Témata
Zdroj: Kaletech

Čtyři oblasti lepení, kde to půjde lépe

V průmyslovém světě se neustále hledají progresivní technologie pro zlepšení efektivity a kvality výroby. Technologie strojního nanášení tavného lepidla výrazně posunula hranice toho, co je v průmyslu možné.

Jan Kaše

Vedoucí marketingu společnosti Kaletech.

Reklama

Technologie lepení dnes již není jen průmyslovým standardem, ale stává se hybnou silou moderního výrobního procesu. Jedním z jejích rozšíření, které pomáhá držet krok se zvyšujícími se nároky na standardy automatizace a efektivity, jsou systémy automatického doplňování lepidla. V tomto článku bychom vám rádi představili čtyři hlavní oblasti, ve kterých vám technologie automatického doplňování lepidla usnadní každodenní starosti s vaší výrobou, ať už se jedná o nové systémy, nebo doplnění systémů stávajících.

Čistota

Pokud působíte v oblasti průmyslu, kde jsou kladeny vyšší nároky na čistotu výrobního prostředí, může vám systém automatického doplňování lepidla ušetřit mnoho starostí. Díky němu se totiž vyhnete jevům, jako jsou znečištěný plnicí otvor tanku tavné jednotky, přeplněný tank nebo granule rozsypané na podlaze.

Přeplněný tank a napálené lepidlo. (Zdroj: Kaletech)

Zvláště přeplňování tanků tavných jednotek může vést k problémům. Dochází k němu často, snad i v dobré víře, obvykle je ale motivací pouze snaha usnadnit si práci. Jaké mohou být důsledky? Granulát se přilepí na víčko a okraj nádrže, roztaví se a připeče. Víčko a okraj nádrže se slepí dohromady. Roztavené lepidlo začne přetékat přes okraje tanku, nejdříve po jeho vnější straně, a postupně pak zaplňuje vnitřek tavné jednotky. Výsledkem je časově náročná oprava při příštím servisu zařízení, v horších případech vyřazení jednotky z provozu a výpadek výroby.

Reklama
Reklama
Reklama

Přestože je otvor tanku dostatečně velký pro pohodlné ruční plnění, může se stát, že se granule lepidla jednou za čas rozsypou. K tomu může dojít buď z neopatrnosti, nebo pokud je jednotka ve výrobním systému instalována tak, že je obtížně přístupná. V extrémních případech může granulát lepidla kontaminovat i samotné výrobky.

Snadná obsluha automatického doplňování. (Zdroj: Kaletech)

Úspora nákladů

Pořizovací náklady systému pro automatické doplňování lepidla RobaFeed 3 a nádoby na granulát GlueFill se pohybují v nižších desítkách tisíc korun. Oproti tomu ale přinášejí značnou úsporu nákladů na provoz a na pořízení tavné jednotky.

Díky automatickému doplňování lepidla si můžete zvolit tavnou jednotku s přesně dimenzovanou tavicí kapacitou. Její pořízení je levnější než pořízení tavicího zařízení s velkým tankem a spotřebuje také méně elektrické energie. Do nádrže se totiž dávkuje a taví pouze takové množství lepidla, které je v procesu skutečně zapotřebí. Také se vyhnete jevům jako znečištění lepičky a výrobního prostředí v důsledku špatného doplňování lepidla, čímž ušetříte peníze za náročnější údržbu.

Správně naplněný tank. (Zdroj: Kaletech)

Bezpečnost

V závodech s přísnými bezpečnostními předpisy na ochranu pracovníků obsluhy je automatický systém doplňování lepidla nejlepší volbou. Systémy Robatech se snaží riziko popálení pracovníků co nejvíce eliminovat bezpečnostními prvky, jako je izolace CoolTouch, nebo těsněním tanku a jeho okolí. I přesto je však toto riziko reálné. Především při doplňování lepidla, kdy se otevře víko tavné nádrže a může dojít ke kontaktu s jejím horkým povrchem nebo roztaveným lepidlem.

Reklama

Dalším bezpečnostním argumentem, který hovoří ve prospěch automatického doplňování, je eliminace vdechnutí výparů z lepidla. Zde záleží především na typu lepidla. Ačkoli tavná lepidla obecně nejsou toxická, může být přímý kontakt s výpary lidem nepříjemný. Vaši kolegové jistě ocení, že je nemusí vdechovat.

Základ lepičky zalitý lepidlem. (Zdroj: Kaletech)

Snadná integrace a kompatibilita

Integrujete systém pro nanášení lepidla do výrobního stroje nebo jste výrobcem takových strojů? Pak jistě oceníte možnost doplňovat lepidlo automaticky. Vyhnete se totiž nutnosti zastavení výrobního procesu v důsledku narušení bezpečnostních zón během ručního doplňování.

Při navrhování nových lepicích systémů doporučujeme automatické doplňování lepidla ve všech případech, kdy vyhodnotíme, že vám přinese výše zmíněné výhody. Rádi vám pomůžeme i s dodatečnou montáží. Automatický plnicí systém lepidla je kompatibilní s tavnými jednotkami Concept, Vision a JumboFlex a také s podobnými zařízeními ostatních výrobců. Dovybavení je možné provést ve velmi krátkém termínu. Rychle se můžete těšit z vyšší čistoty, bezpečnosti a efektivity.

Související články
Nová dimenze průmyslového lepení

Švýcarský výrobce lepicích systémů Robatech, na českém trhu zastoupen společností Kaletech, pořádal ve třech dnech virtuální konferenci, jejíž stěžejním cílem bylo představení nových produktů – společně označovaných jako Nová dimenze průmyslového lepení. Virtuální konference na vysoké úrovni účastníkům umožnila přecházet z virtuálního podia do servisní, inovační či vývojové místnosti. Po vstupu do kterékoliv z nich mohli zájemci zhlédnout prezentace jednotlivých produktů, videa, bližší popisy či se propojit se zástupci ze své lokality pro zabezpečení shody dorozumívacího jazyka.

V nejisté době je univerzálnost řešením

Automatizace průmyslových procesů řeší problémy s nedostatkem kvalifikované pracovní síly, nahrazuje fyzicky namáhavou či zdravotně škodlivou činnost, snižuje chybovost lidského faktoru, zkracuje výrobní časy a v konečném důsledku přispívá ke zvýšení kvality a zisku. Nejen toto je pro ředitele společnosti Acam Solution Ing. Pavla Bortlíka a jeho tým motivace, ale i zábava. Za relativně krátkou dobu na trhu se firma stala, ať už napřímo, či přes své obchodní partnery, dodavatelem společností jako Volkswagen, Toyota, Olympus, Škoda Auto, Edwards, TE, BOSH, Heinze Gruppe, Woco STV či Fanuc a nyní přichází s řešením vhodným nejen pro velké výrobce, ale také pro malé a střední podniky – s univerzální robotickou buňkou HXG. Důležitým komponentem v této buňce je mimo jiné systém pro upínání nulového bodu VERO-S od společnosti Schunk.

Jak při aplikaci lepidla uspořit energii?

Pro světové značky jako Camel a Winston vyrábí společnost JTI Switzerland ve svém závodě v Dagmersellenu 47 milionů cigaret denně. Na šesti balicích linkách se ve dvousměnném provozu balí vždy 50 kartonů cigaret do přepravního kartonu. Když firmu poprvé oslovil výrobce lepicích technologií Robatech s možností snížení úspory energie ve výši 30 %, byl zdejší management s rozhodnutím o implementaci opatrný.

Související články
Paletizace pomocí tavných lepidel

Průmyslová a potravinářská výroba vyžaduje v současné době stále více logistiky. To s sebou přináší zejména nutnost balení spojeného s manipulací ve skladech. V principu to znamená, že každý kus zboží je nutné fixovat k paletě tak, aby byla zajištěna efektivní a bezpečná manipulace.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Sprejování tavných lepidel

S tavným lepidlem neboli hotmeltem se už asi každý z nás někdy setkal. Od jednoduchého lepení tavnými tyčinkami přes ruční pneumatické aplikátory až po velmi sofistikované aplikace pomocí nanášecích hlav ovládaných moderními řídicími systémy výrobních linek.

O úspěchu v průmyslovém lepení rozhodují zkušenosti

Málokterý obor ve strojírenských technologiích je závislý na tolika okolnostech, jako je tomu v průmyslovém lepení. Je to dáno množstvím vlivů, které ovlivňují konečný výsledek. Od samotného lepidla, vhodně zvoleného typu a konkrétních vlastností přes způsob aplikace lepidla, rychlost nanášení, čas na nanesení a ztuhnutí lepidla, přesnost nanášení, čistotu, bezpečnost a ekologii až po cenu. Pohybujeme se v rozsahu od jednoduchého lepení krabic housenkou lepidla nanášenou ruční pistolí až po automatické linky s množstvím servopohonů a čidel, příp. s robotem v ceně několika milionů korun.

Jak ušetřit za energie: Úspory při aplikaci lepidla

Téma úspor a snižování nákladů je stále velmi aktuální v celé společnosti. Řeší jej státy, výrobní podniky, rodiny i jednotlivci. V době nedostatečného zásobování a rostoucích cen energií je optimalizace výrobního procesu obzvláště důležitá. To platí i pro průmyslové lepení. Efektivitu tohoto procesu lze významně ovlivnit nejen optimalizací množství použitého lepidla, ale také snížením spotřeby elektrické energie a stlačeného vzduchu.

Lepicí procesy s kolaborativními roboty

Automatizace, zkracování výrobních časů a šetření nákladů je každodenním tématem výrobních podniků. Každá vteřina uspořeného času či gram materiálu, totiž může být v dlouhodobém časovém horizontu klíčovou konkurenční výhodou, nezbytnou pro úspěch výrobku.

Systémy automatického lepení

Automatizace, zkracování výrobních časů a šetření nákladů je každodenním tématem výrobních podniků. Každá vteřina uspořeného času či materiálu, totiž může v dlouhodobém časovém horizontu znamenat konkurenční výhodu, která je klíčová pro přežití projektu. Vedle úspor se také kladou stále vyšší nároky na kvalitu, opakovatelnost a univerzálnost procesů. Hesla typu "zlaté české ručičky" již bohužel nejsou tak aktuální jako dříve a bylo možná vhodnější razit hesla jako "zlatí roboti". Těm je totiž jedno, zdali je pondělí ráno či pátek odpoledne, svoji práci odvedou vždy stejně. Oblast průmyslového lepení není výjimkou, naopak s automatizací výroby si velmi rozumí.

Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Inovativní spojovací systémy předjímající budoucnost

Díky dlouhodobým, prověřeným zkušenostem se svařováním tradičních materiálů úspěšně uplatňovaným v automobilovém odvětví dokáže nyní firma Comau vyvíjet stále vyspělejší řešení a spojovací postupy zaměřené i na ty nejnovější materiály.

Od samuraje k robotice

Japonská společnost Yaskawa Electric Corporation v uplynulém roce oslavila 100. výročí od svého založení. Oslavy proběhly v prosinci i v české pobočce Yaskawa Czech.

Svařovací robot do malých prostor

Robot malých rozměrů Racer 999, ideální pro stísněné prostory, byl nainstalován do výrobní linky ve firmě, která se zabývá mechanickými postupy při výrobě dělených profilů pro montáž ložisek. Uvedená společnost potřebovala zvýšit produktivitu a účinnost svých procesů. Bylo třeba najít řešení v oblasti laserového svařování dělených profilů.

Obrábění laserem pro všechna odvětví

Od doby, kdy byl objeven a vyroben první laser roku 1960, se uplatnění laserů rozšířilo téměř do všech oborů lidské činnosti. Dnes se s lasery setkáváme téměř všude ? ve zdravotnictví, potravinářství, stavebnictví a logicky i ve strojírenství. Velice často se lasery uplatňují v procesech zpracování a obrábění materiálů jako výrobní nástroje. Oblibu si získaly díky svým schopnostem rychlého procesu obrábění, minimální hlučnosti, vysoké flexibilitě, minimálnímu tepelnému ovlivnění okolního materiálu a dalším.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit