Témata
Reklama

Univerzální vysokovýkonné vrtáky

Po frézách z mikrozrného karbidu s povlaky TiAlN a diamantu přichází v tomto článku řada na další pilíř výrobního programu firmy YG-1 - monolitické vrtáky ze slinutého karbidu, HSS-Co, HSS-Co8 a HSS-Vanadových materiálů.

V minulém čísle jsme podali informaci o frézách z mikrozrnného karbidu kovu s multivrstvým povlakem TiAlN a s diamantovými povlaky, které vyrábí jeden z největších výrobců monolitických nástrojů pro třískové obrábění, společnost YG-1. Dnes se budeme věnovat dalšímu pilíři výrobního programu této firmy - monolitickým vrtákům ze slinutého karbidu, HSS-Co, HSS-Co8 a HSS-vanadových materiálů.
Reklama
Reklama
Reklama

Vrtáky snů

Pod tímto smělým názvem (v angličtině Dream Drill) se skrývají samostředicí vrtáky ze slinutého mikrozrnného karbidu, který má zrno menší než 0,5 µm. Takový karbid se vyznačuje především vysokou tvrdostí a pevností a jeho základní vlastnosti jsou dále vylepšeny multivrstvým povlakem TiAlN, který zvyšuje otěruvzdornost a odolnost proti oxidaci povrchu při vysokých teplotách (800 °C) vysokorychlostního obrábění. Vrtáky ze slinutého karbidu jsou dodávány v provedení s vnitřním i bez vnitřního chlazení v rozměrech 3 x D, 5 x D, 8 x D v průměrech 3 - 20 mm odstupňovaných po 0,1 mm. Nová geometrie břitu umožňuje obrábění všech druhů materiálů při maximálním výkonu. Pracovní část je vyráběna v tolerančním poli h7 u nechlazených vrtáků a m7 u vrtáků s vnitřním chlazením. Díky perfektní geometrii ostří a přesným tolerancím není třeba při vrtání přesných děr používat výstružníky.

Vysokovýkonné vrtáky

Samostředicí vrtáky z rychlořezné oceli s vysokým procentem vanadu (HSS-Ex) s TiN povlakem najdeme pod šifrou HPD-SUS. Oproti běžným HSS-Co vrtákům je jejich výkon mnohem vyšší, vyrovnají se téměř karbidovým nástrojům. Vezmeme-li jako nejdůležitější kritérium spojení "životnost - výkon - cena", dosahují velice dobrých výsledků především HPD vrtáky se speciální geometrií pro obrábění nerezových materiálů. Hodí se také velmi dobře pro vrtání slitin hliníku, bronzů a dalších slitin mědi. Vyrábí se v rozměrové řadě 2 - 3 x D, 4 - 5 x D, od 2 - 20 mm po 0,1 mm.
Ačkoliv vrtáky HPD-SUS nelze použít při vysokých otáčkách, díky velkým úběrům materiálu lze docílit srovnatelné nebo i vyšší produktivity s karbidovými vrtáky. Vysoké úběry je možné získat díky houževnatému materiálu a především speciální, ale jednoduché geometrii. Tyto nástroje jsou vhodné pro stroje nižších otáček a tuhosti tam, kde nelze efektivně použít karbidových vrtáků.
Z grafu je vidět, že jako nejproduktivnější se ukazují karbidové nástroje s vnitřním chlazením. Až na určité výkyvy je také zřejmé, že při mnohem nižší pořizovací ceně jsou HSS-EX nástroje při obrábění nerezových ocelí stejně produktivní jako TK vrták.

Univerzály HSS-Co

Ve standardním programu YG-1 jsou i vrtáky z rychlořezných ocelí, především s příměsí 5 - 8% kobaltu. Oproti karbidovým TK nástrojům mají HSS-Co vrtáky nižší pořizovací cenu a nižší řezné podmínky, avšak jsou méně náchylné na poškození a nejsou tolik náročné na vysoké otáčky. Proto se hodí především pro starší konvenční obráběcí stroje s nižším výkonem, na stroje, které nemají zaručenou souosost vřetene (především vrtání na soustruzích) nebo pro případy, kdy není zaručená tuhost soustavy stroj-nástroj-obrobek. Firma YG-1 se snaží vývojem co nejvhodnějších geometrií břitu maximálně zvýšit efektivitu. V nabídce jsou nástroje s univerzální geometrií pro všechny druhy materiálu, v pracovních délkách do 10 x D, průměrech s válcovou stopkou od 2 do 13 mm a Morse stopkou od 13 do 30 mm.
Kromě univerzálních nástrojů má YG-1 ve své nabídce vrtáky do těžkoobrobitelných materiálů, jako inconell nebo titanové slitiny, pro vrtání nerezových materiálů. Vrtáky typu N jsou určeny pro vrtání ocelových materiálů, nástroje se speciální geometrií pro vrtání tenkostěnných obrobků (plechů apod.) jsou k dispozici v rozměrové řadě od 1 do 31 mm odstupňované po 0,25 mm, Dále jsou samozřejmě v nabídce i vrtáky s geometrií typu W, tedy nástroje pro vrtání Al slitin, zinku, křemíku, mědi, plastů apod. Veškeré typy mají pracovní část vyrobenou v tolerančním poli h8 a dodávají se s válcovou nebo Morse stopkou. Na český trh dodává tyto nástroje firma Grumant, spol. s r. o.
Reklama
Vydání #4
Kód článku: 20434
Datum: 17. 04. 2002
Rubrika: Trendy / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
Pohodlné upínání magnetem

Pokud jde o úsporu času při seřízení a upnutí obrobků bez deformace, je elektricky aktivovaná technologie permanentních magnetů považována za špičkový systém. S trochou konstrukční zručnosti mohou být během sekundy a bez deformace upnuty a z pěti stran obrobeny především velkoformátové díly. Ani v oblasti standardních modulů nezůstává vývoj bez odezvy. Moderní magnetické upínací desky umožňují optické nebo automatizované monitorování upínacího procesu.

Československá stopa u nového rekordu

Nový rekord počtu návštěvníků jsme zaznamenali na letošním technologickém setkání WFL Millturn Technologies.

Pro větší efektivitu ve výrobě

Spolupráce mezi výrobcem obráběcích strojů Hurco a dodavateli automatizovaných nakládacích systémů má za následek vyšší produktivitu a větší výnosy. Automatizované nakládání umožňuje rozšíření kapacity v kusové a malosériové výrobě bez potřeby dalšího personálu pro obsluhu strojů. Nakládací roboty je možno také využít v bezobslužných směnách nebo o víkendech.

Související články
Novinka z varnsdorfské líhně

Přední evropský výrobce obráběcích strojů, TOS Varnsdorf, letos představil nečekanou novinku, která významně rozšiřuje nabídku výkonných obráběcích strojů z varnsdorfské líhně.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Vyvrtávání hlubokých otvorů

V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

Optimalizace soustružení korozivzdorných ocelí

Použití korozivzdorných ocelí pro inženýrské aplikace vždy do určité míry vedlo k technickému paradoxu. Zatímco konstruktéři jsou nadmíru spokojeni s tím, jaké pevnostní vlastnosti a korozní odolnost tyto běžně používané materiály nabízejí, výrobní inženýři už jsou asi méně okouzleni jejich typickým deformačním zpevňováním a všeobecně špatnou obrobitelností. Avšak průmyslovými odvětvími, jako jsou výroba čerpadel a ventilů, výroba zařízení pro ropný a plynárenský průmysl, automobilový a letecký průmysl, jsou součásti z korozivzdorných ocelí výslovně požadovány i nadále.

Věnujte pozornost vedlejším časům při obrábění

Firma Grumant se již 25 let zabývá prodejem nástrojů a strojů pro třískové obrábění. Zároveň je již známo to, že klade silný důraz na podporu svých zákazníků. 25 let zkušeností jejích techniků ukazuje, že řada zákazníků se soustředí hlavně na kontrolu a optimalizaci strojního času a přehlíží ztráty časů vedlejších. A právě zkrácení vedlejších časů je klíčem k razantnímu zvýšení produktivity, zisku a překvapivě i cesta jak odlehčit problému nedostatku kvalifikovaných obráběčů.

Optimalizace obrábění zvyšuje trvanlivost

Tři miliony malých součástí pro systémy ABS jsou spolehlivě vyráběny na soustruzích speciálním nástrojem. Řešení vyvinuté společně s výrobcem a uživatelem minimalizuje vedlejší časy a zvyšuje trvanlivost nástroje až o 300 %.

Malosériová výroba ozubených kol

Rostoucí nároky na rychlost a flexibilitu si žádají nová řešení pro výrobu ozubení. Pětiosé frézky a nejnovější funkce nabízené metodou InvoMilling otevírají nové možnosti pro výrobu malých dávek. V následujícím rozhovoru prof. Dr. Ing. Tillmann Körner z Aalen University hovoří o současných trendech v oblasti frézování ozubení.

Technologie pro úlohy rovinného broušení

Klíčová odvětví průmyslu jsou odkázána na součásti broušené s extrémní tvarovou a rozměrovou přesností, i pokud jsou zhotovené z obtížně opracovatelných materiálů. K těmto účelům – od nejmenších (S) až po největší (XXL) součásti pro broušení malých i velkých sérií – nabízí pokrokovou technologii výrobce brusek Okamoto.

S novým katalogem k dlouhotočným automatům

Společnost WNT rozšířila své nástrojové portfolio zaměřené na dlouhotočné automaty. Každý zasvěcený ví, že tento obor je svým způsobem specifický, a proto vyžaduje zvláštní přístup. S tímto vědomím WNT připravila nový samostatný katalog, který je zaměřen výhradně na danou technologii obrábění.

Větší řádkování při obrábění načisto

Při použití fréz s optimálně zakřiveným břitem pro frézování vnějších povrchů je možné časy na dokončovací obrábění značně snížit. Docílit toho lze vzájemnou souhrou stroje, nástroje a softwaru, jak ukazuje následující příklad.

Frézy s kulovým čelem pro plochy v kvalitě leštění

Optika vyráběná z plastů klade vysoké nároky na kvalitu povrchu nástrojů, respektive forem. Nově vyvinutá strategie obrábění umožňuje frézovat i velmi malé a náročné tvary hospodárně až na konečný rozměr s vysokou jakostí povrchu.

Simulací ke zlepšení efektu mazání a chlazení

Optimalizace třískového obrábění moderní metodou simulace strategie mazání a chlazení je dnes podrobena systematickému výzkumu. Použitím simulace procesu třískového obrábění a simulace proudění chladicího média se značně sníží náklady na výzkum a vývoj.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit