Témata
Reklama

Nové komponenty pro stavbu strojů

Tým fluidní techniky divize Lin-Tech společnosti Hennlich i v letošním roce představí na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně řadu novinek.

Mezi vystavovanými exponáty bude systém výměníků nářadí pro průmyslové roboty, dále například kuličkové šrouby, pneumatické komponenty, kluzná lineární vedení, krytování strojů nebo také nejdelší energetický řetěz na světě.

Reklama
Reklama
Reklama
Výměník pro roboty Walther

Výměníky nářadí pro průmyslové roboty

Výměníky nářadí pro průmyslové roboty lze díky své modulárnosti použít pro mnohé činnosti, jako je uchopování, všechny druhy svařování, lepení a podobně. Jedna část je připevněna k robotu, na druhou je upevněno nářadí, které provádí daný úkon. Vzhledem k rychlé manipulaci při výměně jednotlivých typů nářadí dokáže tento typ výměníku snížit čas nutných technologických pauz ve výrobních linkách. Kromě toho se tyto výměníky vyznačují robustní bezúdržbovou konstrukcí.

Válené kuličkové šrouby EBB

U kuličkových šroubů podle DIN přebírají kuličky na dráze mezi hřídelí a maticí axiální síly. Pomocí deflektoru integrovaného do matice jsou kuličky vedeny v sousedících drahách a poté zpět do zátěžové oblasti. Tak obíhají v nekonečném valivém pohybu.

Válené kuličkové šrouby EBB od THK

Kuličkový šroub EBB se vyznačuje kompaktní konstrukcí. Díky internímu deflektoru mohl být zmenšen vnější průměr o 70 až 80 % oproti obvyklé matici, podobně i celková délka se zkrátila o 60 až 80 %. Šroub je možné dodat s opracovanými konci podle výkresu zákazníka nebo prostě jen v metráži. Pro rychlou dodávku jsou matice i hřídele skladem.

Pneumatické prvky Mader

Pro výrobce strojů či zařízení, kteří používají ve svých výrobcích pneumatické prvky, dodává divize Lin-Tech firmy Hennlich pneumatické komponenty kvalitního německého výrobce Mader. Tyto díly mohou být opatřeny logem výrobce stroje a individuálním objednacím číslem. Tím jsou zákazníci v případě pozáručního servisu nasměrováni na výrobce, resp. dodavatele svého zařízení.

Pneumatické prvky Mader

Nejdelší energetický řetěz na světě

V oblasti energetických řetězů se divize Lin-Tech firmy Hennlich bude na svém stánku prezentovat mimo jiné i největším energetickým řetězem na světě s typovým označením E4.350. Tento řetěz se vyznačuje především svou robustností – jeho vnější výška je 450 mm a vnější šířka až 940 mm. Řetěz byl využit například na pojezd energetického řetězu pro odsávání nánosů na vjezdu do námořního přístavu Antverpy. Návštěvníci veletrhu se s tímto energetickým řetězem mohou seznámit na venkovní výstavní ploše F 8.

Housing – kompletní opláštění strojů

Dalším exponátem vystaveným na volné ploše F 8 bude novinka z oblasti krytování strojů a  jejich kompletního opláštění, tzv. housing. Při návrhu opláštění stroje Hennlich úzce spolupracuje se zákazníky tak, aby výsledek plně odpovídal všem požadavkům, které je zapotřebí dodržet. Návrh a konstrukce housingu probíhají současně s návrhem ostatních prvků krytování, jako jsou například teleskopické kryty, měchy, ale i dopravníky třísek a filtrační jednotky.

Energetický řetěz série E4500
Kluzné lineární vedení dry-lin Q10 od igusu

Kluzná lineární vedení s pick & place systémem

Na letošním stánku divize Lin-Tech společnosti Hennlich si budou návštěvníci moci mimo jiné prohlédnout a osahat unikátní řešení lineárních pohybů pomocí kluzného systému drylin Q a plně automatizovaný systém pick & place složený z komponent lineárního kluzného vedení drylin E. Oba tyto systémy, stejně jako ostatní produkty, nabízejí chytré, finančně i prostorově výhodné a samomazné řešení problémů s lineárním pohybem i v těch nejnáročnějších provozech a podmínkách.

Martin Jonáš

Hennlich, umístění na MSV: pavilon V, stánek 115 a volná plocha F, stánek 8

jonas@hennlich.cz

lin-tech.hennlich.cz

Reklama
Vydání #10
Kód článku: 141043
Datum: 23. 09. 2014
Rubrika: Trendy / MSV 2014
Autor:
Firmy
Související články
Pomocník pro plánování výroby

Většina lidí dnes ví, že žádná firma, která chce být konkurenceschopná, neobejde bez kvalitního ERP. Díky němu lze především řídit procesy, a to doslova všechny. Ne každý si však uvědomuje, jak velké mohou být rozdíly mezi systémy pro jednotlivé oblasti podnikání. Asi nejsofistikovanější ERP najdeme bezesporu ve výrobních firmách.

Náklady na vlastnictví zařízení pro montážní procesy

Ve všech průmyslových odvětvích je princip celkových nákladů na vlastnictví (TCO – Total Cost of Ownership) klíčovým faktorem při rozhodování o nákupu nového stroje nebo zařízení. Úvaha založená výlučně na základě pořizovacích nákladů už dávno přestala být dostatečná, pokud se plánuje vyrábět konkurenceschopně v dlouhodobém horizontu. K získání úplného přehledu nákladů zahrnují TCO všechny přímé a nepřímé náklady vzniklé před, během a po zakoupení výrobního zařízení nebo produktu. Kromě skutečných nákladů na pořízení jsou to také položky jako náklady na údržbu a spotřebu energie.

Snadná a rychlá cesta k řešení

Potřebujete pneumatický nebo elektrický pohon či dokonce manipulátor? Rádi byste svůj návrh optimalizovali? Firma Festo nabízí svým obchodním partnerům pomoc ve formě nástrojů pro výběr a návrh výrobků.

Související články
Novinky značky IMAO pro upínání obrobků

V dnešní době je velká poptávka po efektivní produkci různorodých výrobků v malém objemu a klíčem k vyšší produktivitě je použití přípravků, které lze flexibilně přizpůsobit mnoha různým obrobkům. Upínací prvky ONE-TOUCH se vyrábějí v mnoha různých provedeních, snadno z nich lze vybrat prvky vhodné pro upnutí požadované součásti. Upnutí a odepnutí součásti je jednoduché, bez použití dalšího nářadí a rychlé, zkracuje se čas potřebný pro manipulaci s obrobkem a tím i celkové náklady na výrobu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Komplexní řešení pro vysledovatelnost: Plně automatizované značení za rozumnou cenu od Brady

Přesvědčte se, jak praktická může být integrace automatizované identifikace PCB. Podívejte se na přehlednou infografiku od společnosti Brady!

Modulární lisovací systémy

Od univerzálních standardních lisů až po jednoúčelové speciální lisy - firma TOX Pressotechnik je díky svému modulárnímu systému lisů a pohonů schopna realizovat speciální a úsporná řešení v krátkém čase. Lisy ecoLine je možné sestavit v online konfigurátoru.

Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Velmi rychlá dvojčata

SolidCAM a InventorCAM jsou jeden a tentýž CAM program integrovaný v různých CADech (SolidWorks a Autodesk Inventor), proto má smysl mluvit o obou najednou. Neliší se funkčně totiž opravdu vůbec, pouze je uživatel ovládá ve svém oblíbeném CADu.

Když jde o prostor…

Současné trendy směřují k mnohem větší míře využití elektroniky než doposud. To je hlavní, nikoliv však jediný důvod, proč se množí automatizace výroby menších zařízení, jakými jsou například mobilní telefony, tablety i ostatní elektronika. Ale nejde jen o ni, ale i o laboratoře, farmacii apod.

V pohybu

Výrobci výrobních zařízení pro lehké kompozitní materiály jsou pod tlakem. Čím rychleji dostanou své stroje k zákazníkům a uvedou je do provozu, tím větší je jejich konkurenceschopnost. To ovšem vyžaduje přesné postupy pro efektivní a ekologicky příznivé využití surovin, čehož lze dosáhnout pomocí inovativních systémových komponent a kvalitního poradenství jak pro výrobce, tak pro zákazníky. Firma Technicon takto díky novému řešení od společnosti Festo zvyšuje svůj inovační náskok s velkoplošnými adhezivními systémy.

Upínače jsou stejně důležité jako stroj nebo nástroj

Výrobní zařízení pro třískové obrábění s nástupem CNC řízení a víceosých technologií významně změnily požadavky na složitost obrobků, řezné nástroje a v konečném důsledku také na automatizaci a robotizaci. Čemu se však často nevěnuje tolik pozornosti, jsou upínací technologie i přesto, že mohou mít zásadní vliv na výslednou kvalitu obráběného dílu, ale i na náklady.

Opřít se o silného partnera

V dnešní době hospodářského růstu mnoho firem přemýšlí o rozšíření výroby. To se však neobejde bez úvah o tom, kde získat prostředky na nové stroje a zařízení. Řešení má jméno SGEF.

Chytré stroje přivádějí továrny k životu

Bezpečné balicí stroje připojené k Ethernetu zvyšují produktivitu, zlepšují flexibilitu, snižují komplexnost konstrukce a řeší problémy pracovníků v provozu.

Malé velké změny - čidla pro pneumatické válce

Historicky prošla magnetická čidla pro snímání poloh pneumatických válců zajímavým vývojem. Jsou stále menší, výkonnější, levnější a ještě déle vydrží.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit