Témata

IFA 2016

02. 09. 2016 – 07. 09. 2016

Veletrh spotřební elektroniky IFA, který se koná v Berlíně ve dnech 2. – 7. 9. je zaměřen především na trendy v zábavní a informační technice a v domácích aplikacích.
Úspěšné trhy žijí především z inovací a právě ty jsou už více než 90 let v centru pozornosti výstavy IFA v Berlíně, jež byla zprvu věnována jen rozhlasové technice a později se rozrostla o televizní technologie. S postupem času se dál rozšiřuje její tématický záběr a dnes je IFA ideální platformou jak pro všechny výrobce spotřební elektroniky, tak pro samotné spotřebitele. Ostatně právě ti uvidí, co výrobci přinesou na předvánoční trh.

IFA odráží současné směřování a ukazuje, že hlavním trendem je „prosíťování“ celého světa konzumní společnosti. Roční celosvětové zvýšení poptávky po chytrých telefonech o 7 % je toho dokladem. To se samozřejmě odráží ve výrobě přístrojů video a audio s přímým přístupem k internetu. V důsledku toho dochází k masivnímu rozvoji návazných služeb a aplikací jako jsou například přístroje pro fitness nebo mobilní platby.

Dr. Christian Göke, předseda správní rady společnosti Messe Berlin, která je organizátorem veletrhu, říká: „Zájem je obrovský a tak letos poprvé přidáváme výstavní plochy mimo tradiční veletržní areál. Koncept „IFA Global Markets“ na berlínském stadionu se zaměřuje na prohloubení spolupráce průmyslu a obchodu.“ Stadion se nachází asi 20 minut od výstaviště a bude s ním propojen bezplatnou kyvadlovou dopravou. Potrvá jen od 4. do 6.9. a vstupenka na výstaviště platí i na stadion.

Očekává se, že letos představí v úvodních projevech své vizi například Dr. Karsten Ottenberg, generální ředitel společnosti BSH Hausgeraete GmbH a Dr. Dieter Zetsche, předseda představenstva Daimler AG und Leiter Mercedes-Benz Cars. Už z funkcí obou řečníků je patrný trend – elektronika v domácnostech a v automobilech.

Většina vystavovatelů slibuje světové premiéry nových televizních přijímačů s obrazovkami OLED, nejnovější audiopřístroje ve zvuku 3D pro mladou generaci, chytré brýle a kamery pro virtuální realitu, 3D tiskárny a skenery.


-ks-

Zdroj: tisková zpráva