Témata
Reklama

Systém pro polohování a upínání obrobků

Japonská společnost Kosmek se již více než třicet let zaměřuje na vývoj, výrobu, prodej a servis systému prvků sloužících pro polohování, upínání a podepírání obrobků a pro manipulaci s obrobky v automatizovaných nebo robotizovaných pracovištích. Velká část prvků je zcela originálních, jsou patentovány a přinášejí značné úspory při konstrukci a výrobě přípravků, a také při vlastním obrábění nebo jiném technologickém procesu.

V roce 2015 založila společnost Kosmek centrálu pro Evropu, která je umístěna v rakouském Klagenfurtu. Zastoupení pro český a slovenský trh zajišťuje společnost Hofmeister Plzeň.

Reklama
Reklama
Reklama

Japonská preciznost

O vysoké technické úrovni prvků Kosmek svědčí více než tři sta patentů. Každý výrobek je v Japonsku testovaný na dvě stě cyklů a všechny výrobky mají garantovanou trvanlivost milion cyklů. Převážná většina výrobků nevyžaduje během provozu žádnou údržbu.

Podle oblasti použití lze produkty rozdělit do několika kategorií. Produkty pro nasazení v oblasti obrábění dílů zahrnují otočné a přímé upínky, upínky za otvor, podpěry obrobků, rozpínací polohovací čepy, systém výměnných palet, ventily, spojky, čidla atd. Produkty pro robotizované a automatizované systémy jsou nejčastěji prvky pro automatickou výměnu nástrojů v robotu, robotická chapadla, upínače za otvor, upínače obrobků, polohování a upínání dílu při montáži apod. Vše je určeno pro zvýšení úrovně automatizace a zajištění spolehlivosti manipulačních, montážních a zkušebních procesů, procesů spojených s odstraněním ostřin po obrábění apod. V neposlední řadě produkty pro oblast vstřikování plastů, tlakového lití a lisování kovů představují systémy pro výměnu forem, zápustek a lisovacích nástrojů, které výrazně zkracují čas potřebný pro výměnu nástroje (až o 50 %) a čas potřebný na seřízení stroje po výměně. Zároveň zvyšují bezpečnost práce při těchto činnostech. Významný přínos mají i při výrobě v menších sériích.

Čtyřosé obrábění s paletovým upínacím přípravkem

Mechanický, hydraulický, nebo pneumatický upínací systém?

Po dlouhou dobu bylo jediným řešením pro upínání dílů použití mechanického systému. Od poloviny minulého století se začaly používat i vysokotlaké hydraulické systémy. Zajištění média o tlaku přes 200 bar je však finančně velmi náročné, nehledě na další nevýhody a případná bezpečnostní rizika. Proto se postupně začaly používat nízkotlaké hydraulické systémy a systémy pneumatické. V počátku však měly mnoho nevýhod, díky nižšímu tlaku byly i upínací síly výrazně nižší. Dalším vývojem se však nevýhody eliminovaly a s příchodem technologie mechanického zámku high power oblast nasazení pneumatických systémů výrazně roste.

Zajímavé je srovnání udávající podíl nasazení nízkotlakých hydraulických a vysoce výkonných pneumatických upínacích prvků na celkové kapacitě. Zatímco v Asii je tato hodnota přes 70 %, v Americe dosahuje 20 % a v Evropě pouze 10 %. Znamená to samozřejmě i to, že v Evropě, tedy i v ČR a na Slovensku, je potenciál pro využití těchto systémů značný.

Čtyřosé obrábění s robotickou výměnou přípravků

Nakonec rozhodují náklady

Proč jsou systémy založené na produktech Kosmek nebo používající tyto prvky tak zajímavé a oblíbené? Důvodů je několik, všechny však ve svém důsledku vedou k nižším nákladům při dosažení stejných technických parametrů, a to je rozhodující. Obecně platí, že náklady na dosažení a udržení tlakového média rostou s hodnotou tlaku. Proto se prosazují systémy s nižším tlakem kapaliny nebo systémy vzduchové. A k tomu přistupuje nová technologie, tzv. high power – systém mechanického zámku. Ten může být použit u vzduchových i hydraulických produktů a výrazně rozšiřuje oblast jejich nasazení.

Rotační upínací přípravek s komponenty Kosmek

Pneumatické prvky se systémem high power ve srovnání s hydraulickými prvky bez mechanického zámku pracují s tlakem vzduchu do 7 bar, ten je běžně dostupný. Díky tomu výrazně klesá spotřeba energie. Navíc je tento systém jednodušší, potřebný počet dalších elementů (ventily, regulátory apod.) je nižší, velmi jednoduché jsou také rozvody (běžné plastové hadičky). Díky bezúdržbovému provedení jsou nižší náklady na údržbu. Není nutné řešit problémy spojené s únikem provozního média. Pro dosažení stejné upínací síly postačí menší prvky, šetří se tím místo a hmotnost přípravku nebo zařízení, snižuje se tedy i zatížení stroje. To samozřejmě také znamená snížení nákladů. Možnou výhodou je zvýšení počtu upnutých dílů. S technologií high power lze dosáhnout vyšší upínací a přídržné síly při srovnatelné velikosti elementů. Díky vyšší přídržné síle se zmenšuje možné posunutí obrobku působením řezných sil. Vyšší upínací a řezné síly umožňují urychlit proces obrábění. Dále je možné obrábět ze zadní strany dílce. Upínací a podpěrné elementy jsou bezpečné i při náhlém poklesu nebo přerušení tlaku (mají samozamykatelnou funkci).

Rychlospojky a středicí pouzdra Kosmek. Obrázek je uveden s laskavým svolením firmy Aisan.

Upínání odlitků, svařenců a výlisků už není problém

Za zmínku stojí informace o podpěrách obrobků. Mohou být hydraulické nebo pneumatické a mohou mít také systém mechanického zámku high power. Podpěry Kosmek jsou unikátní, neboť po zapnutí média se vysune čep a v okamžiku, kdy se dotkne obrobku, dojde k jeho uzamčení. Tento systém tak reaguje na nedefinovanou polohu dosedací plochy, např. při obrábění nebo upínání odlitků, svařenců, výlisků apod. Díky tomu je například možné uvolnit horní plochu dílce pro obrábění nebo je možné obrábět ze zadní strany. Protože je obrobek řádně podepřen, eliminuje se vznik vibrací při obrábění a je možné zvýšit řezné podmínky.

Upínací přípravky s komponenty Kosmek. Obrázek je uveden s laskavým svolením firmy Aisan.

Velká část produktů je určena pro robotizované a automatizované systémy. Lze je tedy využít pro polohování a upínání při svařování, do kontrolních a testovacích zařízení, v oblasti lisování dílů, vstřikování a lití pod tlakem nebo při praní a čištění dílců.

Společnost Kosmek ve spolupráci se svou evropskou centrálou a se svým zástupcem v ČR a SR vždy hledají řešení šitá na míru uživateli. Poskytují mu veškerou technickou podporu. Na domovských stránkách společnosti jsou přístupná data k jednotlivým prvkům systému ve 2D i 3D formátu, což jistě ocení všichni konstruktéři.

Hofmeister

Stanislav Škabraha

skabraha@hofmeister.cz

www.hofmeister.cz

Reklama
Související články
Aplikace moderních postupů a technologií v obrábění

Společnost Hofmeister pravidelně svým zákazníkům představuje novinky a inovace nejen vlastní, ale také svých obchodních partnerů. Účast na listopadových zákaznických dnech svědčí o velkém zájmu.

Upínače jsou stejně důležité jako stroj nebo nástroj

Výrobní zařízení pro třískové obrábění s nástupem CNC řízení a víceosých technologií významně změnily požadavky na složitost obrobků, řezné nástroje a v konečném důsledku také na automatizaci a robotizaci. Čemu se však často nevěnuje tolik pozornosti, jsou upínací technologie i přesto, že mohou mít zásadní vliv na výslednou kvalitu obráběného dílu, ale i na náklady.

Jsme ve stádiu Průmyslu 3.5. Ne slovy, ale činy.

Na okraji Plzně na kraji lesoparku poblíž areálu Borských polí najdete rodinnou firmu Hofmeister, kterou vede pan Václav Hofmeister. Sympatický chlapík, který neříká o svých zaměstnancích, že jsou to lidi nebo oni, ale nazývá je kolegy. Bez rozdílu.

Související články
Strojírenské podniky v době pandemie

Pandemie koronaviru uzavřela hranice naší republiky a zahraniční pracovníci se nedostanou do zaměstnání. Řada domácích zaměstnanců musela nastoupit do karantény. Mnoho českých strojírenských podniků se tak dostalo do nemalých problémů. Firma Grumant hledala recept, jak se takovým problémům vyhnout nebo alespoň minimalizovat jejich následky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Hydraulika a pneumatika. Quo vadis?

Vážení čtenáři, opět po roce se vám dostává do rukou letní vydání magazínu MM Průmyslové spektrum věnované hydraulice a pneumatice. Ve své úvaze se pokusím najít odpověď na úvodní otázku, tedy kam tyto tradiční obory směřují.

Stroj na středění klikových hřídelí

Je všeobecně známo, že kliková hřídel je jednou z nejkritičtějších součástek motoru s vnitřním spalováním a jedním z nejsložitějších a nejkomplexnějších dílů z hlediska obrábění. Potřeba přesného vyvážení klikové hřídele, která je rozhodujícím faktorem pro celkovou účinnost motoru, se stala ještě důležitější, jelikož výrobci automobilů usilují o snižování emisí CO2 prostřednictvím lepšího výkonu motoru a strategií spočívajících v odlehčování. Díky různým vylepšením, kterých se v průběhu let dosáhlo v procesech kování a odlévání, už mají neopracované komponenty klikové hřídele téměř požadovaný tvar s mnohem menším množstvím přebývajícího materiálu. To znamená, že na konečné klikové hřídeli je třeba obrábět méně částí. Přináší to s sebou také zvýšenou potřebu přesného vyvážení se zmenšenou velikostí protizávaží, které se při vytváření těžiště často provádí.

Digitalizujeme svět obrábění

Digitalizace v oblasti obráběcích strojů je poměrně nový fenomén. Svět digitalizace se stává svébytným ekosystémem a Siemens jako jediný má pro jeho vytvoření a fungování potřebnou škálu nástrojů – od simulačních programů pro plánování a virtuální zprovoznění strojů, výrobků i procesů přes řídicí systémy a další prvky průmyslové automatizace po monitoring a sběr dat, cloudová úložiště i manažerské nadřazené systémy. Jaké výhody digitalizace přináší, ukázal Siemens na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně mimo jiné také na prototypu multifunkčního obráběcího centra MCU450 společnosti Kovosvit MAS.

Monitorování obráběcího procesu přináší přidanou hodnotu

Slovy Garyho Kinga z Harvardovy univerzity, zatímco dat je bezpočtu a je snadné je shromáždit, skutečná hodnota spočívá v tom, co s nimi uděláte.

Továrna budoucnosti otevřena v Německu

Technologický podnik, který otevřela společnost Festo v německém Scharnhausenu, je názornou ukázkou automatizace budoucnosti. Továrna, kde automatizační společnost vyrábí ventily, ventilové terminály a elektroniku, je charakterizována úspornými a energeticky efektivními procesy, výrobky nejvyšší kvality, výslovným zaměřením na zákazníka i udržitelnou a zelenou výrobou.

Novinky značky IMAO pro upínání obrobků

V dnešní době je velká poptávka po efektivní produkci různorodých výrobků v malém objemu a klíčem k vyšší produktivitě je použití přípravků, které lze flexibilně přizpůsobit mnoha různým obrobkům. Upínací prvky ONE-TOUCH se vyrábějí v mnoha různých provedeních, snadno z nich lze vybrat prvky vhodné pro upnutí požadované součásti. Upnutí a odepnutí součásti je jednoduché, bez použití dalšího nářadí a rychlé, zkracuje se čas potřebný pro manipulaci s obrobkem a tím i celkové náklady na výrobu.

Pomocník pro plánování výroby

Většina lidí dnes ví, že žádná firma, která chce být konkurenceschopná, neobejde bez kvalitního ERP. Díky němu lze především řídit procesy, a to doslova všechny. Ne každý si však uvědomuje, jak velké mohou být rozdíly mezi systémy pro jednotlivé oblasti podnikání. Asi nejsofistikovanější ERP najdeme bezesporu ve výrobních firmách.

CIMT a Čína v roce 2023

Počínaje Velikonočním pondělím se v Pekingu, téměř tradičně v tomto čase, po pět dnů konal další ročník veletrhu výrobních strojů CIMT 2023. Pro cizince byla poslední výstava jednoduše dostupná na jaře roku 2019. Od ledna 2020 se přestalo do Číny létat a události nabraly nečekaný spád. V tomto krátkém textu se podíváme na výstavu i před brány výstaviště.

Automatizace plug and play bez programování

Automatizace má za úkol usnadnit život lidem pracujícím u obráběcích center a samozřejmě zvýšit produktivitu, zajistit stabilní kvalitu výroby a stát se úsporným opatřením v nelehkých časech. Pokud se podíváte správným směrem, nemusí být robotizace frézky nikterak nedosažitelná, i když jste třeba společnost skromnějších poměrů.

Na cestě ke zrození stroje, část 5: Zakázka

Série deseti článků, jejichž autorem je konstruktér Michal Rosecký, popisuje proces výroby obráběcího stroje. Krok po kroku nás provází tímto náročným procesem, na jehož závěru je po stránce vývoje a výroby rentabilní moderní výrobní zařízení s inovativními prvky, o které trh projeví zájem a po uvedení do provozu přinese zákazníkovi deklarovanou profitabilitu, technické parametry a návratnost investic.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit