Témata
Reklama

Valivá ložiska a my

07. 11. 2001

Jestliže statistiky vykazují, že průmysl roste, stoupá i poptávka po ložiscích.

O vzniku koncernu ZKL, o inovacích, návratu na trhy, kde české výrobky měly dobrou pověst, o valivých ložiscích osazených na podvozcích lokomotiv Transsibiřské magistrály, ale i o výrobě nestandardních ložisek jsme měli možnost hovořit s ředitelem ing. Jiřím Prášilem během MSV 2001 v Brně.
MM: Naši čtenáři neměli doposud možnost seznámit se s koncernem ZKL. Můžete ho představit?
Ing. J. P.:Koncern ZKL byl založen v roce 1999, navazuje na více než padesátiletou tradici výroby valivých ložisek vyráběných v Československu. Nutno dodat, že zde v Brně byla vyvinuta, zkonstruována a osvojena veškerá výroba valivých ložisek, která byla posléze rozdělena do různých podniků - od Klášterce nad Ohří až po Prešov. Dnešní koncern vzešel z privatizace části s. p. Zetor, závodu Ložiska, a v průběhu tří let se podařilo integrovat do tohoto koncernu rozhodující výrobce ložisek v ČR. Vedle toho jsme vytvořili účelové organizace pro výzkum a vývoj a následně pro zahraniční obchod. Koncern je uzpůsoben tak, aby naplnil základní cíl, který byl na začátku stanoven, a to integrovat obchodní a technickou politiku v oboru ložisek, a tím podpořit a zvýšit konkurenceschopnost našich výrobků.
MM: Daří se ZKL stanovené cíle naplňovat?
Ing. J. P.:S výsledky člověk nemůže být, pokud je za ně zodpovědný, spokojen nikdy. To je začátek sestupu firmy. Vždycky to může být lepší. O výsledcích firmy hovoří nejlépe tři základní ukazatele: vývoj prodeje, vývoj tvorby přidané hodnoty a platy zaměstnanců.
V řeči čísel byla dynamika prodeje ZKL v roce 2000 oproti roku 1999 zhruba 29 %. Výsledky za první pololetí potvrzují, že v roce 2001 to je proti loňskému roku zhruba 12 %.
Růst přidané hodnoty za rok 2000 oproti 1999 činil 31 % - to je kritérium produktivity. Co se týká objemu mzdových prostředků našich zaměstnanců, nárůst mezi roky 1999 a 2000 byl 13 %, v letošním roce potom zhruba 15 %.
MM: Na trh byla uvedena inovovaná ložiska ZKL řady 222. Co se za inovací skrývá?
Ing. J. P.:V současnosti probíhá inovace valivých ložisek řady 222. Připravujeme inovaci řady 223.
Za inovací je nová konstrukce ložiska, která zvyšuje jeho technické charakteristiky, především hodnotu únosnosti a mezních otáček, na úroveň výrobků světových firem. V některých charakteristikách jsou výsledky našich ložisek i lepší. Druhým aspektem je lepší technologičnost konstrukce, a tím produktivnější výroba.
MM: Je cílem ZKL vyrábět všechny typové řady valivých ložisek?
Ing. J. P.:V současnosti prodáváme 80 % běžného sortimentu ložisek. Co se týká úplného sortimentu ložisek, lze vidět speciality různých výrobců, zejména v oblastech šroubových uložení valivými segmenty, které dříve do kategorie ložisek vůbec nespadaly.
My z nabízených 80 % přibližně 45 % vyrábíme v našich podnicích a zbytek zajišťujeme kooperací na základě licencí ZKL a nebo nákupem od jiných výrobců pod označením ZKL, případně ZVL.
MM: Koncern ZKL je znám též výrobou ložisek "na míru". Jak takový proces probíhá?
Ing. J. P.:Příkladem je ložisko speciálně konstruované pro ČKD Blansko, které zajišťovalo generální opravu přepouštěcí klapky v elektrárně Dalešice. Dá se říci, že se jednalo také o katalogové ložisko, ale nejběžněji užívaná a tedy vyráběná jsou ložiska do průměru 400 mm. Ložiska velkorozměrová, v tomto případě ložisko 232/750MC2 o průměru 1,5 m, se vyrábí v jiném režimu než ta běžná.
MM: Jak dlouho trvá proces od zadání k expedici?
Ing. J. P.:Kontrakt na tato ložiska jsme uzavřeli v květnu roku 1999, k montáži dodali v listopadu 1999. Další dodávka v roce 2001 již byla opakovaná výroba. Je nutno si uvědomit, že se ložisko muselo nejen nakreslit a vyrobit, ale i odzkoušet. V takovýchto případech se jedná o půlroční záležitost. Limitující je především zajištění polotovaru, výkovku.
MM: MPO České republiky nabízí různé projekty na podporu exportu. Využíváte některé?
Ing. J. P.:Program podpory exportu je různě strukturován, my spolupracujeme v programu, který je zaměřen na "Budování center špičkových technologií". Nositelem tohoto úkolu je ZKL Klášterec nad Ohří, spolupracuje na něm i ZKL - Výzkum a vývoj, a dále ČVUT Praha. Toto centrum je budováno v Klášterci nad Ohří a cílem je montážní linka na výrobu automobilových ložisek.
MM: Jak jste spokojeni s nabídkou podpory průmyslu ČR prezentovanou MPO?
Ing. J. P.:Z pohledu našeho koncernu mohu říci, že podpora průmyslu a prezentace průmyslové politiky se výrazně zlepšila. Samozřejmě je stále co zlepšovat. Já bych cestu viděl mimo jiné v tom, že se budou hledat způsoby, jak české podniky napojit na globálně operující distribuční firmy.
MM: Jaké jsou podle vás další možnosti zlepšení podpory průmyslu ze strany MPO?
Ing. J. P.:Další oblastí, kam by se podpora průmyslu měla zaměřit, je průnik našich firem na trhy, kde české výrobky měly dobrou pověst a ještě mají šanci navázat.
Nejsou to ty nejnáročnější světové trhy, ale konkrétně pro nás naprosto zajímavé trhy Latinské Ameriky, Ruska, možná i Středního východu. Moje konkrétní zkušenost je z Argentiny, kde v minulosti působila řada našich zastoupení, dnes je tam jedinou fungující českou firmou naše afilace.
Tyto trhy znaly naše výrobky. Značka Škoda je pojem, který tam lidem něco říká a který ztotožňují s dobrým výrobkem. Např. v Rusku je to tak s lokomotivou Škoda, která jezdí na podvozku osazeném ložisky ZKL. Představte si, že jezdí po Transsibiřské magistrále, která začíná v 
Leningradě, jede tundrou a končí ve Vladivostoku. Během 7 dnů se pohybuje v mrazech -40 oC, ale také v přímořských oblastech, kde je 20 oC. Naše firmy by u rozvoje této dopravní trasy měly být - to je budoucnost.
MM: Náš rozhovor probíhá během prestižní přehlídky strojírenského průmyslu v Brně. Jak hodnotíte svoji účast?
Ing. J. P.:Na hodnocení je, myslím, ještě brzy. První postřehy jsou takové, že naše expozice se neustále vyvíjí, stejně jako prezentace ostatních světových výrobců. Samozřejmě od prezentací na veletrhu, jako je ten brněnský, nelze očekávat, že by se na stánku dělaly přímé obchody. Ale dají se udělat koncepční dohody, na kterých lze stavět v budoucnu. Jedním z příkladů je, že se nám na stánku podařilo dohodnout záležitost, o které jsme jednali s naším odběratelem rok a půl. Tím, že se sešly všechny zainteresované strany, byla příležitost si všechna problémová místa vyjasnit a uzavřít.
MM: Na jakých dalších akcích jste letos prezentovali své výrobky?
Ing. J. P.:Na strojírenských veletrzích jsou ložiska ZKL vystavována prostřednictvím místních obchodních zástupců. Co se Argentiny týká, je naše tradiční účast zajišťována prostřednictvím naší afilace.
Ve spolupráci s MPO ČR se budeme účastnit i výstavy v Chile, která je organizována velvyslanectvím ČR pro podporu místních aktivit českých subjektů.
Ložiska ZKL, tak jak se v jednání se zákazníky v jejich hodnocení setkáváme, jsou ložiska s dobrou technickou úrovní. Jsou dostupná za slušnou cenu. Do nedávné doby jim chyběla komerční a technická podpora. S tím se postupně vypořádáváme. Je to český výrobek, který lze prodat a je konkurenceschopný.
MM: Děkuji za váš čas.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Vydání #11
Kód článku: 11130
Datum: 07. 11. 2001
Rubrika: Trendy / Ložiska
Autor:
Firmy
Související články
Monitoring stavu ložisek zlepšuje proces broušení

Sledování stavu ložisek není jen způsob, jak včas zjistit potřebu jejich výměny, ale také způsob, jak si udělat obrázek o stavu celého stroje nebo zařízení. Pro ilustraci výhod služby CMS (Condition Monitoring Service) od firmy NSK budou uvedeny dva příklady jejího využití pro brousicí stroje.

Optimalizace péče o ložiska zabraňuje odstávkám výroby

Ložiska jsou vysoce namáhanými součástmi pohonů, které v průběhu času podléhají opotřebení. S ohledem na to je zvláště důležité zahrnout je do plánů údržby, protože tato strategie pomáhá prodloužit životnost strojů nebo zařízení.

Projekt výrobní linky pro inovovaná ložiska do převodovek Porsche

V souvislosti s vyššími požadavky odběratelů v automobilovém průmyslu na nižší výslednou hlučnost pro pasažéry plánuje olomoucký závod na výrobu ložisek Koyo Bearings zavedení technologických změn. Konkrétně se jedná o nákup nové linky, která umožní implementaci technologie vysoce přesných dokončovacích operací, mezi něž patří soustružení „za tvrda“, broušení a superfinišování pro ložiskové kroužky nově vyvinuté řady ložisek LNT (Low Noise Transmission).

Související články
Lineární vedení v robotizovaných svařovacích linkách

Výrobce dílů svařovaných z plechů hledal řešení, jak prodloužit krátkou životnost pohonů a vodicích prvků svých automatizovaných svařovacích zařízení, neboť lineární vedení robotizované svařovací pistole v jedné jeho výrobní lince muselo být vyměňováno každé dva nebo tři měsíce.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Velmi přesná profilová lineární vedení s oběhem kuliček

Nová šestiřadá profilová lineární vedení s oběhem kuliček KUSE X-life jsou důkazem toho, že i v případě osvědčeného produktu lze dosáhnout dalších velkých pokroků ve vývoji. Nová lineární vedení značky INA z koncernu Schaeffler jsou tak přesná a mají natolik klidný chod, že je lze použít dokonce i v měřicích strojích.

Nová radiální kuličková ložiska

Společnost Schaeffler prostřednictvím vysokých investic do výrobních kapacit určených pro radiální kuličková ložiska FAG generace C výrazně rozšiřuje svou obchodní nabídku v oblasti standardních valivých ložisek. Díky zdokonaleným vlastnostem produktů, nové logistické koncepci a optimalizovanému poměru ceny a výkonu jsou tato úspěšná radiální kuličková ložiska ještě atraktivnější.

Repase ložisek jako součást cirkulární ekonomiky

Během několika posledních let se o konceptu tzv. cirkulární ekonomiky hodně mluví. Je naprostým opakem ekonomiky lineární, ve které se získané zdroje použijí do produktů a nakonec vyřadí. Cílem cyklické alternativy je ekonomická produkce méně závislá na využívání zdrojů. Zaměřuje se na menší spotřebu materiálu, větší využití výrobků a lepší recyklaci materiálů.

Energetická účinnost mazaných ložisek

Energetická účinnost valivých ložisek se v posledních letech výrazně zvýšila. Přispívají k tomu zejména nové designy ložisek, pomocí nichž lze například snižovat ztráty třením. Jakou roli přitom hraje použité mazivo? Společnost Klüber Lubrication získala díky zkušebnímu zařízení, které sama vyvinula, nové poznatky o vlivu maziv na energetickou účinnost ložisek, a může tedy poskytovat uživatelům optimální poradenství.

Ložiska pro velká zatížení

Společnost Coroll jako významný dodavatel ložisek do všech hutních provozů včetně kontinuálního lití, válcoven, výroby surového železa, přepravy a úpravy rud i dalších materiálů využívá zázemí japonského výrobce ložisek NSK a jeho vývoj speciálních produktů pro hutní průmysl.

Prémiové nástroje pro výpočet ložisek

Společnost SKF své lety nabyté zkušenosti a znalosti předává svým zákazníkům nejen prostřednictvím seminářů, brožur či katalogů, ale také poskytováním výpočetních nástrojů.

Správné mazání předchází třetině selhání ložisek

Domazávání ložisek je naprostou nutností, pokud ložiska nepoužíváte výhradně v aplikacích, které domazávání nevyžadují. Nestačí však pouze domazávat, je důležité provádět domazávání vhodným množstvím a způsobem. Z důvodu nevhodného domazávání totiž selhává 36 % ložisek. Jak tedy správně domazávat?

Ložiska pro velmi náročné podmínky

Prostorové omezení představovalo pro firmu Papcel při navrhování nového papírenského stroje velký problém. Řešením byla unikátní toroidní ložiska CARB a inovativní mazací systém od společnosti SKF.

Inovace komponentů pro obráběcí stroje

Firma Coroll již od roku 1995 zastupuje na českém trhu společnost NSK. Opírá se o technické zázemí tohoto japonského výrobce, který nepřetržitě investuje do inovací a vývoje svých produktů – ložisek, kuličkových šroubů a lineárních vedení.

Průmysl 4.0 stojí i na ložiscích a datech

Společnost SKF je známá především jako výrobce ložisek a dodavatel technických řešení pro rotační stroje. O tom, jak může přispět k zavádění Průmyslu 4.0, si s Davidem Poláčkem, generálním ředitelem české pobočky, povídal Michael Málek.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit