Témata
Reklama

Vícecestné rotační přívody médií

Do rotačních částí obráběcích strojů je při obrábění nutné stále častěji přivádět, odvádět nebo v nich vést více než jedno médium. Nutností je to při soustružení i frézování a také při kombinaci obou technologií, kdy je potřeba přivádět média ke všem nástrojům obráběcích operací. Společnost Deublin, výrobce rotačních přívodů, představila novou generaci vícecestných rotačních přívodů – hybridní řadu.

Tato skupina výrobků se jako dvoukanálový rotační přívod používá již delší dobu zejména v oblasti upínání a pro chlazení u pneumatických a hydraulických systémů a systémů s chladicími médii. Dobrým příkladem v tomto smyslu je osvědčená řada 2620. Přesto se však společnost Deublin rozhodla pro další vývoj, protože požadavky uživatelů jsou v dnešní době stále náročnější. Dvoukanálový model dosahuje rychlosti otáčení více než 10 000 otáček za minutu. Uživatelé a konstruktéři však v současné době požadují u vícecestných modelů se třemi a více kanály rychlosti 5 000 min-1 a vyšší – při tlaku až 250 barů u hydrauliky a až 10 barů u stlačeného vzduchu, a to i při rotaci.

Aplikací je v tomto směru mnoho a jsou velmi rozmanité. Zatímco požadavky týkající se obrábění skutečně pocházejí ze segmentu upínacích technologií, výrobci strojů stále častěji požadují i komplexní rotační spojky s více průchody. Výrobce si rovněž vytyčil úkol přicházet s novými možnostmi v oblasti obrábění, které se týkají rotačních přívodů. Provozní úkony přivádění tekutých médií, které mohly dříve probíhat pouze při nečinnosti stroje nebo při nízké rychlosti otáčení, mohou nyní probíhat při maximální rychlosti. Tento technologický pokrok zvyšuje stupeň automatizace a tím i produktivitu celého systému.

Reklama
Reklama
Reklama
Otočný stůl s hybridním rotačním přívodem Deublin

Nejvhodnější těsnění pro danou aplikaci

U nové hybridní řady byla použita kombinace technologií těsnění – mechanického, hydrostatického nebo elastomerového těsnění (tzv. těsnění z plastické hmoty). Díky těmto kombinacím je možné naprosto přesně reagovat na požadavky uživatelů, které se týkají používaných médií, provozních parametrů a parametrů procesu. Na základě těchto požadavků se u každého kanálu pro určité médium použije nejvhodnější technologie těsnění. V případě potřeby lze všechny tři technologie kombinovat v kompaktním provedení.

Aby bylo možné tohoto cíle dosáhnout, výrobce s uživatelem předem definují, pro jaká média má být přívod určen a jaké jsou provozní údaje. Rovněž je velmi důležité zjistit informace o příslušném procesu – například kdy jsou jednotlivá média pod tlakem. Společnost Deublin jako odborník na výběr správné technologie těsnění navrhne na základě těchto informací řešení, které je pro danou aplikaci nejvhodnější. Podle potřeb uživatele může rotační přívod zahrnovat pouze jednu nebo i všechny tři technologie.

Výběr vhodné technologie těsnění ovlivňují cílová kritéria a prioritou je často prodloužení životnosti rotačního přívodu. Rozhodující je ovšem také vliv teploty na celkový systém. Úkolem současných řešení je prokázat vynikající výsledky v obou oblastech – jinými slovy dlouhou životnost při nízkém nárůstu teploty.

U výrobce rotačních přívodů naleznou konstruktéři i uživatelé jejich velký výběr pro vícecestné aplikace, které již jsou jako technická základna ideální a v mnoha případech zkrátka přesně vyhovují. Stávající řady lze rovněž přizpůsobit zvláštním požadavkům, a navíc jsou také k dispozici modulární konstrukce. V rámci tohoto portfolia se uživateli nabízejí rozsáhlé možnosti, aby nalezl vhodné řešení.

Dvoukanálový rotační přívod Deublin 2620

Příklad z praxe

Výrobce obráběcích strojů se rozhodl sám navrhnout a vyrobit stoly pro souběžné frézování a soustružení s rychlostí otáčení od 20 do 1 000 otáček za minutu. K tomuto účelu byly potřebné rotační přívody se třemi až deseti kanály. Uživatel stolu může pro funkce upínání a uvolňování využívat hydrauliku nebo pneumatiku – pokud není stroj v chodu, ale také při rotaci. Dále jsou zde funkce jako kontrola systému nebo čištění stolu pomocí chladiva či stlačeného vzduchu. Rovněž lze přidat kanál pro vakuum.

Na základě standardizovaného rozhraní bylo pro tento účel vyvinuto řešení vhodné pro všechny varianty. Výhoda spočívá v tom, že specifikace skutečného počtu kanálů nemá na rozhraní žádný vliv. Výrobce stroje je tedy schopen pružně reagovat na jakékoli změny požadavků na funkci určitého kanálu. Díky výrobci tak byla možná unifikovaná konstrukce pro řadu stolů.

Čtyřkanálový rotační přívod Deublin 1379

Hybridní řada zvyšuje rychlost

Dalšími výhodami pro společnosti využívající obráběcí procesy soustružení a frézování je například vyšší produktivita a integrace různých funkcí také při provozu stroje za rotace. Platí to při samotné rotaci, kdy rotační přívod dodává médium na vřeteno obrobku a jakékoliv adaptéry, ale i při frézování a soustružení, kdy rotační přívod dodává tlakové médium do upínacích elementů pro palety a  obrobky. V těchto případech je pomocí hybridní řady možné zvýšit rychlost rotace a tím i řeznou rychlost. Navíc lze hybridní řadu rovněž využít pro implementaci různých funkcí u aplikací s otočnými prvky, jako je například funkce upínání a uvolnění, kontrola systému a čištění stolu při rychlosti otáčení vyšší než 1 000 min-1.

Sedmikanálový hybridní rotační přívod Deublin

Jelikož jsou tyto funkce integrovány v kompaktním provedení, vytvářejí pro výrobce strojů i uživatele další možnosti pro zvýšení efektivity a produktivity.

Michal Hlavina

hlavina@bibus.cz

Reklama
Související články
Upínače jsou stejně důležité jako stroj nebo nástroj

Výrobní zařízení pro třískové obrábění s nástupem CNC řízení a víceosých technologií významně změnily požadavky na složitost obrobků, řezné nástroje a v konečném důsledku také na automatizaci a robotizaci. Čemu se však často nevěnuje tolik pozornosti, jsou upínací technologie i přesto, že mohou mít zásadní vliv na výslednou kvalitu obráběného dílu, ale i na náklady.

Aplikace moderních postupů a technologií v obrábění

Společnost Hofmeister pravidelně svým zákazníkům představuje novinky a inovace nejen vlastní, ale také svých obchodních partnerů. Účast na listopadových zákaznických dnech svědčí o velkém zájmu.

Novinky značky IMAO pro upínání obrobků

V dnešní době je velká poptávka po efektivní produkci různorodých výrobků v malém objemu a klíčem k vyšší produktivitě je použití přípravků, které lze flexibilně přizpůsobit mnoha různým obrobkům. Upínací prvky ONE-TOUCH se vyrábějí v mnoha různých provedeních, snadno z nich lze vybrat prvky vhodné pro upnutí požadované součásti. Upnutí a odepnutí součásti je jednoduché, bez použití dalšího nářadí a rychlé, zkracuje se čas potřebný pro manipulaci s obrobkem a tím i celkové náklady na výrobu.

Související články
Symbióza hydrauliky a pneumatiky

Když vám společnost Hytek, výrobce hydraulických systémů, pošle seznam svých referencí, dočtete se například: hydraulický agregát pro regulaci Kaplanovy turbíny Poechos v Peru, mazací agregát pro ložiska generátoru turbíny MVE Bugoye v Ugandě, mazací agregát pro ložiska generátoru pro Peltonovu turbínu Patikari v Indii, hydraulický agregát pro regulaci chladicí vody v jaderné elektrárně Temelín, hydraulické agregáty pro ovládání turbíny v Keni na řece Sondu Miriu. Jistě byste za výčtem tohoto typu hledali obrovský nadnárodní koncern, opak je však pravdou: jde o malou firmu šikovných lidí, sídlící v obci Lipůvka.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Vyvrtávání hlubokých otvorů

V současné době jsou kladeny stále vyšší nároky na nástroje pro obrábění. Čím dál více se obrábí těžkoobrobitelné a různé nestandardní materiály. K tomu jsou obrobky po konstrukční stránce čím dál složitějšími.

Aditivní výroba unikátních řezných nástrojů

Aditivní technologie jsou jedním z nosných pilířů Průmyslu 4.0. Od roku 2014, kdy v ČR 3D tisk kovů odstartoval „ve velkém“, byla o této problematice napsána celá řada publikací, díky nimž je tato technologie považována za poměrně známou. Jedním z průkopníků 3D tisku v ČR je firma Innomia, která přinášela informace o technologii DMLS do povědomí českého průmyslu již několik let před tímto zmiňovaných boomem.

Simulací ke zlepšení efektu mazání a chlazení

Optimalizace třískového obrábění moderní metodou simulace strategie mazání a chlazení je dnes podrobena systematickému výzkumu. Použitím simulace procesu třískového obrábění a simulace proudění chladicího média se značně sníží náklady na výzkum a vývoj.

Dokonalé povrchy řezných nástrojů

Leštění řezných hran nástrojů je čím dál žádanějším procesem v oblasti strojírenství. Stalo se již zřejmým faktem, že stav řezných hran má obrovský vliv na životnost nástroje a řeznou charakteristiku. Existuje dnes zajímavá alternativa dobře známým procesům, jako je broušení nebo tryskání. Je to úprava řezných hran pomocí vlečného omílání.

MKU_Maziva pro obrábění ozubených kol

Ještě před několika lety se musela k dosažení optimálního obrobení ozubených kol použít velká paleta různých obráběcích kapalin, situaci navíc komplikovaly různorodé povrchy a tepelné zatížení. Dnes je situace přehlednější. Vhodným výběrem pokročilých obráběcích kapalin lze výrobu ozubených kol významně zefektivnit.

Ochrana provozních měřidel tlaku před mechanickým namáháním

Při měření tlaku v potrubních systémech a v nádobách se setkáváme s nepříznivými mechanickými vlivy, které mají původ v měřeném procesu. Jedná se o tlakové rázy, pulzace, otřesy či vibrace, a někdy také o přetížení nad rámec měřicího rozsahu přístroje. Pulzace tlaku v potrubí zpravidla pochází od čerpadel, případně od rotujících míchadel v nádobách. Tlakové rázy jsou způsobovány setrvačností sloupce kapaliny pohybující se v potrubí; na jejich vzniku se podílí i činnost ventilů a škrticích orgánů. Destruktivní účinky mohou mít i bubliny par a plynů v tekutině proudící přes ventily. Otřesy a vibrace jsou způsobovány zpravidla rotujícími částmi strojů, prouděním tekutin, pulzacemi a tlakovými rázy v potrubí. Tento článek si klade za cíl shrnout způsoby, jak lze tlakoměry před uvedenými vlivy ochránit.

Pomocník pro plánování výroby

Většina lidí dnes ví, že žádná firma, která chce být konkurenceschopná, neobejde bez kvalitního ERP. Díky němu lze především řídit procesy, a to doslova všechny. Ne každý si však uvědomuje, jak velké mohou být rozdíly mezi systémy pro jednotlivé oblasti podnikání. Asi nejsofistikovanější ERP najdeme bezesporu ve výrobních firmách.

Pořádná špona je dnes věda

S obráběním, vrtáním pomocí nástroje začali pravděpodobně jako první už staří Egypťané cca 4 000 let před naším letopočtem, přičemž využívali tětivu luku – základ smyčcového soustruhu. Potom přišel středověk, dále Leonardo da Vinci a návrh prvního soustruhu… Technologie třískového obrábění ale v porovnání s dnešní dynamikou vývoje postupovala jen pomalu.

Finance pro podnikání - Zaostřeno na úspory energie

„Je lepší dobrý úvěr a podpora úvěru než dotace. Jen tak se prokáže životaschopnost projektu.“ To jsou slova Ing. Vladimíra Fabera, zakladatele a dnes předsedy dozorčí rady české strojírenské společnosti FMP.

Cena MM Award na EMO 2019

Také v roce 2019 došlo na udílení cen MM Award. Jedná se o oficiální a jediné ceny udělované na veletrhu EMO. Porota i letos vybírala z mnoha přihlášených exponátů, nejen německých výrobců. Do užšího výběru se jich dostalo jen pár, a nakonec bylo rozdáno pět hlavních cen v pěti kategoriích. S prázdnou neodešly ani firmy, jejichž produkty se ocitly na druhém a třetím místě. I v tomto roce došlo k jistému „posunu“ ve vnímání obsahu jednotlivých kategorií, a tedy i oceněných produktů. Pojďme se podívat na vítězné exponáty podívat jednotlivě. Je to lehký nástin toho, jak EMO vidí němečtí kolegové.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit