Témata

RS Kunststoff se stala součástí skupiny Mewa

Výrobce plastových produktů RS Kunststoff je nyní stoprocentní dceřinou společností skupiny Mewa. Oba podniky spojuje více než 20 let úspěšné obchodní spolupráce.

Reklama

Specialisté sídlící v německém Hanau se věnují technologii vstřikování plastů a vyrábí například naše bezpečnostní kontejnery Safety Container SaCon. Ty představují nedílnou součást systému služeb Mewa. Výrobce RS Kunststoff jich pro společnost Mewa vyrobí každý rok 100 000 kusů. Ve vzduchotěsně uzavíratelných bezpečnostních kontejnerech se po celé Evropě přepravují a skladují čisticí utěrky se systémem opětovného využití.

„Jsme rádi, že je společnost RS Kunststoff nejen našim dlouholetým obchodním partnerem, ale patří už také jako lídr v inovativních technologiích formování plastů do skupiny Mewa,“ vysvětluje Bernhard Niklewitz, člen představenstva skupiny Mewa. Vedení společnosti dále zůstává v rukou dosavadních jednatelů Reinharda Schütze, Björna Roße a  Ralfa Roße. Obchodní aktivity budou pokračovat beze změn, zůstává také všech 70 zaměstnankyň a zaměstnanců.

RS Kunststoff každoročně vyrobí pro společnost Mewa 100 000 bezpečnostních kontejnerů.

Při našem podnikání zodpovídáme za lidi, kteří pro nás pracují,“ říká Reinhard Schütz, jednatel RS Kunststoff. „Jako součást mezinárodně působící skupiny Mewa můžeme nabídnout dlouhodobě jistý pracovní poměr,“ dodává. RS Kunststoff je expertem na technologii vytlačovacích forem a  vstřikovací techniku. Věnuje se inovativním způsobům tvarování plastů a  nabízí řešení nejrůznějších zakázek.

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Výrobce bezpečnostních kontejnerů SaCon, společnost RS Kunststoff, je nyní dceřinou společností Mewa Textil-Service.
Související články
Lidé a stroje tvoří sehraný tým

Psal se rok 1908, když začala v detroitském Fordu výroba modelu T, hovorově zvaného jako Tin Lizzie aneb plechová Líza. Jednalo se o milník, který „postavil Ameriku na kola“. Přesně v tom samém roce založil Hermann Gebauer v Görlitz firmu Mewa. Továrny se ocitly na vlně průmyslu 2.0 a začaly s automatizací výroby. Produkty měly být vyráběny rychleji a levněji, aby si je mohli dopřát i lidé s nižšími příjmy. Mewa tuto myšlenku následovala a podporovala továrny svým inovativním systémem čisticích utěrek. S ním je i po 112 letech v celé Evropě důležitým partnerem podniků, které svou výrobu právě přizpůsobují průmyslu 4.0.

Vidět a být viděn

Správný výběr a péče o výstražné pracovní oblečení je nutností.

Reflexní pracovní oděvy Mewa - dobře viditelné i v zimě

Jak se to říká? Neexistuje špatné počasí, pouze nevhodné oblečení.
Firma MEWA proto nabízí na zimu reflexní pracovní oděvy, které chrání před nepříznivým počasím. Pro každého, kdo pracuje ve dne či v noci venku i za špatného počasí – popeláři, geodeti, silničáři a mnozí další, potřebují obzvláště dobře viditelný pracovní oděv.

Související články
Utěrky v zátěžovém testu

MEWA testuje odolnost vůči roztržení a sací sílu ve vlastní laboratoři

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Savé rohože zachycují olej bezpečně a ekologicky

Už si nemusíte dělat zbytečné starosti. Součástky zašpiněné od oleje stačí jen položit na rohož Multitex od firmy Mewa, a můžete se naplno soustředit na opravy. Zařízení i podlahy zůstanou čisté a pracoviště zůstane bezpečné. Vysoce savé podložky jsou k dispozici v rámci systému opakovaného využití. Společnost Mewa je dodá, použité vyzvedne, vypere a opět přiveze přímo do dílny. Jde tak o praktické a udržitelné řešení.

Život v korporátu: Lodě pro různé typy vod

Antonín Krejčí, ředitel české pobočky Mewa Textil-Service, vystudoval obchodní akademii se zaměřením na zahraniční obchod, a posléze obor Stavební inženýrství a ekonomika na univerzitě v Německu, kde absolvoval v roce 2015. Díky dalšímu, paralelnímu vzdělávání získal profesní titul ALog. - auditor logistiky, dále BIBS, a posléze také MBA. Po studiích nastoupil do korporátu v oblasti automotive, a tím, jak říká, pro něj teprve začala ta pravá škola - škola života.

Když se řekne: Ta pravá čisticí utěrka

Jak je známo, znečištění strojů a zařízení často vede k jejich poruchám. Nečistoty, oleje, mazadla nebo rozpouštědla je proto třeba v dílnách a výrobních závodech odstraňovat vhodnými čisticími prostředky. Jak to ale provést efektivně a jednoduše? Osvědčeným řešením jsou opakovaně použitelné bavlněné utěrky, které jsou k dispozici s udržitelným textilním servisem. Aby bylo zajištěno, že splňují vysoké standardy kvality, podrobuje Mewa své čisticí utěrky zkouškám ve vlastní zkušební laboratoři.

Čištění součástek pomocí ekologických mycích stolů

V dílnách nebo výrobnách je biologické čištění nástrojů a kovových dílů nejlepší alternativou k běžným studeným čističům. Ty jsou silně cítit a obsahují nebezpečné látky, které bývají zdravotně i ekologicky závadné. Společnost Mewa zde jako poskytovatel služeb nabízí ideální řešení v podobě mnohostranně využitelných mycích stolů Mewa Bio-Circle.

Pronájem oblečení pro řemeslníky

Každý, kdo se pohybuje v odvětví řemesel, potřebuje pracovní oblečení přesně šité na míru danému prostředí. První otázka, která často vyvstává, je „pronajmout nebo koupit“? Nákup se zdá jako jednodušší a rychlejší řešení. Zapomíná se však na následnou logistiku: kdo špinavé oblečení vypere? Kdo se postará o opravu poškozených kalhot nebo bundy? A co se stane, když se bude muset přiobjednat oblečení pro nové zaměstnance? To vše může zařídit profesionální poskytovatel textilních služeb.

Řešení od Torku pomáhají výrobcům udržet nový hygienický standard

Hygienická řešení Tork PeakServe pro čištění a dezinfekci povrchů zajišťují širokou škálu možností, jak mohou průmyslové provozy dodržovat zpřísněné hygienické normy.

Snadnější úklid na pracovišti

Mokro, bláto, prach a nečistoty, spojené především s podzimním obdobím, podlahám škodí. To se týká obzvláště vstupních prostor, hal a průchodů, kde se nejčastěji pohybují zaměstnanci, zákazníci a dodavatelé. Špína ulpívá na botách a dostává se tak zvenku dovnitř. Tomu se nedá vyhnout. Správným výběrem rohoží však mohou zůstat podlahy uchráněny před nepřízní počasí a dalšími vlivy.

Profesionální vybavení od hlavy až k patě

Vychází nový katalog ochranných pracovních pomůcek od společnosti MEWA

Pronájem pracovních oděvů pro ženy v řemeslných profesích

Ženy v řemeslných profesích již nejsou žádnou vzácností. Při výkonu své práce tak budou potřebovat stejný funkční oděv, jako jejich mužští kolegové. Jen v jiných velikostech a v jiném střihu. Aby mohly i ženy pracovat pohodlně a bezpečně, reaguje poskytovatel pronájmu pracovních oděvů MEWA nabídkou funkčních oděvů pro ženy.

Biologický čistič součástek v sobě skrývá mnoho výhod

Pro ekologické čištění součástek jsou nabízeny mycí stoly, které čistí na biologické bázi. V jakých případech jsou tyto stoly na mytí součástek vhodné? Co dokážou? A co nedokážou?

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit