Témata
Reklama

Vyřešení manipulace s kovovými třískami

Preciznost a efektivita jsou ve společnosti Alcutec GmbH nejvyšší prioritou. To je důvod, proč tato firma specializovaná na frézování hliníku zavádí briketovací zařízení od firmy RUF, které z hliníkových třísek vznikajících při výrobě dokáže slisovat kompaktní brikety. Briketováním se výrazně zredukuje objem kovových třísek a odstraní se z nich zbytky ulpělé řezné kapaliny. V této formě se s odpady z výroby výrazně snadněji manipuluje a při prodeji se dosahuje vyšších výnosů než u volných jednotlivých hliníkových třísek.

Frézování náročných a přesných hliníkových dílů středních velikostí – v této oblasti si firma Alcutec GmbH udělala u svých zákazníků dobré jméno. Od svého počátku před 25 lety podnik významně expandoval – zprvu zde pracovali oba zakladatelé sami jen s výpomocí na částečný úvazek, dnes dosahuje podnik v Königsbrunnu u Augsburgu s 15 zaměstnanci ročního obratu zhruba dva miliony eur. Se stoupajícími nároky na kvalitu a komplexnost dílů a přibývajícím počtem kusů se rozrostl i strojový park. Podnik v Königsbrunnu tak pracuje již na osmi tří-, čtyř- a pětiosých obráběcích centrech. Pro zajištění požadované přesnosti se používají CNC i ručně řízené souřadnicové měřicí stroje, s nimiž lze díly měřit s přesností na mikrometry. Rozměrová přesnost je samozřejmě kontrolována u každého nového dílu na začátku výroby. „U zvláště náročných dílů kontrolujeme rozměry i v průběhu výroby, abychom mohli ihned korigovat odchylky,“ zdůrazňuje David Kubis z oddělení zpracování zakázek a nákupu ve společnosti Alcutec. Napětí, které je již v nakoupených hliníkových blocích, může totiž změnit výsledek frézování tak, že je třeba provést korekce během výrobního procesu.

Reklama
Reklama
Reklama
Příklad výrobku firmy Alcutec

Pokrok ve výrobě díky novým obráběcím centrům

Pro udržení konkurenceschopnosti pracuje Alcutec neustále na dalším zvyšování produktivity výroby. Zásadním krokem v tomto ohledu bylo pořízení dvou horizontálních čtyřosých CNC obráběcích center vybavených paletizačním systémem. Díky automatizaci s tím spojené mohou stroje pracovat bezobslužně, čímž je zajištěn jejich provoz i během noční směny – odpolední směna vybaví zařízení tak, aby mohla běžet dále přes noc bez přítomnosti obsluhy. Enormní nárůst efektivity přineslo i nedávné zavedení elektronické správy nástrojů. Díky dokonalému přehledu o všech nástrojích, které jsou k dispozici a které se již používají, je možné ušetřit čas a také snížit náklady na nástroje.

Hliníkové třísky jsou odebírány u každého obráběcího centra.

Pro plné využití vysoké efektivity a kvalita frézování je také zapotřebí udržovat optimální průběh procesů. Ten byl dříve neustále narušován množstvím sudů plných hliníkových odpadů. „Lehké a objemné kovové třísky nám v hale způsobovaly obrovské problémy s místem. Jejich umístění venku nebylo z nejrůznějších důvodů také možné,“ říká David Kubis a doplňuje: „Mluvíme přitom o značném množství. V závislosti na geometrii hotových dílů u nás vzniká v průměru jeden kontejner týdně.“

Obsluha vsype třísky do násypky lisu a o zbytek se už zařízení postará samo.

Volné kovové třísky značně narušovaly výrobní procesy

Manipulace s takovým množstvím kovových třísek značně narušovalo výrobní proces. Pro jednatele firmy Alcutec Jochena Schwarze to byl stav, který se musel bezpodmínečně změnit. Vzhledem k tomu, že je otevřen novým nápadům a řešením, účastní se příležitostných setkání vedoucích pracovníků z různých výrobních závodů. Při jedné takové výměně zkušeností pan Schwarz v jednom podniku objevil moderní briketovací zařízení od firmy RUF. Ihned mu bylo jasné, že Alcutec by tuto techniku také využil. Vzhledem k tomu, že zařízení značky RUF u jeho podnikatelského kolegy poskytovalo služby stále spolehlivě, bylo i rozhodnutí ohledně výběru výrobce z Zaisertshofenu poměrně rychlé.

Po fundovaných poradách s obchodním poradcem firmy RUF Andreasem Jessbergerem bylo v roce 2010 zakoupeno briketovací zařízení RUF 4/1700/60x40. Toto rozhodnutí se ve velmi krátké době ukázalo jako naprosto správné, neboť manipulace s kovovými třískami se náhle velmi zjednodušila. Jeden zaměstnanec zvedne pomocí vysokozdvižného vozíku výklopný kontejner plný hliníkových třísek nad násypku lisu a nasype obsah dovnitř. Další kroky běží automaticky: senzor registruje, že v násypce se nacházejí třísky, a spustí lis.

Vylisované brikety jsou transportovány do přistaveného kontejneru.

Pod specifickým lisovacím tlakem 1 700 kg.cm-² dochází pomocí motoru o výkonu 4 kW ke slisování hliníkových třísek a vznikají brikety o velikosti 60 x 40 mm. Tyto hliníkové brikety jsou automaticky přepraveny do připraveného sběrného kontejneru. Jakmile jsou všechny třísky zpracovány, zařízení se automaticky zastaví. Měrná hmotnost briket se pohybuje od 2,0 do 2,1 g.cm-3 a celkový objem třísek díky briketování drasticky klesá: zatímco pro volné hliníkové třísky jsou typické hodnoty přibližně 0,15–0,2 kg.l-1, s briketami se dosahuje 1,4–1,5 kg.l-1. Maximální výkon briketovacího systému je 100 kg za hodinu.

Výsledkem jsou hliníkové brikety průřezu 60 x 40 mm zbavené ulpělých řezných emulzí.

S briketami se dosahuje vyšších výnosů než s volnými třískami

Kromě jednoduché manipulace s briketami firma Alcutec těží i z dalších výhod, které zvyšují prodejní hodnotu odpadů z výroby: během briketování se z hliníkových třísek téměř kompletně odstraní zbytky řezných kapalin. Emulze částečně odkapává již ve sběrných kontejnerech na každém obráběcím centru, kde je zachytávána do nádob. Větší část se však vylisuje z třísek teprve v briketovacím zařízení a sbírá v záchytné vaně. Odtud je čerpadlem integrovaným přímo v záchytné vaně přečerpávána do připravených sudů k pozdější likvidaci.

Problematický odpad je již minulostí

„Náš problém s manipulací a místem se tím perfektně vyřešil,“ shrnuje nákupčí Kubis. V kompaktní briketové formě a po odstranění převážné části řezných emulzí přinášejí hliníkové odpady pro firmu Alcutec navíc vyšší zisk při jejich dalším prodeji.

Ruf

LenkaHanusková Borman
Lenka.Hanuskova@brikettieren.de
www.brikettieren.de

Reklama
Vydání #6
Kód článku: 140644
Datum: 11. 06. 2014
Rubrika: Trendy / Obrábění
Autor:
Firmy
Související články
Plnění požadavků na čistotu ve výrobě

Firma Rosler vyvinula pro výrobce systémů škrticích a výfukových klapek kompletní systém automatizovaného obrábění. Tento systém pokrývá operace od převzetí obrobku po třískovém obrábění přes proces surf finishingu a jemného čištění, nanesení kódu datové matice až po zabalení dílů do KLT obalů a jejich přesun do stohovacích kontejnerů.

Okénko do historie

Na Vinohradech v Praze v historickém areálu rodiny Fričů sídlí malá nástrojařská dílna Nástrojárna NADO. Řemeslné dílny byly v tomto areálu od nepaměti, zejména se jednalo o výrobu hodinových strojků jako součástí měřicích přístrojů. Návštěva Nástrojárny NADO je spíše takovým okénkem do historie, ale přeci jen se v ní najde něco nového. Na jen několik let staré drátové řezačce Fanuc Robocut tam vyrábějí velmi přesné lisovací a tvářecí nástroje, dílenské přípravky a formy na vstřikování termoplastů.

Precizní závitové nástroje

Šrouby jsou i dnes v moderní době plné počítačů a kosmických technologií nejčastější strojní součástí a není snad stroje nebo zařízení, kde by se nevyskytovaly. Funkční část šroubu tvoří závit, jehož chody jsou navinuty s určitým stoupáním kolem válcového či kuželového jádra. Liší se svým profilem v závislosti na druhu použití. V drtivé většině případů se používají závity s pravým stoupáním, ojediněle z konstrukčních důvodů s levým.

Související články
Nové perspektivy v obrábění titanových draků letounů

Rostoucí využití titanu pro aplikace v leteckém průmyslu je za poslední léta velmi dobře zdokumentováno. Stejně tak se tématem diskuze a zkoumání staly i problémy spojené s efektivním, produktivním a vysoce kvalitním obráběním tohoto oblíbeného materiálu. Každá obrobna chce samozřejmě při frézování titanu optimalizovat výkonnost použité frézy, ale bez vhodných technologií a správného know-how to nemusí být až tak snadné. Díky převratnému objevu se však v současnosti začínají v této oblasti věci měnit.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Je zaškrabávání nezastupitelná metoda?

V minulém vydání jsme uvedli 1. díl pohledu do minulosti i současnosti řemeslné výroby obráběcích strojů. Nyní vám přinášíme pokračování tohoto článku o unikátní metodě – technologii zaškrabávání.

Vícenásobné možnosti hybridních obráběcích strojů

Nové spektrum výroby otevírají hybridní obráběcí stroje, u kterých je možné umístit v zásobníku nástrojů nejen řezné nástroje, ale také laserovou pracovní hlavu pro svařování. Vedle možnosti obrábět je možné také nanášet přídavný materiál nebo svařovat. Toto uspořádání umožňuje opra-vovat poškozené součásti nebo nanést materiál v požadovaném místě.

Harmonizace ve svařování

Mezinárodní harmonizace norem a pravidel pro svařování je důležitá z mnoha důvodů. Primárním důvodem je skutečnost, že svařování je považováno za "zvláštní proces" (EN ISO 9001), při kterém nelze zcela zjistit jakost po skončení procesu inspekcí, ale jakost musí být sledována před i v průběhu celého procesu svařování.

Optimalizace péče o ložiska zabraňuje odstávkám výroby

Ložiska jsou vysoce namáhanými součástmi pohonů, které v průběhu času podléhají opotřebení. S ohledem na to je zvláště důležité zahrnout je do plánů údržby, protože tato strategie pomáhá prodloužit životnost strojů nebo zařízení.

Velmi rychlá dvojčata

SolidCAM a InventorCAM jsou jeden a tentýž CAM program integrovaný v různých CADech (SolidWorks a Autodesk Inventor), proto má smysl mluvit o obou najednou. Neliší se funkčně totiž opravdu vůbec, pouze je uživatel ovládá ve svém oblíbeném CADu.

Oscilující paprsek laseru pracuje přesněji

Univerzálním nástrojem naší doby je laser, kterým je možné bezdotykově opracovávat téměř všechny materiály. Ještě lépe a přesněji se podaří materiály řezat nebo gravírovat, když paprsek laseru kmitá.

Broušení vysekávacích desek

Společnost Erich Grau ze Sersheimu, renomovaný výrobce dílů akomponentů pro nejrůznější obory,může díky moderním automatům pro vysekávání a progresivní technologii od výrobce brusek Okamoto vyrábět např. plechové pakety pro elektromotory z na mikrometry přesných vysekávaných dílů z pásů elektroplechu.

Briketovací lis zvyšuje rentabilitu výroby

Společnost Zollner zpracovává pomocí briketovacího lisu od společnosti Ruf ročně více než 100 tun hliníkových třísek. Tím redukuje objem této cenné sběrné suroviny na zlomek a oddělí ji od zbytků řezných olejů a emulzí. Díky zpětnému získávání řezných kapalin a vyšší výkupní ceně hliníkových briket se náklady na lis za krátkou dobu amortizovaly.

Pomocník pro plánování výroby

Většina lidí dnes ví, že žádná firma, která chce být konkurenceschopná, neobejde bez kvalitního ERP. Díky němu lze především řídit procesy, a to doslova všechny. Ne každý si však uvědomuje, jak velké mohou být rozdíly mezi systémy pro jednotlivé oblasti podnikání. Asi nejsofistikovanější ERP najdeme bezesporu ve výrobních firmách.

Na cestě ke zrození stroje,
Část 1. Průzkum trhu

Série 10 článků, jejichž autorem je konstruktér Michal Rosecký, popisuje postup výroby obráběcího stroje. Krok po kroku nás provází tímto náročným procesem, v jehož závěru je po stránce vývoje a výroby rentabilní moderní výrobní zařízení s inovativními prvky, o které trh projeví zájem a po uvedení do provozu přinese zákazníkovi deklarovanou profitabilitu a návratnost investic.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit