Témata
Reklama

Zařízení pro laserové čištění LaserTec

Zařízení pro laserové čištění LC 4-2 je určeno k zabudování do výrobní linky nebo jako samostatný objekt.

Značka Emag LaserTec je známá především pro vysoce výkonné laserové svařovací systémy. Důraz je přitom kladen právě na slovo systémy. K samotnému procesu svařování jsou často přiřazeny také operace, které probíhají před a po vlastním svařování. Významným krokem před vlastním svařováním je řádné očištění svařence, neboť to určuje výslednou kvalitu svaru. Nečistoty z operací před svařováním (chladicí kapaliny nebo zbytky po tváření) a také ochranné prostředky nebo povrchové úpravy, jako fosfátování, jsou pro proces svařování „jed“ a musejí se odstranit (aniž by to ovlivnilo spolehlivost výrobního procesu), aby bylo možné vytvořit vysoce jakostní svarové spoje. Běžně používaným a uznávaným procesem je omývání obvykle prostředky na bázi vody, a to v tzv. tříetapové čističce). Tento proces je však složitý.

Alternativou je laserové čištění. Proces je založen na laserové ablaci, při níž je povrch svařence „bombardován“ krátkými silnými světelnými pulzy, při nichž dochází k odstranění nečistot z jeho povrchu. Takto metoda má mnoho výhod. Ve srovnání s běžnými průmyslovými čisticími systémy je využití laserového svazku významně energeticky i prostorově úsporné. Zařízení LC 4-2 vyžaduje pouze 4,5 m2 podlahové plochy. Pro proces čištění se používá laser o výkonu 200 W, který je u každé komponenty zapnut jenom na několik vteřin. Běžné čisticí systémy obvykle vyžadují podlahovou plochu větší než 20 m2 a spotřebovávají energii nepřetržitě, aby udržely čisticí roztoky na potřebné teplotě. Laserové čištění je navíc prakticky bezúdržbové. Dalším přínosem je rychlost, kterou tato technologie nabízí. Celý proces čištění pomocí laserového svazku je plně automatizovaný, trvá jen několik vteřin a lze jej integrovat přímo do výrobní linky. Pokud jde o kvalitu, všechny zbytky, a to jak organického (např. oxidy), tak anorganického (např. maziva) původu jsou spolehlivě odstraněny.

Reklama
Reklama
Reklama

Odborné posouzení zpracování laserem

„Vývoj zařízení na laserové čištění je zcela určitě výzvou, neboť požadavky na toto zařízení se mohou u jednotlivých komponentů výrazně lišit,“ vysvětluje Nikolas Meyer, vedoucí prodeje Emag LaserTec. Mnohaleté zkušenosti s laserovým svařováním komponentů pohonných mechanismů (např. ozubených kol, diferenciálů, částí spojek a komponentů pro elektromobily, jako např. hřídelí rotorů) a s vývojem příslušných systémů byly využity i při vývoji těchto systémů, jejichž jádro tvoří právě laserové svářečky ELC. Tyto stroje tvoří vysoce účinnou, ale přesto i velmi pružnou základnu pro řadu aplikací. „Navrhujeme a zhotovujeme jednotlivé systémy na klíč zcela přizpůsobené příslušné komponentě a výrobnímu místu,“ říká Meyer. Laseroví experti z Heubachu nyní vložili své zkušenosti do vývoje nového zařízení pro čištění laserem. Aby bylo možné dosáhnout optimálních výsledků při čištění, je nutné výrobní parametry měnit. Za tímto účelem se v průběhu vývoje provádí řada rozsáhlých aplikačních zkoušek, ověřují se parametry výrobních procesů, vyvíjejí a zkoušejí se strategie výrobních procesů. Parametry výrobních procesů se liší například v závislosti na tom, zda maziva jsou na bázi olejů, nebo vody.

LC 4-2 lze použít jako samostatný stroj, nezávisle na laserovém svařování. Zařízení bylo navrženo pro komponenty s max. průměrem 200 mm a max. výškou 350 mm.

Aby tato technologie byla použitelná bez obtíží, je nutný speciální software, který zákazníkovi umožní, aby nebyl zatažen do nastavování laseru nebo optických parametrů a mohl se soustředit pouze na technologii. Emag EC Clean tento cíl splňuje. Spolu s integrovaným řídicím systémem Sinumerik 840 Dsl tvoří mozek zařízení.

Během laserového čištění vysokoenergetický laserový svazek odpařuje nečistoty z povrchů. Odpařené pozůstatky jsou extrahovány a neutralizovány katalyzátory nebo filtračními systémy.

Ať už jako samostatné zařízení, nebo zařazené přímo ve výrobní lince, integrovaný otočný dělicí stůl umožňuje snadné, bezpečné a výrobně spolehlivé ruční upínání, nebo může být snadno uzpůsobeno pro automatické upínání. Držáky, ať již jednoduché, nebo dvojité, jsou vybaveny rotačním pohonem, obstarávají posuv během procesu čištění. „Polohování čisticích objektivů ve třech osách (XZB) je další možnost, kde si uživatel může vybrat, zda si přeje, aby bylo vykonáváno ručně, nebo zcela řízeno numericky (NC). To poslední je obvyklou volbou pro výrobní linku, například když jsou na lince svařovány různé komponenty. To zaručuje naprostou výrobní spolehlivost,“ dodává Meyer.

Krátký přehled předností

  • Významně snížená spotřeba energií ve srovnání s běžnými čističkami.
  • Nepoužívají se žádné kapaliny, které by bylo nutné ohřívat nebo později odstraňovat sušením ve vakuu.
  • Obrobky zůstávají suché. To je zvlášť důležité u komponentů se složitými tvary a úzkými mezerami, které se suší jen velmi obtížně.
  • Čištění komponentů je dokonale integrováno do toku komponentů a provádí se před vlastním svařováním.
  • Nedochází k žádným prostojům nebo přerušování toku ani předehřevům.
  • Díky kompaktní konstrukci je potřebná podlahová plocha významně snížená.
  • Vysoká výrobní schopnost a stálé výsledky.
  • Snadno se odpařují i problematické nečistoty, jako některá chladiva či maziva, která se obtížně smývají.
  • Zařízení vyžaduje jen minimální údržbu.

Emag

Zpracováno z firemních podkladů

mdelis@emag.com

https://www.emag.com/

Reklama
Související články
Laserová i optická řešení a mnohem více

Pravidelné podzimní dny otevřených dveří uspořádala pro své současné i potenciální zákazníky koncem září společnost Lascam systems. Po tři dny mohli zájemci o laserové technologie navštěvovat showroom dceřiné společnosti Elya Solutions v Horních Počernicích, kde bylo v provozu více než sedm různých aplikací dceřiných i zastupujících společností. Jednotlivá stanoviště prezentovala široké portfolio aplikací a služeb, jež integrátorská společnost Lascam nabízí.

Prostor pro laserovou automatizace je stále obrovský

Česká společnost Lascam systems se zabývá zejména dodávkami laserových zařízení pro obrábění kovů a plastů. Byla včas u rozvoje moderních laserových technologií a dnes pomáhá firmám s integrací laserových aplikací do výrobních procesů. Podle slov obchodního ředitele společnosti Karola Flimela se považují spíše za dodavatele řešení než distributora jednotlivých zařízení a za největší výzvu považují složité inovativní projekty, které přinášejí nový způsob výroby.

Výrobní laserové technologie

Výrobní laserové technologie lze dělit mnoha způsoby-, podle použitého výkonu, délky pulzu nebo interakce s materiálem. Nejjednodušší způsob rozdělení laserových technologií je do tří skupin: dělení a odebírání materiálu, spojování materiálu a úprava povrchu materiálu. Vzhledem k rozmanitosti využití laseru není toto dělení zcela jednoznačné a existuje několik dalších technologií, které se nacházejí mezi těmito kategoriemi.

Související články
Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Předúprava oceli nízkoteplotním plazmatem pro zvýšení pevnosti lepeného spoje

V příspěvku jsou shrnuty výsledky výzkumu vlivu plazmochemické předúpravy vzorků oceli DC01 na výslednou pevnost lepeného spoje. Pro předúpravu povrchu vzorků oceli byla použita RF štěrbinová tryska generující plazma. Jako pracovní plyn byl použit argon a argon v kombinacích s dusíkem nebo kyslíkem. Vliv plazmové předúpravy na povrch oceli byl vyhodnocen pomocí měření kontaktních úhlů a výpočtu volné povrchové energie. Po slepení vzorků oceli pomocí běžně užívaného lepidla Weicon Flex 310M HT200 byly testovány výsledné vlastnosti lepeného spoje pomocí standardních mechanických odtrhových testů podle ČSN EN 1465.

Lasery pro značení plastů, řezání skla, svařování mědi

Nejen na veletrhu v Mnichově, kam přehlídka laserů z podstaty patří, představila společnost Trumpf lasery s různými možnostmi aplikací. Potkáme je i na brněnském veletrhu.

Automatizace není odpovědí na všechny otázky

Primárním cílem zavádění automatizace a robotizace je nejen zajistit více času, jak jsme si řekli v minulém díle, ale jejím účelem je také usnadnit lidstvu složité a zdraví škodlivé úkoly. Automatizace se nasazuje v oblastech stereotypní a nebezpečné práce. Motivací firem může být i škálovatelnost, maximalizace zisku a v neposlední řadě nižší počet lidských selhání. Tento díl našeho seriálu Fenomén automatizace se zamýšlí nad tím, proč, kde a jak automatizovat, a dalšími otázkami.

V nejisté době je univerzálnost řešením

Automatizace průmyslových procesů řeší problémy s nedostatkem kvalifikované pracovní síly, nahrazuje fyzicky namáhavou či zdravotně škodlivou činnost, snižuje chybovost lidského faktoru, zkracuje výrobní časy a v konečném důsledku přispívá ke zvýšení kvality a zisku. Nejen toto je pro ředitele společnosti Acam Solution Ing. Pavla Bortlíka a jeho tým motivace, ale i zábava. Za relativně krátkou dobu na trhu se firma stala, ať už napřímo, či přes své obchodní partnery, dodavatelem společností jako Volkswagen, Toyota, Olympus, Škoda Auto, Edwards, TE, BOSH, Heinze Gruppe, Woco STV či Fanuc a nyní přichází s řešením vhodným nejen pro velké výrobce, ale také pro malé a střední podniky – s univerzální robotickou buňkou HXG. Důležitým komponentem v této buňce je mimo jiné systém pro upínání nulového bodu VERO-S od společnosti Schunk.

Špičkové technologie dnes i zítra

Společnost Trumpf je renomovaný výrobce technologií na zpracování plechů a profilů a laserů pro průmysl. Výrobní historie se pomalu blíží celé stovce let a česká pobočka s obratem zhruba sto milionů eur za rok patří k důležitým průmyslovým hráčům nejen na českém trhu. Bylo proto jasnou volbou požádat ředitele společnosti Trumpf Praha Romana Haltufa, aby čtenářům MM Průmyslového spektra prozradil, kam se vývoj v tomto nepostradatelném oboru za minulá léta posunul.

Fotonika - klíč k technologickému rozvoji

Vynález laseru, optických vláken a polovodičových optických součástek výrazně zvýšil význam využití optiky pro moderní technologie. Byl to také impulz pro rozvoj mladého vědního oboru – fotoniky –, který se zabývá vlastnostmi a metodami využití fotonů. Místem, kde si odborníci z těchto tří na sobě závislých oborů – optika, elektronika a fotonika – sdělují svá know-how a sdílejí své úspěchy, se každoročně stává nejvýznamnější světový veletrh optických a laserových technologií Laser World of Photonics. I letos jej koncem června na mnichovském výstavišti doprovázel světový kongres World of Photonics congress.

Účinné čištění laserem v kompaktním stroji

Řada výrobních procesů vyžaduje, aby obrobek (nebo určitá jeho část) byl před další operací nějakým způsobem očištěn. Rozhodující roli přitom hraje volba způsobu čištění: čisticí proces musí být nastaven tak, aby k dostatečnému odstranění nečistot (nebo usazenin) bylo vynaloženo přesně jen to správné množství energie a času – podle hesla „ne více, než je nutné“. Všechno ostatní by byl zbytečně náročný a drahý proces.

Pevnolátkové vs. plynové lasery – výroba komponent hnacích ústrojí pomocí laseru

Ten, kdo nahlédl do výrobní haly některého z velkých výrobců ještě před několika lety, zjistil, že svařování dominují CO2 lasery. Laserové svařování bylo tehdy ještě poměrně mladou technologií, která si mimo vlastní výrobu žádala velké zvláštní prostory na obří zařízení zajišťující potřebnou energii. Od té doby se však leccos změnilo. Dnešní moderní zařízení sází stále více na pevnolátkové lasery, které přinášejí řadu výhod.

Princip laserového čištění a jeho možnosti

Laserové čištění patří mezi mladé technologie, jež nacházejí stále nové uplatnění nejen v průmyslu. Hlavním důvodem jsou nízké provozní náklady, ekologická šetrnost k životnímu prostředí a v neposlední řadě šetrnost k čištěnému materiálu oproti konvenčním metodám.

Dokonale přilnavý povrch v kontinuálním provozu

Polský výrobce brzdového obložení Lumag se obrátil na firmu Rösler s požadavkem na vytvoření povrchu, který zajistí optimální přilnavost pro navazující proces lepení. Výsledkem je komplexní řešení pro odmašťování a omílání nosičů brzdového obložení propojené s vysekávacím lisem.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit