Témata
Reklama

Tvrdokovové frézy pro vysokorychlostní obrábění

Jeden z největších výrobců monolitických nástrojů pro třískové obrábění na světě, firma YG-1 a její široký sortiment monolitických fréz a vrtáků.

Říká se, že kdo šetří, má za tři. V nákupu řezných nástrojů to platí dvojnásob. Avšak ne vždy to musí být tak, že cena nástroje klesá s jeho kvalitou.
V tomto a následujícím vydání vám představíme jednoho z největších výrobců monolitických nástrojů pro třískové obrábění na světě - firmu YG-1 - a její široký sortiment monolitických fréz a vrtáků. Filozofie výrobce by se dala shrnout do tří bodů. Za prvé se snaží vyrábět nástroje pro co nejširší použití v mnoha provedeních, aby si zákazník mohl vybrat pro něj nejlepší poměr kvality k ceně. Vyrábí se proto karbidové nástroje nejrůznějších jakostí a povlaků, frézy ze spékaných materiálů (ASP) apod. Za druhé jsou vyvíjeny nové, specifičtější nástroje, které pro zákazníka znamenají snížení konečných nákladů na výrobu. Hledají se stále nové povrchové úpravy pro rychlejší a efektivnější obrábění při co nejdelší životnosti na těžko obrobitelných materiálech, jako jsou třeba nerezové oceli, Inconell, Nimonic, Al slitiny apod. A za třetí vysokosériovou výrobou při dobré produktivitě práce si může výrobce dovolit držet nejnižší ceny při vysoké kvalitě nástrojů.
Tato tři hlavní motta může YG-1 splnit díky vysoké výrobní kapacitě a silnému vědeckému týmu, který má k dispozici ty nejmodernější prostředky pro odzkušování stále nových materiálů a typů nástrojů. Výrobní produkci zajišťuje více než 350 CNC brusek, které se svou technologií řadí mezi nejmodernější stroje na světě.
Reklama
Reklama
Reklama

Frézy typu X-Power

Jedná se o monolitické nástroje ze slinutého karbidu hrubosti zrna menší než 0,5 µm a povlakované speciálně vyvinutým mnohovrstvým povlakem TiAlN nanášeným metodou PVD, který zvyšuje otěruvzdornost, pevnost a podporuje tepelnou stálost břitu. Výsledkem je velice odolný nástroj s velkou životností, vhodný pro frézování konvenčních, legovaných a tepelně zpracovaných ocelí i litin při maximálním výkonu. Díky vhodně volené geometrii břitu byla dosaženo zvýšení jeho otěruvzdurnosti a snížení tepelného opotřebovávání dokonalejším odchodem třísky, což umožňuje vysoké řezné rychlosti (až 420 m.min-1). Frézy jsou určeny pro obrábění za sucha, pro materiály o tvrdosti až 65 HRc. Jak je dobře známo, obrábění za sucha výrazně snižuje náklady na výrobu.
Stopkové frézy se vyrábějí v délkových provedeních krátké, dlouhé a extra dlouhé. Ve standardní nabídce jsou rovinné, kulové a speciální kuželové frézy pro žebrování. Celkem je v nabídce 28 typů fréz.
Rovinné frézy jsou vhodné pro rovinné obrábění, drážkování, a to i pro "slepé" drážky, protože se všemi typy fréz lze i zavrtávat do plného materiálu a dále potom drážku tzv. rozjíždět. Rovinné frézy se vyrábí jak s ostrým rohem, tak i s rohovým rádiusem 0,3, 0,5 a 1 mm. Rádiusové frézy se vyrábí jako dvou-, čtyř- a šestibřité v dlouhém provedení, v řezných průměrech od 3 mm do 20 mm. Rohové frézy mají rozličné modifikace, dělají se dvou- až osmibřité a také v hrubovacím provedení. Frézy se vyrábějí v řezných průměrech od 1 do 25 mm včetně atypických řezných průměrů 7, 9, 15 mm nebo miniaturních průměrů 0,4 mm až 1,5 mm (odstupňované po 0,1 mm).
Kulové frézy se vyrábějí jako dvoubřité v krátkém, dlouhém a extra dlouhém provedení a čtyřbřité v dlouhém provedení, v řezných průměrech od 1 mm do 25 mm (i kulové frézy jsou vyráběny v řezných průměrech od 0,6 do 1 mm). Zvláště extra dlouhé frézy dvoubřité jsou velmi zajímavé například při frézování povrchu dna forem, které jsou běžnými nástroji obtížně dostupné.
Především pro výrobu žebrování forem se používají kuželové frézy, vyráběné v různých rozměrových řadách s řezným průměrem od 1,5 mm do 8 mm (po 1,0, 1,2, 1,5, 2,...8 mm) a u kulových fréz od 1 do 2 mm. Každý průměr je vyráběn v několika kuželovitostech 30´, 1°, 1°30´ a 2°.

Frézy s kulovitým břitem

Pod označením XM-Power se skrývají frézy vhodné při výrobě složitých prostorových tvarů, pro výrobce forem, turbín a pro letecký průmysl. Geometrie břitu umožňuje také obrábění legovaných ocelí zušlechtěných až na 65 HRc, niklových ocelí a titanových slitin.
U běžné kulové frézy se řezná rychlost snižuje podle křivky zaoblení od maximální na obvodu frézy až k téměř nulové v ose otáčení. Tento problém lze částečně odstranit použitím kulovité geometrie, u které se dá nástroj naklonit na část rádiusu, který nejde přes střed otáčení. Pro frézování ploch výrobce doporučuje ideální sklon 15°, při kterém je maximální řezná rychlost odpovídající řeznému průměru nástroje snížena na 96 % v maximálním místě záběru a 26 % v minimálním místě záběru. V nabídce jsou dvou- a čtyřbřité frézy v dlouhém a krátkém provedení v rozměrech od 3 mm do 16 mm.

Frézy typu Jet-Power

Čím dál častější je také obrábění nerezové oceli, ocelí Inconell, Nimonic nebo titanových slitin. Pro tyto materiály, které mají velmi specifické vlastnosti, bývá obtížné nalézt vhodné obráběcí nástroje, zvláště mezi monolitickými frézami. V praxi se dost často používají nástroje s univerzální geometrií, které jsou vhodné pro obrábění běžných materiálů, jako jsou oceli, ale pro nerez nebo Inconell vhodné příliš nejsou. Používání takovýchto nástrojů vede k častějším výměnám nástroje a tím ke zvyšování nákladů. YG-1 má ve své nabídce nástroje se speciálními povlaky, které jsou pro tyto druhy materiálu přímo zkonstruované a které snižují náklady na výrobu. V nabídce fréz Jet-Power jsou mnohobřité frézy pro hrubování a dokončování v dlouhém a krátkém provedení v průměrech 6 - 25 mm.

Monolitické frézy s diamantovým povlakem

Pro efektivní obrábění nekovových a speciálních materiálů vyvinula firma YG-1 diamantový povlak, který se svou tvrdostí sice ještě zdaleka nepřibližuje diamantu přírodnímu, avšak proti ostatním výrobcům dosahuje lepších výsledků. Tento povlak má tvrdost okolo 5000 HV, přírodní diamant je dvakrát tvrdší. Produkty ostatních výrobců však dosahují hodnot pouze okolo 4000 HV. Frézy řady D-Power jsou opatřeny kombinovaným povlakem diamantu a mikrozrnného karbidu (< 0,05 µm). Hlavními výhodami diamantového povlaku jsou:
  • vyšší řezná rychlost;
  • menší řezné síly;
  • dokonalá jakost povrchu;
  • možnost obrábění za sucha;
  • delší životnost;
  • velmi dobrý poměr cena/kvalita.
  • Použití diamantového povlaku pro obrábění hliníkových slitin umožňuje velmi vysoké řezné rychlosti a tím značné snížení nákladů na výrobu. Pro takové řezné podmínky je ovšem nutné mít moderní stroje, které mají dostatečný výkon a vysoké otáčky. Frézy s diamantovým povlakem se speciální geometrií pro obrábění hliníku se vyrábějí ve dvou- a tříbřitém provedení, krátké a dlouhé.
    Dále se vyrábějí drážkovací frézy dvou- a tříbřité s ostrým rohem nebo s rádiusem, nebo kulové frézy různých délek, tak aby byly použitelné na nejširší pole aplikací.
    Firma YG-1 je na českém trhu zastoupena firmou Grumant, s. r. o. V příštím vydání vám představíme vrtací program včetně HSS vrtáků se speciální geometrií na nerezové matriály, které se řeznými vlastnostmi vyrovnají karbidovým nástrojům při cenách na úrovni HSS nástrojů.
    Reklama
    Vydání #3
    Kód článku: 20330
    Datum: 13. 03. 2002
    Rubrika: Výroba / Obrábění
    Autor:
    Firmy
    Související články
    Nové perspektivy v obrábění titanových draků letounů

    Rostoucí využití titanu pro aplikace v leteckém průmyslu je za poslední léta velmi dobře zdokumentováno. Stejně tak se tématem diskuze a zkoumání staly i problémy spojené s efektivním, produktivním a vysoce kvalitním obráběním tohoto oblíbeného materiálu. Každá obrobna chce samozřejmě při frézování titanu optimalizovat výkonnost použité frézy, ale bez vhodných technologií a správného know-how to nemusí být až tak snadné. Díky převratnému objevu se však v současnosti začínají v této oblasti věci měnit.

    Je zaškrabávání nezastupitelná metoda?

    V minulém vydání jsme uvedli 1. díl pohledu do minulosti i současnosti řemeslné výroby obráběcích strojů. Nyní vám přinášíme pokračování tohoto článku o unikátní metodě – technologii zaškrabávání.

    Vícenásobné možnosti hybridních obráběcích strojů

    Nové spektrum výroby otevírají hybridní obráběcí stroje, u kterých je možné umístit v zásobníku nástrojů nejen řezné nástroje, ale také laserovou pracovní hlavu pro svařování. Vedle možnosti obrábět je možné také nanášet přídavný materiál nebo svařovat. Toto uspořádání umožňuje opra-vovat poškozené součásti nebo nanést materiál v požadovaném místě.

    Související články
    Plnění požadavků na čistotu ve výrobě

    Firma Rosler vyvinula pro výrobce systémů škrticích a výfukových klapek kompletní systém automatizovaného obrábění. Tento systém pokrývá operace od převzetí obrobku po třískovém obrábění přes proces surf finishingu a jemného čištění, nanesení kódu datové matice až po zabalení dílů do KLT obalů a jejich přesun do stohovacích kontejnerů.

    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Reklama
    Související články
    Okénko do historie

    Na Vinohradech v Praze v historickém areálu rodiny Fričů sídlí malá nástrojařská dílna Nástrojárna NADO. Řemeslné dílny byly v tomto areálu od nepaměti, zejména se jednalo o výrobu hodinových strojků jako součástí měřicích přístrojů. Návštěva Nástrojárny NADO je spíše takovým okénkem do historie, ale přeci jen se v ní najde něco nového. Na jen několik let staré drátové řezačce Fanuc Robocut tam vyrábějí velmi přesné lisovací a tvářecí nástroje, dílenské přípravky a formy na vstřikování termoplastů.

    Precizní závitové nástroje

    Šrouby jsou i dnes v moderní době plné počítačů a kosmických technologií nejčastější strojní součástí a není snad stroje nebo zařízení, kde by se nevyskytovaly. Funkční část šroubu tvoří závit, jehož chody jsou navinuty s určitým stoupáním kolem válcového či kuželového jádra. Liší se svým profilem v závislosti na druhu použití. V drtivé většině případů se používají závity s pravým stoupáním, ojediněle z konstrukčních důvodů s levým.

    Vyřešení manipulace s kovovými třískami

    Preciznost a efektivita jsou ve společnosti Alcutec GmbH nejvyšší prioritou. To je důvod, proč tato firma specializovaná na frézování hliníku zavádí briketovací zařízení od firmy RUF, které z hliníkových třísek vznikajících při výrobě dokáže slisovat kompaktní brikety. Briketováním se výrazně zredukuje objem kovových třísek a odstraní se z nich zbytky ulpělé řezné kapaliny. V této formě se s odpady z výroby výrazně snadněji manipuluje a při prodeji se dosahuje vyšších výnosů než u volných jednotlivých hliníkových třísek.

    Inovovaná fiber laserová centra

    Dnešní výrobci plechových dílů vyžadují vysoce flexibilní, efektivní a inteligentní řešení. Nové inovace ve výrobě vláknového laseru Prima Power byly navrženy a vyvinuty tak, aby splňovaly tato očekávání. Platino Fiber Evo je nejnovější verzí platformy Platino s více než 2 000 instalací po celém světě, vylepšenou o důležité technologické inovace.

    Chytré stroje přivádějí továrny k životu

    Bezpečné balicí stroje připojené k Ethernetu zvyšují produktivitu, zlepšují flexibilitu, snižují komplexnost konstrukce a řeší problémy pracovníků v provozu.

    Nanovlákenná membrána v oknech ochrání stroje i pracovníky

    Zatímco o smogu v ulicích se vedou časté debaty, znečištěný vzduch v interiéru patří k opomíjeným tématům. A to i přesto, že podle Světové zdravotnické organizace stojí život 4,3 milionu lidí ročně a v průmyslových objektech ohrožuje jak zdraví pracovníků, tak samotný provoz. Díky rozvoji moderních technologií nyní interiér účinně ochrání nanovlákenná okenní membrána.

    3D analýzy a filtrace profilu povrchu

    Kvalitativní rozvoj měřicích a zejména vyhodnocovacích metod pro posuzování kvality textury povrchu urychlil praktickou aplikovatelnost dokonalejší prostorové charakteristiky jeho profilu. Komplexnější popis vlastností povrchu je přínosný nejen pro jeho detailnější poznání, ale především rozšířením poznatků o vztahu stavu povrchu k jeho funkčnímu chování.

    Šetřete svoje síly!

    Jednou ze zásadních myšlenek vedoucích k pokroku a zvyšování produktivity je dělba práce. Specializace na různé technologie umožňuje posouvat jejich hranice.

    Na cestě ke zrození stroje,
    Část 1. Průzkum trhu

    Série 10 článků, jejichž autorem je konstruktér Michal Rosecký, popisuje postup výroby obráběcího stroje. Krok po kroku nás provází tímto náročným procesem, v jehož závěru je po stránce vývoje a výroby rentabilní moderní výrobní zařízení s inovativními prvky, o které trh projeví zájem a po uvedení do provozu přinese zákazníkovi deklarovanou profitabilitu a návratnost investic.

    Téma: technologie pro výrobu forem

    Díly, součásti či výrobky, které spatřily světlo světa díky tomu, že byly vylisovány, odlity či vykovány ve formě, jsou doslova všude kolem nás. Forma je zařízení často velmi složité a komplexní a k její výrobě je potřeba řada špičkových technologií. Následující článek představuje některé z nich.

    Reklama
    Předplatné MM

    Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

    Proč jsme nejlepší?

    • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
    • Vysoký podíl redakčního obsahu
    • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

    a mnoho dalších benefitů.

    ... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

        Předplatit