Témata
Zdroj: Ceratizit

Výjimečné motocykly šité na míru

Motocykly s extravagantním, futuristickým designem a oslnivým výkonem – tohoto cíle chtěl dosáhnout Sergio Bayarri, zakladatel společnosti Sbay Motor, nacházející se ve španělském městě San Roque. Použití běžných komponent? Zcela nemyslitelné. Celou řadu komponent si tedy musel navrhnout a vyrobit sám. Díky vysoce výkonným nástrojům Ceratizit mění společnost Sbay ty nejbláznivější sny fanoušků originálních motorek ve skutečné excelentní stroje, šité na míru individuálním požadavkům.

Reklama

Vytvářet motocykly, které spojují poutavý kyberpunkový vzhled s dechberoucím výkonem, je snem Sergia Bayarriho, zakladatele společnosti Sbay Motor Company, nacházející se ve španělském městě San Roque. Převedení tak abstraktního konceptu a atypické vize do reality však vyžadovalo něco, co se vymyká typickým, standardně dostupným dílům. Bayarri se tedy sám postavil k rýsovacímu prknu a mnohé z dílů si navrhl a vyrobil sám. Jeho úsilí se vyplatilo a dnes je tato společnost schopna proměnit nejdivočejší sen každého motocyklového fanouška ve vysokooktanovou realitu – a to právě díky vysoce výkonným nástrojům od společnosti Ceratizit.

Tyto jedinečné motocykly jsou opravdovým poutačem pozornosti. Společnost Sbay Motor Company ze španělského města San Roque mění pomocí vysoce výkonných nástrojů Ceratizit i ty nejdivočejší sny motocyklových fanoušků ve skutečnost. (Zdroj: Ceratizit)

Sergio Bayarri si pro sídlo své motorkám zaslíbené společnosti Sbay Motor Company nemohl vybrat lepší místo: Ze San Roque je to jen pár kilometrů na Gibraltar. Podél pobřeží si můžete vychutnávat pohádkové výhledy na Afriku – je to tedy ideální výchozí bod pro výlet, zvláště na motorce té nejvyšší kategorie, kterou Sergio postavil přímo na míru. „Co je hnacím motorem našeho designu? Je to výkon! Za tímto účelem musíme maximálním způsobem snížit hmotnost motorky a všechny komponenty optimalizovat tak, aby se dosáhlo jejich excelentní symfonie. Nestavíme motorky kvůli jejich vzhledu. Design je zde vedlejší, prim hraje jednoznačně výkon,“ vysvětluje Sergio Bayarri.

Díly si vyrábíme sami, pokud si myslíme, že budou fungovat lépe než ty, které najdeme na trhu,“ vysvětluje Sergio Bayarri, generální ředitel a zakladatel společnosti Sbay Motor Company. (Zdroj: Ceratizit)

Vlastní komponenty namísto standardních dílů

Tajemství úspěchu společnosti Sbay Motor Company spočívá v důrazu na detail a v neochvějném odhodlání zajistit, aby každý díl poskytoval nejlepší možný výkon. „Když hovořím o výkonu, nemyslím tím nejvyšší rychlost či něco podobného. Celkové provedení navrhujeme tak, abyste si při jízdě připadali jako ve snu,“ komentuje své krédo Sergio Bayarri.

Reklama
Reklama
Reklama

Proto Bayarri a jeho tým investují nespočet hodin nejen do vývoje a dolaďování mnoha drobných prvků, které se na motocyklu vyskytují, ale i do práce na velkých zakázkových dílech, z nichž většina je vyrobena z hliníku.

Kýženému výsledku musí odpovídat i používané nástroje, a to s ohledem na výkon, různorodost a spolehlivost. „Náš CNC stroj například obrábí naši originální palivovou nádrž čtyři až pět hodin. Pokud v průběhu obrábění selže některý z nástrojů, za určitých okolností je celý hliníkový blok zralý na vyhození do popelnice. Dříve to byl skutečně velký problém,“ sděluje Sergio.

Společnost Sbay Motor Company vytváří motocykly snů pomocí nástrojů od firmy Ceratizit.

Od okamžiku, kdy firma Sbay navázala kontakt se společností Ceratizit, jsou však takové starosti již minulostí. „Nyní vše funguje perfektně. Technický poradce z firmy Ceratizit, který s námi spolupracuje, je sám nadšeným motorkářem a přesně nás instruuje, jak nejlépe nástroje používat, aby se stoprocentně využilo jejich řezných parametrů. A u nás to funguje skutečně velmi dobře,“ dodává Sergio.

Reklama

Dát hliníku ten správný tvar

Pro pohon motocyklů Sbay se používají masivní motory V-Twin. Abychom dostali jejich krouticí moment (při jízdě po silnici) pod kontrolu a aby se optimalizovala řiditelnost motocyklů Sbay, na mnoha místech bylo nutno některé prvky „ořezat“. Například u převodovky museli konstruktéři od samého začátku překonávat řadu problémů. „Převodovky jsou velmi hluboké, jejich výroba však vyžaduje maximální preciznost. Kvůli délce používaných nástrojů jsme se dříve potýkali s problémy souvisejícími s vibracemi. Poté, co jsem se podíval na vlastní konstrukci, pomocí nástrojů z naší produktové řady AluLine se mi podařilo dosáhnout velmi dobrých výsledků,“ vzpomíná technik společnosti Ceratizit. Kromě toho se ve firmě Sbay používají také frézy s vyměnitelnými destičkami pocházející z produktových řad MaxiMill 251 a MaxiMill 211i a stopkové kopírovací frézy K2000. „Kombinace těchto nástrojů nám velmi pomohla. Od té doby v našem obráběcím stroji již nic jiného nepoužíváme,“ potvrzuje Sergio Bayarri.

Hliník: Při obrábění, které je obecně bezproblémové, musí nástroje AluLine od společnosti Ceratizit pracovat až do poslední třísky – doba chodu stroje trvá až pět hodin. (Zdroj: Ceratizit)

Než začne kolem helmy při jízdě na originálním motocyklu Sbay svištět vítr, stojí to hodně úsilí: Sergio Bayarri vytváří jedinečné motocykly snů s vynaložením velké dávky technického know-how a s plným nasazením pro každý jednotlivý stroj. Za využití stopkových fréz z řady AluLine a fréz MaxiMill s vyměnitelnými břitovými destičkami Ceratizit modeluje Sergio Bayarri tyto stroje snů z hliníku tak, aby se mohly pyšnit bezuzdným výkonem a mimořádným designem.

Další informace o nekonvenčním stylu zakázkových motocyklů Sbay najdete v tomto zábavném videu, plném fascinujících informací o motocyklech, krajině a muži, který za tím vším stojí – Sergiu Bayarrim.
Související články
Řezné nástroje ve světě motorů

Světem automobilů dnes hýbe výzva v podobě elektromobility a společnost Ceratizit zde nemůže zůstat pozadu. Přesto zaměřila část svého vývoje také na nástroje pro spalovací motory. Vývojové týmy se zaměřením na hlavní současné automobilové komponenty byly zřízeny za účelem koncentrování informací a zkušeností pro hledání nejlepších řešení. Zde je výčet několika zajímavých nástrojů pro obrábění současných motorů představených v nedávné době na trhu. Stále častěji se využívá 3D tisk. Zároveň jsou nástroje více modulární a jednodušší na seřízení, než tomu bylo v minulosti zvykem.

Jubilejní automatický výdejový systém nástrojů

O automobilech značky Tatra slyšel snad každý. Tatrovky jsou pověstné díky své průchodnosti nejtěžšími terény v extrémních klimatických podmínkách, vysoké spolehlivosti a užitným vlastnostem. Jak se dnes tatrovce daří? Řekněme přímo, že po dlouhé době dobře, a snaží se k tomu přispět i Dormer Pramet.

Společně k dalšímu vývoji

Stěhování společnosti Fylde CNC do nové budovy bylo sice jen na krátkou vzdálenost, ale v historii společnosti zaměřující se na zakázkové obrábění přesných dílů to znamená významný krok kupředu. Rozvoji firmy navíc pozitivně přispívá úzká spolupráce se společností WNT, která spravuje nástroje a poskytuje technickou podporu v oblasti třískového obrábění.

Související články
Jak úspěšné soustružit tvrzené součástí

Soustružení tvrzených součástí (HPT) se v průběhu posledních 10 -15 let stalo respektovanou a cenově efektivní alternativou k broušení. Bylo prokázáno, že díky této metodě lze zkrátit dobu obrábění a snížit náklady o 70% i více. Ale vedle výhod souvisejících se zkrácením vlastního času cyklu, nabízí HPT i celou řadu dalších výhod. HPT je definováno jako soustružení ocelí s tvrdostí vyšší než 45 HRC (obvykle v rozmezí 55-68 HRC), přičemž jako typické příklady obráběných součástí lze zmínit brzdové kotouče, převodová kola, pastorky řízení, sedla ventilů, písty, vložky válců nebo tělesa spojek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Chceme svítit

Povědomí o bývalém vojenském prostoru Stříbro v západní části naší republiky přinášejí buď vzpomínky osobního rázu, nebo přicházejí skrze narukované, kteří zde společně, převážně s romskými spoluobčany z tehdejšího východu Československa, v tankových praporech chránili naši republiku proti vpádu západních imperialistů. Doba se naštěstí změnila. Nyní je to rozvíjející se region jak díky blízkosti k Německu a hlavní dálniční tepně, tak i zásluhou generace techniků, kteří se zde kolem plzeňské Škody zrodili a po jejím rozpadu a rozmělnění se vydali na cestu soukromého podnikání ve strojírenském oboru. Do jedné z takových firem, nacházející se v Kladrubech u Stříbra, jsem se vypravil. Důvodem byla ukázka vzniku a růstu dalšího partnerství s dodavatelem technologií obrábění, společností Mazak.

Od konstrukce strojů po parkovací věže

Mezi starší generací strojařů pravděpodobně není nikoho, kdo by neznal původem škodováka Josefa Bernarda z Jičína. Tento strojírenský nadšenec příští rok oslaví své sedmdesátiny. Před třiceti lety po odchodu z místního Agrostroje položil základy společnosti Vapos, která dává perspektivní práci patnácti desítkám lidí z Jičína a blízkého okolí.

Dny obráběcích strojů, nástrojů, robotů a softwaru

Dny otevřených dveří firmy Grumant se staly tradicí, letos proběhl již 6. ročník. Návštěvníkům byly k dispozici novinky od předních světových výrobců nástrojů a obráběcích strojů. Zajímavá byla také prezentace průmyslového robotu. Zájem zákazníků potvrzuje návštěvnost, která pravidelně stoupá s každým dalším ročníkem, a letos byl zaznamenán její rekordní nárůst.

Pod dvou letech opět na EMO do Hannoveru

Od 16. do 21. září 2019 se uskuteční 22. ročník největšího světového veletrhu zpracování kovů EMO. Megaakce se koná opět v Německu, které je po Číně a USA třetím největším trhem obráběcích strojů na světě. Veletrhu se účastní téměř 2 100 vystavovatelů ze 47 zemí světa. Z České republiky se očekává účast 28 firem na ploše necelých 1 700 m2. Na minulý veletrh v roce 2017 přijelo do Hannoveru z České republiky přes 2 200 odborníků.

Zásadní pokrok ve vyvrtávání válců motorů

Vyvrtávání válců je v automobilovém průmyslu všeobecně považováno za jednu z nejdůležitějších obráběcích úloh. Tradiční způsob výroby válců bloku motoru zahrnoval celou řadu hrubovacích, polodokončovacích a dokončovacích operací. Díky využití nejnovějších technologií obráběcích nástrojů však lze nyní hrubovací a polodokončovací nástroje zkombinovat do jediného řešení, kterým je vyvrtávací tyč určená pro obrábění na jediný průchod, což umožňuje úsporu drahocenného času cyklu bez jakýchkoli kompromisů z hlediska kvality. Dokonce i nepatrná úspora délky času cyklu může při výrobě válců znamenat významné snížení nákladů, protože objem výroby je velmi vysoký, takže dojde-li k zásadnímu pokroku z hlediska tohoto celkového objemu, lze s jistotou tvrdit, že u této kritické obráběcí operace bylo dosaženo skokové změny.

Formárenský veletrh se blíží

Již třetí ročník formárenského veletrhu Moulding Expo v druhé polovině května bude hostit výrobce forem a nástrojů a dodavatelé potřebných technologií ve Stuttgartu. Pořadatelé sezvali novinářskou obec do slovinské Lublaně, kde prozradili několik detailu o blížícím se veletrhu. Součástí tiskové konference byla také návštěva místních nástrojáren a výzkumného centra pro formárenství.

Nebojte se výzev!

Tuto větu mi na konec rozhovoru řekl Ing. Radomír Zbožínek, člen představenstva Tajmac-ZPS, který se stále podílí na dění v mateřské firmě. Slovo "mateřská" pro pana Zbožínka platí dvojnásob, do firmy totiž nastoupil 1. listopadu 1972, takže zde "kroutí" již svou 46. sezonu. Tak akorát na to, aby jeho slova mohla posloužit i dalším lidem.

Nástrojáři sobě

V letošním roce slaví Svaz nástrojáren ČR své 20leté výročí. Při této příležitosti jsme požádali jejího předsedu představenstva doc. Ing. Václava Kličku, CSc., Ph.D., o rozhovor.

Perspektivy čínského draka

Již několik let vám pravidelně v tomto čase přinášíme reportáže ze dvou klíčových strojírenských veletrhů celého asijského kontinentu, které jsou určitým barometrem srovnání postupného vývoje čínských výrobců obráběcích strojů a komponent, ale i pohledem na zvolené marketingové strategie nadnárodních společností při jejich penetraci na zdejší čínský trh – největší a nejprogresivněji rostoucí na světě. V lichých letech se v Pekingu v dubnu koná veletrh CIMT (China International Machine Tool Show), v sudých přibližně ve shodné době pak v Šanghaji veletrh CCMT (China CNC Machine Tool Fair). Aktuální postřehy z každého dne veletrhu jsme přinášeli prostřednictvím redakčního portálu mmspekturm.com a sociální sítě facebook, s tradičním komplexnějším pohledem na veletrh a čínský komoditní trh jako takový přicházíme nyní.

Transparentní továrna usnadňuje přístup k datům z výroby

Před pěti lety prošel vrchlabský závod Škoda Auto kompletní proměnou z výroby automobilů na výrobu high-tech automatické dvouspojkové převodovky DSG. Samozřejmě musel být vymyšlen zcela nový layout všech jednotlivých výrobních úseků, důkladně byl navržen tok materiálu až do posledního centimetru a myšleno bylo již od počátku také na přicházející digitalizaci a éru Průmyslu 4.0. Postupné zavádění prvků moderní výroby později pomohlo k vyšší efektivitě. Dnes se namísto původního 1 000 převodovek denně vyrábí více než dvojnásobek.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit