Témata
Reklama

Seřizování nástrojů pro CNC v praxi

Jedním ze základních rozhodovacích kritérií při nákupu seřizovacího přístroje a volbě jeho konfigurace je umět ze stávajícího stavu organizace výroby a toku dat správně analyzovat kam vhodně přístroj začlenit nebo jak případně vhodně pozměnit organizaci výroby.

V prosincovém čísle tohoto časopisu jsme se věnovali technologii seřizování a přípravy nástrojů pro CNC obráběcí stroje jako jedné z možných metod, jak zvýšit produktivitu práce a zlepšit využití drahé obráběcí techniky. Rád bych v tomto článku na zmíněnou problematiku navázal a věnoval se několika konkrétním řešením, která by mohla inspirovat nové zájemce. Jedním ze základních rozhodovacích kritérií při nákupu seřizovacího přístroje a volbě jeho konfigurace je umět ze stávajícího stavu organizace výroby a toku dat správně analyzovat, kam vhodně přístroj začlenit nebo jak případně správně pozměnit organizaci výroby.
Reklama
Reklama
Reklama

CNC začátečníci

Častou otázkou bývá, zda se vyplatí pořídit seřizovací přístroj již k jednomu CNC stroji. Spousta nových malých firem se snaží toto rozhodnutí oddálit, neboť musí řešit také mnoho jiných záležitostí a nedisponují neomezeným množstvím financí. Zkušenosti ze SRN i od nás však ukazují, že právě při zavádění CNC obráběcí techniky je vhodné začít se seřizováním a měřením nástrojů okamžitě, aby se jednak zvýšila efektivnost využití CNC techniky a aby si na tento postup pracovníci již od počátku zvykli. Pro takovouto firmu je vhodné začít s jednodušší formou seřizovacího přístroje. Již při této volbě by však měl být brán zřetel na předpokládaný vývoj technologií firmy. Seřizovací přístroj by mělo být možné do určité míry modulárně rozšiřovat a přizpůsobovat budoucím potřebám. Je rozumné doporučit např. upínací kužel, který je vhodný pro další doplnění o redukce. Vyhodnocovací elektronika seřizovacího přístroje by měla mít možnost ukládat do své paměti více nulových bodů - počátků, které umožňují plynule přecházet z jednoho souřadného systému do druhého, nebo lze této funkce vhodně využít pro vlastní uložení souřadného systému každého pracovníka, který na seřizovacím přístroji pracuje.

Malá firma s několika CNC

Jelikož přednosti nasazení CNC obráběcí techniky bývají v ekonomice firmy při jejím zdravém vývoji rychle prokazatelné, dochází časem k nákupu dalších strojů. Z hlediska začlenění seřizovacího přístroje do skupiny 3 až 6 seřizovacích přístrojů se zdá být vhodná taková organizace, kdy si každá obsluha jednotlivého CNC obráběcího stroje seřizuje odpovídající nástroje sama. Seřizovací přístroj bývá umístěn v dílně na místě s přibližně rovnocennou dostupností od všech obráběcích strojů. Je vhodné vybudovat malé a uzavřené seřizovací pracoviště se seřizovacím přístrojem a pracovním stolem pro případnou montáž a úpravu nástrojů. Z důvodu citlivé optiky je vhodné pracoviště alespoň v místě seřizovacího přístroje zastřešit. Samotný přístroj by měl být vybaven tiskárnou štítků s naměřenými korekčními hodnotami, které se nalepí na seřízený nástroj. Na CNC obráběcím stroji se korekční hodnoty přepíší do řídicího systému a nástroje se uloží do zásobníku. Nezanedbatelným vybavením elektroniky seřizovacího přístroje by měla být možnost výstupu naměřených dat (např. po RS - 232C) pro další zpracování na PC.

Centrální seřizování nástrojů

Ve středních a větších firmách roste se vzrůstajícím počtem CNC obráběcích strojů a různorodostí prováděných technologických operací i počet nástrojů, které bývají různého provedení, často mívají modulární uspořádání. Nákupní investice bývá většinou velice vysoká, a proto je třeba najít způsob, jak s nakoupeným nářadím co nejefektivněji hospodařit. Obvyklým řešením bývá zřízení centrální seřizovny a přípravny nástrojů, kde se provádí optimalizace přípravy nástrojů, velmi často za počítačové podpory. Odborní pracovníci připravují na základě technologických podkladů sady nástrojů, které vybavují tzv. seřizovacími listy obsahujícími nezbytné informace. Forma přenosu informací o nástrojích se může lišit podle stupně rozvoje CNC techniky v jednotlivých závodech. Základem bývá fyzický přenos seřizovacími listy, které obsluha následně přepisuje do řídicího systému obráběcího stroje. Ale už i u nás bývá obvyklé tyto datové informace přenášet minimálně na disketě, pomocí přenosného PC nebo prostřednictvím DNC sítě. Moderním způsobem přenosu informací je např. přenos prostřednictvím inteligentních čipů, které jsou přímo zabudovány do nástroje. Z hlediska volby začlenění seřizovacího přístroje do takovéhoto systému je nezbytnou podmínkou jeho vybavení vhodným počítačem a samozřejmě i softwarem, což by hlavně mělo umožňovat tvorbu nástrojových listů v tištěné i datové podobě, tisk štítků, komunikaci s programy, které mají na starosti hospodaření s nástroji, dále čtení a zápis informací na čipy apod. Při takovéto organizaci výroby se větší část práce s nástroji přesouvá na odborné pracovníky seřizovny a samotná obsluha obráběcího stroje je z přípravy nástrojů vyloučena. Samotný seřizovací přístroj pak musí umožňovat upínání řady typů nástrojů pomocí vhodných redukcí.
Vzhledem k rozsahu článku zde byly pouze načrtnuty základní modelové situace, které jsou v praxi obvyklé. Každá firma má i svá specifika, která mohou ovlivnit zavádění technologie seřizování nástrojů do její praxe, přesto však lze z výše uvedených obecných modelů vyjít a případně další konkretizací dojít k optimálnímu cíli. Touto problematikou - výrobou a prodejem seřizovacích přístrojů - se zabývá teplická společnost BMD, a. s.
Reklama
Vydání #4
Kód článku: 20412
Datum: 17. 04. 2002
Rubrika: Trendy / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
Na cestě k nulové chybě upínání

I ta nejmenší cizí tělíska (prach, třísky apod.) mezi dutinou vřetena a stopkou nástroje mohou zapříčinit nepřesnost upnutí vrtáku nebo frézy, což má za následek výrobu zmetků nebo poškození nástroje a tím přerušení výroby. Toto mohou odstranit měřicí systémy se senzory.

Měřicí technologie pro Průmysl 4.0 v Nitře

Průmysl 4.0 závisí na propojení systémů schopných spolu komunikovat, schopných získávat, vyhodnocovat a sdílet data a na takto zpracované informace reagovat v reálném čase. Údaje z měření jsou nezbytné pro shromažďování informací, které mají být použity při inteligentním rozhodování za účelem zabránit nežádoucím procesním změnám.

Průmysl 4.0 v praxi

Reflexe současného poznání s aplikací prvků Průmyslu 4.0 do praxe byla předmětem odborné konference, kterou společnost Ceratizit společně se svými partnery připravila pro téměř stovku účastníků z řad výrobních společností ve svém Technickém centru. Od původního teoretizování o aspektech Průmyslu 4.0 jsme se nyní dostali již k praktických zkušenostem.

Související články
Cena MM Award na EMO 2019

Také v roce 2019 došlo na udílení cen MM Award. Jedná se o oficiální a jediné ceny udělované na veletrhu EMO. Porota i letos vybírala z mnoha přihlášených exponátů, nejen německých výrobců. Do užšího výběru se jich dostalo jen pár, a nakonec bylo rozdáno pět hlavních cen v pěti kategoriích. S prázdnou neodešly ani firmy, jejichž produkty se ocitly na druhém a třetím místě. I v tomto roce došlo k jistému „posunu“ ve vnímání obsahu jednotlivých kategorií, a tedy i oceněných produktů. Pojďme se podívat na vítězné exponáty podívat jednotlivě. Je to lehký nástin toho, jak EMO vidí němečtí kolegové.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Pohodlné upínání magnetem

Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

Prediktivní diagnostika přesnosti CNC strojů

Jak přesný je náš stroj? Můžeme jeho parametry nějak zlepšit? Je stále ještě ve stavu, který předpokládáme? Často je obráběcí stroj pro uživatele černou skříňkou, která v optimálním případě produkuje shodné výrobky. Nemusí to tak zůstat a stav strojů lze i cíleně zlepšovat.

Pro větší efektivitu ve výrobě

Spolupráce mezi výrobcem obráběcích strojů Hurco a dodavateli automatizovaných nakládacích systémů má za následek vyšší produktivitu a větší výnosy. Automatizované nakládání umožňuje rozšíření kapacity v kusové a malosériové výrobě bez potřeby dalšího personálu pro obsluhu strojů. Nakládací roboty je možno také využít v bezobslužných směnách nebo o víkendech.

Novinka z varnsdorfské líhně

Přední evropský výrobce obráběcích strojů, TOS Varnsdorf, letos představil nečekanou novinku, která významně rozšiřuje nabídku výkonných obráběcích strojů z varnsdorfské líhně.

Československá stopa u nového rekordu

Nový rekord počtu návštěvníků jsme zaznamenali na letošním technologickém setkání WFL Millturn Technologies.

Optimalizace soustružení korozivzdorných ocelí

Použití korozivzdorných ocelí pro inženýrské aplikace vždy do určité míry vedlo k technickému paradoxu. Zatímco konstruktéři jsou nadmíru spokojeni s tím, jaké pevnostní vlastnosti a korozní odolnost tyto běžně používané materiály nabízejí, výrobní inženýři už jsou asi méně okouzleni jejich typickým deformačním zpevňováním a všeobecně špatnou obrobitelností. Avšak průmyslovými odvětvími, jako jsou výroba čerpadel a ventilů, výroba zařízení pro ropný a plynárenský průmysl, automobilový a letecký průmysl, jsou součásti z korozivzdorných ocelí výslovně požadovány i nadále.

Vyvrtávání hlubokých otvorů

V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

Věnujte pozornost vedlejším časům při obrábění

Firma Grumant se již 25 let zabývá prodejem nástrojů a strojů pro třískové obrábění. Zároveň je již známo to, že klade silný důraz na podporu svých zákazníků. 25 let zkušeností jejích techniků ukazuje, že řada zákazníků se soustředí hlavně na kontrolu a optimalizaci strojního času a přehlíží ztráty časů vedlejších. A právě zkrácení vedlejších časů je klíčem k razantnímu zvýšení produktivity, zisku a překvapivě i cesta jak odlehčit problému nedostatku kvalifikovaných obráběčů.

Optimalizace obrábění zvyšuje trvanlivost

Tři miliony malých součástí pro systémy ABS jsou spolehlivě vyráběny na soustruzích speciálním nástrojem. Řešení vyvinuté společně s výrobcem a uživatelem minimalizuje vedlejší časy a zvyšuje trvanlivost nástroje až o 300 %.

Technologie pro úlohy rovinného broušení

Klíčová odvětví průmyslu jsou odkázána na součásti broušené s extrémní tvarovou a rozměrovou přesností, i pokud jsou zhotovené z obtížně opracovatelných materiálů. K těmto účelům – od nejmenších (S) až po největší (XXL) součásti pro broušení malých i velkých sérií – nabízí pokrokovou technologii výrobce brusek Okamoto.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit