Témata
Reklama

Zeptali jsme se na názor odborníka

Digitalizace se bezpochyby týká také sektoru zpracování plechů a  profilů. Svědčí o tom ostatně i plejáda digitálních řešení prezentovaných na veletrhu EuroBLECH 2018 v Hannoveru.

Jakou část výrobního procesu zpracování plechů a profilů, ať už jde o dělení, nebo spojování materiálů, je podle vás největší problém napojit na digitální svět a proč?

Reklama
Reklama
Reklama


Ing. Karol Flimel, jednatel společnosti Lascam System

Velkým problémem implementace digitálního řízení do oblasti zpracování plechů a profilů bývá nekvalitní vstupní materiál, případně i nízká kvalifikovanost personálu obsluhující zařízení v některých společnostech. U opracovaní plechů je nutná stálá kontrola a úprava technologie výrobního procesu, a to ať už u dělení, tváření, nebo spojování materiálů. Vše závisí na kvalitě vstupů. Čím nestabilnější je vstupní materiál, tím větší spoluúčast se vyžaduje od obsluhy. Automatizace procesu zpracování plechů a profilů je problematická v tom, že hned několik kroků ve výrobním procesu není možné jednoduše automaticky kontrolovat. Lidský faktor tak stále hraje zásadní roli. Cílem dodavatelů těchto technologií je pochopitelně snaha o posunutí hranic v oblasti automatizace obrábění plechů a profilů, a to především se zaměřením na kontrolu procesu výroby, dale pak na usnadnění přenosu naměřených skutečností do kontroléru stroje a následnou efektivnější interakci jednotlivých částí v procesu zpracování.

Reklama
Firmy
Související články
Index trhu práce pro druhé čtvrtletí 2021

Společnost ManpowerGroup Česká republika zveřejnila výsledky průzkumu „ManpowerGroup index trhu práce“ pro druhé čtvrtletí roku 2021. V rámci průzkumu byla všem účastníkům vybraného reprezentativního vzorku 607 zaměstnavatelů v ČR položena otázka: „Jak očekáváte, že se změní celkový počet zaměstnanců ve vaší společnosti v následujícím čtvrtletí do konce června 2021 v porovnání s aktuálním čtvrtletím?“

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit