Témata
Reklama

Souhra strojařů

Snad každého strojaře potěší pohled na kus poctivě odvedeného řemesla. Pokud je taková práce spojená ještě s radostí, houževnatostí při překonávání nástrah podnikání a to vše v domácké atmosféře, je to skutečně silný zážitek. Přesně takové pocity jsme měli při naší návštěvě Šterclovy strojírny. Tato rodinná firma s desetiletou tradicí vyrábí díly na bývalém statku v Domašově nedaleko Šternberku.

Ve strojírně jsme se sešli ještě s panem Křivou ze společnosti Vason CZ a pány Kelnarem a Gryčem z WNT. Manželé Šterclovi a jejich sedm zaměstnanců s pomocí WNT a Vasonu stojí za vším, co zde vzniká. „Nejprve jsme si museli sami zrekonstruovat starou zemědělskou usedlost,opravit dům“ popisuje historii pan Štercl, „poté jsme začali po nocích vyrábět na klasických strojích naše první zakázky.“ Postupně se profilovali na výrobu větších dílů, na kterých je nutné hrubější obrábění. Proto když v roce 2008 zvažovali koupi prvního CNC stroje, vybrali soustružnické centrum GT 380A od výrobce YCM, které nabízí silné vřeteno a dostatečně tuhou konstrukci. Výhodou těchto strojů je také to, že je na nich možné obrábět stejně tak dobře objemné kusy jako drobné díly. Takováto univerzálnost umožňuje obrábět na jednom stroji širokou škálu obrobků a je to důležitý parametr obzvlášť pro malé společnosti. Dodnes rozšířili výrobu o jedno další soustružnické centrum TC-46/2300 a jedno frézovací centrum MV66A (oba výrobky společnosti YCM), dále o starší horizontální frézovací centrum FKH 80A a malé soustružnické centrum s50 s poháněnými nástroji, zřídili svařovací pracoviště i například o svářečky, a co není úplně obvyklé – vlastní trafostanici. Díky ní mají energii za zhruba pětinu běžné ceny.

Reklama
Reklama
Reklama
Manželé Šterclovi, jejich zaměstnanec, pan Kelnar z WNT (uprostřed nahoře) a pan Křiva ze společnosti Vason CZ (uprostřed dole).

Výroba ve strojírně se dnes soustředí převážně na obrábění svařenců a odlitků, zakázkové práce nebo malosériovou výrobu náhradních dílů do lisů, drtičů a vagonů. Typickými obrobky jsou odlitky větších rozměrů výrobkem je torna, odlitek opravovaný navařováním. „Trvalo nám dlouhou dobu odladit technologii tak, abychom dodrželi přesnost na velkých průměrech. Na méně tuhých strojích by to nebylo vůbec možné.“ Stylizovaná torna se dokonce stala i logem společnosti.

Díky skvěle zvládnutému řemeslu dokážou se svým vybavením vyrobit i díly, které by se na první pohled mohly zdát tady nevyrobitelné. Výrobní možnosti si rozšířili i loňským pořízením lincence GibbsCAMu. Do té doby programovali všechny díly přímo na strojích. Šterclovi by dále rádi rozšířili výrobu o soustružnické centrum s poháněnými nástroji a protivřetenem nebo frézku s pátou řízenou osouvnitřním chlazením. Tyto zvažované investice nesměřují ani tak k rozšíření možností výroby, jako spíše ke zvýšení produktivity.

Jedním z problémů podnikání v Čechách je zvyk pozdního placení faktur a špatná vymahatelnost dluhů. Obojí se ještě zhoršilo v době krize, kdy kromě poklesu objemu zakázek (dodnes se nepodařilo dostat zpět na předkrizový obrat) využili nejisté situace některé společnosti a nabídli splacení zlomku dluhu za jeho úplné smazání a nebo nejisté vymáhání peněz v budoucnosti. Většina musela bohužel sáhnout po alespoň „vrabci v hrsti“. Z této nejisté situace vyplývá i konzervativní rozhodování při braní úvěrů na nové stroje. Nepomáhají ani dotační programy. Šterclovi si podali žádost o příspěvek dvakrát, ale ani jednou se potřebnou byrokracií neprobojovali.

Obrobená torna, která se stala i symbolem strojírny.

Dalším velkým problémem, na který každá strojírenská společnost nutně naráží, je shánění zaměstnanců. Starší generace zkušených obráběčů odchází pomalu na zasloužený odpočinek a mladší generace, která by je měla nahradit, má více zkušeností s počítačem než s obráběním oceli. Bohužel se nezdá, že by se situace v blízké budoucnosti zlepšila. , určitě ne v blízkém Uničově, kde strojní průmyslovku, která v rámci možností držela odbornou úroveň, potopilo vedení města spojením s učilištěm. Ve strojírně mají štěstí díky rodinným příslušníkům-strojařům, ve výrobě tak pomáhají i děda Štercl s vnukem.

Stroje YCM

YCM je jedním z největších a nejstarších tchajwanských výrobců obráběcích strojů, který v listopadu oslaví 60 let své historie. Při konstrukci zde dbají hlavně na funkčnost, proto má konstrukce robustní provedení bez svařenců s ložem z jednoho odlitku (YCM má vlastní slévárnu) a s kluzným vedením. Jejich spolehlivost dokazuje i to, že je velmi zřídka vidět prodávat použité stroje, zákazníci nemají zpravidla důvod je měnit. To potvrzuje i pan Štercl – se svými třemi stroji řešil jen jednu vážnější závadu, která ještě nebyla zaviněna výrobcem stroje. Problém nastal u stroje koupeného z druhé ruky, na kterém předchozí majitel změnil nastavení ypsilonové hlavy. Řídicí systém je standardně Fanuc (s pohony Fanuc), u frézovacích center pak ještě Heidenhain nebo Sinumerik (s pohony Siemens).

V České republice je výhradním zástupcem společnost Vason CZ sídlící ve Vsetíně. Původně se věnovali jen opravám českých obráběcích strojů, jejich silnou stránkou tak je vlastní zkušený servisní tým. V ČR a na Slovensku se jim dodnes podařilo prodat na stovku strojů – zhruba z poloviny soustružnická a z poloviny frézovací centra. Díky takto vysokým prodejům mají plnou důvěru z tchajwanské centrály YCM.

K dobrému stroji odpovídající nástroje

„Před nákupem prvního obráběcího centra jsme používali jako nástroje vše možné, hlavně radeco. S prvním strojem od YCM jsme začali spolupracovat se společností WNT a dodnes od nich nástroje odebíráme. Často se stává, že odpoledne přijede zákazník se zakázkou a očekává, že další den začneme vyrábět. Kvůli tomu musíme být schopni operativně zareagovat, rychle objednat materiál a nástroje a dostat je včas,“ popisuje spolupráci pan Štercl. „WNT je schopné nám při objednání do sedmi hodin večer dodat nástroj hned další den do jedné hodiny odpoledne. Zároveň nabízejí i možnost konzultace volby nástrojů a řezných podmínek. Zpravidla obrábíme kusy nebo malé série, proto si nemůžeme dovolit ladit technologii. Ve WNT už znají naše možnosti, a tak většinou platí, že to, co nám doporučí, funguje.“

Ukázka dalších obrobků vyráběných ve Šterclově strojírně – rolna pro válcovací trať trubek

Ve Šterclově strojírně používají sorty Dragonskin, např. HCX 1125 s utvářečem NM15, která je tady nasazena hlavně na obrábění ocelí. Obrábí ale i kalené materiály s tvrdostí přes 60 HRC, na které používají kubický nitrid boru. Pan Kelnar z WNT dodává: „Jsou tady i starší nástroje, hlavně plátkové vrtáky, tzv. Ppolydrill, který bychom chtěli nahradit novým HFD C900. Ten je sice o něco dražší, ale místo tří řezných hran nabízí hned čtyři. K nabídce samozřejmě panu Šterclovi spočítáme i návratnost investice a nástroje přímo zde otestujeme.“

Jeden ze synů Šterclových se snaží zapojit do všeho, co se v dílně odehrává. Nyní nastupuje na strojní průmyslovku, tak doufejme, že o další budoucnost Šterclovy strojírny nemusíme mít obavy.

Ing. Radek Pucholt

radek.pucholt@mmspektrum.com

Reklama
Související články
Všestranná kontrola obráběcího procesu

Podstatným prvkem digitální budoucnosti třískového obrábění jsou monitorovací a regulační systémy. Takovým nástrojem je i systém ToolScope od společnosti Ceratizit. Systém zaznamenává data z řídicího systému stroje a na základě jejich vyhodnocení může automaticky zasahovat do výrobního procesu. Tím pomáhá optimalizovat celý proces a zvyšuje jeho bezpečnost.

Semináře v technickém centru na Vysočině

S nástupem jara po mnoha měsících konečně ustupuje koronavirová pandemie a lidé se mohou ve větším počtu setkávat jak na sportovních a kulturních akcích, tak i na těch firemních. Na tuto dobu se těšili také v Technickém centru společnosti Ceratizit ve Velkém Meziříčí. Navázali na úspěšné programy z minulých let a pro své zákazníky naplánovali řadu odborných seminářů. O jejich programu jsme hovořili s Janem Gryčem, technickým ředitelem firmy.

Rušný podzim u výrobce řezných nástrojů

Září bylo pro společnost Ceratizit hektickým měsícem, nejen v České republice, ale i v zahraničí. Nejenže představili novinky a získali prestižní ocenění na veletrhu AMB v německém Stuttgartu, ale zároveň proběhl s velkým úspěchem v Technickém centru ve Velkém Meziříčí druhý ročník Veletrhu obrábění.

Související články
Systém pro kontrolu a optimalizaci obrábění

Společnost Ceratizit představuje systém pro digitální budoucnost třískového obrábění. Monitorovací a regulační systém ToolScope neustále zaznamenává signály přicházející ze stroje, které vznikají v rámci výrobního procesu. Tato data se vizualizují a používají pro monitorování a regulaci řezného procesu a stroje. Výsledkem optimalizace je zpravidla dvouciferné procentuální zlepšení bezpečnosti procesu, zkrácení doby cyklů a prodloužení životnosti nástroje.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
100 let zkušeností
a inovace pro budoucnost

Když dr. Paul Schwarzkopf v červnu roku 1921 založil společnost Metallwerk Plansee GmbH, prošlapal nejen cestu pro průmyslovou výrobu z wolframu a molybdenu, a tím i pro bezpočet vývojových trendů moderního života, ale zároveň položil základy pro skupinu Ceratizit, která vznikla v roce 2002 spojením firem Plansee Tizit a Cerametal. Skupina Ceratizit se za svou stoletou historií a zkušenostmi ohlédla na letošním veletrhu EMO v Miláně.

Strojírenské fórum 2018: Inteligentní výroba

Další z již tradičních setkání odborníků (nejen) z oblasti výroby – podzimní Strojírenské fórum – se odehrálo 8. listopadu, tentokrát v prostorách Ústavu výrobních strojů a zařízení a RCMT FS ČVUT v Praze.

EMO zrcadlem pokroku a inovací

Při příležitosti prezentace veletrhu EMO 2017 Hannover před evropskou novinářskou obcí se uskutečnilo i pražské zastavení. Zastoupení Deutsche Messe pro ČR zorganizovalo tiskovou konferenci, které se vedle generálního ředitele EMO Hannover Christopha Millera účastnil i tiskový mluvčí hannoverského veletržního komplexu Hartwig von Sass spolu s ředitelem českého svazu SST Ing. Paclíkem a předsedou Společnosti pro obráběcí stroje doktorem Smolíkem.

Pořádná špona je dnes věda

S obráběním, vrtáním pomocí nástroje začali pravděpodobně jako první už staří Egypťané cca 4 000 let před naším letopočtem, přičemž využívali tětivu luku – základ smyčcového soustruhu. Potom přišel středověk, dále Leonardo da Vinci a návrh prvního soustruhu… Technologie třískového obrábění ale v porovnání s dnešní dynamikou vývoje postupovala jen pomalu.

Nový tým potvrzuje pozici technologického lídra

Skupina Ceratizit Group se rozrostla o další členy a s nimi rozšířila portfolio nabízených nástrojů i technologické know-how. Spojením mezinárodních značek Ceratizit, WNT, Komet a Klenk je nyní silným dodavatelem kompletního sortimentu řezných nástrojů a příslušenství pod společným názvem Team Cutting Tools. Nahlédnutím do tří výrobních závodů a jednoho logistického centra potvrdila padesátce zúčastněných novinářů v průběhu dnů otevřených dveří svou vedoucí pozici v oblasti výroby nástrojů. Dvoudenní program zahrnoval prezentace využívání progresivních technologií, návštěvu vysoce automatizovaného logistického centra či ukázky velmi produktivních výrobních technologií.

Setkání zákazníků k 15. výročí společnosti Vason CZ

V polovině září uspořádala společnost Vason CZ, výhradní zástupce tchajwanského výrobce obráběcích strojů YCM, k příležitosti 15. výročí působení na českém a slovenském trhu zákaznické dny. Svým obchodním partnerům a zákazníkům tak chtěla poděkovat za jejich dlouholetou spolupráci a představit také novinky letošního roku, které byly vystaveny i na mezinárodním strojírenském veletrhu EMO 2017 v Hannoveru.

Edukací k rozvoji strojírenství

Partnerství je nutné brát vážně a závazky z něho vyplývající jsou nejen v osobním životě, ale i v pracovním, resp. byznysovém prostředí základními stavebními kameny. Mezi firmou a jejím zákazníkem vzniká dávno ještě před realizovaným obchodem vztah, který se následně prohlubuje. Podobně jako je tomu ve zmíněném osobním životě. Komunikujeme spolu, učíme se jeden od druhého, záleží nám na vzájemných úspěších.

Partnerství ve strojírenství

Jak v osobní, tak i v obchodní sféře našeho života dochází k naplnění partnerského vztahu v okamžiku, kdy je zpečetěn určitou formou a dojde k dohodě mezi oběma stranami. Jedinec totiž těžko dosahuje svých cílů, pokud je nerealizuje ve vzájemné spolupráci. V byznys sféře pak výsledek ocení zákazník, který obdrží služby v globálním pojetí, jež mu přinesou ve firemním procesu celou řadu výhod a v důsledku tak zvýší jeho konkurenceschopnost. A takto efektivní je například spolupráce firmy WNT a jejích čtyř partnerů.

Veletrh obrábění potřetí

Ve dnech 12.–15. září uspořádala společnost Ceratizit ve svém technickém centru ve Velkém Meziříčí už třetí ročník akce nazvané Veletrh obrábění. Kromě hostitelské firmy se na pořádání akce podílelo dalších devět partnerů. Program každého dne byl stejný a zahrnoval dva hlavní bloky – prezentace aktuálních produktů společnosti Ceratizit a partnerských firem a komentované praktické ukázky obrábění.

Průmysl 4.0 pro energeticky efektivní výrobu

Školicí a tréninkové technické centrum společnosti Ceratizit ve Velkém Meziříčí si za svoji dosavadní existenci vydobylo respekt a uznání ze strany technické veřejnosti. Vedle úzce technologicky zaměřených seminářů se započala tradice konferencí zaměřených na aspekty zavádění prvků inteligentní výroby do praktických aplikací. Třetí ročník akce Průmysl 4.0, tentokráte s podtitulem Energeticky efektivní výroba, se konal za spoluúčasti partnerů začátkem května.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit