Náročné provozy by si při svých požadavcích a parametrech nemohly dovolit fungovat pouze s běžnými rolovacími vraty. Na uzavření a zajištění průmyslových, obchodních a dopravních podniků jsou kladena vysoká kritéria – bezpečnost, životnost vrat, odolnost vůči zátěži a odpovídající rozměry pro průjezd velkých nákladních vozidel.

Ideální řešení operativní manipulace pomocí BT Tyro LHE130

Všestranný a cenově velice dostupný ruční elektrický paletový vozík BT Tyro LHE130 výhodně kombinuje vlastnosti elektrických nízkozdvižných vozíků a ručních paletových vozíků a je optimálním řešením rychlé příležitostné horizontální manipulace s břemeny do 1 300 kg. Li-ionová technologie zajišťuje vysokou operativní a energetickou účinnost elektrického pojezdu i zdvihu.

Bezpečnost: Vysokopevnostní řetězy a údržba

Pro bezpečnost provozu řetězových a vázacích prostředků je třeba myslet na jejich pravidelnou kontrolu. Ta může pohodlně proběhnout u vás ve firmě. Vše s odkazem na EN 818 a EN 1677.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit