Témata
Reklama

Pronájem komunikačního systému jako řešení prodeje

Firma budující si spolehlivé procesy v oblasti e-commerce si nekupuje výpočetní techniku a software a nevytváří potřebné komunikační napojení do sítě Internet a na jednotlivé GSM operátory v tuzemsku i zahraničí, ale pouze si pronajímá ucelené řešení a tím je komunikační systém UBTS společnosti Fincom.Net.

Rychlý rozvoj internetu vzbuzuje u většiny podniků optimistické prognózy v oblasti elektronického prodeje neboli e-commerce. Společnosti očekávají, že se internet stane důležitým kanálem prodeje jejich produktů a služeb a významně zlepší jejich finanční výsledky. Tato jednoduchá očekávání jsou obvykle pro realizaci implementace rozhodující. Avšak žádná společnost se neobejde bez pečlivého nastavení elektronického prodejního kanálu a jeho integrace do komplexního dodavatelského systému firmy. V podstatě jde o to, jak zpřístupnit a správně využít obchodní informace uložené uvnitř společnosti (např. v informačním systému pro celopodnikové řízení - ERP) všemi zúčastněnými stranami, jako jsou např. obchodní zástupci, zákazníci, partneři, marketingoví pracovníci, výrobní manažeři apod. Nástrojem k zajištění e-commerce požadavků může být tzv. komunikační systém, který dokáže pracovat nejen prostřednictvím internetu, ale také např. velmi dobře využívat funkcí běžného mobilního telefonu a dalších komunikačních kanálů.
Reklama
Reklama
Reklama

Současné požadavky na e-commerce

Všichni zřejmě vnímáme nynější těžkosti technologických a především internetových společností (nazývaných "dot-com" pro jejich často internetový název s koncovkou .com) na světových burzách. Krach dot-com společností se však ve skutečnosti neodehrál na burze; tyto firmy svůj boj prohrály již při svém vzniku. Klesající akcie dot-com podniků byly důsledkem nerespektování podnikatelských zvyklostí, běžných ve všech průmyslových odvětvích - strojírenstvím počínaje a maloobchodem konče. Dot-com firmy se soustředily výhradně na to, aby na internetu vybudovaly elektronický obchod, který by zajistil co nejvíce příjmů. Zapomněly ovšem vybudovat komplexní distribuční systém, který by prodejní aktivity důsledně provázal s logistikou, administrativou, marketingem, podporou zákazníků a dealerů a s dalšími obvyklými firemními procesy.
Řečeno z jiného úhlu, běžné fungující firmy dnes při budování elektronické komerce řeší poněkud jiné, prozaičtější problémy. Například různost vyráběného a dodávaného sortimentu klade na informační systémy řadu odlišných požadavků. Je rozdíl dodávat výrobky pro hotelová zařízení (židle, stoly, příbory), kompletovat a dodávat strojírenské výrobky obsahující řadu komponent od různých výrobců, nebo prodávat stavební materiál, kde klíčovým prvkem je logistika. Stále větší roli hrají také kontakty se zákazníky prostřednictvím systémů pro řízení vztahů se zákazníky (známé pod zkratkou CRM - Customer Relationship Management), které by měly být napojeny přímo na systémy elektronického prodeje (e-commerce).
Základní požadavky na systémy elektronické komerce proto obsahují:
  • zajištění distribuce produktových informací on-line všem pracovníkům - např. změna položky zadaná jednou do systému se musí projevit všude v reálném čase, především u obchodníků;
  • umožnění konfigurace výrobků - produkty se dnes vyrábějí na přání zákazníka a ten musí mít možnost nakonfigurovat si produkt podle svých potřeb;
  • snadnou komunikaci s partnery - např. upozorňování dodavatelů, distributorů a dealerů na různé prodejní a marketingové akce apod.;
  • komunikaci se zákazníkem - např. v případě dlouhých dodacích lhůt informovat zákazníka o postupu realizace objednávky.
  • Analýza informací a marketingové nástroje - systém musí mít schopnosti vyhodnotit prodejní informace a případně realizovat následnou marketingovou kampaň.

    Pronájem komunikačního systému

    U malých a středně velkých společností jsou dalším z klíčových požadavků na e-commerce systém jeho celkové náklady na vlastnictví. Cena za hardware, software a implementační služby na zavedení moderního řešení často překračují reálné možnosti společností. Navíc v případě požadavku na zajištění komplexního komunikačního systému představuje např. vybudování GSM systému pro zasílání zpráv na mobilní telefony nepřekonatelnou technologickou bariéru i pro ty největší české firmy.
    V tomto případě se jako ideální jeví využít tzv. outsourcingových služeb, tj. služeb pronájmu konkrétního systému. Jejich výhody jsou jednoznačné: nevyžadují velkou počáteční investici ani obrovský personál na jeho údržbu či instalaci. Implementace u provozovatele aplikace je poměrně snadná a rychlá a nijak nezatěžuje jeho souběžně probíhající obchodní aktivity. Nicméně asi největší výhodou e-commerce systému pronajatého formou outsourcingu je obsažené know-how pro řízení elektronických prodejních procesů. Kvalifikované obchodní a marketingové postupy, které obvykle musejí být podloženy několikaletými zkušenostmi, získává tak podnik jako službu v rámci pronajatého systému.

    Přínosy komunikačního systému

    Princip komunikačního systému, který společnostem umožňuje zapojit do svých obchodních aktivit také možnosti obchodování po internetu (e-commerce) a obchodování s využitím mobilních telefonů (m-commerce), spočívá v nalezení nejčastějších potřeb v rámci obchodního kanálu, a to jak mezi firmami, tak směrem ke koncovým zákazníkům. K těmto potřebám se řadí funkce elektronického katalogu, elektronické prodejny (e-shop), řízení elektronického kanálu, elektronické pořízení materiálu, transakční extranet, zasílání GSM zpráv při transakci apod.
    Takto definovaný komunikační systém může dané společnosti poskytnout tyto základní výhody:
  • odstranění technologických bariér spojených s instalací nákladných internetových a GSM technologií;
  • odbourání personálních bariér při používání počítačových technologií a jejich nahrazení běžnými a jednoduššími mobilními telefony;
  • možnost personalizace služeb poskytovaných komunikačním systémem;
  • eliminace chyb při pořizování objednávek, zejména v případech složité konfigurace produktů, různých cen pro různé klienty apod.;
  • možnost sledování stavu vyřizování objednávek;
  • rychlá komunikace změn v cenách a v portfoliu produktu na prodejní kanál a zákazníky;
  • rychlá zpětná vazba od partnerů a zákazníků.
  • Jak již bylo na počátku řečeno, firmy, které se rozhodnou využívat komunikační e-commerce systém, jsou motivovány očekávanými finanční přínosy. Zde je nutno upřesnit, že komunikační systém je pouze prvním předpokladem pro zlepšení obchodních výsledků, tj. pouze nezbytnou, nikoliv postačující, podmínkou úspěchu. Komunikační systém zajistí vyšší efektivitu obchodních zástupců a prodejních kanálů, zefektivní marketingové akce, sníží administrativní náročnost prodeje a zlepší informace a služby zákazníkům. To znamená, že celkově zlepší a zpřehlední prodejní procesy ve firmě. Tím hlavním faktorem úspěchu a finančního růstu však stále zůstává dobrý strategický plán a tým lidí, kteří společnost řídí.
    Reklama
    Vydání #1,2
    Kód článku: 20109
    Datum: 06. 02. 2002
    Rubrika: Informační technologie / Internet
    Autor:
    Firmy
    Související články
    Sběr (léčivých bylin) dat z výroby

    Ano, sběr bylin sem nepatří a je to špatně (?????). Anebo ne tak docela? No, byliny se obvykle sbírají proto, aby po svém zpracování pomáhaly léčit, hojit a podobně. Co to má se sběrem výrobních dat společného? Na první pohled pramálo - ale je to tak úplně pravda?

    Blockchain je veřejný

    Česká republika - na rozdíl od většiny světa - má k dispozici veřejný blockchain. Nebo přesněji: veřejný blockchain, který je dostupný celému světu, vznikl v České republice.

    Přesolená polévka a podnikové plánování

    Už pár let jsme všichni s velkou chutí ujídali z polévky, která se vařila v kotli globální ekonomiky a jejími nejkvalitnějšími ingrediencemi byly nízká nezaměstnanost a hospodářský růst. A každý přitom čekal, kdy do tohoto stále více se přehřívajícího kotle neviditelný šéfkuchař trh přisype něco, po čem nám ta delikatesa začne pomalu opět hořknout na jazyku. Delší dobu se mluvilo o nejistém směřování čínského hospodářského zázraku, který dosud významnou měrou ovlivňoval jakžtakž pozitivní statistiky WTO a vedle toho analytici průběžně strašili odhady, která bublina praskne jako první.

    Související články
    Udržitelnost v oblasti procesní výroby

    Každý chce mít udržitelné produkty a prodejci stále více tlačí na výrobce, aby dodávali zboží vyhovující novým preferencím zákazníků, kteří žádají ekologičtější a čistší varianty.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    Pomocník pro řízení strategické změny

    Dobře zvládnuté řízení strategické změny je základem pro přežití firmy v podmínkách dnešního neustále se měnícího trhu. Plánování je dnes extrémně důležité, ale stejně tak je důležité umět plány i upravovat a měnit. V tom vám mohou velice efektivně pomoci moderní podnikové informační systémy, jako jsou Helios Orange a Helios Green.

    Sběr dat, analýza a predikce pro rychlé děje

    Společnost DEL vyvinula a nabízí vlastní systém delMES pro on-line sběr dat, který firmám umožňuje firmám šetřit náklady nejen v údržbě, ale díky predikci omezit i případné ztráty, které by jinak vznikly zastavením výrobní linky. Firma systém postupně rozšiřuje o další moduly týkající se predikce a zpracování rychlých dějů.

    Práce s daty umožňuje předvídat budoucnost

    Každý byznys potřebuje plánovat. Potravinářský průmysl potřebuje plánovat inteligentně. V tomto odvětví panuje tvrdý konkurenční boj a produkt, který poměrně rychle podléhá zkáze, je jenom dalším důvodem, proč celý systém musí fungovat bezvadně, rychle a efektivně.

    Jaké otázky si pokládat při volbě ERP systému?

    Největší výzvou současnosti je změna. Trh je neustále v pohybu a výrobní podniky stejně jako high-tech společnosti se už neobejdou bez kvalitního podnikového softwaru. ERP systémy se tak stávají nezbytnou platformou, která podporuje efektivní fungování společnosti od výroby, obchodu až po servis.

    Vznik chytrého průmyslu

    Digitalizace a mobilita mají v průmyslu stále větší význam. Počet zařízení připojených k internetu neustále vzrůstá a konektivita roste nejrychlejším tempem právě ve výrobě. V průběhu několika uplynulých let zaujala společnost SKF přední místo v tomto odvětví a téma Průmyslu 4.0 posouvá do oblasti „smartifikace průmyslu“.

    Nejčastější problémy v řízení skladového hospodářství

    Ať už se jedná o materiál potřebný pro výrobu, o polotovary nebo o uskladněné hotové výrobky, řízení skladových zásob je ve výrobních podnicích důležitou součástí firemních procesů, která s sebou nese také nemalé náklady.

    Mít, či nemít ERP, to je otázka!

    Investice do podnikového informačního systému je imperativum současnosti. Skoro se zdá, že firma bez ERP nemůže existovat. Přínosy implementace pro řízení podniku jsou ve většině případů nesporné a zásadní. Zavedení ERP je ale zároveň finančně i časově náročná záležitost. Nejde pouze o nákup univerzálního a samospasitelného softwaru nebo hardwaru, ale o výsledek společné práce dodavatele systému se zákazníkem.

    Současná tendence při práci s plechy a kovy? Automatizace procesů

    Neúprosný trend dnešních dní velí: preciznost především. Právě přesnost je totiž u odvětví, ve kterých se pracuje s kovy a plechy, hlavním jmenovatelem úspěchu. Navíc je nutné držet krok s trhem, tedy připravit výrobky k prodeji v co nejkratší době a s co nejnižšími náklady. Není proto divu, že společnosti stále častěji automatizují své firemní procesy.

    Štíhlá a digitální

    Štíhlé výrobní procesy představují revoluční způsob, který umožňuje mnoha předním podnikům identifikovat a eliminovat plýtvání ve výrobním řetězci s cílem zefektivnit procesy a zkrátit výrobní cykly.

    Adaptivní plánování umožnilo významně zvýšit výrobu

    Společnost AVL Moravia, která patří do rakouského koncernu AVL, je výrobcem testovacích zařízení do automobilového průmyslu a komponent pro mateřskou firmu. Implementace systému pokročilého plánování PSIpenta Adaptive přinesla firmě 70% zvýšení obratu při současném nárůstu počtu zaměstnanců jen o 20 % a snížení stavu zásob materiálu o 40 %.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit