Témata
Zdroj: Mewa

Služby a oblečení na míru pro každého

Nad areálem Autosalonu Klokočka v pražských Řepích se vznášejí letadla z nedalekého letiště v Ruzyni. Za prosklenými dveřmi showroomu už ale začíná svět jiných strojů. Procházíme kolem naleštěných aut a před vstupem do dílny nás vítá David Wait, dlouholetý vedoucí servisních služeb značek Audi a Volkswagen. Jeho tým se při každodenní práci může spolehnout na čisticí utěrky a oblečení z CI kolekce Mewa.

Reklama

U jednoho z vozů se sklání automechanička Vanessa Hrdinová v tmavě šedých kalhotách s laclem. Kontroluje hladinu oleje a otírá měrku o čisticí utěrky Mewatex s červeným pruhem. „S čisticími utěrkami se mi pracuje moc dobře. Největší výhoda je, že jsou hned po ruce. Nemusím shánět nějaké hadříky nebo papírové utěrky, které jsou dost nepraktické. Jak po stránce savosti, tak i množství,“ říká. Čisticí utěrky Mewa jsou v dílně vidět skoro všude. „Někdy je spotřeba větší, ale díky vlastnostem čisticích utěrek a jejich savosti se dají použít několikrát. Když utěrku položíte do rozlitého oleje, už ji pak samozřejmě nevyužijete, na jinou práci ale poslouží třeba čtyřikrát,“ říká David Wait.

Při kontrole hladiny oleje automechanička otírá měrku o čisticí utěrky Mewatex s červeným pruhem. (Zdroj: Mewa)

Pohodlí na prvním místě

Nelze si nevšimnout, že všichni v dílně nosí stejné oblečení. Jedná se o kolekci Mewa CI – to znamená, že je oblečení opatřeno individuálními nápisy nebo logy pro profesionální vzhled. Patří sem kalhoty s laclem, bundy a kombinézy. CI kolekce je univerzální a skvěle padne i ženám. „Kalhoty s laclem mají boční kapsy, které jsou ideální třeba na nářadí. Hodně využívám i horní kapsu, kam si dávám propisky nebo papírky na poznámky. V oblečení trávím celou pracovní dobu a je velice pohodlné,“ oceňuje Vanessa Hrdinová.

Spolupráce Autosalonu Klokočka s firmou Mewa začala čisticími utěrkami. (Zdroj: Mewa)

Řešení bez zbytečných komplikací

Se servisním systémem oblečení Mewa je spokojený také David Wait. Pro firmu je pronájem oblečení jednodušší než pořizování vlastního. Po dohodě je možné cokoliv změnit a upravit. U bundy a kalhot lze velikosti kombinovat. V případě vrchní části oblečení se dá volit varianta s dlouhým rukávem nebo vesta. „Před naší spoluprací s Mewou zaměstnanci dostávali oblečení přidělené na rok. Když jim vydrželo i déle, mohli si ho svépomocí upravit. Takže si jeden z automechaniků, poté co jsme přešli na oblečení Mewa, ustřihl v létě u kombinézy rukávy, jak byl dřív zvyklý. Když se mu oblečení z Mewa vrátilo zpátky, divil se, že jsou rukávy opět na svém místě,“ vzpomíná na úsměvné začátky David Wait.

Reklama

Jako v obleku od krejčího

Jednou za čtrnáct dní přijede do dílen servisní řidič z Mewa, aby vyzvedl špinavé kalhoty a bundy na odvoz do prádelny. Zároveň přiveze modré pytle na prádlo, které si pracovníci vezmou do šaten a rozdělí si čisté oblečení označené svými jmény. Zatímco zepředu vidíme na laclu kalhot vyšitá loga automobilek, na zadní straně se skrývá i čárový kód, podle kterého se pozná, komu oděvy patří.

Čisticí utěrky se díky savosti a dalším vlastnostem dají použít několikrát. (Zdroj: Mewa)

Spolupráce Autosalonu Klokočka s Mewa začala čisticími utěrkami. Vzhledem k tomu, že se osvědčila, přišlo na řadu krátce poté i pracovní oblečení. „Když přijeli zástupci ze společnosti Mewa, kompletně zaměstnankyně a zaměstnance změřili, jako kdyby si nechali v salonu šít oblek. Podle toho přišlo oblečení, které padlo každému na míru přesně tak, jak má,“ říká David Wait. Vše tak skvěle funguje dodnes. A nikdo už si stříhat rukávy u kombinézy nemusí.

Z domácí dílny do impéria

Autosalon Klokočka je v České republice známým autorizovaným prodejcem vozů. Všechno začalo tím, když si v roce 1988 otevřel Jan Klokočka v suterénu svého domu v pražských Řepích servisní dílnu. Dnes je Autosalon Klokočka prodejcem pěti značek nových a 12 značek ojetých vozů. Kromě toho nabízí operativní leasing, servisní práce nebo půjčovnu aut.

Související články
Savé rohože zachycují olej bezpečně a ekologicky

Už si nemusíte dělat zbytečné starosti. Součástky zašpiněné od oleje stačí jen položit na rohož Multitex od firmy Mewa, a můžete se naplno soustředit na opravy. Zařízení i podlahy zůstanou čisté a pracoviště zůstane bezpečné. Vysoce savé podložky jsou k dispozici v rámci systému opakovaného využití. Společnost Mewa je dodá, použité vyzvedne, vypere a opět přiveze přímo do dílny. Jde tak o praktické a udržitelné řešení.

Pronájem oblečení pro řemeslníky

Každý, kdo se pohybuje v odvětví řemesel, potřebuje pracovní oblečení přesně šité na míru danému prostředí. První otázka, která často vyvstává, je „pronajmout nebo koupit“? Nákup se zdá jako jednodušší a rychlejší řešení. Zapomíná se však na následnou logistiku: kdo špinavé oblečení vypere? Kdo se postará o opravu poškozených kalhot nebo bundy? A co se stane, když se bude muset přiobjednat oblečení pro nové zaměstnance? To vše může zařídit profesionální poskytovatel textilních služeb.

Život v korporátu: Lodě pro různé typy vod

Antonín Krejčí, ředitel české pobočky Mewa Textil-Service, vystudoval obchodní akademii se zaměřením na zahraniční obchod, a posléze obor Stavební inženýrství a ekonomika na univerzitě v Německu, kde absolvoval v roce 2015. Díky dalšímu, paralelnímu vzdělávání získal profesní titul ALog. - auditor logistiky, dále BIBS, a posléze také MBA. Po studiích nastoupil do korporátu v oblasti automotive, a tím, jak říká, pro něj teprve začala ta pravá škola - škola života.

Související články
Systém čisticích utěrek v Průmyslu 4.0

Psal se rok 1908, když začala v detroitském Fordu výroba modelu T, hovorově zvaného jako Tin Lizzie aneb plechová Líza. Jednalo se o milník, který "postavil Ameriku na kola". Přesně v tom samém roce založil Hermann Gebauer v Görlitz firmu Mewa. Továrny se ocitly na vlně průmyslu 2.0 a začaly s automatizací výroby. Produkty měly být vyráběny rychleji a levněji, aby si je mohli dopřát i lidé s nižšími příjmy. Mewa tuto myšlenku následovala a podporovala továrny svým inovativním systémem čisticích utěrek. S ním je po 112 letech důležitým partnerem podniků v celé Evropě, které svou výrobu nyní přizpůsobují průmyslu 4.0.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Ochrana před teplem, zářením a jiskrami

Společnost Mewa vyvinula třetí variantu ochranného oblečení pro svařování. Nová bezpečná řada z kolekce Mewa Dynamic nabízí volnost pohybu, pohodlí a slušivý vzhled i při náročné práci.

Textilní servis pro české firmy

Společnost Mewa Textil-Service působí na českém trhu již čtvrt století. Ale nejen to je důvodem k ohlédnutí i pohledu do budoucnosti. Mewa k nám v polovině devadesátých let přišla s konceptem služeb, které si mezi zákazníky brzy získaly své pevné místo.

Správné pracovní oblečení odolá nepřízni počasí

Pracovní oblečení by mělo vydržet téměř vše. Obzvláště na podzim, když už bývá sychravo. Pokles teplot, vítr, déšť a sníh mohou zaměstnancům znepříjemnit práci venku a kromě toho ohrozit jejich zdraví.

Lidé a stroje tvoří sehraný tým

Psal se rok 1908, když začala v detroitském Fordu výroba modelu T, hovorově zvaného jako Tin Lizzie aneb plechová Líza. Jednalo se o milník, který „postavil Ameriku na kola“. Přesně v tom samém roce založil Hermann Gebauer v Görlitz firmu Mewa. Továrny se ocitly na vlně průmyslu 2.0 a začaly s automatizací výroby. Produkty měly být vyráběny rychleji a levněji, aby si je mohli dopřát i lidé s nižšími příjmy. Mewa tuto myšlenku následovala a podporovala továrny svým inovativním systémem čisticích utěrek. S ním je i po 112 letech v celé Evropě důležitým partnerem podniků, které svou výrobu právě přizpůsobují průmyslu 4.0.

Čistící utěrky v systému opakovaného použití přispívají k bezpečnosti zaměstnanců

V době koronavirové epidemie musí průmyslové společnosti a dílny nabídnout svým zaměstnancům vysoký stupeň bezpečnosti. Kromě vhodného ochranného oděvu, dezinfekčních prostředků, hygieny a čistoty ve výrobních halách by měly být bezpečné i nástroje a pomocné materiály, kterých se zaměstnanci dotýkají. Čistící utěrky nabízené společností Mewa jako součást kompletního systému splňují toto očekávání: praní při 90 °C dokáže spolehlivě eliminovat všechny zdraví škodlivé organismy.

Mikrobiologicky nezávadné oblečení

Oděvy pro zaměstnance v potravinářských a pečovatelských společnostech.

Ochrana před teplem, zářením a jiskrami

Do třetice všeho dobrého: Nové pracovní oblečení proti teplu a plameni. Mewa vyvinula třetí variantu ochranného oblečení pro sváření. Nová bezpečná řada z kolekce Mewa Dynamic nabízí volnost pohybu, pohodlí a slušivý vzhled i při náročné práci.

Vidět a být viděn

Správný výběr a péče o výstražné pracovní oblečení je nutností.

Stroje v pohybu:
Jak uhasit letadlo

Pozoruhodný stroj, který vám v tomto článku představíme, se pohybuje na šesti kolech a setkáte se s ním nejčastěji v prostoru letiště. Jde o speciální zásahové vozidlo hasičů. Kombinovaný hasicí automobil Rosenbauer Panther 6 x 6 je tři metry široký a téměř 12 metrů dlouhý, váží až 36 tun a ve výbavě má dlouhé teleskopické rameno. Dva tyto vozy slouží na letišti v Praze-Ruzyni.

Střídavě stejnosměrné názory na elektromobilitu, 7. díl: Bezpečnost trakčních baterií

V tomto díle se zaměříme na další problematickou stránku elektromobilů, na jejich bezpečnost. Oč nám půjde především, jsou rizika spojená s možným vzplanutím trakční baterie. Jak totiž v rozhovoru pro KdeNabíjet.cz uvedl plk. Mgr. Rudolf Kramář, mluvčí Hasičského záchranného sboru ČR, pokud požár elektromobilu nezasáhne trakční baterii, pak neexistuje významnější rozdíl mezi požárem bateriového elektrického vozidla a toho s klasickým spalovacím motorem. Jakmile však baterie vzplane, ať už jsou toho příčiny vnější anebo vnitřní, vyžaduje si uhašení elektromobilu rozdílné, a nutno říct, že komplikovanější a nákladnější hasičské techniky a další navazující postupy.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit