Témata
Reklama

Simulace napomáhá ke zkrácení průběžných časů objednávek

Při velkém množství zakázek jsou zaměstnanci často nasazováni tam, kde to zjevně nejvíce hoří, avšak bez přihlédnutí k celkovému výrobnímu procesu. Ovšem pouze v případě, že rozhodnutí managementu jsou sledovatelná, jsou zaměstnanci akceptována, a ti jsou pak připraveni vykonávat je jako práci navíc.

Simulace, která představuje účinky rozdílných plánovacích scénářů, dodává plánovačům nezbytné informace k učinění optimálních rozhodnutí. Při simulaci je posuzován celkový výrobní proces s ohledem na všechny aktivní výrobní zakázky a výsledkem je zaručená informace o tom, na kterém místě přinese práce navíc komplexní zlepšení. Tak se lze vyvarovat práce navíc, která je drahá a nedocílí zlepšení termínů, a tím se i vyvarovat demotivace zaměstnanců.

Reklama
Reklama
Reklama
Vědět, co se má dělat – FactoryManager graficky zobrazuje obsazenost zdrojů „lidé“ a „stroje“. Ve spodní části obrázku je zobrazeno zatížení jednotlivých zdrojů.

FactoryManager

Proto moderní detailně plánovací systémy, jako je COSCOM FactoryManager, sázejí na plánování multizdrojů. Toto plánování zohledňuje vedle použitelnosti strojů také zdroje „lidé“ a „pomocné výrobní prostředky“. S jejich pomocí bude termínově naplánován odpovídající pracovní sled tak, aby byly v paralelním čase k dispozici stroje, kvalifikovaní pracovníci a odpovídající výrobní prostředky – například přístroje, upínací prostředky, NC programy nebo nástroje. Potřebné výrobní pomocné prostředky mohou být spravovány v COSCOM správě nástrojů a provozních prostředků ToolDirector

Výsledky simulace

Cílem softwaru FactoryManager je reálné zobrazení výrobních sledů a termínových situací. Ostatně plánovač chce od softwarového řešení včas obdržet odpovědi na svoje otázky typu: Jsou přislíbené termíny zákazníkům udržitelné?Jaké důsledky to má, když určité zakázky přeplánujeme nebo jim dáme vyšší prioritu? K tomu účelu nabízí aplikace řadu přehledných zobrazení, například sloupcové zobrazení přidělených výrobních zakázek s barevným zobrazením dodacích termínů nebo přehled obsazenosti stroje.

FactoryManager je produkt z procesního řetězce COSCOM. Ve spojení s konceptem „COMU“ MDE/BDE dosahuje detailní plánování zdrojů do oblasti tvorby hodnot v organizační struktuře výroby. FactoryManager není v konkurenčním postoji k existujícímu ERP/PPS systému, ale je naopak „prodlouženou rukou“ ERP/PPS ve výrobě.

-lo-

COSCOM Computer

www.coscom.eu

info@coscom.cz

Reklama
Vydání #6
Kód článku: 80608
Datum: 11. 06. 2008
Rubrika: Trendy / Digitální výroba
Autor:
Firmy
Související články
Prostředky pro realizaci inteligentní továrny

Typická továrna budoucnosti je důsledně propojena, organizována a optimalizuje se do převážné míry samočinně. Předpokladem k tomuto postupu je, aby stroje, nástroje a systémy poskytovaly potřebná data. A „heslo dne“ zní: Internet of Things (IoT – internet věcí).

Úspěch webových aplikací

Průmyslové organizace potřebují silnou digitální strategii, která bude splňovat online očekávání technicky erudovaných zákazníků.

Vznik chytrého průmyslu

Digitalizace a mobilita mají v průmyslu stále větší význam. Počet zařízení připojených k internetu neustále vzrůstá a konektivita roste nejrychlejším tempem právě ve výrobě. V průběhu několika uplynulých let zaujala společnost SKF přední místo v tomto odvětví a téma Průmyslu 4.0 posouvá do oblasti „smartifikace průmyslu“.

Související články
Štíhlá a digitální

Štíhlé výrobní procesy představují revoluční způsob, který umožňuje mnoha předním podnikům identifikovat a eliminovat plýtvání ve výrobním řetězci s cílem zefektivnit procesy a zkrátit výrobní cykly.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
900 000 nástrojových datových záznamů navíc

Nové rozhraní výrazně rozšiřuje datovou nabídku pro uživatele systému TDM. Ti mají nově k dispozici nástrojová data od více než 40 výrobců, tedy téměř pro každou obráběcí operaci.

Edge computing pomáhá definovat podnikovou přeměnu

Edge computing už není jen vzdálený koncept. Jak podniky implementují flexibilní řešení pro hybridní cloud a jak se pokrok v open source systémech, jako je Kubernetes, a technologiích pro 5G stává realitou, tak se rozvíjí i edge computing. Kombinací těchto technologických sil vzniká rámec pro podnikové řešení edge computingu, které vezme moc z rukou několika a předá ji do rukou mnoha .

Digitalizujete výrobu? Nezapomeňte na pevné základy

ERP je tradičním podnikovým nástrojem, jehož cílem je podpořit a optimalizovat firemní procesy v rámci jednoho integrovaného řešení. Poskytuje jednotnou datovou základnu, jednotný pohled na dění ve společnosti a svým způsobem je nositelem jednotné verze podnikové pravdy, která je podkladem pro rozhodování managementu.

Platforma pro edgecomputing a průmyslový internet věcí

Systém FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) je platforma určená pro propojení provozních zařízení, která umožňuje rychlý a spolehlivý přístup k výrobním datům s cílem využít je k naplnění koncepce chytré, propojené výroby. Dovoluje realizovat edge computing, tedy shromažďovat a zpracovávat data přímo v provozu, nikoliv až v cloudu, a umožňuje tak činit rozhodnutí, která se týkají jednotlivých strojů a zařízení, mnohem rychleji než u cloudových aplikací. Přitom zůstává zachována možnost, nikoliv povinnost, předem zpracovaná data přenášet k centralizovanému zpracování v informačním systému podniku nebo v cloudu. Účelem je nejen monitorovat, ale i aktivně zasahovat do výrobního procesu ve smyslu regulační smyčky se zpětnou vazbou.

Průmysl 4.0 jako výzva pro výrobní podniky

Pro výrobní firmy zůstává Průmysl 4.0 klíčovým tématem. Pokusme se tedy více objasnit, jaké změny s sebou tento trend nese, jaké přináší požadavky a co naopak výrobním firmám nabízí.

Česko má první průmyslový blockchain

Světové logistické firmy, banky nebo obchodní řetězce už zkoušejí aplikace, které používají blockchain pro evidenci dokumentů nebo transakcí. Zatím jim hlavně snižují náklady. V Česku jako první otevírá blockchain firmám Elektrotechnická asociace České republiky.

Digitálne dvojča & Factory Twin

Uplatnenie digitalizácie vo výrobe predstavuje revolučnú zmenu. Táto zmena má paradigmatický charakter, pretože sprístupňuje dáta z výroby všetkým výrobným prvkom, čo umožňuje uplatnenie nových systémov riadenia výroby v reálnom čase.

Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Shopfloor management vychází z reálného workflow

Uživatelská přívětivost, digitální propojení a optimalizace procesů: společnost TDM Systems nepřetržitě rozšiřuje shopfloor management v rámci svého systému správy nástrojů TDM Global Line.

S daty nástrojů na cestě k úspěchu

Správa nástrojových dat prodělává mimořádně úspěšný vývoj: od papírových záznamů ke klíčovému bodu pro Smart Factory a Průmysl 4.0. Důvod: Informace o nástrojích potřebují nejrůznější systémy na výrobní, plánovací a obchodní úrovni.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit