Témata
Reklama

Správné pracovní oblečení odolá nepřízni počasí

Pracovní oblečení by mělo vydržet téměř vše. Obzvláště na podzim, když už bývá sychravo. Pokles teplot, vítr, déšť a sníh mohou zaměstnancům znepříjemnit práci venku a kromě toho ohrozit jejich zdraví.

Teplé a spolehlivé oblečení s ochrannou funkcí je v chladnějších měsících absolutní nutností. Mewa nabízí velký výběr pracovních oděvů, které umožňují obléknout se přiměřeně počasí.

Reklama
Reklama
Reklama

Pohodlný princip cibule

Podzimní počasí staví řemeslníky před těžké rozhodování: Co si na sebe obléknout? V autě a v dílně je teplo, venku nebo na stavbě zima. Zaměstnavatelé mají povinnost poskytnout zaměstnancům ochranné pracovní oblečení, které mohou využít i při chladnějším počasí. Jednatel společnosti Mewa Textil-Service Antonín Krejčí sází na vrstvený vzhled. „Když je pracovní oblečení sestaveno podle principu cibulových slupek, má každá vrstva svou funkci. Nad prodyšným spodním prádlem následuje hřejivá vrstva pracovního oblečení a nakonec i vnější ochrana proti větru nebo vlhkosti. Velkou výhodou je, že se dají jednotlivé kusy oblečení flexibilně kombinovat a měnit – například při přechodu ze stavební buňky na staveniště nebo když se člověk při fyzické práci zpotí.“

Reflexní efekt je nezbytný

Na podzim se dny krátí, zaměstnanci často pracují i po setmění. Přitom platí, že v případě zimních bund a kalhot je dobrý reflexní efekt nutností, protože zvyšuje viditelnost i za zhoršených světelných podmínek. Jemné reflexní proužky na zajímavých místech oblečení propůjčí módní šmrnc. Aby však fluorescenční tkaniny nebo reflexní pruhy mohly plnit svou funkci i při znečištění a opotřebení, je důležitá pravidelná kontrola. „Praní výstražných reflexních oděvů by měli vzít do rukou v každém případě profesionálové. Jen tak je zabezpečeno, že se včas rozpoznají a napraví případné nedostatky a zůstane zachována ochranná funkce,“ říká jednatel Antonín Krejčí.

Profesionální podpora

Vedoucím nebo nákupčím, kteří nemají tolik času vybírat s nástupem zimy pro zaměstnance vhodné vybavení proti nepřízni počasí, doporučuje Antonín Krejčí pronájem pracovního oblečení. Poskytovatelé textilních služeb pomohou nejen při výběru, ale také při praní, údržbě či úpravách oblečení, které si Mewa vždy vyzvedne a čisté znovu dodá. „Každého pracovníka vybavíme minimálně třemi soupravami oděvů. Zatímco jedna je určena k vyprání, druhou zaměstnanci nosí a třetí je k dispozici na převlečení. Náš servis zaměstnavatelům kromě toho pomáhá splňovat normy a hygienické standardy. A velkým ulehčením je pro naše zákazníky flexibilní přizpůsobení se jejich potřebám.“

Dobrá viditelnost je za zhoršených světelných podmínek nutností.

Jemné reflexní pruhy na správném místě mohou propůjčit pracovnímu oblečení módní šmrnc.

Pozn. pro zlom: v případě, že by se hodila větší fotka (na 2 sloupce), použít místo fotky 2_... fotku 2alt_...

Umývárny: čistota v každém směru

Umývárna je vizitkou podniku a často využívaným místem v každé společnosti. Proto je zde potřeba dbát na čistotu a hygienu. Nezáleží na tom, zda tento prostor využívají hosté nebo spíše zaměstnanci. Důležité je poskytnout jim možnost důkladně si umýt a osušit ruce.

Umývárny ukazují úroveň podniků. Jsou důležitým hodnotícím kritériem zaměstnanců i návštěvníků. Koncept Mewa pro sanitární hygienu poskytuje společnostem vše, co předepisují normy. Mewa nabízí kvalitní zásobníky na ručníky a dávkovače mýdla, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Automaty na ručníky se jednoduše ovládají, jsou spolehlivé, cenově výhodné a ekologické, protože zabraňují zbytečnému plýtvání papírem. Velkou výhodou snadno použitelných zásobníků je přesné dávkování mýdla. Jeho šetrná spotřeba je ekologickou a úspornou alternativou.

Servis pro umývárny Mewa je k dispozici v osvědčeném zákaznickém servisu služeb. Nejprve se společně se zákazníkem stanoví požadované množství produktů. Poté zajistí Mewa vybavení, zásobníky, odbornou instruktáž a pravidelné dodávky ručníkových rolí. Jemné mýdlové krémy jsou ihned k zakoupení ve značkovém obchodě Mewa. Vedoucí pracovníci podniků se tak mohou naplno soustředit na své úkoly, místo toho, aby se museli starat o ekologicky šetrné a udržitelné zásobování hygienickými potřebami.

-mn-

Velkou předností zásobníků na mýdlo je přesné dávkování.

Mewa
MPeterka@mediatrust.cz
www.mewa.cz

Reklama
Související články
Systém čisticích utěrek v Průmyslu 4.0

Psal se rok 1908, když začala v detroitském Fordu výroba modelu T, hovorově zvaného jako Tin Lizzie aneb plechová Líza. Jednalo se o milník, který "postavil Ameriku na kola". Přesně v tom samém roce založil Hermann Gebauer v Görlitz firmu Mewa. Továrny se ocitly na vlně průmyslu 2.0 a začaly s automatizací výroby. Produkty měly být vyráběny rychleji a levněji, aby si je mohli dopřát i lidé s nižšími příjmy. Mewa tuto myšlenku následovala a podporovala továrny svým inovativním systémem čisticích utěrek. S ním je po 112 letech důležitým partnerem podniků v celé Evropě, které svou výrobu nyní přizpůsobují průmyslu 4.0.

Ochrana před teplem, zářením a jiskrami

Společnost Mewa vyvinula třetí variantu ochranného oblečení pro svařování. Nová bezpečná řada z kolekce Mewa Dynamic nabízí volnost pohybu, pohodlí a slušivý vzhled i při náročné práci.

Čistící utěrky v systému opakovaného použití přispívají k bezpečnosti zaměstnanců

V době koronavirové epidemie musí průmyslové společnosti a dílny nabídnout svým zaměstnancům vysoký stupeň bezpečnosti. Kromě vhodného ochranného oděvu, dezinfekčních prostředků, hygieny a čistoty ve výrobních halách by měly být bezpečné i nástroje a pomocné materiály, kterých se zaměstnanci dotýkají. Čistící utěrky nabízené společností Mewa jako součást kompletního systému splňují toto očekávání: praní při 90 °C dokáže spolehlivě eliminovat všechny zdraví škodlivé organismy.

Související články
Mikrobiologicky nezávadné oblečení

Oděvy pro zaměstnance v potravinářských a pečovatelských společnostech.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Ochrana před teplem, zářením a jiskrami

Do třetice všeho dobrého: Nové pracovní oblečení proti teplu a plameni. Mewa vyvinula třetí variantu ochranného oblečení pro sváření. Nová bezpečná řada z kolekce Mewa Dynamic nabízí volnost pohybu, pohodlí a slušivý vzhled i při náročné práci.

Vidět a být viděn

Správný výběr a péče o výstražné pracovní oblečení je nutností.

Savé rohože zachycují olej bezpečně a ekologicky

Už si nemusíte dělat zbytečné starosti. Součástky zašpiněné od oleje stačí jen položit na rohož Multitex od firmy Mewa, a můžete se naplno soustředit na opravy. Zařízení i podlahy zůstanou čisté a pracoviště zůstane bezpečné. Vysoce savé podložky jsou k dispozici v rámci systému opakovaného využití. Společnost Mewa je dodá, použité vyzvedne, vypere a opět přiveze přímo do dílny. Jde tak o praktické a udržitelné řešení.

Služby a oblečení na míru pro každého

Nad areálem Autosalonu Klokočka v pražských Řepích se vznášejí letadla z nedalekého letiště v Ruzyni. Za prosklenými dveřmi showroomu už ale začíná svět jiných strojů. Procházíme kolem naleštěných aut a před vstupem do dílny nás vítá David Wait, dlouholetý vedoucí servisních služeb značek Audi a Volkswagen. Jeho tým se při každodenní práci může spolehnout na čisticí utěrky a oblečení z CI kolekce Mewa.

Život v korporátu: Lodě pro různé typy vod

Antonín Krejčí, ředitel české pobočky Mewa Textil-Service, vystudoval obchodní akademii se zaměřením na zahraniční obchod, a posléze obor Stavební inženýrství a ekonomika na univerzitě v Německu, kde absolvoval v roce 2015. Díky dalšímu, paralelnímu vzdělávání získal profesní titul ALog. - auditor logistiky, dále BIBS, a posléze také MBA. Po studiích nastoupil do korporátu v oblasti automotive, a tím, jak říká, pro něj teprve začala ta pravá škola - škola života.

Textilní servis pro české firmy

Společnost Mewa Textil-Service působí na českém trhu již čtvrt století. Ale nejen to je důvodem k ohlédnutí i pohledu do budoucnosti. Mewa k nám v polovině devadesátých let přišla s konceptem služeb, které si mezi zákazníky brzy získaly své pevné místo.

Pronájem oblečení pro řemeslníky

Každý, kdo se pohybuje v odvětví řemesel, potřebuje pracovní oblečení přesně šité na míru danému prostředí. První otázka, která často vyvstává, je „pronajmout nebo koupit“? Nákup se zdá jako jednodušší a rychlejší řešení. Zapomíná se však na následnou logistiku: kdo špinavé oblečení vypere? Kdo se postará o opravu poškozených kalhot nebo bundy? A co se stane, když se bude muset přiobjednat oblečení pro nové zaměstnance? To vše může zařídit profesionální poskytovatel textilních služeb.

Vidět a být viděn

Především v zimní polovině roku jsou dny krátké, často bývá zataženo, viditelnost je horší. Každý, kdo pracuje venku, na ulicích, silnicích nebo stavbách, potřebuje výstražné oblečení s reflexními prvky.

Pronájem pracovních oděvů pro ženy v řemeslných profesích

Ženy v řemeslných profesích již nejsou žádnou vzácností. Při výkonu své práce tak budou potřebovat stejný funkční oděv, jako jejich mužští kolegové. Jen v jiných velikostech a v jiném střihu. Aby mohly i ženy pracovat pohodlně a bezpečně, reaguje poskytovatel pronájmu pracovních oděvů MEWA nabídkou funkčních oděvů pro ženy.

Jak se stát leaderem ve výrobě důlního zařízení

Moravská společnost Ferrit, s. r. o., se za 25 let působení v těžařském průmyslu stala světovou firmou v projektování a výrobě důlní závěsné dopravy. Zároveň je průkopníkem v oblasti vývoje a výroby důlních akumulátorových lokomotiv a jako jediná na světě vyrábí speciální lokomotivu, tzv. lokobagr, pro údržbu a čištění kolejové tratě a prostoru kolem kolejiště v hlubinných šachtách. Jejich stroje pracují v uhelných a rudných dolech napříč všemi kontinenty.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit